Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Denim

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Srácok, nem kertelek, ezen fel fogja magát húzni pár ember...de nagyon. De tényleg olyan bögreösszeroppantósan. Szóval az a szitu, hogy Veress Jenő a Népszava online munkatársa megtalálta a neonácikat, gárdistákat és a budakeszin felállított táborukat. Nem is tudom, hogy írjam…..
Ingyenes tankönyvellátásban részesül ma a diákok fele, 520 000 tanuló. Aki a) tartósan beteg, b) testi, érzékszervi, értelmi, beszédfogyatékos, autista, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, c) pszichés fejlődés zavarai miatt a nevelési,…..
A képen a Fekete Lagúna szörnyét rejtettük el. Megtaláljátok az 5 pornós gyűrűjében?                         Na jó nem gecizünk mi is szegény Mariaval, hisz úgy is tele van a töke a sok gonoszkodással, amit kap az…..
Romák hát. A IX. kerület, Lenhossék utcából költöztették ki Ruszó Elemért és családját. Gegesy Ferenc a IX. kerület polgármestere elmondta, hogy ahol ez a család lakott,  egy évvel ezelőtt négyen voltak bejelentve. Ezért történhetett, hogy a 40nm-es volt lakásuk helyett…..
Denim 2008.09.03 09:26:33
korrekt: Amit írtam az egy közgazdasági "trükk" amit előszeretettel alkalmaznak a fogyasztás serkentésére.
John Keynes találta ki.Magyarországon utóbbi 4-6 évben elég keményen felléptek a tartalékolás és befektetés ellen.Lásd.: Kamatadó,regisztrációs adó,házipénztár adó (ez remélem csak terv maradt :-) ),kutyafasza adó.Mind arról szól,hogy inkább költsd el a lóvét attól növekszik a gazda(g)ság.Ez a jóember kitalálta azt is ,hogy ha nem költ a jóember akkor vegyük el töle a lóvét adóemelés formájában és adjuk a semmirekellőknek azok úgyis vesznek belőle palzma tv-t (amúgy a rezesek miért mindig plazmát vesznek?és az LCD?) meg aranyláncot meg csipszet.Vagyis elbaszák a pénzt egy fillérig. Sajna ez azóta kikerekedett úgy,hogy szavazóbázist is vásároltak vele :-) Ezért nem igazán szertnének bevetni egy másik Keynes teóriát,miszerint a gazdaságot lehet serkenteni adócsökkentéssel is.De akkor elvész az az 1-2milla szavazó akit keserves munkával megtermeltek.
Amúgy a dohányzás példát nem értettem nagyon :-) Én nem azt írtam,hogy ez az egész leszoktatja az emberkeet a költekezésről hanem pont azt hogy rászoktatja és az adózókat rákényszeríti.
Én sem dohányzom (már :-) ) de a főnöködnek olyan 5-6 éve nincs igaza.Olyan durva mennyiségű adó van már a cigin,hogy az simán fedezi a kezelés költségét akkor amikor már esetleg féligmeddig alúlról szagolja az Ibolyát a balszerencsés dohányos.
Végülis a lényeg az,hogy amíg olyan kormány van hatalmon (amelyik váltani fogja az sem különb) amelyik csak a saját maga gyarapodásáért él valamint hatalma fenntartása végett környezetének tömésével addig nem fognak ezek megváltozni.
Addig szükséges egy bizonyos söpredék réteg fenntartása. (söpredék= akik a segélyt elbaszák,elisszák,plazma tv -t vesznek ahelyett hogy a kölykét taníttatná meg etetné,ruházná).
Sajnos ilyen világ van.Annak idején nem a tv székházat kellett volna megrohamozni hanem politikusok házait.Sajna már túl nagy mellénnyel vannak.
A gyöngyösi Fidesz népszavazást mert kezdeményezni az indiai Apollo gumigyár létrejöttéről. A gyár gyöngyösi létesítéséről amúgy akkor hallott az ország először, amikor Gyurcsány bejelentette Indiában, hogy már megegyeztek a gyárról, még idén januárjában. Se…..
Denim 2008.08.22 12:00:49
Libretto: a vízgőz speciel üvegház-hatást okoz.
A gumigyár pedig nagy mennyiségű kormot használ a gyártáshoz.Amit gyártástechnológiai okokból egyszerűen nem lehet kiszűrni.Szemcsemérete nagyon kicsi. Aki ott dolgozik,az 10-20 év múlva fogja megérezni a gyár áldásos hatásait.Nehogy azt hidd már, hogy nem magasról leszarja az apollo tyres ,hogy gyöngyös lakói 10-20 év múlva tüdőbajosak meg rákosak lesznek.Nem azért jönnek hozzánk (és közvetlen szomszédainkhoz) mert annyira jót akarnak tenni Gyöngyös citynek. Azt,hogy minimális, egészségre már nem káros kibocsájtása legyen egy gumigyárnak az baromi sok pénzbe kerül. Pont azért jönnek ide, mert itt nem lesz ilyen gondjuk.Fillérekért megkapják papírt arról,hogy szinte jótékony hatásai vannak a gyárnak. Wellness hotelek százait kell telepíteni a környékre annyira egészséges.
