Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tipcsi

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy résztvevőként meghívtak egy bécsi, a határokon átnyúló együttműködésről és munkavállalásról szóló konferenciára. Ha már ott voltunk, beszélgettünk is többekkel, ezeket az interjúkat a közeljövőben olvashatjátok majd itt, a…..
tipcsi 2013.03.23 16:19:33
@andaluzkutya: 7 éve próbálom megfejteni az okát, de eddig nem sikerült. Azt mondja, hogy alapvetően jól élünk (nem nagy lábon, amolyan "átlagosan". Szóval hitel házon, autón... egyre magasabb törlesztővel, de még ki tudjuk nyögni szerencsére). Nála (és azért nálam is) a legfontosabb, hogy mindegyikőnk egészséges, gyerekek is. Alapvetően ez a fontos, tény. Viszont én előnyben részesíteném, hogy lássam is őket lehetőleg a hét minden napján és ne csak fényképen.
Sosem azzal próbáltam rávenni, hogy másutt kolbászból fonják a kerítést. Ezzel én is tisztában vagyok. De talán nagyobb eséllyel tudnánk mindketten olyan állást találni, ahol a 8 óra az nyolc óra és nem 10-12...stb. Vagy legalábbis tervezhetőbb.

Tehát Ő úgy van vele, amíg ez a szint tartható, addig marad(unk). Én csak attól félek, hogy nehogy a béka sorsára jussunk, aki alatt szépen lassan melegítik a vizet és már csak azt veszi észre, hogy megfőtt :) ...szóval, nehogy mire észbe kap, már késő lesz lépni.
tipcsi 2013.03.23 16:33:15
@andaluzkutya: az övé sem műtétes.
ááááááá, ne is folytassuk, mert csak még jobban elmegy a kedvem az egésztől. Már lassan kezdtem kiverni a fejemből azt a "menjünk el innen" dolgot... de asszem nem fog menni egy könnyen :(
Vagy neki kéne egy agymosás, vagy nekem, hogy átmenjek birkába és bégessek a tömeggel :(((((
tipcsi 2013.03.23 16:38:06
@hagyma: ...hát, ha a hegy nem megy Mohamedhez.
Márpedig nem fog. Én sem gondolkodnék, ha csak mondjuk a felét meg tudnám keresni a külföldi kollégáim fizetésének.
Az ország nem hal ki. A biorobotokra továbbra is szükség lesz, mert a profitra szüksége van a multinak, még így ínség idején is.
Tanárok maradnak és megkezdik a nép fokozatos butítását. Elvégre ez a cél.
Az Élet Kövei Hogy adózunk? 2013.02.08 13:29:33
Hogy adózunk? Lehetőleg tisztelettel, mert pénzzel már nem nagyon megy! Bencsik András (demokrata) egy Mátyás forintra írt ki lájkversenyt fb oldalán (<<a linkre kattintva elérhető). Ennek az arany forintnak az értéke úgy 250.000 mai forint. Annak idején 1…..
Mozgalmas év áll mögöttünk. Kígyót-békát lehet kiálltani a kedves kétharmadra, de az biztosan nem mondható el róluk amit Gyurcsány Ferenc a saját kormányáról állapított meg azon az emlékezetes öszödi délutánon. A Fidesz nem csak úgy csinált mintha, hanem valóban…..
Sokszor hangzik el baráti beszélgetésekben (és nem csak azokban), hogy Magyarországon az álláskeresés során (is) elsősorban a kapcsolatok számítanak és csak másodsorban a tudás és a tapasztalat. Csaszi leveléből az derül ki, hogy az elmúlt időszak eseményei benne is súlyos…..
tipcsi 2012.12.22 20:06:40
@Don Quixote de la Ferko:
Jó elgondolás, hogy kergessük el a mocskos külföldi multit...
...de mi lesz azután??? Mert, hogy munka nem, az tuti. A magyar vállalkozások akkora hátrányból indulnak, hogy évtizedek kellenének, mire elérnék a mostani szintet... ha elérnék. Se nyersanyagunk, se iparunk. A mezőgazdaságot sem nevezném egy jól prosperáló ágazatnak, mondjuk talán önmagát eltartja, slussz.
Sajnos fokozatosan el lett adva minden. Aki megvette az meg nem hülye. Leépítette, széthordta, hogy még az esélye se legyen újra elindítani. Hozza a saját dolgait, itt legyártatja és kitalicskázza a hasznot.
Ha fellázadunk? Összebatyuzik és huss, irány egy picit keletebbre. Mi meg nézhetünk, mint a lukinyúl és csinálhatunk pár teremfocipályát az üres gyárcsarnokokból. Fociban úgyis jók vagyunk és nagy lóvé van, nemde?
A tegnapi (többféle értelemben is) forró poszt után ma hűvösebbre vesszük az irányt és egészen Svédországig szaladunk. Kiderül, tényleg olyan magasak-e a svéd adók; hogyan jöhet össze egy évben 61 nap szabadság (háromszor adtam össze és annyi...); és az is, mi a…..
