Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sacman

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Promenade Bözsi nénik országa 2017.05.06 20:19:25
A Bözsi nénik megrekedtek az 1950-es években. Nekik nem kell sajtószabadság, bőven elég az ingyenes szemét, amit a postaládába dobnak hetente egyszer, vagy a Piri nénivel közösen előfizetett megyei, vagy helyi wc-papír alapanyag. Annak jó, mert ugye víz nincs, az udvari budiba meg jóvanaz. A…..
sacman 2017.05.07 10:44:21
@MaxVal BircaMan HJCD:

A néninek mitől lesz jobb, ha növekszik az ország "versenyképessége" és "termelékenysége"? Mind akettő azt jelenti: növekszik az egyszerű emberek kizsákmányolása, s zsírosodnak a "befektetők".

Azt a fránya nyugdíjat meg kell termelni valamiből. Meg a kórházat is üzemeltetni kellene ha már a néni beteg lesz. Mondjuk a szociális gondozónak is kell fizetni valamit. A rendőrségre, tűzoltóságra is szükség van, meg a katasztrófavédelemre, ha jön az ár, és meg kell védeni Bözsi néni portáját. Persze ez csupa luxus, visszatérhetünk a középkorba, a gyenge elhullik, az erős megmarad

A közgazdászok szerint a vállalkozások "termelékenysége" és a bérek között szoros összefüggés van. De nyilván ez sem igaz, ezt is csak a Soros találta ki.
Nem először lehet ezt leírni (és valószínűleg nem is utoljára), de a Nemzeti Bank alapítványainak botránya egy normális országban kormányválsággal járna, hullanának a fejek rendesen. Abszurdisztánban viszont ilyen híreket lehet ennek kapcsán olvasni: Látva az unokatestvérének juttatott…..
sacman 2016.04.25 14:05:47
@ulpius66:
A Norvég Civil Alap támogatási rendszerét a norvég állampolgárok kifogásolhatnák, hiszen az az ő pénzük. Az MNB alapítványainak pénzszórását pedig a magyar állampolgárok kifogásolhatják, mert ez a mi pénzünk. Senki nem akar beleszólni az MNB működésébe. A sikkasztás és hűtlen kezelés, ugyanis nem a normál működés része. Az MNB az ország devizatartalékait éli fel (ugyanis az alapítványok pénze ebből van). Ezt persze fordíthatná értelmes dolgokra is, akkor senki nem szólna semmit. De itt a haverok kistafírozása folyik.
Mondták nekem páran, hogy adjunk egy esélyt ennek a Gergőnek, majd bizonyít. Na, ez elsőre sikerült is. Az zuglói önkormányzat alakuló ülésén személyesen akadályozta meg, hogy az éhezők viadala pokol elszabaduljon: Nem kellett őt kísértésbe vinni, odatalált egyedül is, és…..
sacman 2014.11.19 15:18:15
@Secnir: Nem gondolnám hogy a magas fizu megoldás. A tisztesség nem fizetés kérdése. Ha korrupt, akkor is az lesz ha mellette milliós jövedelme van. Lásd Papcsák (és társai) példáját. Azt sem tudta mennyi pénze van, mégis folyamatosan szipolyozta Zuglót. Senkit nem kényszerítenek, hogy önkori. tisztviselő legyen. Ha elvállalja, akkor ne a mellékes miatt csinálja.
Tusnádfürdőn közös miniszterelnökünk nagyot mondott, megint valami olyasmit, ami miatt az ország nagy része megint egy kicsit rosszabbul érzi magát. Nem akarok minden egyes alkalommal hozzátok, fidesz-szavazókhoz szaladgálni, amikor vezető beosztásba emelt talpnyaló exkomcsi…..
sacman 2014.07.30 16:01:16
@Krisz11:

Az oroszok életszínvonala ha javul, az kizárólag a energiahordozók exportjának köszönhető. A gazdaságuk teljesítménye korrelál a export menyyiségével. Magyarországnak nincsenek energiahordozói.
Amink viszont van, azzal nem sikerül jól gazdálkodni.
A környéken lakókat kitelepítették, Németh Szilárd rezsibiztos a helyszínen tekintette meg a hatástalanítási munkálatokat.  „Ma reggel kaptuk a riasztást, hogy egy, a rezsiharcot nem támogató házmester esetleg rezsit rejtegethet, azonnal lépnünk kellett” - nyilatkozta…..
sacman 2013.12.30 10:54:10
@Totof:
Akkor nyiss meg egy új excel táblát (ha nem tudod mi az akkor végy elő papírt és ceruzát). Egyik oszlopba írd be azt a pár ezer forintot amit megspórolsz a rezsin a másikba a következő tételeket:
- biztosítási adó
- tranzakciós adó
- távközlési adó
- kamatadó emelése
- áfa 27%-ra emelése
- közműveknek nyújtott kompenzáció
- közigazgatási illetékek emelése

