Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Budapest FotóFesztivál

42 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mucsy Szilvia munkáiban egyszerre van jelen az urbanitás nyüzsgő világa és a természet lecsendesült, végtelen szépsége. Fotográfiáit, a klasszikus lírai dokumentarizmus jegyei mellett  - melyek elsősorban tájképeit jellemzik- , a szubjektív dokumentarizmus fémjelzi,  főleg a hétköznapi…..
Fotó:CSOSZÓ Gabriella 110 fotó, 18 színész, 16 ügy – ez az Elég című kiállítás számokban, amely március 20 és április 28 között tekinthető meg az Eötvös10 Pincegalériájában. A HBLF Sokszínűségi díjat nyert fotósorozatot Csoszó Gabriella készítette. Az előző évadban indult kampányban a Radnóti…..
Milyen jó, hogy van a Friss Hús. 2019 óta a Budapest Fotó Fesztivál minden évben meghirdeti a fiatal fotósoknak szóló nyílt pályázatát, de nem csak meghirdeti, hanem kiemelt programként is kezeli. Kiállítási lehetőséget nyújtva a feltörekvő alkotóknak, idén itt a K6 Galériában. A pályázat nincs…..
Hamarosan elstartol a Budapest FotóFesztivál 2024-es, nyolcadik programsorozata, addig is, a katalógusunk már online elérhető:  ..
Liz Nielsen: Space Cruiser, 2023, 25,4cm x 33cm, Fujiflex, analog chromogenic photogram, unique Two internationally well-known photographers, one exhibition. Let's have a look behind the scene, to get to know  more about the way they create art and experience,  and what made them get to where they…..
Minden évben a Budapest FotóFesztivál életében fontos szerepet töltenek be az önkénteseink, akik a kiállítások dokumentálásában, események, előkészületek levezénylésében nyújtanak hatalmas segítséget nekünk. Nagyon köszönjük a munkájukat és ismerjetek meg pár  BPF önkéntest a 2023-as…..
Bevezetés a kriptozoológiába címmel nyílt kiállítás Kazsimér Soma költő és K. Takács Márton fotográfus közös projektjének szerteágazó anyagából. Az alkotópárost a kutatómunka és művészet kapcsolatáról, a közönség bevonódásáról kérdeztük, és még H. P. Lovecaft is szóba került. Antonioni Nagyításának…..
Neogrády-Kiss Barnabás Önkeretezése látszólag egy sokféle – filozofikus, meditatív, performatív és technikai – irányból megközelített önvizsgálat és helyzetkép, valójában sokkal több annál: intuitív terápia, amely a léptékváltással láthatóvá teszi a belülről indult, láthatatlan mélységekben…..
KORNISS Péter: Konfirmáló lányok járvány idején, 2021 Több tucat cikk, videó készült Korniss Péterrel a legutóbbi kiállítása kapcsán, ami a Várfok Galériában “Hosszú Úton” címmel tekinthető meg. Hogy ne azt kérdezzem, amit már sokan előttem, körbejártuk az ide vezető élményeket.1958-ban a Budapesti…..
Urbán Ádám „Cirkusz a függöny mögött” című fotókiállítása sokunk közös ünnepe.A Budapest Fotófesztiválon, itt az Újbuda Galériában látható tárlat ünnep a fotóművészet és közönségeszámára, de ünnep a cirkuszművészet, a cirkuszi közönség és közösség, sőt a cirkusztudomány számára is. Elmondom,…..
Szilágyi Lenke neve megkerülhetetlen, ha a hazai fotográfia nagyjai kerülnek szóba. Munkáinak jelentőségét számos díj, kiállítás és megjelent album fémjelzi. Én most az emberre vagyok kíváncsi, aki felfedezte és megörökítette egy mára teljesen eltűnt részét Delhinek. Az ArtPhoto Galériában nyílt…..
 "Miért kell sírni?  Egy veszteség nem veszteség. Még nem is volt baba. Hamar elfelejted. Majd lesz másik. " - Ez csak néhány a leggyakoribb mondatok közül, amelyeket a nők a mai napig megkapnak vetélést követően a közeli családtagoktól, ismerősöktől. A perinatális veszteség rengeteg nőt és családot…..
DIÓSI Máté: Azért a víz az úr!, 2016 Petőfi Sándor (1823-1849) költeményei, élete a magyar irodalom, kultúra egyik legfontosabb pillérének tekinthető, a róla kialakult kép lassan kétszáz éve foglalkoztatja az embereket. Petőfiről azonban csak egyetlen hiteles kép maradt fenn, az ismert…..
