Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GoingGlobal

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Figyelemre méltó cikket publikált a globális gazdaságról Martin Wolf a Financial Times szeptember 13-i számában. Azt a kérdést boncolgatja, hogy mi fogja hajtani a világkereskedelmet a jövőben. A cikk bemutatja, hogy az áruk világkereskedelmének volumene már a 2008-as gazdasági válság előtt elérte…..
  Az Emerging Europe 23 fejlődő ország befektetési ügynökségeinek teljeítményét vizsgálja immár 2018 óta. Az elemzés csak a szervezetek honlapjain elérhető adatokat, illetve az online térben látható aktivitásukat hasonlítja össze. Az alábbi szempontok szerint állítják fel a rangsort: Az…..
London a világ második legjobb technológiai startup központja lett a Szilícium-völgy mögött, és első a fintech területén a startupgenome 2022-es globális startup ökoszisztéma felmérése szerint. London a második helyet New Yorkkal osztotta meg, Boston és Peking a negyedik és ötödik helyen végzett,…..
A munkavállalók valamivel több mint 30% mondta, hogy most már mindig otthonról dolgozik, 27% pedig azt, hogy hetente több napot otthonról dolgozik. Ez jelentős változás a 2019/20-as adatokhoz képest, amikor csak 10%-uk dolgozott állandóan otthonról és 46%-a mondta azt, hogy hetente kevesebb mint egy…..
A startups.co.uk legfrissebb TOP25 cities felmérése szerint Sheffield a legjobb helyszín a UK-ban új vállalkozás alapításához. Az alábbi öt kategóriából Sheffield négyben is a legjobb 10-ben végzett: Business support Infrastructure Talent Wellbeing Business activity Nekem külön öröm ez az…..
  Az EIU (The Economist Intelligent Unit) elemzése szerint szerint az ukrán háború az alábbi 5 területen fogja megváltoztatni a világgazdaságot Rövidülni fognak a beszállítói láncok olyan ágazatokban, mint például az autóipar és egyre erősebb lesz a nyomás a termelés "hazahozatalára". Az…..
Ambíciózus. Ezzel a szóval jellemezte az SSON (Shared Services and Outsourcing Network) éves SSC (Shared Services Center) iparági felmérésében a 2022-es évet. És valóban, a szektor folyamatosan növekszik és egyre komplexebb szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek. Legnagyobb arányban pénzügyi…..
  A közép-kelet európai régió a 90-es évektől egyik legnépszerűbb befektetési desztináció volt az egész világon.Kezdetben a Visegrádi négyek alkották a legvonzóbb országok szűk csoportját, később Románia, Bulgária majd a balti és a délszláv államok is e körbe kerültek.Mintegy 15 éves, részben az…..
Előző posztom arról szólt, hogy nagy valószínűséggel súlyos gazdasági hatásai lesznek az ukrán-orosz konfliktusnak. Most körbejárjuk mit is jelent ez az IT outsourcing ipar szempontjából. Közismert, hogy a tőlünk keletebbre fekvő országok jelentős versenytársai lettek a közép-kelet európai…..
Going Global Az ukrán válságról 2022.02.24 17:29:30
Nem tudok szótlan maradni a mai nap legfontosabb történelmi eseménye kapcsán, nevezetesen, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Hosszútávú gazdasági következményei beláthatatlanok. Szinte borítékolható, hogy élesedni fog a hidegháború és vissza fog térni a vasfüggöny valamilyen formában. A világ…..
Érdekes elemzést közölt néhány hónapja az Economists a Hacker News portál adatai alapján. Míg 2011-ben az álláshirdetéseknek csak 11%-a említette a távmunkát (remote work), addig 2021-ben több, mint 75%. A pandémia még tovább gyorsította a változást. Az USA-ban az IT szektorban otthonról dolgozók…..
Az ISG rendszeresen publikálja elemzéseit az IT outsourcing piacról. Ez a táblázat a globális szinten legnagyobb szolgáltatókat tartalmazza szerződéseik volumente szerint csoportosítva...
Going Global Alkotni jó 2022.02.16 18:31:52
A legtöbbet egymástól, egymás tapasztalataiból tanulhatunk. Ajánlom olvasásra a 365 üzleti történet két kötetét. http://boomonline.hu/uzleti_tortenet/alkotni-jo  365 magyar cégvezető, menedzser, vállalkozó egy-egy üzleti sztorija egy könyvben! És nem is akármilyen történetek! Élet írta…..
Dinamikus növekedésről számoltak be a múlt évre vonatkozóan a megkérdezett hazai startupok, a forgalom bővüléséhez a nemzetközi terjeszkedés is hozzájárult. Már az indulásnál is érdemes nemzetközi megjelenésben gondolkodni – ez az egyik leggyakrabban emlegetett jótanács, amelyet a hazai…..
A Market Entry stratégia az a folyamat amellyel termékünket/szolgáltatásunkat új piacra visszük. Számos szempontot kell figyelembe venni a számunkra leginkább megfelelő stratégia kiválasztásához. Itt van néhány közülük:   - iparág- termék életciklusa, változása- piacra lépés költsége- új piaci…..
Going Global Niche, Niche! 2022.02.15 23:29:36
A niche piac, azaz a piaci rés, az ahova sikerrel beléphetünk az új piacunkon. De ha nem találjuk meg azt a szegmenst, ahol versenyképesek tudunk lenni, akkor el se kezdjük a piacra lépést! Tudom, ez így eléggé lehangoló. Mégis azt mondom, hogy az első a piackutatás. Lehet elcsípni egy-egy morzsát…..
A brit fintech szektorba a Brexit ellenére az előző évhez képest 7-szer több befektetés érkezett. Nem meglepő, mivel a pénzügyi szektor hagyományosan erős és az új innovatív pénzügyi technológiák a brit kormány egyik kiemelten támogatott területe. Részletek itt…..
              Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy tapasztalataimat megosztva segítsek azoknak a vállalkozásoknak, akik külföldi terjeszkedésben gondolkodnak. Azoknak is akik még csak tervezik és azoknak is akik már belevágtak. Sok évet töltöttem külföldön, több országban is dolgoztam, volt…..