Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vkindustrial

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha magasról szarol a villanyszámlára, illetve ha kibogozhatatlan számodra a "minél-több-energiát-használsz-hűtésre, annál-inkább-melege-lesz-a-Földnek" egyenlet, vegyél légkondit. Használtat lehetőleg, aminek olyan a hangja, mint egy szovjet traktor-alkatrészekből…..
vkindustrial 2011.07.12 08:00:09
@BaradlayR: Inkább lakom panelben, mint nagy hodályban tele hitellel. Majd ha telik rá, veszek nagyobb lakást, vagy akár még házat is. Annak idején sokat Monopolyztam, tudom, hogy hová vezet, ha egyből a legdrágább telket vesszük, és arra próbálunk építkezni...
vkindustrial 2011.07.12 08:04:54
@don brada: Ezt a módszert pont ebben a formában tavaly júniusban kipróbáltuk, de nem nagyon vált be...
vkindustrial 2021.01.30 06:35:23
@A termódinamika második főtt étele: Köszönöm a 9 évvel ezelőtti bejegyzésemre a választ. Azóta már sok minden változott, de maradtunk városlakók. Légkondink nincs. :)
És nem, nem gondolkodtam kis alapterületű parasztházban, mivel nem szeretném úgy érezni magam, mint aki skanzenben lakik. A technológia fejlődik - ha a panel fölött eljárt az idő, akkor miért is kéne 200 évet visszaugranom az időben?
Az elmúlt hetek egyik legkomolyabb metalhírverése a Fear Factory körül kialakult hajcihő volt. Aki nem tudná, miről van szó: a csapatot megalapító gitáros, Dino Cazares több év pereskedés után megszerezte a banda nevének kizárólagos jogait a korábbi basszusgitáros Christian Olde Wolbers-től, és a…..
Egyetlen elem megmutathatja, hogy a kormányzat komolyan gondolja-e...
vkindustrial 2020.04.26 19:52:21
@teéjesenmindegy: Egy 10 éveset talán. És egy hét éveset?
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
vkindustrial 2020.04.22 18:34:31
@maxval bircaman meghízott szerkesztő: Az egyházi tized levonásra került az évekből...
A kínai hatóságok előzetes vizsgálatai nem találtak egyértelmű bizonyítékot arra, hogy az új típusú koronavírus emberről emberre terjedne - írta a WHO január 14-én Twitter oldalán. Minden bizonnyal kínai orvosok már decemberben tudtak arról, hogy a koronavírus emberről emberre is terjed. Kína…..
Utazó Tódi USA nyugati part III. 2020.03.14 06:00:00
A kaliforniai utunk tervezésekor három opció volt Los Angeles és San Francisco között. Az autóbérlést és vezetést azért vetettük el, mert autópályán nyolc órás út, viszont az nem túl érdekes, a parton tekergő látványos út viszont tíz órába telik. Ennyi időnk nem volt, arról nem is beszélve, hogy ez…..
A New York állambeli Rensselaer Műszaki Intézet egyik csoportja erekkel ellátott élő bőrszövetet nyomtatott. A projektet vezető Pankaj Karande szerint a technológia forradalmasítani fogja az egészségügyet. Ha beválik, márpedig az előjelek sikerre utalnak, bőrátültetésekhez tömegesen printelhetnek az…..
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
vkindustrial 2019.10.03 17:50:06
@blöff: A véleményed második felét én is írhattam volna. :)
Tavaly A Brussels Airlines-zal jöttem haza Bologna-Brüsszel-Budapest útvonalon, de egyik járaton sem adtak még egy pohár vizet sem. Ellenben 1/2 liter palackos vizet árultak a gépen, ha jól emlékszem €1.50-ért vagy 2-ért. Mint egy fapadoson.
Az a tortúra meg, ami bármelyik reptéren van, számomra is idegölő. Ugyanúgy élem át, ahogy leírtad... :)
vkindustrial 2019.10.04 06:44:02
@ekat: @mbond: Nem tudom pontosan, milyen jegyem volt, mert a cégünk (ahol dolgozom) partner utazási irodája vette. Egyedül utazva rövid távon nem különösebben izgat egyébként, hogy hol ülök, mert általában úgyis tele van a gép. Talán csak annyi, hogy ne középső ülés legyen. Víz egyébként mindig van nálam, kaja nélkül meg 2-3 órát elvagyok.
Egyébként pont ezen az utamon kifelé az Austrian Airlines-zal mentem, Budapest-Bécs-Bologna vonalon, és még a Bécsig tartó, talán 50 perces úton is kaptam egy pohár vizet. A csatlakozó gépen meg még rágcsálni valót is.
De rövid távon (max. 3 óra/gépen töltött idő) nekem az Aeroflot a standard. Budapest-Moszkva-Nyizsnij Novgorod és vissza is: Nagyon finom szendvics, gyümölcs, többféle üdítő választék (szénsavas, rostos, illetve ásványvíz). Még az orosz belföldi járaton is. A csomagban nedves kéztörlő kendő, normális szalvéta. Ők még a klasszikus utat járják.
