Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyman

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nyman 2021.03.03 21:08:57
@Reactor: Vegyük ki az egyenletből azokat, akiknek valamilyen egészségügyi problémája van és emiatt nem képes megfelelő munkát találni. Őket valóban segíteni kell.

Amit te írsz, az netto kifogáskeresés, mentegetőzés.

Közmunkabérből tényleg nem lehet megélni. Vagyis én nem tudnénk. Jelenleg családdal pár napos rezsire lenne elég, pedig nem gondolom, hogy nagylábon élünk. Ennek ellenére még mindíg jobbnak, hasznosabbnak tartom, mint bármilyen segély osztogatást.

Csak kíváncsiságból rákerestem a profession.hu-n Borsod-Abaúj-Zemplém megyére www.profession.hu/allasok/borsod-abauj-zemplen/2,0,28# Ma 564 állást kínálnak. Fizika, segéd, betanított munkára szűrve is van 46 találat.

A közalkalmazotti, köztisztviselői bérezés nem túl fényes. De ott is van 123 állás csak BAZ megyében. kozigallas.gov.hu/

Mi tartja vissza a saját elhatározásán kívül a segédmunkást, hogy képezze magát, vagy plusz tudást elsajátítson? Amivel esetleg versenyképesebb legyen.

Szerintem amikor elégedetlen az ember a helyzetével, akkor megpróbál azon javítani. Ha keresek 1000-ret egy nap, akkor megnézem mivel kereshetnék napi 5 ezret. Ha azt megtanultam, akkor 15 ezret. Ha továbbra is elégedetlen vagyok, akkor hogy tudom mondjuk a 30-at megkeresni egy nap. És így tovább. Valószínűleg néhány évet bele kell tenni, de nem lehetetlen. 40-50 évesen sem szégyen beülni az iskolapadba. Sőt. Mindig azt mondom, hogy azzal a tudással amivel öt éve jól elvoltam mára egy része már elavult.

Dobj egy e-mailt a nyman kukac freemail pont hu-ra és kereslek ha van meló. Mondjuk kb. 100 nm homlokzatszigetelés lenne, de ehhez sem az anyagot, sem az állványt, se a toy-toyt nem én akarom organizálni. :) Terasz burkolat lakkozás lesz, ha már napközben is van min. 15 °C, de az egy párórás meló, az kikapcsolódásként megcsinálom.
nyman 2021.03.04 04:19:51
Pedig amit csinálsz, az kifogás keresés.

Tiszabő Jász-Nagykun-Szolnok megyében van, nem BAZ. Tele van iskolázatlan, írni olvasni nem, vagy alig tudó ci..nyokkal. Az ilyen embernek milyen munkát adnál? Főleg, ami jól fizet?

Amit meg fényképeken, riportokban, illetve sokszor saját szememmel látok, az az, hogy sok "szegénység" miatt nyavajgó kezében ott a cigi, esetleg az alkoholos üveg. Na az ilyen ne sírjon, ne keressen kifogásokat. Az első amit félre tesz az ember. Plusz az alkeszeket jellemzően egyik munkahelyen sem tűrik.

Az tény, hogy a vírus és a hozzá kapcsolódó intézkedések beszűkítették a lehetőségeket, de azért egy évvel ezelőttig az elmúlt néhány évben óriási munkaerő hiány volt.

A középiskola, szakmunkásképző, technikumig ingyen van. Az ember autodidakta módon is képezheti magát. Vannak munkaügyi központok által indított képzések is. De pl. kamionsoförnek, buszvezetőnek, hegesztőnek jelentkezve is lehet találni olyan tanfolyamokat, ahol a munkaadó fizet. Pl.
karrier.bkv.hu/kepzes/autobuszvezeto-kepzes-b-rol Van ahol munkásszállást is biztosítanak. Az tény, hogy feltételek is vannak.

