Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Solomon Márta

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha megtámadnak valakit, akkor annak számos rossz kimenetele lehet. Lehet, hogy bántalmazás éri, mert nem tud védekezni. Lehet, hogy el tudott volna menekülni, csak az önvédelmi eszköze a táskája legalján volt, és nem volt ideje kivenni. De az is lehet, hogy őt találják bűnösnek, mert megpróbált…..
Napjainkban a legtöbb film egyáltalán nem életszerű, csak arra törekednek, hogy a történet izgalmas legyen, hogy az emberek figyelmét felkeltsék. Így keletkeznek a klisék, és ezért hiányzik a sokszínűség. Ez a sorozat nem ilyen. Az új kedvenc sorozatom Alice Osman képregénye alapján készült, és…..
Valaha is belegondoltál abba, hogy egyeseknek miért lesz több ötletük? Mitől függ, hogy valaki feltaláló lesz-e, egész életében ki nem fogyva az ötletekből, míg mások miért nem tudják kitalálni azt se, hogy milyen legyen az új körmük? Edward de Bono, eredetileg 1967-ben megjelent Laterális…..
Szubjektív Mindenki siet felnőni 2023.03.21 18:37:33
Tagadnám, ha azt mondanám, hogy én még soha nem kívántam volna, hogy idősebb legyek, mint vagyok. De ez kinek az agyában nem fordult meg? Manapság az emberek nagy része belecsöppen a felnőttkorba vagy akár már a tinédzserkorba is. Nem vagyunk erre felkészülve, és mivel még új és idegen nekünk a…..
Mindannyian előszeretettel olvasunk gimnáziumi éveinkről, hisz életünk fő eseményei ilyenkor történnek. Remek példa erre Leiner Laura A Szent Johanna gimi című regény-sorozata, mely országszerte közismert, imádott. Ehhez hasonló könyvre bukkantam rá nemrég az iskolai könyvtárban: Balássy Fanni: Hol…..
Szubjektív Mitől szorongunk? 2022.04.10 12:14:00
A világon közel 300 millió ember szorong, és ebbe beletartozik a tinédzserek 32 százaléka is. A szorongásnak több fontos oka is van. Közismert, hogy a mai világban az elvárások nagyon magasak, legalábbis sok tinédzser érzi így. Reggeltől délutánig végig óráink vannak, ha hazaérünk, akkor pedig…..
Szubjektív Izgulni fogsz! 2022.01.20 23:49:19
Mint mindig, ebben az évben is rengeteg diáknak gyűlik meg a baja a felvételivel. Nehéz belegondolni, hogy én már egy egész éve túlestem rajta – úgy emlékszem rá, mintha csak egy pár hete lett volna. Van az az érzés, amikor már csak túl akarsz esni a dolgokon, és már látod a fényt az alagút…..