Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZSU01

8 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindent vagy semmit - nagyjából ez a mottója a kutyáimnak az étkezés terén. Milán, a legidősebb szó szerint mindent megeszik. Kutyakaja, hús, rizs, zöldségek, az utcán fellelhető mindenféle kétes eredetű falatok - minden jöhet. Ő hozta fel ugye a csontot is az utcáról... (Az esetről itt számoltam…..
SZSU01 2022.05.26 11:23:56
@élhetetlen: Nagyon szép és életszerű történetek, nekem is volt részem hasonlókban!
Lehet, hogy bizonyos körülmények megváltoztak a kutyatartással kapcsolatban, de az alapvető élmények szerintem megmaradtak. :)
Ebgondolat Sétálunk, sétálunk 2022.05.02 14:22:51
A kutyatartás egyik legidőigényesebb és legtöbb kötöttséggel járó feladata a sétáltatás. Na de mikor, hányszor és mennyit érdemes sétálni a kedvencekkel? Tapasztalataim szerint ez abszolút kutyafüggő. Bizonyos fajták mozgásigénye jóval nagyobb, mint másoké. Ezen kívül az életkor is számít, a kor…..
Közhelynek tűnhet, de a kutyák mellett tényleg nem lehet unatkozni - főleg, ha ketten vagy hárman vannak. Minden kutyusnak más a személyisége, a ritmusa, a viselkedésmódja. Képesek mindig újabb és újabb módokon meglepni és megnevettetni a gazdikat.  Ibi, aki raktároz Az első kutyámat, Ibit szörnyű…..
SZSU01 2022.04.22 11:28:18
@Le a spammerekkel: A répa legalább egészséges nasi! :) Az enyémek is nagyon szeretik a zöldségeket, legalább vitamint is kapnak. Vannak egyébként kifejezetten hízást gátló, súlykontrollra kitalált tápok, de őszintén szólva nekünk azok nem váltak be. Szóval én arra jutottam, hogy bizonyos keretek között hadd örüljenek az ételnek. :)
SZSU01 2022.04.25 11:33:58
@Le a spammerekkel: Igen, sajnos az ivartalanítás után sokszor meghíznak szegények... Sikerült utána visszaszerezni az eredeti súlyát? :)
SZSU01 2022.04.27 10:04:42
@Le a spammerekkel: Az is nagy teljesítmény, ha nem hízik tovább! :)
A jó állatorvost megtalálni ugyanolyan nehéz, mint az embernek elérni egy jó orvoshoz. Rengeteg tényező van, ami befolyásolhatja a választást: ki van a legközelebb, hol a leginkább tiszta és felszerelt a rendelő, hol mekkorák az árak, ki a legmegbízhatóbb egy esetleges vészhelyzet esetén és végül,…..
Egészen kis korom óta szerettem volna kutyát. A szüleim azt mondták, majd ha 5. osztályos leszek, beszélhetünk róla - akkor már egyedül is tudom etetni, sétáltatni. Persze ők azt gondolták szerintem, hogy azalatt a pár év alatt, ami még hátravolt a "megfelelő" korig, úgyis elfelejtem az egészet. Hát…..
Jelenleg 3 kutya családtagunk boldogítja a mindennapjainkat, mindhárman westie-k. Ketten velem laknak, egyikük pedig hivatalosan anyukámé, de nagyon gyakran vannak mindhárman egy helyen - nálam vagy anyukámnál. Mindhármukat örökbefogadtuk: Mangót 6,5, Milánt 2,5, Vilmost pedig lassan egy éve. Őket…..
Az örökbefogadás pártiak és a vásárlás pártiak között ellentét feszül. Természetesen mindenki azt szeretné, hogy a kiválasztott kutyusa minél több időt töltsön vele egészségben és boldogságban. De mi lehet ennek a biztosítéka? Mindkét álláspont mellett felsorakoztathatók érvek. Itt fontosnak tartom…..
Ezen a blogon a kutyatartással kapcsolatos élményeimet, tapasztalataimat osztom meg - remélve, hogy ezzel mások hasznára is lehetek. :) Gazdinak lenni az egyik legjobb dolog a világon! Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem jár dilemmákkal, nehézségekkel. Ebbe is bele kell tanulni, mint minden másba.…..