A szegénységről meg nekem nem kell mesélni. Édesapámék kilencen voltak testvérek, tanyán laktak, édesanyámék négyen. Egy 20 nm-es albérleti szobába kerültem születésem után a nővérem mellé. Általános iskolás koromban egy ideig csak kerticsap, meg pottyantós WC volt, fürdőszoba nem. Lavorban fürödtünk. De a környezetemben voltak akik kevésbé voltak szerencsések, pl. közkútról hordták a vizet. Ezért nem tolerálom a kifogáskereső lusta embereket.

Ha "Orbanisztánban" nem garantált a magasabb életszinvonal, akkor lehet menni külföldre is. Sokan megteszik. Dolgoztam én is pár évet külföldön. Most is van lehetőség.

De ha valaki csak kesereg folyamatosan, és mégegyszer mondom, hozzád hasonlóan csak kifogást keres, vagy azt nézi, hogy nem lehet, akkor nem fog előrébb jutni.

Olvasgasd a kommentekben lévő sztorikat. kiszamolo.hu/igy-lettem-anyagilag-sikeresebb/

Mindenütt fellelhető, a kitartás, képzés, próba szerencse.
Most, hogy az európai repülés kezd leállni, a legtöbbeket érintő kérdés az, hogy lehet visszaszerezni a le nem utazandó repjegyekért korábban kifizetett pénzt? Nem egyszerű, mert a komoly likviditási válságba került szolgáltatók a törölt járatok után sem szívesen adják vissza. Frissítés: a Wizz is…..
nyman 2020.03.23 07:37:29
Azért a Ryanair jó genyó módon ezt írja:

"Elnézést kérünk a magyar kormány által tett intézkedés okozta kellemetlenségekért."

www.ryanair.com/hu/hu/travel-updates/articles/covid19-notam-hungary

Mintha a magyar kormány tehetne a korona vírus járványról. Nem néztem végig az összes országot, de ilyen megjegyzést nem találtam más országok kormányára.

Az Aer Lingus is ingyen átfogalást ad, vagy plusz 10% visszatérítést, ha későbbi időpontban menne az ember.
Régóta lebegtettem már, hogy lesz egy ilyen cikkem, de mivel nem vagyok jómagam sem meggyőződve a kvóta 100%-os jóságáról, elég nehéz érvelnem mellette. De ellene is, mert látom, hogy egyes rétegeknek semmilyen más esélyük nem marad, csak ha megkövetelik tőlük a kvótázást. Egy ideális szemléletet…..
nyman 2019.11.05 21:17:40
@jobangel: "De két villamosmérnök közül bármelyik lehetne jó, de az nem derül ki, melyik a jobb, ha csak a 35 év alatti férfit hívjuk be állásinterjúra, a 40+-os nőt meg nem. "

Szerintem ilyen nem fordul elő. Mi folyamatosan hirdetünk villamosmérnök meg gépészmérnök pozíciót. Ebben az évben hónapokig nem volt két egymással versengő jelölt. Nemhogy válogatni lehessen az alapján, hogy nő vagy férfi.

De van olyan projekt teamünk, ahol a mérnököknél több a nő, mint a faszi. Igaz azok építészek, építőmérnökök.

A karácsonyi bónusz után valszeg pont azért mondok megint fel, mert nincs ember, én meg már unom, hogy több ember helyett kell dolgozni megint.
Facebook szakmai vagy álláskeresős csoportokban, HR-esektől, tanácsadóktól szokás ilyet kérdezni, és persze nagyon nehéz válaszolni, mert nagyon sok tényezőtől függ a jó válasz, és persze a tévedés lehetősége mindig benne van. Tisztázzuk már az elején, továbbra sem vagyok híve az álláshirdetésbe…..
nyman 2019.06.28 08:24:20
Mint munkavallalo mar ket evtizede is azt mondtam, hogy legyen fizetesi intervallum a hirdetesben. Sok idot sporol minden felnek. Ennek az informaciokan az elrejtesevel nem ertek egyet. Az ingatlan, auto stb. hirdeteseknel is ott az iranyar.

Kulfoldon dolgozva ez jo volt. Indikacio volt, hogy erdekelhet-e, de arra is, hogy meg keves a tudasom, tapasztalatom hozza.

Ez a titkolozas szerintem rossz. Azt feltetelezi, hogy eretlen az ember.