Nekem egyébként nincs bajom a Wizz-zel sem, elvisz A-ból B-be, mint ahogy a többi is. :)
Csak azt az ócska bádogistállót kiválthatnák már Ferihegyen valami kulturáltabbra...
Véget ért a felvételi. A lányomat és engem már nem érintett, mi tavaly estünk át ezen a tortúrán. Akkor összeomlottunk, mert teljesen kilátástalan helyzetbe kerültünk. Aztán Isten, sors, Univerzum, az élet megoldotta. És csodásan. A lányom azóta gimnazista, majdnem mindenből ötös tanuló. Pedig annak…..
Az elmúlt két évben szinte minden top10-es témát kilőttünk, így aztán valami extra jóság kell majd ahhoz, hogy a jövőben is elővegyük ezt a formátumot. De a történelmi visszatekintéseket nem hagyjuk veszni, ezért meg is kezdjük az idén jubiláló albumok listáját, rögtön indításnak a 2016-ban…..
vkindustrial 2016.01.31 17:46:33
@lüke: Amennyire én tudom, az USÁ-ban meg sem jelent az eredeti borítóval és már a '77-es UK újranyomás borítóján is banda fotó van. Hogy belül az eredeti kép megtalálható e, azt viszont nem tudom.
Gombás, medvehagymás csirkehúsos pite A televíziós, főzős műsorokból az angol és amerikai szakácsok, séfek folyamatosan pitéket sütnek, úgy édes mint sós változatban, melyet úgy éreztem nekem is ki kell próbálnom. Így kísérleteztem, próbálkoztam - olyan sikerrel, hogy…..
Katatonia - Dead Ends Kings(Peaceville) Az innovatív zenekarok, kevés kivételtől eltekintve, nem a teljes karrierjük alatt innovatívak. Tudni lehet, hogy mi lesz a következő lépésük, még akkor is, ha egyszer már 19-re lapot húztak, és össze is jött nekik a 21. A Katatonia évek…..
A legendás Warp Records remek művészei közül is kiemelkedő, az egyik legmegbízhatóbb színvonalon alkotó Tom Jenkinson, vagy ahogyan nyilván sokkal többen ismerik, Squarepusher május közepén adja ki legújabb nagylemezét Ufabulum címmel, amiről tegnap a YouTube-on mutatott be egy…..
vkindustrial 2012.04.28 09:25:25
@etilin: Miből gondolod, ha Beethoven ma élne, nem használná a legújabb technikai vívmányokat a zenéjéhez?
Egyébiránt nem rossz ez a zene, bár sok újdonság nincs benne. Az Aphex Twin-től már hallottam hasonlót, több, mint 10 évvel ezelőtt.
A Porsche új kerékpársorozatot dobott piacra a 2011-es nyári idényre. A német autógyártóhoz nem az egyetlen, amelyik saját brend alatt készít bicikliket, sőt az utóbbi időben ez már-már kötelező melléküzemág lett a nagyobb márkáknál. A recept az, hogy a jó név mellé…..
Komolyan gondolják. És megindultak nagy léptekkel előre a megvalósítás útján. Pénteken megjelent a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása. A dolgozók számára csak egy "jóhír" (=régi taktika) van benne: a próbaidő a beígért 6 helyett marad a mostani 3 hónap.…..
vkindustrial 2011.07.25 20:48:01
@Vision: Szarnék én a kedvezményekre, ha legalább normálisan megfizetnék az embert.
Voltam felvételi elbeszélgetésen nemrég egy cégnél, egy számomra érdekes állás miatt, mert a mostani munkámat már unom (lassan 7 éve nyomom). Amikor a fizetés részhez értünk, azt hittem rosszul hallok: nem érte el bruttóban sem a 100.000,- Ft-ot!!! Ráadásul nem egy legalja munkakörről volt szó. Akkor mennyit kereshet egy egyszerű munkás annál a cégnél? Szépen megköszöntem a lehetőséget...
Hát ez itt a kurva nagy probléma. Lehet az Egyesült Államokat emlegetni példaként, csak nem érdemes; nem egy súlycsoportban van a mi országunkkal.
   Szerzőpárosunk viszonylagos tömörséggel összefoglalta, hogy Gyöngyöspatának miért lett jobbikos polgármestere: mert mindenkinek tele van az izéje, nagyjából mindennel. Erről kár is lenne vitát nyitni, az azonban megér néhány kósza leütést, hogy hogyan is reagált…..
vkindustrial 2011.07.21 10:19:50
@spontan: Az M2 híradóban beszámoltak róla (az meg úgy tudom, hogy az M1-es fél órával későbbi ismétlése).
Tehát volt beszámoló. Volt a kormánypárt részéről is valami semmit mondó nyilatkozat a történtekkel kapcsolatban. Ezzel le is van tudva az ügy, oszt jó napot! Ez a fütyesz módszer.
