Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SebesAndor

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben levelet kaptunk, amit főszerkesztőnk korrekten meg is válaszolt. Kedves olvasónk azt javasolta, hogy lobbizzuk ki: segédmotorral is lehessen utast szállítani. Ugyan Winkler Róbert gyakorlott robogósként is véleményezve udvariasan elmondta, hogy nem tartjuk erre alkalmasnak a…..
SebesAndor 2012.05.31 07:18:45
Korfut keresztül-kasul bejártuk az asszonnyal robogón.

Amúgy igaza van annak a kommentezőnek, aki a biciklivel hasonlítja össze a járművet. Bicajjal 50, robival 45?

A robogó a hüjjjje fojtástól életveszélyes, meg az értelmetlen sebességkorlátozástól. Pont az a veszélyes, hogy a forgalom sebességét nem engedik meg - hivatalosan - felvenni, így - sávon belül - forgalmasabb szakaszon percenként húszan akarnak előzni, percenként húsz életveszély. Ha a robogó fel tudja venni a forgalom sebességét - lásd fojtás ki, egy kis tuning, akkor nincs ez a szitu.

Ezt kellene legalizálni, továbbá - emlékeztetnék arra, hogy Jurópiában a legtöbb helyen B jogsival 80 vagy 125 kcm-ig lehet vezetni.

Az embernek nem okvetlenül azért nincs A-s jogsija, mert hüjje, - mondjuk évtizede robogózom, hanem nincs rá felesleges 100 ezer forintom. Miért is nem lehet mondjuk olyan egyszerűsített vizsgát bevezetni, amivel a magamfajták az A jogsit egyszerűen megszerezhetik?

A rendszámmal is az a baj, hogy rögtön a lenyúlásra megy. Van egy utánfutóm, kicsike, fék nélküli, 2 évente kell "vizsgáztatnom" 20 e Ft-ért, és a vizsga abból áll, megnézik, ég-e a lámpa... Legutóbb "eredetvizsgálatot" is előírtak, további 20 rugóért, plusz új forgalmi, 45 eFt volt a vizsga...

Érdekes az is, hogy noha a súlyadót megszüntették, és teljesítmény vagy köbcenti után adóznak a járművek, a motor nélküli utánfutót adóztatják. Plusz kötelező biztosítás, az is adóval terhelve...

Ha nem a közlekedők - közlekedni kényszerülők - örökös lenyúlásáról szólna itt minden, akkor talán gondolkozni is lehetne.
Egy nap késéssel, de valóban megépült Budapest tömeges biciklis fejlesztéseinek első részlete. Ahogy Vitézy Dávid kedden bejelentette, a főváros a Thököly út és Hungária körút kereszteződését alakítja biciklizhetővé.   Eddig a Thököly úton, a Dózsa György…..
SebesAndor 2011.08.19 00:17:49
@873ujr3rk: ölég sérült vagy kispajtás; amikor a minap este kevés híjján elütöttem a marhát, aki kivilágítatlanul jött szemben az egyirányú utcában. Ki a gyöngyöspatapozitív, idióta?
SebesAndor 2011.08.19 00:22:54
@tízpercbringa: Tudod. mondjuk Münchenben van a járda, van mellette 5 centivel alacsonyabban a biciklis út, és aztán az úttest. A járda lapokból van, a biciklis út aszfaltozva.

Az autók között bringázni életveszély, még robogóval is kockázatos.

Amúgy bringáztam valószínűleg akkor is, amikor te még egy erotikus gondolat se voltál a szüleid fejében, így észosztásró l ne beszélj.

Az együttműködés szükségességét osztom. A bringás meg megy esze nélkül át a piroson, szembe az egyirányú utcában, ezt naponta látom...

Utolérem, megelőzöm, a piros lámpánál ő ér utol és szarik a pirosra, átmegy. És ez így megy minden reggel a Kerepesi úton az Astoriáig...

Nem mind ilyen, de sok. AHogy sok autós is bunkó, természetesen.