Tobszor elofordult, hogy a "fejvadasz", vagy a cegvezeto hosszas, tobszori unszolasara elmentem egy "kotetlen" beszelgetesre. Majd mikor az igenyekre terelodott a szo, akkor jott a valasz, hogy az a "csillagos eg". Pedig csak egy 15-20%-al mondtam tobbet, mint az epp aktualis jovedelmem. En nem akartam menni, nem akartam valtani, de persze van az a penz. Azota jellemzoen a juttatasi csomag nagysagrendjevel kezdem a beszelgetest. Ha nem tetszik es kiejtem magam, mar egy rakas idot sporoltunk. Majd ha valsag lesz es nincs munka, akkor futhatjuk a koroket, illetve az igenyem is lejjebb esik.

A Salary Gude-al kapcsolatban pl. a Hays ad ki. Sajnos az orszagra es nem kulonbozteti meg a regiok, esetleg a BP-Videk viszonylatokat. Tovabba nem reszletezi a juttatasokat. Pl. van ahol egyaltalan nem adnak autot, van ahol csak egy 4-5M szintut adnak, van ahol meg 10-12M-ost, amibe a csalad is elfer es mellette biztonsagos is.

A Salary Guide torzitashoz meg egy sztori. Par eve szakmai kihivas miatt lefele valtottam, az elozo fizetesem 2/3-ra. Majd mivel nem talaltak eleg embert, tul lettem terhelve. Haromszor kertem fizetes emelest, nem kaptam. Vegul eljott a Salary Review es adtak 1%-ot, mondvan, hogy a megvasarolt fizetesi szinteket bemutato tanulmanyban igy is az atlag felett keresek. Csak eppen itt nem kaptam autot, nem volt 13-14- havi fizetest, illetve az atlagban benne volt az egesz orszag stb. Ekkor virtualisan bemutattam a kozepso ujjamat es kb. ket het alatt talaltam olyat, ahol lenyegesen kevesebb munka es 50%-al tobb a fizetes.

A peldaban szereplo ceg a mai napig nem talalt masik embert, pedig ennek tobb, mint ket eve. Tobb volt kollegammal beszeltem, akik voltak interjun, de kirohogtek a juttatasi csomagot. Szakmailag nagyon erdekes projektek vannak, de meg valsag alatti fizeteseket akarjak adni.

Mivel ez egy "piacvezeto" ceg, folyamatosan nyilatkoznak a vezetok es mindig megjelenik a munkaerohiany. Hat ha hisznek ezeknek a felmereseknek es nem adjak meg azt, amit az emberek kernek, akkor meg jodarabig nem is fognak embert talalni.

En siman el tudom hinni azt is, hogy az Salary Guide-ban megjeleno szamokban benne van berek visszafogasaban erdekelt lobby is. Magambol kiindulva a Hays kiadvanyaban megjelo szamert max csak felallasba mennek el dolgozni.
Nézzük. Számoljunk a 330 ezer forint körüli KSH-átlagbérrel, és hagyjuk a kedvezményeket, mert azokat más úgyis kifizeti. (Kedvezmény nem került magyar ember zsebébe Orbán Viktor házi kasszájából, remélem, ebben még egyetértünk.) A bér bruttó bruttója (szuperbruttója), azaz a munkáltató terheivel…..
nyman 2018.09.26 08:25:19
Aranyaiban azert kevesebb, mint a szocialista diktaturaban.

Itt egy excel, amivel 2004-ig visszamenoleg lehet latni az aranyokat:
mimox.com/wp-content/uploads/2018/03/berelszamolas2018.xlsx

Mondjuk lehetne kevesebb is, ha nem koltenenk annyit pl. a lusta ciganyokra. (nem, nem minden ciganyra gondoltam, hanem csak a lustakra)

Azert van meg hova javulni, de azert ez a maffia sok pozitiv dolgot meglepet. Pl. az egykulcsos ado a 15%-al, a csaladi adokedvezmeny stb.
Alapvetően 2 féle elszámolási mód létezik a rezsiköltségekre. A havi diktálós és az átalány elszámolás. A kettő keveréke az éves hőmérsékletfüggő elszámolás. Mindegyik módnak van előnye és hátránya. Melyik a legkedvezőbb a pénztárcánk szemszögéből?..
nyman 2018.09.05 19:31:26
@VT Man: Mo-n is mar ilyenekre cserelik a lejart hitelesitett orakat.