Én elhiszem,hogy leszarod azokat akik ott fognak dolgozni. Dögöljönek csak meg kínok közt amikor már zabálja a garnéla a kicsi pocijukat,tüdejüket,gigájukat.Vagy szilikózishoz hasonló tünetekkel hörögnek mert a tüdőfibrózistól nem kapnak elegendő levegőt.
De nem hibáztatlak.Én is leszarom.Nem velem, nem a közeli rokonságommal történik majd mindez.
Egyébként miért nem mész el dolgozni egy hónapot a hankookhoz?Megtudnád milyen korrektek a koreaiak.És akkor még szorozd meg 1,5 -el az indiai mentalitást.Igazi álommunka.Nehogymár túlóra pénzt kapjonak a munkások,így is túl sokat kapnak azzal a szaros minimálbérrel.
Szakszervezetet akarnak a mocskok? Kikell őket rúgni a fenébe. Mit képzelnek már.
Higiénia?A koreai barátaink rossz étkezési szokásainak hála (és az angol wc használatának nem simerete) már nem szívesen vállalja egyik cég sem a takarítást.
Amúgy meg nem ugyanmindegy neked hogy 1000 munkahelyet fognak létrehozni?Úgy is abból legalább a fele nem gyöngyös és környékéről fog odamenni.(azért mert nem akarnak dolgozni!)
Nameg majd megnézzük a hankook -ot is amikor lejár az állami támogatás azután meddig fognak maradni.Egyszerűen nem éri meg hosszú távra berendezkedniük.
Denim 2008.08.22 13:50:44
RogerNyúl: Csak az a baj,hogy sem az Iniaiak sem a Koreaiak nem arról híresek, hogy annyira betartanák a környzetvédelmi normákat.Az Indiaiak meg saját tapasztalat alapján borzalmasan felsőbrendűségi komplexusban szenvednek.Indiai mérnök team jött Mo.-ra .Embertelen nagy mellény, lenézés ezerrel.
Úgy viselkedtek mintha ők lettek volna az atyaúristen.
Pedig spanyolokat megszégyenítően igénytelen alkatrész rajzokat kaptunk tőlük.
(fékrendszerek fejlesztésével/gyártásával foglalkozó indiai nagyválalat volt.)Ezek úgyis hozzák magukkal a teljesen más mentalitást. Jó most előítéletes vagyok,elismerem :-) De a hankook nál is bebizonyosodott hogy azért szarnak ők magasról a Magyar törvényekre.
És egy érdekesség:
"... Csak az utóbbi két évben 13 - többségében negyven évnél fiatalabb - gumigyári dolgozó halt meg rákban, szív- és érrendszeri betegségekben vagy agyszélhűdésben, ismertette a beadványt a Yonhapdél-koreai hírügynökség. - A Hankook Tire vezetése évtizedekig tudott róla, hogy a munkavállalók tisztázatlan hátterű betegségekben szenvednek, és kinyomozta, hogy a halálukat a gyárban használt oldószerek és mérgező vegyi anyagok okozhatták ... "

Legjobb tudomásom szerint tök ugyanolyan technológiával gyártják a gumit Mo.-n is.
Sőt, a teljes gyártási folyamat megegyezik a gyártó berendezésekkel együtt.
Azt,hogy Koreában pontosan mi történt nem tudom.Arról a cikk sem mesél semmit.Lehetséges az is, hogy ez a pár melós a saját hibájából pusztult meg.Lehet trógerek voltak, nem tartották be a biztonsági követelményeket.De ha ott előfordulhatott akkor itt is megvan az esélye.Itt sem sokkal agyasabbak az emberek.Pláne a hierarchia alsó részén nem.
Egyébként nincs kocsim :-) A biciklim meg nem dízel.Meg azért az abroncsról lekopó darabkák jóvan nagyobb tömegűek.És nem szállnak a levegőben.Na de akkor tekintsünk el a környezetvédelem kérdéséről.
A koreaiak és az indiaiak is elég mocskok munkaügyi szempontból.Szemét rabszolgahajcsárok.Nem véletlenül van munkaerő hiányban a H.T.-is.Ezek nem europai (kényelmes) mentalitásra vannak berendezkedve.Most megbüntetni az állam 8 millára pl. a HT.-t .
Na bumm,1-2 hónapra ki nem fizetett túlórák összege jóval több mint az a bünti.
Nehogy azt momndja valaki ,hogy előítéletes mocsok vagyok ezért csak 99% -ig biztos vagyok,hogy ha már kellően összelopták csalták magukat és letelik a kedvezményes időszak amit az állam biztosít úgy eltűnnek innen mint a kámfor.
Aztán itt hagyják a sok szemetet meg mocskot maguk után.Sajna több ilyen eset is volt Magyarországon már.És soha senki nem lesz felelős.Na ezért akar ide települni az Apollo is.
(nomeg az olcsó -viszonylag képzett- munkaerő miatt)
Szóval,szerintem menjen nyugodtan szlovákiába a gumigyár.Csak reménykedni tudok,hogy nem déli irányú az uralkodó szélirány.