Magyarország legnagyobb fotográfiai eseménye, a BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL egy különleges és egyben provokatív kiállítással nyitja meg a 7. alkalommal megrendezett rendezvénysorozatát 2023. március 31-én a MŰCSARNOKBAN. A kortárs cseh fotográfia rebellis alakja, Jan Saudek barokkosan fülledt, kézzel…..
DIÓSI Máté:Back to nature Az ember természet nélkül csak kallódó, szélfutta ördögszekér, fut, pörög, tekereg a szélben, céltalanul sodródik, kapaszkodó nélkül. Az ember növények nélkül csak félszeg, kibillent, száraz kóró, ereiben nem áramlik életerő. Az ember fák nélkül csak magányos oszlop,…..
Schild Tamás fotográfus Mészárszéki anzix sorozata egyszerre nagyon konkrét és absztrakt, de különös és egyedi is; bár elénk tár minden lehetségest ebben a témában, nem rejteget semmit, mégis vannak rejtőzködő rétegei; és ha nem is kriptografikus, mégis csak tartogat megfejtendő jelentéseket a…..
A Budapest FotóFesztivál az Erzsébetvárossal együttműködésben pályázatot hirdet 35 év alatti fotográfusok számára csoportos kiállításon való megjelenésre. Az évente meghirdetett pályázaton a nyertes alkotók munkái által a BPF kiemelt eseményeként mutatkozik be a kortárs magyar fotográfia legifjabb…..
BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL No7. 2023.03.31. - 05.14. A 7. Budapest FotóFesztivál március 31-én startolt el, a cseh fotográfia rebellis alakjának, Jan Saudek munkáit bemutató életmű válogatásával a Műcsarnokban. Katalógusunk online elérhető itt: ..
Fotó: Krajcsovics Petra Nemrég tért haza Párizsból, ahol a  Cité International des Arts Artists Exchange Programme keretein belül élt, inspirálódott és alkotott. Most SHC című kiállítása kapcsán beszélgettünk két újhullámos kávé, repülő focilabdák és a Hunyadi tér zsivaja mellett. - Kovács Anna…..
Minden évben az önkénteseink lelkes csapata segít nekünk megvalósítani a fesztivál eseményeit, dokumentálni kiállításainkat, lebonyolítani a pályázatainkat. Nagyon hálásak vagyunk a lelkesedésükért, munkájukért és minden támogatásért, amit a fesztiválnak nyújtanak. Ismerjétek meg…..
Az egykori Csehszlovákiában a 80-as években nagyon népszerűvé vált a Nyugat-Európából és az Egyesült Államokból származó, zenés, ritmikus csoportos torna, az aerobic hazai változata. Addig a nők nem igazán éltek társadalmi életet. Túlnyomó többségük munkába járt, és a különböző hobbikra a…..
CZIMBAL  Gyula (fotó: UJHELYI Dalma)   Negyvenéves pályafutás áll Czimbal Gyula mögött, képei, neve a kulturális szcéna minden szereplője előtt jól ismert, művészportréi számos kiállításon szerepeltek. Most a Budapest FotóFesztivál keretein belül került bemutatásra a pályatársairól, főleg…..
PALÁGYI Barbara Válogatás a FotóFalu nyári alkotótábor képanyából Hogy milyen is a Falu... Hát, mint egy falu. Hogy a robusztus, meszelt falú vályogház mellett jól megférnek a kádárkocka vakolt élei, vagy a lapos tetős mediterrán teraszok. Hogy ennek a kertjében káposzta kerekül, máséban a…..
Oláh Gergely Máté utcafotói Budapest szép véletlenjeit mutatják meg. Díszfák borulnak virágba lefóliázott ablakok mellett, egy nő esernyőt tart az aluljáróban, járókelők lépnek saját tükörképükbe. Vízpartok és kirakatok között járunk, magányos nézelődők tűnnek fel az ablakokban, és bármelyik…..
Az idő kettős természetével foglalkozik a MyMuseum Galéria Back to the Present- Vissza a jelenbe kiállítása, Isabel VAL és MURÁNYI Kristóf munkáin keresztül -  Patkós Luca tervezőgrafikus bevezetője a kiállításhoz Isabel VAL   A kiállítás reklámhoz kapcsolódó vonatkozásáról szeretnék leginkább…..