Regisztráció Blogot indítok
Adatok
metata

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utazó Tódi Szófia 2022.06.11 06:00:00
Ha nincsenek elvárások, nincs csalódás. Ebben a szellemben indultam neki ennek a hétvégi városnézésnek, a végén mégis csalódás lett, csak éppen pozitív. Még akkor is, ha a hotel élményt nem számítjuk, de ne rohanjunk előre...
750 forintos üzemanyag Brüsszel miatt Csábító kommunikációs lehetőség a láthatáron. Az amúgy is brutális veszteséget termelő 480 forintos, magyar állampolgároknak szóló üzemanyag árat elkezdte megtámadni az EU.  Legalábbis a magyar kormány kommunikációja hamarosan ezt fogja harsogni mindenütt.…..
metata 2022.06.10 13:41:25
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: de van, mert a Magyarországon kóricáló szlovák rendszámú kocsik sofőrje szinte biztos, hogy magyar (és nem felvidéki).
metata 2022.06.11 13:00:43
@Ekrü: a hozzászólásom természetesen szarkasztikus volt.
Óriási vihart keltett Johnny Depp felmentése a volt felesége, Amber Heard által indított erőszak-perben és valószínűleg hullámai még egy ideig érezhetők lesznek. Most a MeToo mozgalom elindítója, Tarana Burke tett közzé egy kemény nyilatkozatot Twitter-oldalán. ’A MeToo mozgalom nem halt meg, a…..
2022.05.15-én, Nagyváradon került sor a második erdélyi Szólj Be a Papnak eseményre. Nagyvárad egy ékszerdoboz, amit a Körös szel ketté. Ady Endre szerint a Körös menti Párizs. A rendezvénynek a Moszkva kávézó adott otthont. Ha valaki járt már Debrecenben, a Roncs romkocsmában, nos, mondhatnánk,…..
Új sorozatunkban közösen kiválasztunk 1-1 filmet, amit mind a ketten megnézünk, majd közösen megvitatjuk, hogy miért is volt érdemes rászánni az időnket. Mivel alaposan ki akarjuk beszélni ezeket a filmeket, ezért ezek mindig erősen SPOILEResek lesznek. Első választásunk Brian DePalma 1984-es, azóta…..
Ha az ember az elmúlt másfél-két évtizedben átnézte a honi fesztiválok programját, nagyjából mindenhol ugyanazokba a bandákba futhatott bele. Ez most változni látszik, és a legszembetűnőbb átalakulás a Volt Fesztivál line up-jában látható, ugyanis csomó korábbi nagy név hiányzik. Megkérdeztük,…..
Ki gondolná, hogy a brazil határt átlépve vagy a madagaszkári partokhoz közel az Európai Unióban járunk?..
                       „Van pár velem egyidős, egyedülálló ismerősöm, ők sem olyanok, hogy üljünk be bárhova, megválogatják, nem alkeszek, mégis megvan a törzshelyük” – A barátnő azt hiszi, hogy a drága helyekre való beüléssel kiküszöbölhető a vizezett sör és a túlárazott bor, de a párja egyebet is…..
A politikai demagógiában egy gyakori szitokszóként használatos a "náci" és a "fasiszta" jelző az ellenfél teljes lejáratására, azt próbálva rásütni, hogy a múlt századi katonai diktatúrákra jellemző módszereket alkalmaz. Sőt, az ellenfél ezen a ponton számukra már ellenséggé válik. Hivatalos…..
Adolf Hitler már eldöntötte, hogy öngyilkos lesz. Tábornokai előtt már beismerte a vereséget. A szovjet csapatok már körülvették Berlint. Elkezdődött a végső ostrom. A Harmadik Birodalom napjai meg voltak számlálva. Nem volt élelem,  nem volt fegyver, gyerekek és öregek, szétesett egységek…..
metata 2022.05.16 10:31:36
Miért létezik a tér és az idő? Merthogy nem léteznek, azért! Megjelent egy riport ezzel a James Orr nevű filozófussal. Általában fenntartással fogadom a filozófusokat, hisz annyi "rossz filozófia" van a világban, hogy igazából már szinte lehetetlen "jó filozófiát" találni, de ez a riport pláne…..
1942. Németek által begyűjtött és beolvasztásra küldött prágai harangok..
metata 2022.05.09 09:53:41
@Munro: ugyanez jutott eszembe :)
Az amerikaiak meg azóta is tolják ezeket a papundekli házakat, hogy már 1900-ban is sittet csinált belőlük a hurrikán.
Boris Johnson elismerte, hogy nagy veszteségeket szenvedett el pártja. A Munkáspárt és a Liberáldemokraták gyarapodtak...
metata 2022.05.08 09:46:12
Miért nem? Miért lennének már sérthetetlenek? Miért lennének büntethetetlenek? Az ember azt várná, hogy egy egyházi vezetőre szigorúbb szabályok vonatkoznak, hogy a tőlük elvárt erkölcsi szint magasabb mint mások ellen, elvégre ők az erkölcsi tanítók, az erkölcsös élet lovagjai. Vissza, vagy…..
A parlamenti választás ismét sokakban előhozta a külföldre költözés vágyát (ez már nem az első alkalom, hogy aztán némi idő elteltével visszaálljon az alapállapot). Legalább ilyen érdekes, milyennek látják a Magyarországhoz fűződő viszonyukat a már hosszabb ideje külföldön élők. Közéjük tartozik…..
Régen volt időm tollat fogni, pedig nagyon régen szerettem volna már kiírni magamból ezt a szösszenetet, de amikor tegnap megláttam Elon Musk alábbi Twitter mém-posztját, akkor elhatároztam, hogy végre nekiállok, mert úgy éreztem, ha tovább várok, akkor Musk még az írásban is megelőz.....
  Érdekes korban élünk. Derékig járunk a digitális forradalomban, amikor minden az automatizációról, a smart technológiákról és a mesterséges indelligenciáról szól, miközben reneszánszát éli az egyik legősibb művészeti ág, a testfestés. Napjainkban minden ötödik amerikai visel valamiféle…..
Lassan talpra áll a turizmus, ennek a hatása érezhető a budapesti albérlet árakon is. A budapesti rövidtávú lakáskiadás nagy bukása után a jelenlegi élénküléssel a belső kerületek ingatlanpiaca újra indulni látszik. Az ukrán helyzet is nyomot hagyott a piacon, elképesztő a keresleti növekedés a…..