Az mar mas kerdes, hogy meg csak jellemzoen ceges fogyasztoknal mukodik a tavleolvasas feature.

Amit meg tudna az ora, hogy onnan "vegyen" aramot, ahol eppen a legolcsobb. Akar napszaktol fuggoen.

De mar itt ott pl. a hoszivattyu is probalja akkor feltolteni a meleg/vagy hidegviz puffertartalyt, amikor a legolcsobb a napszakban az aram.

Tizeneve, mikor Irorszagban dolgoztam, volt olyan hely, ahol a meru kulon merte a kedvezobb tarifaju ejszakai aramot. Itt tudtam ertekelni azt a mosogepet, mosogatogepet, ami idore programozhato volt, mert ezeket a dolgokat a kedvezobb tarifaval inteztem. Ma mar valoszinuleg vannak okosabb berendezesek, amik akkor indulak, mikor olcsobb az aram.
A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság december 8-án kihirdetett jogerős ítélete szerint Tiszavasvári jobbikos önkormányzata megsértette a helyi romák emberi méltóságát, amikor 2016-ban lepaktált a Becsület Légiójával és támogatta, hogy telepbejárásokkal zaklassák az ott lakókat...
nyman 2017.12.12 07:59:45
Érdekes, amikor embereket felemlítenek meg a hordákban járó romák, akkor valahogy kuss van.

Nekem két közeli családtagomat ölték már meg Békés megyében a cigányok, a 70 feletti faterom is fogott már cigányt a házuk udvarában és néhány éve az akkor 90 éves nagyanyámhoz is be akartak jutni. A környékükön a betörések 90%-át, már ahol meg lett a tettes, cigányok követték el.

Az unokatesómnak azért kellet átíratni a gyerekeit másik iskolába, mert terrorizálták őket a cigányok. Ez abban az iskolában, ahol nemrég a pengés eset volt.
hvg.hu/itthon/20171129_osszetort_penget_akartak_itatni_egy_fiuval_egy_bekescsabai_iskolaban

Ilyenkor hol vagytok taszkalpok?

A kocsimnak kétszer próbált nekiugrani páréves cigány purdé, miközben hordában szédelegtek az úton egy olyan helyen, ahol mindkét oldalon legalább egy méteres járda volt, plusz árok. Legutóbb pár hete. A páréves gyerekeim a kocsiban. Ha ugrik én meg nem állok. Inkább a börtönbe jöjjenek a családtagok, mint a temetőbe.

Jelenleg egy budai kerület elitebb részén lakom, ahová cigány jellemzően csak lomtalanításkor jön. De havonta 2x-3x megfordulok Békés megyében és minden alkalomra jut valami negatív élmény ezekkel az iskolázatlan primitív hordákkal kapcsolatban. Talán nektek sem ártana egy hosszabb kimozdulás.
Slick Gumik A Slick Gumik 2010.06.29 19:51:00
  Slick gumi (verseny slick néven is ismert), a gumiabroncsoknak azon fajtája, amiknek a felületén nincsen minta. Az első szériát 1950-es évek elején készítette az M&H Tyres cég. Ez speciálisan gyorsulási versenyre készült (drag racing slick). Azzal, hogy eltávoltották az…..
Az Erste év elején a Joker hitelkártyáját az új, Max névre hallgató konstrukcióra cserélte. Ez a poszt, ennek a változásnak, és egy régi, rutinos jokeresnek köszönheti a születését. Már eleve a "áááááá, semmi nem fog változni, csak pénz helyett ezentúl Wizz Air pontokat…..
nyman 2017.08.08 14:16:31
@BituGabor: Ex-citiskent - sokakhoz hasonloan - Wizzair kartyat ajanlottak fel eloszor valtaskent is sikerult maxra valtani egy telefonnal.