üódv:

SA:
SebesAndor 2011.08.19 14:08:32
@tízpercbringa:

Én nyáron robogóval járok. A piros lámpát szigorúan tiszteletben tartom, a gyerekeimet is úgy neveltem, hogy addig állunk a zebra szélén, amíg zöldre nem vált. A sok vén hülye nyugdíjas - meg persze a fiatalok is - ott szaladgálnak át a tiloson, mert éppen nem jön senki. Én meg úgy gondolom, és ez azon kevés dolgok közé tartozik amit a gyerekeim megtartanak - hogy ha megállok a pirosnál, akor egy veszélyforrást kiiktattam az életemből, ami ugyan ezrelékekben, de oda vezethetne, hogy idő előtt megdöglök.

A magam részéről a biciklit sporteszköznek tekintem, én télen-nyáron megizzadok rajta, és nincs kedvem 8-9 órát büdösen, izzadtan ülni az irodában. A robi egyébként gyorsabb, mint a bringa, és kevésbé veszélyes, mert fel tudja - bár, leszögezem, nem szabályosan - venni a járműfolyam sebességét.

Magyarázatul: szbálytisztelő vagyok, ha 50 a sebesség, kocsival annyival is megyek, és nagy ívben leszarom, ha egy kopasz köcsög mögöttem villog. Robival ezt nem tehetem meg, mert rám mászik, leszorít. Így egy kis tuning, és robival úgy megyek, ahogy a forgalom megkívánja, a lényeg, hogy ne akarjon percenként 20 jármű megelőzni. Biciklivel viszont ez teljesíthetetlen. Bringázok nyáron nyaraláskor, néha kedvtelésből, kimondottan sport céllal - de közlekedni, azt nem...

Más. Azt tudod a hüjje KRESZ-ből, hogy hivatalosan a Robi mindenütt 45-tel mehet, míg a bringa lakott területen kívül 50-nel is? Más kérdés, hogy olyan bringa és bringás persze nincs, de ennyit az előírásokról.

* * *

Amúgy nyilván nem a Thököly-Hungária kereszteződésben mennek át a bringások a piroson, de mondjuk a Kerepesin befelé van vagy 6-7 lámpa, meg a ákóczi út zebrái, hát azokat rendre lesz@rják.

AZ egyirányú utcákról meg annyit, hogy a bringások 99 %-ának fingja sincs arról, hogy csak a kiegészítő tábla esetén hajthat be az egyirányúba szemből, ami szerintem is logikus.

Ugyanakkor még tábla esetén se egyértelmű, mi a helyzet ilyenkor a jobbkéz szabállyal. Mész a kocsival, kötelező haladási irány előre, és jobbról kijön a bringás... Na, akkor mi van?

* * *

A bringást beültetném alkonyatkor vagy este az anyósülésre, és figyelje meg, mikor lehet észrevenni a kivilágítatlan hülye haverjait...

* * *

Súlyos hiba, hogy a Kreszben elsőbbsége van a bringautasnak a párhuzamos úttal egyetemben. Pölö Mogyoródi-Mexikói sarok. Balra akarsz fordulni. 2 sáv szemből, amiből egy lesz, közben kidugják az orrukat a balról jövők. Végre úgy látod, át tudsz slisszolni. Gázt adsz, és erre a zebrán - ami itt legális bringaút - megjelenik száguldozva egy bringás, elvben szabályosan. Takarásból, persze, vagy veled párhizamosan, a hátad mögül, de a szemközti járdára festett bringaúton. Padlófék, ha szerencséd van, nem ütöd el. De közben a padlófék miatt leálltál a kanyarodás közben, ahhoz is szerencse kell, hogy aki előtt átslisszoltál, ne trafáljon telibe. Tehát - ha elsőbbsége is van a bringásnak, oda kellene tenni neki egy 5 km-es sebességkorlátozó táblát, hiszen a gyalogosokra úgyis figyel az ember.

* * *

Összességében vallom, aki köcsög a kocsiban, az - ha csak nem 120 cm-es törpe, köcsög a bringán vagy motoron is. Talán még gyalogosan is az.