Külön oszlop lehetne az az ezermilliárdos ÁFA biznisz, (korunk olajszőkítése), amely kormányzati segítséggel működik. Csak pár ágazatban (teljes mezőgazdaság, IT szektor, elektronikai cikkek kereskedelme) kéne bevezetni a fordított áfát, és mindjárt nem lehetne százmilliókat keresni a számlagyártással és adócsalással.
Színtiszta Száz stadiont, ezret! 2013.10.12 09:11:00
Minden valamirevaló diktatúrának meg van a kedvenc sportja. Nem kell vörösdiplomás pszichológusnak lenni ahhoz, hogy a mikéntet és miértet meglássuk a felszín mögött: meg kell mutatni, hogy Ő is csak ember. A rettenthetetlen szabadság harcos, a nép lánglelkű vezére,…..
sacman 2013.10.12 12:36:55
@­DezInf:

Ezekre a fiatalokra gondolsz, akik már az új rendszerben nevelkedtek?
Legyőzték az albánokat és a bosnyákokat, majd egy olyan nagy focinemzet ellen mint az osztrákok kikaptak.

sportgeza.hu/futball/2013/10/10/tamadas_nelkul_probaltuk_megverni_ausztriat/
Úgy tűnik, hogy a magyar társadalom nem szabadul a szocializmus árnyától: a hóhelyzetért is az államot okolja, ahelyett, hogy elgondolkodna akár egy pillanatra is a maga felelősségén. Ugyanakkor dicséretes, ahogy önzetlenül kisegítik egymást eme nehéz helyzetben. A tegnap…..
A valóságshow sokaknak még most is csak annyit jelent, a csutkáig feltolt digitális zoomtól szemcsés képen meghágják BB Évit, miközben odakint Pongó cigányozik egy sunyit, de büdöset. Pedig a valóságshow-t nem lehet letudni annyival, hogy Alekosz belenéz a kamerába, és azt…..
sacman 2013.02.12 14:40:25
@nemecsek ernő áruló:

Azért ha megnézzük mi maradt Babilóniából, Egyiptomból, az ókori görög államokból, amelyek a maguk idején mind élen jártak a tudományokban, kultúrában, művészetekben, akkor siok reményünk nem marad.
„Én azért nem hatódtam meg, mert annyira meghatódott a műsorvezetőnő, hogy már zavart... Ez iszonyat volt!... Ott lettem volna, izé, mikrofonnak megnyomom a köhögő gombját, két pofon, és elengedem, na, most beszélhet...” – mondotta Bochkor Gábor saját hangját kedvelő…..
sacman 2012.08.06 09:40:30
Jól van, beindult a szerecsenmosdatás.

sportgeza.hu/2012/london/cikkek/magyari_peter_nyerte_a_lolengest_az_olimpian/

Tehát aki szerint a magyari péter egy végtelenül irigy és primitív cikket írt az nem tud szöveget értelmezni. Én megpróbálok egyszerűen fogalmazni nehogy félreértés legyen a dologból.

Magyari péter dögölj meg!

Több hozzászólásban is visszaköszön a cikk eszmeisége, azaz mit hipe-oljuk a bajnokokat mások is vannak akik a saját területükön nagyszerű teljesítményt nyújtanak. Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy maradandót alkosson, és ha éppen ezért nem kapja meg az Nobel- Kossuth- és egyéb díjakat arról nem az olimpikonok tehetnek.
Hát elérkezett. Itt van, nem is lehetett másra számítani. Most, hogy a közszolgálati média fő funkcióit tekintve gyakorlatilag megszűnt létezni, a kereskedelmi televíziózás és rádiózás így vagy úgy zsebben, már csak egyetlen "platformot" kell valahogy kiiktatni, a…..
sacman 2012.04.20 17:12:35
@ügyfélszolgálatos:

Szerintem egy 25x4-es kábel alkalmasabb erre a célra. Ha önhordó még jobb (bár ebben a méretben lehet, hogy nincs) mert az acélsodronnyal hurkot lehet kötni a zacsira. Aztán jöhet az áram vagy a vontató.
A miniszterelnök különleges sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a 2012-es és során teste több részének a növekedése is meghaladja majd az IMF által jelzett százalékot. Orbán Viktor szerint ha továbbra is szalonnás rántottát és hozzá kenyeret reggelizik minden munkanapon,…..
sacman 2011.11.13 21:16:43
@popocatepetl:
Akkor ezek szerint a közel 40 százalék fele fideszre szavazott. Tehát egy erősen jobbos körzetben a szavazásra jogosultak 20 százaléka gondolja úgy, hogy minden rendben van. Hasonló sikereket kívánunk jövőre is.
Nagy a baj a pólóban, itthon és külföldön is. Haldoklik a sportág? Nem tudom, mi lesz a vízilabdával, de sűrű sötét felhőket látok. Lehet, hogy mi vagyunk a császárok, de akkor már nem császárság a fennálló rendszer. Hagyjuk most a felnőtt válogatottat, amely lehet,…..
sacman 2011.09.13 14:39:57
@Apafarkas:
Nézőpont kérdése. Szerintem a foci az legunalmasabb, szétszínészkedett sport a világon. Köszönő viszonyban sincs a kézilabdával, a röplabdával, az asztalitenisszel, vagy egy tollaslabda mérkőzéssel (pláne nálunk). Egyébként annyi pénzből amennyit a focira költenek, 5-10 sportágat lehetne világszínvonalúra felhozni. Megfelelő sportmarketinggel pedig nézőket verbuválni és akkor talán nem 3 arany esne le egy olimpián.
sacman 2011.09.13 15:14:38
@Apafarkas:
Sajnos valóban a foci a legnézettebb de hát mit csináljunk. A VV4 is az élen van mégsem gondolnám, hogy az az etalon (-:

De valóban sehol sem vagyunk az említett sportágakban. Szerinted hány több funkciós létesítményt lehetne emelni a debreceni stadionra szánt pénzből, ahol lenne lehetőség hokizni, kosarazni, stb.
Vastagbőr Egy percig hallgatott 2010.12.21 12:01:00
Hajnal 3 órakor elfogadták az új médiatörvényt, mely hír természetesen főszerepet kapott reggel a Kossuth Rádió hírműsorában. Azonban  a hatályos Médiatörvény és a Magyar Rádió belső szabályzata szerint Mong Attila műsorvezető nem fűzhetett kommentárt a hajnalban…..
sacman 2010.12.21 17:24:13
@butatót:

Mer' szóltak neki: Pista te ezt nem is úgy gondolod UGYE? És a Pista rájött, hogy ő nem is úgy gondolta.
Ha az ember elkezd a forradalom szörnyű logikája szerint gondolkodni, akkor csak előre lehet menekülni. A forradalom nem veszíthet csatát, nem engedheti, hogy a régi rend maradványai korlátot jelentsenek. „Mégis miért csinálják ezt?” Sokan megdöbbenve fogadták az…..
A magyar nem jár erdőbe. Ezt onnan tudom, mert én járok és nem szoktam ott senkivel találkozni, néhány állaton és Istenen kívül. És most nem arról az erdőbe menésről beszélek, amikor zsírvasárnap ebéd után az ember felautózik a Dobogókőre, majd lihegve átküzdi magát a…..
  A magyar törvényhozás tegnap rábólintott a kettős állampolgárságra. A szlovák parlament órákkal később cserébe elfogadott egy törvényt, melynek értelmében azok, akik felveszik a magyar állampolgárságot, elveszítik a szlovákot. Ismét kiderült, hogy a felvidéki…..
sacman 2010.05.27 12:48:14
@feketehun:

Többen írták, hogy ha a szlovák állampolgárságot elveszik a magyaroktól akkor, kvázi hozzánk kerül vissza a felvidék. Sajnos a országhatárok nem változnak meg így lesz egy csomó magyar állampolgárságú személy akire továbbra is a szlovák törvények vonatkoznak. Azonkívül szavazati joguk egyik országban sem lesz tehát semmilyen módon nem tudják az érdekeiket képviselni. A legnagyobb csapda ebben, hogy a szlovákiai magyarok érdekeit védő MKP vagy Híd szavazóbázis nélkül marad és az a kis védelem is megszűnik ami eddig volt.