Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teabore

1 bejegyzést írt és 558 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert valami történt. A harangozás ügyében nyilvánosság elé került konfliktus csak a jéghegy csúcsa lehet.Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár, az állami ünnepek fő szervezője azt kérte az egyházaktól, hogy a nemzeti összetartozás napján délután, a trianoni szerződés…..
teabore 2012.06.05 12:41:59
Keddi posztunkra reagálva küldte el levelét Alpár, miszerint érdemes másik szemszögből is megvizsgálni az autópályán letolós "játékot". És tényleg, nem feltétlenül az a hülye, akit utolérnek a belső sávban. Ha nincs hely hova kimenni (általában a kamionok hosszú sora…..
Olvasom, hogy megalakult a Magyar Családtudományi Társaság. Ez még úgy nem lenne nagy hír, mert vannak más junk scienceben (ideológiailag motivált komolytalan kutatásokban) utazó társaságok is pl.  teremtéstudományi szervezetek, mégse tartom érdemesnek, hogy…..
teabore 2012.02.28 11:00:10
Sok szívást kénytelen átélni aki autózik, időnként eltűnnek parkolóhelyek megmagyarázhatatlan okból. Az ilyeneknél meg tudom érteni, hogy egyesek rugalmasabban kezelik a szabályokat. Vannak akik, még ilyenkor is tekintettel vannak másokra, és vannak, akik nem. Egy ilyet szólított…..
David Fincher A tetovált lány-adaptációjáról már esett szó a blogon, az első rövidebb előzetes kapcsán. A stúdió most egy majd négy perces "trailerrel" lepte meg a rendező rajongóit, illetve azokat, akik már nem tudnak a film bemutatójáig várni.  ..
teabore 2011.09.23 15:54:02
A biciklizés hamarosan annyira elterjedt lesz Budapesten, hogy a városvezetőknek és az infrastruktúra tervezőinek ugyanolyan komolyan kell foglalkozni a témával, mint az autós közlekedéssel. Erre szeretné felhívni a figyelmet a szeptember 22-i kerékpáros felvonulás, amelynek csak a…..
teabore 2011.09.22 16:44:25
@Icarus_: milyen nap is van ma? Valami "Autómentes" vagy mi? Nem is tudom, miért pont mára tették a CM-et...
teabore 2011.09.22 16:57:08
@alfagumi.hu: "Bement az autós a bringaútra és ott leszorította a bringást?"

Jött már velem szemben kerékpárúton:
-személyautó
-sportmotor
-IFA
-lovasszekér

Tavaly személyautó kanyarodott előttem a kerékpárútra és hirtelen fékezett, én meg mentem a tócsába arccal előre, mert nem akartam belemenni.
teabore 2011.09.23 14:25:36
@alfagumi.hu: "Gondoltam, hogy lassan jön egy olyan, akit ért már sérelem mindenhol. Vártam már. UFO nem jött még szembe? Azokkal még jóban van a kerékpáros?? :-)) Ti a nagy áldozatok, mindjárt sírok..Ti akik mindenhol mentek, mehettek, nincs szabály, jogsi, korlát, de ti sírtok a legszebben.-)) Na mennem kell. Bye."

Van jogsim, vizsgáztam is KRESZ-ből, autóval is járok, bár csak indokolt esetben.
Csak azért vagy ennyire empatikus, hogy a weblapodra többen kattintsanak?
Többnyire fel szoktam hívni a figyelmet a Föld napja (ami egyben autómentes nap is) alkalmából rendszerint megrendezett Critical Mass-ra, de most valamiért nem botlottam bele az infóba, magamtól meg nem jutott eszembe. Viszont még nem késő, Perillustris megírta, merre nem érdemes ma…..
Szinte mindenki életében eljön az a perc, amikor úgy érzi, tehetetlen, rajta már csak a csoda segíthet. Ha hívő valaki, ha nem, zuhanó repülőgépen vagy kockázatos műtét előtt kétségbeesve keresi az emberfeletti segítséget. Hogy minek nevezzük, Sorsnak,…..
teabore 2011.09.21 10:25:39
@vacsad: sok minden van a Bibliában, ami onnan kiragadva, szövegkörnyezet nélkül mást jelent...
autózz! Vakegerek 2011.09.20 08:03:00
Tiborc rögtön három gyakori problémát is megpendít posztjában, valamennyihez hasonló eset többször szerepelt már itt a blogon is. Levélírónk gyakorlatilag külön rovat beindítását javasolja, mivel ezen három probléma egyaránt az oda nem figyelésre vezethető vissza. Egyesek…..
teabore 2011.09.20 13:31:23
@xaba99: nehogymár, ott megyek állandóan, legalább 2x egy évben :)
Átalakítják a balesetveszélyes Andrássy úti bicikliutat, mondta Vitézy Dávid vasárnap az Autómentes Hétvégén. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetője ígéretet tett, hogy megcserélik a bicikliutat és a parkolókat, azaz a kerékpárosoknak a változtatás után már nem a…..
teabore 2011.09.20 12:58:27
@otapi: kétségtelen, ezért írtam ezt azokra a hozzászólásokra, hogy a sávban elhaladó autók közé fognak esni a kerékpárosok. A jelenlegi helyzet ennek tükrében katasztrofális, nem?