üdv

SA
Svéd fejlesztés, és nagy előnye, hogy a sikkesen öltözött kerékpárosoknak sem kell a jövőben biztonságuk érdekében olyan olyan súlyos kompromisszumot tenniük, mint a bumfordi sisak viselése, valamint, hogy a belőtt frizura sem lapul le, egészen addig, amíg a bringás…..
Miközben Orbán Viktor forradalmi hevületben értékelte a Nagy Száznapos Menetelést, a csatorna kifejezte véleményét a dologról. Bátor húzás volt, nem mondom. (A képet itt találta Szily kolléga)...
SebesAndor 2010.09.08 17:19:08
A 100 napról...

Nem vagyok se fideszes,se emeszpés, magyar állampolgár vagyok, aki kénytelen elviselni, hogy valamelyik hülye párt demagóg vezetői diktálnak az országban.

Megjegyzem, semmi tragikusan rosszat nem tapasztaltam eddig, a demokráciát kissé mintha másként értelmeznék a fiúk, ez egy dolog.

De:
- örülök, hogy a 20 ezer forint alatti lopásokért becsukják a mocsadékokat!
- örülök, hogy a fiatalkorú mocsadékokat is le lehet pár napra csukni
- örülök, hogy állampolgárságot kaphatnak a külföldiek, és végre egyszer nem akarjuk minden körnbyező ország valagát fényesre nyalni!
- örülök annak, hogy az oktatásban elkezdődött valami, amiből reménykedni lehet abban, hogy a "liberális rombolás" valahogy visszacsinálható. Emlékeztetőül, ezek a derék liberálisok, akiknek a kölykei nem ám állami iskolákba járnak, még az ún. "elit iskolákat" is meg akarták szüntetni. Rühej, hogy nem lehet szóbeli felvételit tartani - ez jövőre hálistennek változni fog.
- örülök, hogy kilátásba helyezték ennek a használhatatlan és ostoba bolognai rendszernek a felülvizsgálatát!
- örülök annak, hogy ma hallottam egy minisztériumi illetékestől, hogy eltörlik azokat a pluszpontokat, amiket a degenerált liberálisok osztogattak a leányanyáknak, a primitív, iskolázatlan szülők gyerekeinek, a GYIVI által nyilvántartott lunpen családok gyerekeinek stb. azzal az indokkla, hogy a felvételinél az számít, ki mit tud, nem pedig az, hogy milyen hátrányos okok miatt nem tudja azt, amit kellene.
- örülök, hogy újra van belügyminisztérium, Pintérnek már kevésbé, de a Drazsénál még százszor jobb ő is.

A sort folytathatnám, és ezekkel én bizony nagyon is elégedett vagyok.

Ugyanakkor hányok a Schmitt Pál nevezetű nyalógéptől, nem tetszik, hogy kissé lazán értelmezik a "fiúk" a demokrácia fogalmát - viszont attól meg okádok, hogy a komcsik, liberálisok szerint mindenütt diktatúra van, ahol nem az van, amit ők akarnak.

És nagyon örülök annak, hogy szocialisták kaptak egy KO-t, az volna jó, ha megszünnének, ha a korrupt gazember vezetőik - értsd a teljes frakció - eltünne a fenébe, és valamiből alakulna egy tisztességes baloldali párt, ami láttán az embernek nem köpni van kedve.

Kívánni meg azt kívánom, hogy a jobboldal tanuljon ebből, hogy lássa be, ha nem lesz tisztességes - már amennyire politikus az lehet -, akkor tájuk is ez a sors vár majd, remélhetőleg.
SebesAndor 2010.09.08 17:42:16
@gastro vazze:
igen, a magyar turistáknak jó az alacsony árfolyam és a magas árfolyam az idelátogató külföldieknek.
nyilvánvaló, köszönöm a (jogos) helyreigazítást.
(jól gondoltam, rosszul írtam).
Ez egy ízig-vérig jobbközép program, amit Bokros vagy Bajnai soha nem jelenthetett volna be. A Fidesz pedig újra a régi, a sokak által visszavárt polgári párt. (Fotó: fn.hu) Orbán Viktor pár napos bizonytalankodás után végre a helyzet ura, a Fidesz pedig hosszú évek…..
SebesAndor 2010.06.09 11:29:26
Mondjuk vicces, hogy a cikk fogalmazása szerint a "magyar középosztály" a bérből és fizetésből élők", akiknek egyetlen "vagyontárgya" a "lakásuk".