Bár bemutatkozó posztjára Ravis sok kritikát kapott, ez szerencsére nem szegte kedvét és most egy jóval részletesebb, igazán hasznos posztot írt arról, miként kerültek ki Írországba. Szó lesz motivációról, számolgatásról, munka- és szálláskeresésről – egyszóval…..
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
tipcsi 2012.11.08 09:43:45
@zachary: Rájt!
...mikor anno én is hazatértem, igencsak "számkivetett" és csalódott lettem.
OFF
Csak egy aranyos példa a magyar hozzáállásról:
HR-es kollegina az állásinterjú legelején(!!!):
- Látom dolgozott külföldön. Remélem azt tudja, hogy mi "annyit" nem tudunk Önnek fizetni. Az bérfeszültséget okozna a kollégák körében. (gúnyos mosollyal kis orcáján)
Én:
- Mennyit is? Mert még magáról a munkáról sem beszéltünk és azt sem mondtam, hogy tetszik-e egyáltalán. A "bérfeszültség" szót meg nem értem. Tessék elmagyarázni, hogy a kollégák honnan fogják megtudni az én béremet. Tán ki lesz plakátolva a gyárkapuban? Vagy netán Ön fogja elárulni nekik? Egyik sem etikus, asszem. Mert, hogy én nem fogom elmondani senkinek, az tuti, tehát a rés a pajzson nem az én oldalamon tátong...
Irult-pirult Mária... én meg szépen felálltam és kiballagtam.
Köszönjük kedves Emese! Köszönjük magyarország... (csupa kisbetűvel)
tipcsi 2012.11.08 10:07:47
@mommmmo: tudom, hogy ez mindenütt így megy. Előbb, vagy utóbb kiszivárog.
DE: ezzel kezdeni? Úgy, hogy még se munkáról, se bérről nem esett szó. Na ez a hányinger.
Azóta töröltem az önéletrajzomból azt a külföldi tartózkodást, nehogy hátrányos megkülönböztetés áldozata legyek emiatt ;)
Mindenki lesajnálta a Nikon méretét (velem az élen), jó, nem nagy, de annyira nem kicsi! (megcsináltam a bal alsó nézetet, azért, nagyon kicsi!)..
inphoto.blog.hu Nikon J1 és V1 2011.09.21 08:18:00
Mindent meg lehet tudni a rendszerről itt: http://europe-nikon.com/hu_HU_N1 Az oldal ebben a pillanatban érthető okokból erősen le van terhelve. (dög lassú)..
Arra gondoltam, hogy szerkesszünk együtt bejegyzést! Ha valaki megtisztel azzal, hogy leírja szubjektíven, mi a kedvenc objektívje, én ha megtalálom, mellé rakom a felépítését, és esetleg írok róla pár mondatot. Meglátjuk, ha hülyeség, nem lesz belőle semmi. ..
Szeretem az olyan tárgyakat, amik a mindennapi életben minden használatnál örömet okoznak, és gyűlölöm, ha a villanykapcsoló anyaga gagyi, elszineződik, vagy kijön a falból a dugaszolóajzat. Biztos sok cég csinál jó kapcsolókat, én a GIRA céget szeretem. Már az előző…..
tipcsi 2011.08.02 19:46:13
@Amanitin3: hihi, nekem is a szögletes kivágás szúrt szemet. Nem elég, hogy maga szerelvény is átlag feletti árfekvésű, erre még a villanyász is rátesz az eltökölt óráival.
Nálam is a mennyiség diadalmaskodott a minőség fölött (Legrand Randevu). Van pár rész (pl. az oldalsó részek), amik némelyike kicsit sárgásabbak lettek az idő múlásával... szegény ember vizel és főz :D
inphoto.blog.hu DSA, SHR, EDA 2011.07.18 08:17:00
Az Olympus új fényképezőgépeiben három újfajta lencsetagot alkalmaz, melyek mindegyike valamilyen szinten javítja a képminőséget (pontosabban fogalmazva kevésbé rontja, mint az egyszerűbb, olcsóbb lencsetagok). DSA - Dual Super Aspherical (két oldalas szuperaszférikus) Az…..
tipcsi 2011.06.20. 21:22:05 :  Volt nálam egy Albinar 500 f/8-as egy ideig. Nem mai darab volt és sajnos ez meg is látszott rajta. Az egyik lencséje (a nem túl sokból :) ) be volt mattulva. Súlya nem volt vészes. Nem sok képet csináltam vele, de íme a legjobban sikerültek…..
A jómultrkorjában kérdezted, hogy van-e valakinek tapasztalata a 8/500-as objektívvel, amelyik akciós az Extreme Digitálban. Nos nekem van egy kis gyorstesztem. Ma vettem egyet és rögtön durrogtattam is vele. Szerintem ez a kategória már nagyon régen létezik. Én már a nyolcvanas évek…..
The Third & The Seventh from Alex Roman on Vimeo. Gromek küldte, engem megdöbbentett a film, ami nem is film, tok vonó 3D animáció! Lehet nem szeretni, de döbbenetes a dolog. A második magyarázat gyanánt. Blog bejegyzés a dologról itt. Esetleg érdemesebb a Vimeo-n megnézni, ott…..