Regisztráció Blogot indítok
Adatok
free_tulip

4 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
foto_tulip Visszatérés 2016.01.27 13:29:24
Hosszú ideje nem voltam itt...Talán most ... Megpróbálok életet lehelni ebbe a blogba, vagy egy másikba... Miért nehéz blogot írni. Annyi mindenre megy el az idő, annyi mindent csinálnék egyszerre...Most pl megy a folkrádió, hallgatok egy előadást, gépelek itt, hajat mostam, takarítás közben…..
  A demokrácia és a diktatúra között az a különbség, hogy előbbiben felírhatod a falakra: „Szabadság”, utóbbiban fel KELL írnod. Gondolom, egyetlen épelméjű embernek sem kell magyarázni, hogy mi az a „leheletnyi” differencia aközött, hogy…..
Michael Knight Szobám falán... 2010.07.02 21:20:00
A jövő tehát elkezdődött. Épül már az új rendszer rendszer, lesz itt jobboldali kultúra és lesznek jobboldali ünnepek is. És a vezetők portréi jönnek ezután, országszerte a tantermek és a rendelők falán, szépen retusálva, és lesz biztosan majd felvonulás is, a…..
Ez a blog mindig is igyekezett humorosan megfogni a dolgok végét. De a mai napra betelt a pohár -- elveszett a humorérzékem, olvasva a politikai nyilatkozatot, amit a Fidesz, a legszebb rákosista hagyományok nyomán, legyömöszöl az ország torkán, akarva, akaratlan."A XXI. század…..
(Mobnetpress gyorshír) Egészen elképesztő, vélhetően az egész magyar történeti kutatást megrázó információt tett közzé ezekben a percekben a Virtutéren a Magyar Akadémia két tudományos kutatóbázis, a Previrtuális Kori Kutatóműhely és a Balneológiai Intézet.…..
free_tulip 2010.06.01 14:11:01
A nyomtatott sajtó állítólag már halálra van ítélve, a nyilvános kivégzést Ipaddel, esetleg egy Kindle segítségével hajtják majd végre a nem is olyan távoli jövőben. És tulajdonképpen a friss papír addiktív illatán kívül mást én sem nagyon tudok felhozni a napilapok, és az olcsó hetilapok…..
Kezd kissé kínossá válni, hogy a hazai ún. műveltségi vetélkedőkben, vagy legalábbis azokban, melyekben olyan kérdéseket tesznek fel, amik túlmutatnak mondjuk a "hogy hívják a szétszilikonozott ajkú playmate kutyáját?" kérdéskörön, egyre több bakit követnek el a…..
Nos, végre eljött az idő, hogy ne csak azt mondjuk el, mi a rossz abban, amit a balliberális oktatáspolitika létrehozott hosszú-hosszú regnálása alatt, hanem azt is fölvessük (a teljesség igénye nélkül), merre tovább, hogyan jöhet el a kibontakozás, mi lehet a kilábalás néhány…..
free_tulip 2009.11.23 10:07:43
ha én lennék...
jó sok gondolatom lett az itt elolvasottaktól, de most csak, engem elég régóta foglakoztató dolgot irnék le, ami miatt mindig csak utálkozást kapok(szerintem itt is):
miért is kell nyáron 11 hétre elereszteni a gyerkőcöket? Tudom, ki a fenének van kedve nyáron a dög hőségben még nyúzni a gyerekeket, de máshonnan is közelithető a dolog: már októberben sirtak nekem a t. pedagógusok, hogy nem tudják leadni a tananyagot...nincs elég idő semmire...stb, mindig a készségfejlesztő órák maradtak el ú.m. ének, rajz, technika, testnevelés. Erre mondom én azt, hogy az utolsó hetekben, amikor már csak nyűg a suli, meleg is van, úgysem lehet tanitani, lehetne behozni az elmaradt bulitárgyakat kézmúveskedéssel, zenével foglalkoztatni a gyerekeket, mintegy megerősitve az év közben tanultakat. Lehetne kisérleteket végezni, vagy ha pl. az ókorról tanultak, eljátszani az akkori életet: mit, hogyan csináltak, agyagtáblát csinálni, találjanak ki valamilyen ékirást maguknak, rajzoljanak hieroglifát...stb. Szerintem ezt is a suliban kellene a gyerekeknek csinálni, nem mindenféle fizetős táborokban. Mert érdekes módon a napközis tábor unalomba fullad, ellenben ha a tanárok fizetős napközis tábort csinálnak, akkor csudaklassz ötleteik vannak lefoglalni a gyerekeket.
És mégegyszer: túl hosszú a nyári szünet, 11 hét alatt "minden" kihullik a kicsi fejekből, lehet a szeptembert arra használni, hogy visszatöltsenek valamennyit az addig tanultakból, de adig sem lehet tovább lépni:(
Röviden csak ennyi. Lenne más is, de most nincs időm tovább irni
Ui: bocs, de nincs hosszú i a billntyűzetemen :)
November 3-16-a között a Hold fogyó szakaszába lépett, és ezen belül a holdfázis elmélete szerint 9-éig a kis jang időszaka van (azaz beépítés és aktivitás).November 3-4-én a Bika jegyében jár a Hold. Étrendünkben a szervezetünk működése szempontjából az ásványi anyagok…..
Október 19-e és 25-e között a Hold újból a növekedő fázisába lép. Bármely terület akupunktúrás kezeltetését elkezdhetjük. Az elkövetkezendő hét napban a felerősödés és egy aktívabb időszak elé nézünk.Október 19-én és 20-án a Hold a Skorpió jegyében jár.…..
foto_tulip őszi nagytakarítás 2009.10.10 23:01:00
Ezen az utolsó szép őszi napon nagy feladatra vállalkozott jó néhány ember. Budapest fantomja nyomaiba lépve elhatározta, hogy kicsit szebbé teszi  a környezetet. Sikerült megnyerni az ügynek a FKF Zrt, és a Fővárosi Kertészet embereit, hogy segítsenek. Gyönyörű rajzokat…..
A zuglói Móra Ferenc általános iskolában német nemzetiségi nyelvoktatás folyik. Ide jár a kicsi lányom. Megpróbálják ápolni a hagyományokat, ami igen nehéz egy nagyvárosi környezetben, ahol mindenhonnan mindenféle ember jön össze, gyökerek n élkül, elszakadva az ősöktől.…..
foto_tulip kezdetek 2009.03.01 16:14:00
azt hiszem, én is elkezdem a blogolást.nem biztos, hogy szerencsés ötlet itt amatőrködni, de talán mégis rajta... ..
FASZKIVAN! blog Szmogriadó 2009.01.11 12:38:00
Mire kel fel vasárnap délelőtt a budapesti ember? Arra, hogy megint faszkolódni akarnak az életével a buzi politikusok.http://index.hu/politika/belfold/budapest/szmog6446/Szmogriadó. Eddig azt sem tudtam, hogy van ilyen nálunk. Hasonló forgalomkorlátozás volt Pekingben az…..