Vitatkoznék néhány megállapítással a kommentek közül.

500 millió nem különösen nagy árbevétel, ez csak a kisvállalkozásokra vonatkozik. A közbeszerzések esetében pl. 1 milliárdos árbevételben van meghatározva a kisvállalkozás. Mondjuk egy szoftverekkel is kerekedő informatikai cég simán túllépheti ezt a bevételt, és itt nem nettó árbevételről van szó, mint az iparűzési adónál.

A minimálbér megadóztatását sok baloldali közgazdász is szükségesnek tartja, úgy gondolom, hogy a közöshöz minden állampolgárnak hozzá kell járulni.

Az elmúlt 20 évben teljesen családellenes adórendszerünk volt, senkit nem érdekelt, hogy nagycsaládosként hány fő eltartásáról gondoskodom, maximális adókulcs, szolidaritási adó, mindenféle adókedvezmény megvonása (még az eltartottak utáni is !!!) ette meg a jövedelmem több, mint felét, miközben a maradék egy főre eső része a létminimumot alig haladta meg. Ha ez a baloldali adópolitika, ami eddig volt, akkor ebből, köszönöm, nem kérek.

A pártok anyagi támogatását nem kellene megötszörözni, helyesebb volna egy olyan rendszer, ahol az adófizető az adója 1 %-át - vagy ettől eltérő összeget - politikai pártnak ajánlhat fel. A pártok gazdálkodását szigorúan kellene ellenőriztetni a számvevőszékkel, a Hagyó melletti cellák nem lennének elegek a pártpénztárnokoknak, az biztos.

Magyarországon sokkal durvább a kiugróan magas jövedelmek és a legkisebb jövedelmek aránya. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy havi 5-10 milliós jövedelmek kifizetése, közpénzből, méltányolható olyankor, amikor még mindig a Fidesz első ciklusbeli intézkedését bírálják liberális oldalról amikor megemelte a minimálbért, ami így már vagy 75 eFt körül mozog... Hogy valaki állami alkalmazottként 100-120-szorosát keresse, mint a miniméálbéren alkalmazottak, hát elfogadhatatlan.

A végkielégítések tendszerét kellene felülvizsgálni. Pl. elfogadhatatlan, hogy egy kormányzati ciklushoz köthető megbízás megszűnéséért bármilyen végkielégítés járjon, ideértve a parlamenti képviselőket. Ennek ugyanis az analógiája az MT szerinti határozott időre szóló szerződéskötés, ahol a munkaviszony megszűnésekor nem jár semmi sem.

A 98 százalékos adó célja feltehetően az, hogy visszamenőlegesen nem lehet a meglévő szerződéseket módosítani. Számos cégnél, intézménynél a mezei dolgozónak 2 hónap jár, a vezetőnek meg 6-18 hónap, az eleve 10-szeres bérből. Ez nem populizmus, az USA is hasonlót alkalmazott a közelmúltban, ha jól tudom.

A "piaci áron" történő energia a balos hülyeség, hogy Lendvai-s-e nem tudni. Miközben a MOL százmilliárdos nagyságrendű nyereséget tesz zsebre, addig rendre csak az áremelések gyűrűznek be, azonnal, ha lehet, miközben az átlagpolgár a jövedelme felét rezsire költi. A magyarországi üzemanyagárak az EU legmagasabb árai közé tartoznak, ha az átlagkeresethez viszonyítjuk, akkor meg "a" legmagasabb. A gáz és villany ára is hasonlatos.

A jelzálog hitelezés csak nemzeti valutában - számos EU országban nincs is más formában hitelezés. Nem tartom ostoba dolognak, a forint esetleges összeomlása családok tízezreit teheti földönfutóvá.