Egyebkent helyedbe tennek megy egy probat, akar telefonon, akar mas ugyintezonel. Nem tudhat mindenki mindent, illetve a pult mogott ulo emberek nem mindig a legtajekozottabbak. (Tobb alkalommal fordult elo, hogy nekem kellett dolgokat megmutatni a kondicios listaban :) )

A Wizzair + Max kombinacioval mar sok mindent ki lehetne hozni, de gondolom Jokeresnek nem kell magyarazni. En bizom a Wizzair erolteteseben, mert tenni szeretnek egy probat az 1 millios hitelkeretemnek a szetvalasztasara, csak meg szamolgatok, hogy megeri-e. A Wizzair pontok koltese eleg kotott, de azert 1-2 evente elofordulhat, hogy elkoltom. Itt inkabb a Malev hitelkartya hagy rossz emleket. Nekem nem volt, de a kollegam pont keszulte meglepni a feleseget valami romantikus hetvegevel, amikor a Malevet bezusztak es ezzel, huss, annyi lett a pontoknak is.

Nekem az a gyanum, hogy azert kezdik egyre jobban visszavagni a visszateriteseket, mert egyre tobb a tudatos kartyahasznalo. A visszateriteseknek meg nehany eve volt uj ugyfelszerzo hatasuk, most mar a torta nem nagyon no. A Cibnel julius 1-tol meg is szunt az 1%-os visszaterites, most mar csak akcios 5% van, negyedevre fixalt harom kategoriaval, amibol egyet valaszthatsz.
nyman 2017.08.08 14:28:20
@XXXXXL: Az erstevel is szivtam igy, nem volt egyszeru, míg leapasztottam. Jo nagy genyosag, de itt is arra megy ki a jatek, hogy minnel tobb dologra kelljen figyelni.

A BB UPC-nel (meg) nincs ilyen. Ott csak 300 ezres keretet kaptam, de a Max-os 399 ezret is be tudta szedni ugy, hogy tultoltottem tobb, mint 100 ezerrel. Ez 8 ezer forint, ami tenyleges visszaterites es nem pont, mint az Erstenel, amit majd meg be kell valtani. Naluk annyi van, hogy nem eleg a csoportos beszedesi megbizasnal limitet allitani, figyelni kell, hogy a vasarlasi(!!!) limitbe is beleferjel.

Bar szerintem a BB-nel meg az ilyenek varatnak magukra, mert IT oldalon szerintem masfel evtizeddel el vannak maradva, igy nem hiszem, hogy betesznek egy ilyen fuggvenyt a programsorra. Az uj internetban feluletuk, amit jul 15-tol jott be, az se tud meg jo par alap feature-t. Az elozo meg teljesen alkalmatlan volt egy csoportos beszedesi megbizas rogzitesere is. Az OTP-nek mar szofisztikaltabb rendszere volt 98-ban.
nyman 2017.08.09 12:16:33
@szocske_: Koszi. Van ahol azt irtak, hogy nincs ilyen, de nem lehet tudni. A BB-nel 20 e a havi max.

Kis osszeget kertem, hogy biztos megkapjam, mert a masik ket kartyanal 1-1 millio a keret. Azota 1x kertem keretemelest, de elutasitottak. Tervezem, hogy kerek meg 1x, mert azota melohelyet is valtottam es a szamlara erkezo fizetesem nagyobb.

Az elozo helyen benne voltam egy ceges reszvenyprogramban, igy a szamlara erkezo netto emiatt is relative alacsonyabb volt.

Ma volt idom es kigyujtottem az excelbe az Erstes visszateriteseket. A datum a zaras datuma. (jo tudjuk ossze vissza van, a honap a lenyeg)

2017.03.15 813
2017.04.15 3190
2017.05.15 4767
2017.06.15 2839
2017.07.15 3046

Lenyegesen gyengebb, mint a Citi volt anno.
Ma már a netre úgy tekintünk, mint a csapvízre, és ha néha nem jön rendesen a bit a falból, az ember hajlamos úgy érezni, hogy többről van itt szó, mint egy kis technikai zűr, vagy hogy a nála járt szerelő sosem lesz a szakma aranykoszorús mestere. Ebben a netnélküli megváltozott tudatállapotban az…..
nyman 2017.08.08 14:41:49
@é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛: Na bazz. Koszi a tippet. En (majdnem) minden reggel ki be kapcsolom kezzel. Jellemzoen ejszaka tortenik valami.

