Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molnár Gy. György

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok mindent láttam már az életem során de egy ilyen fazont még soha. Háború dúl az általa vezetett országban. Ez a lehető legrosszabb. Százezrek menekültek már el Ukrajnából - ez is kifejezetten rossz. Az orosz haderő jól érezhetően még nem igazán mutatta meg magát, de az nyilvánvaló, hogy nem fog…..
"Van egy álmom" - ez a klasszikusnak számító mondat 1963. augusztus 23-án hangzott el Martin Luther King szájából. És ez a mondat talán az egyik leghíresebb beszédből való. Nos, én nem szeretném semmiképpen magamat a nagy klasszikussal összehasonlítani.  De nekem is van, volt egy álmom. Vagy inkább…..
Akárhogy is szeretnék nem venni tudomást azokról a hírekről, amelyek az orosz -ukrán háborúval kapcsolatosan az USA szerepére utalnak - sajnos nem tudom megtenni. A háború körüli zűrzavaros tájékoztatás csupán egyetlen momentumban egységes: mindenkor igazodási pontként utalnak az USA-ra, illetve…..
Senkinek. talán legrövidebben így lehet a címben szereplő költői kérdésre válaszolni. Senkinek, mert a háborúval kapcsolatos kommunikációban - de önmagában a politikai kommunikációban - egyre kevésbé lehet észlelni az objektív és valóságnak megfelelő tájékoztatást. Hogy miért? Mert ellentétes…..
Ahhoz kétség sem fér, hogy még mindig nem lehet fegyvernyugvásról beszámolni az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. Ez nagy baj. Minden nappal ugyanis egyre nagyobb az emberáldozatok száma és az anyagi kár. Aminek van értelme? Nincs!  Tegnap jelent meg egy cikk az index.hu oldalon, amelyen az orosz…..
Az orosz -ukrán háború első pillanatától fogva az USA és az EU országok nagy vehemenciával támogatták Ukrajnát. Különösen fegyverekkel, meg minden földi jóval - szankciókkal sújtották Oroszországot - és nagy együttérzésükről biztosították az ukrán elnököt és népét. De ugyebár legtöbbször a látszat…..
Hadinapló Küszöbön a béke? 2022.03.17 09:38:51
Végre egy hír, amely bizakodásra ad okot és a végét jelentheti az oktalan öldöklésnek. A blikk.hu oldalon olvasható cikk taglalja, hogy várhatóan milyen pontok fognak majd szerepleni az aláírandó béke megállapodásban. A cikkben olvasható egy felsorolás, amely azokat a pontokat tartalmazza, amely a…..
Azt hiszem elég aktuális lehet ez a kérdés mostanság. Az orosz-ukrán háború kapcsán valószínűleg sokakban merült már fel a kérdés, hogy vajon egy esetlegesen Magyarországot érő, külső fegyveres támadás esetén mire volna képes a haderőnk. Anno, amikor még a NATO-hoz csatlakozott országunk, akkor egy…..
Ma reggel olvastam egy cikket a portfolio.hu oldalon, amely arról szólt, hogy a brit titkosszolgálat milyen megállapításokat tett az orosz csapatok harci cselekményeinek alakulásáról. A cikk szerint, a brit védelmi minisztérium twitter oldalon tette közzé ezeket az információkat. Ex katonaként…..
Hadinapló Csak gondolkodom 2022.03.14 11:44:24
Az elmúlt napokban nem volt rá lehetőségem, hogy írogassak. De közben azért folyamatosan figyelemmel kísértem az eseményeket. Tudom, hogy a legrosszabb az, amikor az ember összeesküvés elméleteket gyárt, de az egyoldalú tömegtájékoztatásnak köszönhetően egyre több kétség merül fel mindenkiben, aki…..
Rövidke tegnapi hír volt és túl nagy publicitást nem is kapott a médiában az, hogy az orosz kormány részéről egy olyan felhívás hangzott el világba, hogy felhívják azokat az államokat, amelyek fegyvereket szállítanak Ukrajna számára, hogy szüntessék be a további szállításokat. Ennyi és pont. Nem…..
Néhány órája vettem észre az index.hu oldalon egy cikket az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, amire felkaptam a fejemet. A cikk teljes terjedelmében itt olvasható. Miről is van benne szó? Az orosz védelmi minisztérium közzétett egy titkos dokumentumot, amely az ukrán nemzeti gárda parancsnokától…..
Na ez a fából vaskarika! Még nagy katonai ismeretekkel sem kell rendelkezni ahhoz, hogy tudjuk, hogy ha egy háborús helyzetben a hadban álló feleket - egyiket, másikat, mindkettőt - a saját meglévő fegyverkészletein túl további fegyverekkel támogatják, az csak egyet jelenthet - a háborúskodás…..
Értem ezt úgy, hogy erősen szűrt információk juthatnak csak el hozzánk, egyszerű halandókhoz. Ebben a jelenlegi kommunikációban Ukrajna mint áldozat, Oroszország, mint velejéig romlott agresszor jeleni meg. De valóban ennyire egyszerű volna a képlet? Szerintem nem! Önmagában már az a tény…..
Megbotránkoztató talán a bejegyzésem címe. Szerintem a legtöbben folyamatosan figyelemmel kísérjük a szomszédban történő eseményeket. Az ott történtekről sok sajtóorgánum ad rövidebb-hosszabb híradást. Sokan kiemelik az ukrán nép hősiességét, amivel a hatalmas túlerőben lévő orosz hadsereget…..
Hadinapló Mi van itt? 2022.03.07 10:17:30
Erre szeretnék választ kapni. Nem egyszerű a feladat. Már csak azért is nehezen tudom megérteni a történteket, mert közel húsz esztendős katonai múlttal érthetetlen számomra, hogy a mai korban vannak még olyanok, akik a fegyverek alkalmazásával próbálnak meg konfliktusokat rendezni.  A háború nem…..