A kilakoltatási moratórium se populista dolog, Nagy-Britanniában alkalmazzák, de ott - állítólag - komoly szoc. háló foglalkozik az ilyenekkel. Európában a legtöbb helyen vmi afféle megoldás van, amit itt is terveznek, hogy vmi alapkezelőre száll a lakás, a bedőlt hiteles meg bérli. Ma a maffia ezen él, emlékeztetőleg, pár hete a Tasnádi, akinek minden tisztességes országban életfogytiglani börtönbüntetését kellene töltenie vagy a siralomházban várná a papot, egy ilyen árverésen vert meg egy újságírót, most ebben utazik. Azonnal le kell ezt állítani. ELfogadhatatlan, hogy egyesek mások nyomorán gazdagodjanak meg.

A közszféra átalakításával kapcsolatban néhány lényeges dolog. ELfogadható, hogy ne kivételezzenek a köztisztviselővel - 2 hónapra lehessen neki is felmondani, mint bárkinek az MT szerint, de akkor korlátozásokat is fel kellene oldani. Ma a köztisztviselő nem vállalhat oktatáson kívül gyakorlatban semmilyen másodállást, nem juthat legálisan pluszjövedelemhez. Ezt a korlátozást fel kellene oldani.
Ami az indoklást jelenti, a gyakorlatban az alkalmatlan munkaerőtől nem lehetett legálisan megszabadulni, mert a munkaügyi bíróságokon megtámadott kirúgások miatt indított pereket 99%-ban az elbocsátott dolgozó nyeri. Ezzel együtt értem az aggályokat.
Bajnai Gordon miniszterelnök az elmúlt héten úgy csinált, mintha igazi politikus lenne, nem pedig csak válságkezelő cserekapus. Gyors ütemben meglátogatott két általános iskolát, egy épülő fürdőt, egy múzeumot és a labdarúgó válogatottat. Bő fél évvel választások előtt…..
Több száz biciklis lepte el a Margit hidat kedden este, a déli járdán bringaláncot alkotva tiltakoztak az ellen, hogy a főváros felrúgta a civilekkel kötött megállapodást, így a híd felújításából kimarad a déli oldalra tervezett biciklisáv. Készült egy kérdőív, ami…..
Cs. a vasárnap délutánját a Palatinuson egy durva kabinostól való rettegés árnyékolta be. A Palatinus alkalmazottja válogatás nélkül bazmegolt és kurvaanyázott a vendégeknek, akik megzavarták és munkára kényszerítették őt. Vasárnap, augusztus 3-án délután egy háromfős…..
SebesAndor 2009.08.04 12:44:22
@zauberpferde:

Azon csodálkozom, hogy tudsz írni. Jó volna nem csak vírus meg spam szűrőket készíteni, hanem valami speciális szűrőt az ilyen parasztoknak. Véletlenül nem kabinos vagy? Nem ötven körüli és fülbevalós? Nem Te voltál tegnap a Palatinuson kabinos?

Te IQ bajnok, egyem a lelked, szért sokat kinlódhatott a tanító néni, amíg megtanított írni...
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
Úgy tűnik, ahogy melegszik az idő egyre inkább hülyülnek meg az emberek. Bár ez csak egy gyenge lábakon álló indok, hogy miért történik ennyi baleset, nem beszélve  a veszélyes majdnem helyzetekről. Gábor terhes feleségével az oldalán találkozott egy teherautóssal, aki…..
A közlekedési cég gazdái megijedtek az eredménytelenül szörfölő újságtól. A Kötött pálya információi szerint elhalasztotta csütörtöki brüsszeli útját az a BKV-delegáció, amely a 32 eladó használt csuklós buszt nézte volna meg. A döntés oka bizonyára a…..
SebesAndor 2009.02.26 13:15:36
@Mike36:
Azért sok mindent a Demszkyre lehet kenni, elfogadom. Az ingázókban igaza van, sőt, én még szigorúbb lennék.

