Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péterfi Csongor

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nyitókép: /exploringyourmind.com/ Kütyüink fogságában gyakran érezzük úgy, hogy elszállt az idő, és még el sem kezdtük fontosabb teendőinket. Éppen ezért összegyűjtöttem saját és mások tapasztalatait, tippjeit, hogy proaktívan tudjuk tölteni az időnket a Földnek nevezett sárgolyón. Mit…..
1872. május 18-án, az erdélyi Lugoson látta meg a napvilágot Horger Antal nyelvész, a szegedi egyetem tanára és dékánja, az MTA tagja. A köztudatban a József Attilát a tanári pályáról eltiltó, vaskalapos professzor képe él, a nyelvtudós érdemeit, például a róla elnevezett törvényt, kevesen…..
„Jövőre elkezdek konditerembe járni!”   Az egyik legnépszerűbb újévi elhatározás ez, mégsem olyan könnyű a fogadalmat hosszú távon tartani. Sokan már februárban, márciusban feladják az egészséges életmódra való áttérésről szőtt terveiket, éppen ezért – pontosabban ennek elkerüléséért –…..
A világszerte népes rajongótáborral rendelkező brit sorozat, a Peaky Blinders 2022 elején lezárul – a hatodik, egyben utolsó évad az Egyesült Királyságba már megérkezett, ennek apropóján vettem górcső alá Steven Knight író és alkotó (és persze a birminghami gengszterek) legutóbbi alakítását. A brit…..
  Franciaország félprezidenciális köztársaság, ahol a végrehajtó hatalom megoszlik a köztársasági elnök és miniszterelnök közt, azonban előbbi nevezi ki (vagy akár váltja le) utóbbit. Az elnökválasztás – amit majd a nemzetgyűlési választás követ – kétfordulós, ha az első fordulóban egyik jelölt sem…..