Regisztráció Blogot indítok
Adatok
birgip

42 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai kedvenc képem Fairy tale land 2009.04.06 11:45:00
Dolgozom most egy projekten, aminek kapcsán kb. az összes magyar fotós siteját láttam már. Nem mesélem el, hogy mennyi, magukat fotósnak nevező kókler oldalán jártam és, hogy egyeseknek mit is jelent vagy mit nem jelent a vizuális kultúra fogalma. Nagy átlagban elég siralmas a…..
Mai kedvenc képem Bodyscapes 2009.04.05 10:29:37
Ezeket a képeket már rég kerestem. Még kb. 10 éve láttam a tv-ben egy riportot erről a bácsiról, akik az emberi test segítségével készít "tájképeket". Na tegnap este leadta ugyanezt a cool. Láthatólag friss képanyagokkal dolgoznak.Lényeg, hogy nézzétek meg, nagyon…..
Rég írtam, tudom. De az alábbi info mindenképp említésre méltó:Greg Gorman, akiről már korábban is írtam, Budapestre jön! Két workshopot és egy előadást tart a PhotoPress szervezésében.Egyedülálló lehetőség minden szempontból. Vitathatatlanul az egyik legkiemelkedőbb…..
Mai kedvenc képem Optimista 2008.11.10 17:38:00
Olyan jó, hogy vannak emberek akik ilyen mesevilágot tudnak megidézni. Viktor Eredel, orosz így semmit nem értek a siteból. De a képek jók.fotó: victor eredellink: http://www.behance.net/Eredel..
Mai kedvenc képem Álmos péntek 2008.11.07 11:49:00
Álmos nap lesz a mai, ez már biztos. Az idő szürke és egyre hidegebb, az iroda pedig már most olyan péntek délutánosan csendes. Mindenki tesz-vesz, de csak szépen komótosan és meg sem szólal ha nem muszáj. Ki-ki elmerült saját dolgában, gondolataink már a hétvégén járnak. Én…..
Mai kedvenc képem Strobist 2008.10.08 15:44:03
Ez a blogot már említettem a legos képek kapcsán. Napok óta bújom, rengeteg hasznos világítástechnikai info van rajta, sőt egy egész leckesor, feladatokkal.Persze tartozik hozzá egy jó kis fotógyűjtemény is, mindkettőt érdemes…..
Tegnap nézegettem az American Photo Magazine oldalát és megtaláltam a tavalyi év legjobb képeit. Hét kategóriában hirdettek győztest: nature, photojournalism, personal work, commercial work, portrait/wedding, student work és egy grand prize.Utóbbinak, Chris Anthonynak linkeltem be a…..
Mai kedvenc képem Platon 2008.11.05 16:32:00
Hú nagyon menő fotóst találtam. Ő Platon. Biztos van rendes neve is, de ez mennyivel jobban hangzik... Még javában tanult mikor '92-ben az angol Vogue már nekiítélte a 'best up and coming photographer' díjat és persze a lehetőséget, hogy náluk publikáljon. Persze azóta már az…..
Mai kedvenc képem Annie Leibovitz 2008.10.29 14:25:00
Gondolom őt nagyon nem kell bemutatnom. A portréfotózás egyik leghiresebb mestere a Rolling Stone magazin, majd a Vanity Fair vezető portréfotósa. Minden képén érződik az a szoros kapcsolat melyet modelljeivel alakít ki. Nekem ezek szinte már nem is fotók, hanem…..
Mai kedvenc képem New York 2008.11.04 16:41:00
Újabban kicsit be vagyok lassulva blog-ügyileg. Sok a meló, kevés más dolgon jár az agyam. Na sebaj, lesz ez még jobb. Ma ennek a srácnak a new yorki képeit mutatta valaki. Láttunk már sok ilyet, de mégis nagyon jó érzés volt végignézni a sorozatot. Szépek, egyéségesek, van…..
Mostan színes tintákról álmodomMostan színes tintákról álmodom.Legszebb a sárga. Sok-sok levelete tintával írnék egy kisleánynak,egy kisleánynak, akit szeretek.Krikszkrakszokat, japán betűket írnék,s egy kacskaringós, kedves madarat.És akarok még sok másszínű tintát,bronzot,…..
Mai kedvenc képem Pallagi 2008.10.26 23:32:00
Egy ismerősöm esküvőjét fotózta, így bukkantam rá. Egyből megragadott, ez a tipusú fényképezés áll hozzám a legközelebb. Azóta rendeszeresen visszatérek az oldalra, tanulni is lehet tőle. Látszik, hogy nagyon következetesen képzi magát. A linkjeit elnézve pedig kifejezetten…..
