Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sumblinker

14 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akikkel az utóbbi napokban beszéltem, azok nem tudták megúszni, hogy ne áradozzak nekik gyermeki lelkesedéssel erről a sorozatról. Olyan türelmetlenül vártam ezt a napot, mint kalácsképű kisgyerek a karácsonyt. Ilyen nagy elvárásoknál persze mindig kérdéses: az ember hatalmasat zakózik majd pofára,…..
sumblinker 2022.05.29 15:22:17
@Gyingizik: @Gyingizik: Obi Wan az Új reményben is "csöves" volt, szerintem ez egyáltalán olyan karakteridegen, mint mondjuk a békésen jakuzzizó Boba Fett. Luke nem idétlen, az alapján a két másodperc alapján. :D Ő egy álmodozó kölyök, aki pilóta akar lenni, mint az apja és bejárni a galaxist. A sorozat Achilles sarka megint a gyerekszál, de Disney lévén ezt nem kerülhettük el. Baby Yoda babusgatásánál jobban jártunk. (Aranyos volt meg minden, de 1-2 rész elég volt vele.) Ettől eltekintve a hangulat és a színészek szerintem rendben vannak . A Last Jedi sok sebből vérzik, de a woke is hazavágta az tény. Itt én nem érzem a propagandát annyira hangsúlyosnak, míg nem ismerjük Reva hátterét és motivációit. De ha amolyan Rey szintjén lesz a karaktere kezelve (az eredendően erős nő), akkor annak én sem fogok örülni.
sumblinker 2022.05.31 13:45:04
@zsolaxxx1: Sokan csalódtak ilyen téren a címszereplőben. Szerintem ez passzolt a karakterhez, az is, hogy az erőt nem tudta úgy használni, mint régen. Azt én sem értem miért nem hallgatott Yodára, lehet egy ideig tanult, aztán belefáradt a 10 év alatt és feladta. Jó ideig elvileg csak henteskedett, melóba vonatozott, meg lovagolt a sivatagban. Nem volt rá szüksége.

(Luke-nál sokkal jobban zavart ez a csövesmentalitás a Last jediben, de azt a filmet hagyjuk is, mert ott kb. minden félrement. :D )
Érdekesen működik az ember. Ha valakit nem ismersz, a kinézete, gesztusai, beszédstílusa alapján vannak róla prekoncepcióid, amelyek vagy beválnak, vagy nem és csalódsz – jobb esetben kellemesen. A jó hír az, hogy ez a képesség egész életünkön át alakítható… fejlesztésére tökéletes a második Star…..
sumblinker 2022.05.29 15:23:17
@Kyria: ezt se hallani gyakran. :) Zsivány egyes?
“Azt a jó büdös mindenit!” Valami ilyesmi felkiáltással néztem végig a Bioshock Infinite interaktív záróakkordjait. Semmiképp ne nyomozgass a sztori után, ha még nem játszottad végig a játékot, mert az elmúlt évtized legkomolyabb történetével lesz dolgod, mely hanyagul legyinti fültövön az utóbbi…..
sumblinker blogja DmC teszt 2022.04.08 20:56:45
Ismerőseimnek már kifejtettem sirámaim a filmes/ játékos reboot-ok és azon belül is a Devil May Cry nyugatiasodásával kapcsolatosan. Semmi bajom nem lenne a dologgal, ha a készítők nem rugaszkodnának el annyira az eredeti produktumtól, mint ide Irak. Persze, valahol ez a reboot lényege, de azért nem…..
A történelmi FPS-ek mindig is kívül estek az érdeklődési területemen. Valahogy a valós hátterük, földhözragadtságuk miatt sosem álltak igazán közel hozzám. Hiányzik belőlük számomra a misztikum, a mese. (Egyedül a Call of Duty 2-vel, illetve később a modern epizódokkal játszottam egy keveset…)…..
sumblinker blogja Bayonetta teszt 2022.04.02 19:48:56
Tudtam… Mikor a retro konzolosdit elkezdtem, már tudtam, hogy a SEGA Bayonettájához közöm lesz. Nem vetem meg a hack and slash műfajt és a fekete latex ruhás nénik anno zsenge kamaszkorom vágyálmai voltak, így biztosra vettem, idővel mindenképp beszerzem a játékot. Hogy jó vétel volt-e, arra nagyon…..
Sajátos műfaj a tinihorror. Dögös pompon lányok, jóképű baseballos srácok álmos, idilli kisvárosban tengetik napjaikat, mígnem egyszer csak kitör az apokalipszis. Vicces beszólások, eltúlzott akciójelenetek és rengeteg vörös nedű jellemzi az ilyen alkotásokat. Ezt a zsánert hozta el 2012-ben a…..
Mikor 2 éve megvásároltam a jelenlegi számítógépem első dolgom volt bepótolni az előző generációból kimaradt játékokat. Természetesen az első kipróbálandó játék egy Tomb Raider volt, nevezetesen a 2013-as reboot epizód folytatása, a Rise of the Tomb Raider...
Az évek során bebizonyosodott, hogy a Rockstar csapata nem tud mellé lőni. Első 3D-s sandbox játékuk, a GTA III is műfajteremtőre sikeredett, melynek alapjait azóta is másolja számos más franchise. Ha szigorúan nézzük a 2002-ben kiadott, cseh fejlesztésű Mafia is csak egy GTA klón volt, viszont nem…..
Miután a Disney rátette fehérkesztyűs egérmancsát a Lucasfilmre (és Arts-ra) bizony ránk jár a rúd Star Wars játékok terén. Csak két kétes értékű FPS-t és egy MMO-t kaptunk az EA gondozásában, így nem kicsit vártuk hát a teszt alanyául szolgáló Fallen Order-t, aminek vállára igen nagy nyomás…..
A 2013-as Tomb Raider reboot több ponton szakított a klasszikus részek hagyományaival: története sötétebb, játékmenete erőszakosabb lett és egy esendőbb Larát mutatott be. A második részre (Rise of the Tomb Raider) hősnőnk már edzettebbé vált, szándékosan sodródott a kalandokba, most pedig a…..
sumblinker blogja A Jurassic filmek 2022.03.25 00:18:12
Kölyökként a ’90-es években három kalandfilm volt rám igazán nagy hatással: a Star Wars és az Indiana Jones mellett a Jurassic Park agyonmásolt kazettáját néztem meg a legtöbbet. A dinómánia akkor az egész országot megfertőzte és manapság úgy látom ez a láz újra erőre kapott. Nézzük hát miben is…..
Sosem voltam kimondottan horrorjáték rajongó, de azért a misztikusabb darabok el-el tudnak csábítani. A címben szereplő játék beszerzésével mintegy két évtizedet vártam, ugyanis egész egyszerűen elfelejtettem szegényt, ám most, így 2022-ben sikerült beszereznem. Lássuk hogyan öregedett ez a stílusos…..
Örök vita a pszichológusok között, hogy az erőszakos játékok vajon indukálják-e az agressziót a játékosokban, vagy épp levezetik azt. A választ én sem tudom, de az biztos, hogy az itt felsorolt címek credits listái után megkönnyebbülten álltam fel a székből - már ha eljutottam odáig.....