Ebből a pazar kis gyűjtésből látszik, hogy az e-mail korszaka előtt is voltak alternatívák arra az esetre, ha az ember nem akarta bő lére ereszteni a dolgot.Főleg minek sokat fecsegni, ha (mint a képen) Fonyód két női mellére esik az ember tekintete. (A világ egyik legszebb…..
csox Miért jó a csokoládé? 2011.07.03 14:20:00
Tegyük fel, hogy a hamburgeradó nem egy újabb sarc, hanem valóban azért találták ki, hogy egészségesebbek legyünk. Akkor meg mi bajuk a csokival? Nem a kakaót csak nyomokban látott bevonókról beszélek, hanem azokról a csokoládékról, amiknek 40, vagy akár 60%-ának valóban van…..
vkindustrial 2011.07.04 08:33:27
@csokifan:

"Azért mert drágábbak lesznek bizonyos élelmiszerek nem fog megoldódni a gond. A dohány is egyre drágább mégis ugyan annyian megveszik."

Pontosan ez itt a lényeg, kérem szépen. Egy újabb pénzbehajtási mód. Oszt jó napot!
In Flames - Sounds Of Playground Fading (Nuclear Blast) Az In Flames karrierjét azóta követem nagyobb figyelemmel, amióta szembesültem a lehengerlő élő teljesítményükkel. Ez kb. a 2000-ben megjelent Clayman idején volt. Sokan éppen ezt az időszakot tartják vízválasztónak az In…..
Az oktatási államtitkár az Index információ szerint beadta a lemondását, a hírt a miniszterelnök szóvivője nem cáfolta. Hoffmann Rózsa tervezetei ellen az utóbbi időben diákok, szülők, és tanárok is tiltakoztak, de a legnagyobb ellenfele mégis párttársa a korábbi oktatási…..
vkindustrial 2011.06.20 10:01:20
@kirby a parancsnok:
Az "éjség sztrájk" nekem is kiszúrta a szemem, de utána rájöttem, hogy ez így helyes, csak latin-amerikaiul írva. :)
Az a tény, hogy a legismertebb hazai underground dj májusban átlépi az ötödik ikszet, talán még az érintettet is meglepte. Hiszen az a Palotai Zsolt, akit mi a bulikból ismerünk és immár több mint húsz éve ugyanúgy szeretünk, egy percet sem öregszik. De hogyan lehetséges ez?…..
vkindustrial 2011.05.23 20:50:54
www.kvb.hu/filmek/rovidfilm/extazistiztolhetig.html

Nézzétek meg a fenti linken a filmet. Nagyon szimpatikus figurája a hazai zenei életnek...
törökgáborelemez 355. Na dnye 2011.04.28 21:02:00
Ma pontosan hét darab levelet kaptam, amelyben – különböző stílusban – arra szólítanak fel a kedves olvasók, hogy fejezzem be a gyáva hallgatást, és írjak végre valamit a gyöngyöspatai eseményekről. Tényleg tudatosan nem akartam írni az ügyről, de más okból: a…..
vkindustrial 2011.04.29 10:06:07
@Link Elek: Nem hiszem, hogy az rasszizmus, ha valaki felemeli a hangját a környezet lepusztítása, a lopás és a kulturálatlan-, az együttélés szabályait magasról lesz.ró viselkedés ellen.
Nem tudom, mit szólnál, ha a gyöngyösi durándában vagy a "harmadosztályon" élnél. Esetleg Gyöngyösorosziban, hogy ne Patát hozzam fel példának...
Alább egy Metallica-feldolgozás a Blind Myselftől, amihez a zenekar ezt fűzte: "Az Enter Sandman fő riffjét a tavalyi kettőnégyes Gumizsiráf-díjátadó léggitár versenyére tanultuk be, ahol mi adtuk az élő zenei kíséretet a levegőgitárosok produkcióihoz. Annyira jól szólt…..
vkindustrial 2011.04.27 15:32:46
@guMe_e: A hozzászólásodat viccnek szántad, vagy véresen komolyan gondoltad? Én cska annyit javasolnék - a magam szerény módján -, hogy inkább tanulj meg helyesen írni, és csak utána invitálj bárkit is a templomba...
Mellesleg nekem sem jön be a feldolgozás. Mint ahogy ki nem állhattam annak idején az eredetit sem. A csapból is az folyt...
vkindustrial 2011.04.27 15:37:27
@vkindustrial: De úgy látom, nekem se megy túl jól. :)
Az bizony "csak" akart lenni.
Blogosz Magyarveszély 2011.04.27 00:49:00
Napok óta zajló provokációk és a ma estére sikeresen kiprovokált tömegverekedés után a rendőrség kordonnal zárta el Gyöngyöspata települést. Rendőrségi csapatszállítók tartanak jelen pillanatban is a helyszínre az autópályákon. Időközben a településen…..