Lakó-pihenő övezetben lakom, egyirányú utca + jobb oldalon parkoló autók + keskeny úttest. Ha kerékpárral megyek haza, természetesen megfelelő oldaltávolságot tartok, erre mögöttem dudálnak, bőgetik a motort azok a kedves emberek, akik nem tudják, hogy 20 km/h-val haladhatunk és csak azok hajthatnak be, akik itt laknak vagy az úticéljuk itt van. Mindezt 200 méterért.
autózz! Lámpák, amik elbújtak 2011.09.16 08:25:00
Jó pár helyen járva a városban megállapítottam, hogy a jelzőlámpák vagy rosszul vannak elhelyezve, vagy pedig előttük van valami zavaró tereptárgy (sokszor egy másik KRESZ-tábla, trafóállomás vagy elé nőtt gaz, stb.). Így a lámpa jelzését néha kicsit későn lehet észlelni.…..
autózz! Objektív bűnösség? 2011.09.13 08:27:00
Tényleg jobb lett-e a közlekedési morál az objektív felelősség bevezetése óta és tényleg azokat büntetik-e meg, akik megérdemlik? Méltányos-e egyáltalán büntetések a mértéke? Frigyesmester posztjának köszönhetően ma biztos meg fog állni sok munkahelyen az élet, mert…..
teabore 2011.09.13 11:21:09
@Valós Kilométer: amíg nem te vagy az az egy.
Egy nagyon hálás (vagy hálátlan?) témával szeretnék ma foglalkozni, méghozzá a különböző főiskolai és egyetemi szakok szükségességéről, illetve szükségtelenségéről. Már előre félek attól, hogy milyen háború lesz a kommentek között ahol a virtuális bitófán én…..
teabore 2011.09.12 13:35:16
@Elnök Úr: ja. vagy aki nem Budapesten dolgozik mérnökként (pedig ott végeztem mérnök informatikusként )
Mentál Hiéna Szinkr-OFF 2011.09.08 23:35:46
Betelt a pohár. Újra, de valószínűleg nem utoljára. A hülyeség komoly csatákat nyer az élet minden területén. Ez gondolom, nagyjából mindenkinek feltűnt, aki még szereti használni a józan eszét és megszerzett, objektív tudáshalmazát. Aki nem használja, vagy nem szereti…..
autózz! Kis kerékpároshatározó 2011.09.09 08:21:00
Örök viták tárgya az autós-kerékpáros viszony, holott nem ellenségeskedésről, hanem partnerségről kellene, hogy szóljon. Való igaz, messze vagyunk Hollandiától, de nem gondolom, hogy zsigerből kellene utálni a kerékpárosokat autósként, főleg, hogy sokan használják mindkét…..
Munkagépek dolgoznak a csepeli Weiss Manfréd úti 2885 méter hosszú kerékpárút építési munkálatain. Hat helyszínen indított kerékpárút-fejlesztési programot augusztusban a Budapesti Közlekedési Központ, a budapesti kerékpárút-hálózatot mintegy 700 millió forintból csaknem…..
teabore 2011.09.07 14:10:51
@Maisie MacKenzie: naponta jártam 15 km-ről dolgozni kerékpárral, bár ezt az ifjonti lelkesedésre is lehet fogni.
Azóta csak 6 km-ről :)
teabore 2011.09.07 15:53:56
@Maisie MacKenzie: "Ott a HÉV párhuzamosan, miért nem lehet azt kombinált közlekedésre használni MEGFIZETHETŐ áron? "

Szerintem igazad van, ezzel lehet, hogy azok is rászoknának a bringázásra, akik eddig nem akartak a nagy távolság miatt - szvsz ez az egyetlen előnye a szeparált kerékpárútnak is.
Egyre több a traffipax. Belegondolt már, mi lesz, ha az autósok a sok kamera miatt egyáltalán nem mernek majd gyorsan menni? Mai cikkünk blogposztja...
Sokféle érdekes, "kreatív" és pofátlan parkolást láttam már, de ilyet még nem, mint amilyet Gontar küldött. A fehér Rover vezetője egész egyszerűen úgy gondolta, hogy ha nincs hely, akkor jó lesz keresztben az utca közepén. Talán el is lehetett férni tőle, gondolta,…..
Újabban bringával járok dolgozni. Izé, lassan negyed éve. Bringás lettem, Ádámnak hála, aki kiterjedt nagyker-kapcsolatokkal bír, van már lámpám, csengőm, ma lecserélem a 15 éves, repedezett terepgumimat is valami városkompatibilisre, sőt, veszek csomagtartót, meg arra való…..
teabore 2011.08.25 11:56:47
@Magyarósi Csaba: vigyázz, mert ha csomagtartót és táskát is veszel, akkor a végén még az Aldi-ba is azzal fogsz járni bevásárolni! Tudom, miről beszélek - a kerékpárom utána úgy néz ki, mint a karácsonyfa 2x50 db-os pelenkával, 12 l. tejjel meg egyéb apróságokkal - bár ez már a haladó szint :D
Belsőség Gyilkoljunk gyalogost! 2011.08.17 07:28:09
A hatszoros sebességtúllépésért, pláne, ha ez centikre a járókelőktől történik, elég durván büntetik – százezer forintok repülnek, no meg a jogsi is ugrik jó időre. Csak ott nem, ahol ezt nagyjából legálisan lehet művelni. Például a balatonföldvári mólón. Mai…..
teabore 2011.08.17 12:17:07
@1kutya: melyik részre ígértek fekvőrendőrt?
Azt hiszem, a rendőrségi szájkarate a kelleténél is jobban megtette a hatását. De nyugi, ha rendőrök akarnák, már senkinek sem lenne jogsija. Mai cikkünk blogposztja...
Ritkán látni ilyen ötletes megoldást, ami amellett hogy végtelenül okosan és látványosan mondja el az üzenetet, még praktikus is, és tulajdonképpen a puszta létezésével támasztja alá a lényeget. Ez a Londonban található biciklitároló megoldás ezen ritka köztéri reklámok…..