Egyebkent hasonlo a helyzet nalunk is a upc-nel. Idonkent teljesen belassul minden megmagyarazhatatlan ok nelkul, illetve le, le is szakad. Egy modem ujrainditas tud segiteni.

Lehet a kozponti rendszeruk is szar, de a kihozott Wifi-s router (Cisco epc3212)-nel van amikor akadozik es radugom kabelre megjavul. Tehat a Wifi sem stabil. Jellemzoen az esti orak azok, amikor szinte hasznalhatatlan, gondolom akkor vannak a legtobben.
A képek alapján eléggé jogosnak tűnik, ami történt, de nehéz elfogadni, hogy mindezt bármiféle előzetes felszólítás vagy értesítés nélkül lehetett megcsinálni, ráadásul ennyire brutál módon kivitelezve. Mindenki vonja le a tanulságokat, és hasonló helyzetben ragadja meg a…..
nyman 2017.08.04 13:29:41
@Nick a banya: Magan v. kozteruleten volt a fa? Maganteruleten jellemzoen l.szarjak, bar vannak onkormanyzatok ahol egy osfas teruleten kulon endedelyt kell kerni. Jellemzoen atmero v. kerulet fuggo.
Mai történetünk főhőse Károly, és hiányzó társa, a GPS nyomkövető. Emberünk nagyon szereti az autóját, ezért már a mosdóba is azzal menne, ha tehetné. Egy szép, napsütéses napon elszaladt a madaras Tescoba, mert elfogyott az élesztő és a mandula otthon, pedig kedves felesége szeretett volna sütit…..
nyman 2017.06.22 16:29:10
@bluebear: Ezt akartam en is irni. Ha beirja a zember a googlebe pl. „how to turn phone to gps tracker” vagy vmi hasonlot, akkor sok megoldassal lehet talalkozni.

A tapellatas is megoldhato, hiszen pl. egy szivargyújtó adapter atalakitasaval folyamatosan toltheto.
nyman 2017.06.22 16:29:58
@Etniez: TK sorozat egy korabbi modeljet en is probaltam ugy 5-6 eve. De erre nem biztam volna autot. Az talan a 102-es volt. Anno magyar „akcios hirlevelekben” toltak 25-30 ezerert, az e-bayen 10 alatt volt. Latom ez mar dezignosabb, modernebb model.
Az álláskeresés pozitívumai cikk után gondoltam, hogy írok pár gondolatot azokról a dolgokról is, amik eléggé frusztrálják az embert álláskeresés közben. Inkább csak tanulságként írom le és picit a toborzási munkatársaknak címezve is, hátha valaki ezt olvasva végiggondolja a saját kiválasztási…..
nyman 2017.03.07 09:50:37
Itt is reagalnek

A visszajelzes hianyara, mar a topik kezdete ota mondom, hogyha kellek, hivnak, ha nem kellek, nem keresnek.

Ugyan most volt egy visszejelzesem. Az elmult 2,5 evben harom interjura mentem el, ezek is az elmult fel evre estek.

Nem keresek minden aron masik feladatot, de azert most mar ideje lehet korbe nezni. Ebbol kettonel internetes oneletrajz adatbazisbol hivtak fel, egy pedig kapcsolati token keresztul esett be. Illetve kerestek tobben, de sok ceget ismerek, ahova nem mennek dolgozni, illetve amit nem ismertem, annak meg utanna neztem, es igy mondtam le interjut.

Az egyiknel kaptam visszajelzest a mult heten e-mailben, hogy a "kompenzacios elvarasaim magasak". Szerintem teljesen korrekt. A jelenlegi jovedelmen nem rossz, de azert lehetne felfele tornaszni, illetve a feladatok nagyon ismetlodoek, egy ido utan kevesbe tunnek valtozatosnak.