Még ő is baromi jó. Lehet lassan belinkelem az egész gyűjteményt.fotó: Alexey Demidoff, http://www.portrait-photos.org/photographer/ideax..
Mai kedvenc képem Mint az oroszok 2008.10.07 16:27:00
Most találtam ezt a portréfotós oldalt. Sok-sok orosz fotóssal. Persze nem is ők lennének, ha nem lennének ennyien.Még csak felületesen néztem át, de Kassandra képei tetszenek a legjobban. Eddig. (Csak minimál utómunka volt velük:)Tessék nézelődni és megírni, hogy ki mit…..
Mai kedvenc képem Christoph Gamper 2008.10.04 22:52:00
Hát erről a csávóról nem sok mindent tudtam kideríteni. Pedig nagyon aktív. A weblapján kívül van még fotóblogja, meg passionblogja is. Ha jól értem a kettő között az a különbség, hogy a fotóblogba az épp aktuálisan készített képeit rakja fel, míg a passionblogban…..
Benkő János oldalát hosszú idő óta most néztem meg újra, és bár már mind ismerős volt mindig élmény őket újra látni. (Az viszont kár, hogy már nagyon rég nem frissült az oldal. )Viccesek az önportréi, de inkább azon az aprólékos utómunka-technikán ámulok amivel a képek…..
Mai kedvenc képem Eszti 2008.09.27 00:21:00
Ma nála voltam. Amíg ilyen csodás kis csöppek vannak a földön, addig egyszer minden jobb lesz:) És ha ez így van akkor pedig ez megér egy bizakodó mosolyt. Egyszer hátha nem tévedek végre és nem romlik el minden...
birgip 2008.10.02 10:39:07
Ma az egyik legnagyobb Hollywoodi fotós. Avedonnal, Annie Leibowitzzal egy társaság. Aki számít már mind lefotózta és aki meg számítani szeretne mind azt akarja, hogy csináljon róla pár képet. Hisz az már a siker első jele.Fekete-fehér képek, drámai világítás, homogén…..
Mai kedvenc képem Moodstream 2008.09.29 12:21:00
Van a Gettynek egy jópofa alkalmazása. Beállíthatod, hogy milyen a hangulatod és ahhoz illő képeket, video és audio anyagokat dob ki. Nos, nekem most végre megint jó kedvem van:) link: http://moodstream.gettyimages.com/ fotó: Matthias Tunger ..
Mai kedvenc képem Monte Zucker 2008.09.28 21:07:24
Mutattam már esküvős képeket, hát most itt egy másik fotós. Tudom mostanság, főleg európában, nem dívik ez a habos, cukormázas, agyonretusált képi világ, de ez is egy stílus. És ezen a kategórián belül Monte Zucker igazi nagyágyú volt. 2002-ben az év portréfotósa az…..
Amikor először voltam Newton kiállításon teljesen kiakadtam. Undorodtam tőle, hogy micsoda egy hímsoviniszta, aki csak szexuális tárgyként használja a nőket. Na ma ez eszembe jutott, ez Newton aktualitása.De ez már nincs így. Fogok még írni róla, mert azóta az egyik kedvencem…..
Mai kedvenc képem Luca 2008.09.24 19:52:00
Magyar fotósokat még nem nagyon mutattam nektek. Pedig köztük is rengeteg nagyon érdekes emberke van. Javítsuk az arányt, nézzétek meg Göbölyös Luca képeit. Nekem ő nem hagyományos értelemben vett fotós, legtöbb képe a sima fotókon túlmutat, inkább képzőművészeti-,…..
Volt egy idő amikor bele voltam szerelmesedve ebbe a képbe. Még most is kész vagyok tőle, de most már rengeteg kedvencem van. Ami persze önmagában ellentmondás, de mégis. Minden hangulathoz egy.Horst neve, munkássága 60 éve alatt, teljesen összefonódott a Vogue magazinnal. Ezt a…..
Mai kedvenc képem June two 2008.09.23 15:08:21
Az előbb nagyon nagy meglepetés ért. Egyik kedves kollégám körbeküldött egy meghívót a kiállítására. Azt tudtam, hogy tehetséges, de hogy ennyire arról fogalmam sem volt. A legtöbb benti munka annyira nem támogatja a szárnyalást:(Szóval itt ülök, ámulok és bámulok. Ti pedig…..
Ha múltkor írtam Szigetváry Zsoltról, olyan nem lehet, hogy kihagyom Gárdi Balázst, mikor elvitte a fődíjat általános hír kategóriában a World Pressen. Általában nem szeretem a sajtófotó műfaját, de őt érdemes, sőt illik figyelemmel kísérni. Napjaink egyik legnagyobb…..