Budapest vesztét okozzák az ingázók. Rengetegen kiköltöztek az agglomerációba, de ide járnak dolgozni. ELveszik a pesti munkahelyet, használják a pesti infrastruktúrát, naponta ide meg vissza autóznak, mocskolják a levegőt, az utakat, dugót okoznak, stb. Emellett a főváros költségvetéséből is támogatott BKV bérletet vesznek. Aztán este irány haza, az elegáns környezetbe! Nem véletlen, hogy az ország leggazdagabb települései a Bp-i agglomerációban vannak. Mert adót ugye nem ide fizetnek...

Aztán az agglomerációs település bevásárlóközpontot létesít, a jó pedtiek mehetnek Fótra, Budaörsre, Dunakeszire, Budakalászra vásárolni, és az adóbevételek ezekre a településekre vándorolnak.

Ha pedig a főpolgármester azt mondja, hogy a kék buszt támogassa meg az agglomerációs település, akkor jön a jajveszékelés. Budaörs már nem tudja, mit kezdjen a pénzével, az egést várost viakolorral burkolják. Minket meg itt megesz a kosz, megfojt a bűz, stb...

Szóval ez is szempont; az egyetlen megoldás az volna, ha integrálnák a településeket Nagy-Budapestbe! Azokat a településeket, amelyek összenőttek - elvégre összenő ami összetartozik, mondta volt OV. - össze kellene vonni. Röhej, hogy az utca egyik oldala Budapest, a másik mondjuk Gyál. De pl. nem csak Diósd nőtt össze Budapesttel, hanem Érd is Diósddal.
SebesAndor 2009.02.26 13:19:47
@Herr Nyó:
A gazdag ember új ruhát vesz. A szegény a használt piacon keresgél.

Az egyik vadi új kocsit vesz, és 3-4 évesen eladja. A másik csak használt kocsit engedhet meg magának.

Az országokkal, városokkal hasonló a helyzet. A hannoveri, 30 éves villamosok oda már öregek és korszerűtlenek voltak, ide a Combinókat nem számítva ma a legkorszerűbbek.

Ez van.

Teccenének ötször-tízszer nagyobb GDP-t előállítani.
Többen tudni vélik, szó van arról, hogy a Deep Purple MKIII-felállása (David Coverdale énekes, Glenn Hughes basszusgitáros-énekes, Jon Lord billentyűs, és Ritchie Blackmore gitáros) összeállna koncertezni. Állítólag az egyedüli visszatartó erő Ian Paice dobos (ő a mostani…..
SebesAndor 2009.01.06 15:13:01
@Lencse.: Nincs igazán vita köztünk. Nekem az I-III lemezekről csak válogatásaim vannak; érdekességként se nagyon hallgatom. Az MK-II zenéje elemi erővel tört elő; valahol azt olvastam, hogy Evanst és Simpert elküldte a menedzsment, mert nem voltak megelégedve velük.

Egyébként az MK-II korabeli DVD koncert felvételei meglepően "gyengék" zeneileg. Ahhoz tudnám hasonlítani a későbbi koncertjeikhez képest, hogy azok még egy nyers gyémántra, utóbbiak egy szépen csiszol, megmunkált drágakőre emlékeztetnek.

Vagy más hasonlattal: előbbi a durva, behemót román, míg a későbbiek a szépen díszítet kecses, elegáns gótika...

Morse játékában épp ez tetszik, hogy nem Blackmore-t utánozza, hanem annak a hangzásvilágát ötvözi a sajátjával úgy, hogy a zene sem sérül, de ő sem szürkül bele Blackmore árnyékába...

Azért nagyon örülök, amikor erre járnak a nagy öregek, és én beülhetek a nézőtérre, megmutathatom a kölykeimnek, hogy mi is a zene, meg ha majd 30-40 év múlva ők is beülhetnek a mai kedvencük koncertjére - dehogy... - akkor fikázhatják a mi zenénket...
SebesAndor 2009.01.10 18:46:27
@BGy: Nekem van egy Blackmore Night lemezem; mit mondjak, erősen felejthető, nem is nagyon hallgattam...