Ami meg a dontes gyorsasagat ismerve, egy kozepes, vagy egy kozepesnel nagyobb cegnel nem egyszeruek a toborzas feladatai. Latom hazon belul, hogy mit kuzd a HR-es egy egy pozicio betoltesenel, es maradtunk mar le emberrol azert, mert mire hetekkel kesobb valaki odafent alairta a megfelelo papirt, addigra az illeto mar elhelyezkedett. Jelenleg jo nehany szakmaban hiany van, igy ha vki keres, relative hamar talal.

Itt is irtak mar soxor, hogy az is lehet az elhuzodo donteseknel, hogy nem te vagy a 100%-os jelolt, a masik meg ker egy kis gondolkozasi idot. Ha meg 2-3-4 honap mulva felhivnak, abban benne lehet az is, hogy a masik jelolt nem valt be, vagy esetleg probaido alatt lelepett, mert neki nem jott be a melo. Ilyenkor egyszerubb felhivni a korabbi embereket.

Egy volt fonokom csinalta azt, hogy folyamatosan hirdetett, interjuztatott. Ezzel epitett egy adatbazist, ha meg bejott egy munka, tudta, hogy milyen kepessegekkel, tudassal rendelkezo ember kellett, felhivott nehany embert es jo esellyel talalt megfelelot, aki szabad volt, vagy valtani keszult.
Ma írtuk meg az Indexen, hogy az MTVA úgy alkudozik az idei Európa-bajnokság közvetítései jogairól a rendezvényszervezőkkel, mintha csak a piacon lenne. Például az UEFA által előírt 500 eurós díj helyett egy magyar fesztiváltól alapból 3 millió forintot kért az EB-meccsek kivetítős közvetítéséért,…..
Végül megmondtuk neki, hogy a jövőre nézve legyen kedves és ne ösztökélje anyámat arra, hogy több pénzt hagyjon nála, ne ijesztgesse, ha pedig megtudjuk, hogy ez történik, a létező összes helyen fel fogjuk jelenteni. Tisztelt Praxis!   Régen jártam az önök oldalán, sajnos időm nem mindig engedi,…..
nyman 2016.05.25 10:19:11
@asztalosani: "
"az orvos szépen finoman jelezte, hogy az alkalmankénti ezer forint kissé kevéske. Ettől édesanyám úgy megijedt "

Ezt a szenilis venasszony mondja, meg a lanya. Ezert irtam, hogy erdekelne az orvos verzioja is.
nyman 2016.05.25 10:32:48
@Muad\\\'Dib: Nem tul magas erkolcsi szint. De most ez miert fontos.

A venasszony onkent adta. Eddig is allitolag adott. Azt sem tudjuk,. hogy ebbol a posztbol, hogy mennyire hulye, csak sejtjuk.
nyman 2016.05.25 10:34:17
@Muad\\\'Dib: Szerinted.

De tudot mit, egy patkany vagyok. A ciganysagom is vallalom.
Hosszú hetek (jó, ne szépítsük: hónapok) kitartó álláskeresése alatt bizony történik egy s más az emberrel. Idegőrlő várakozás, folytonos telefonos egyeztetések, véget nem érő motivációs levél fogalmazás, olyan cikornyás pozíciókra jelentkezés, amikről azt sem tudod biztosan, hogy vajon mit is…..
Manapság vidéki fiatalok százai költöznek a fővárosba. Az ok lehet egy jobban fizető munkahely, egy vonzóbb továbbtanulási lehetőség, vagy akár egyszerűen csak a Budapesten ránk váró újdonságok csábítása. Mindenesetre, aki erre a nagy elhatározásra jut, annak számolnia kell azzal, hogy elég éles…..
Kedves Multi/KKV/Ügynökség/Bank/Közintézmény/és minden egyéb Munkaadó! 13 nap telt el. Egészen pontosan 13 nap 9 óra és úgy cirka 50 perc. De ki számolja?! 9 darab munkanap és két hétvége… azaz 13 nap szüntelen várakozás és bizonytalanság, amióta beadtam a jelentkezésem. Álmaim pozícióját pályáztam…..