Regisztráció Blogot indítok
Adatok
halló figyel valaki?

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az osztrák közszolgálati tévé, az ORF Híradójának (ZiB) 55 szerkesztője és bemondója, köztük ismert televíziós személyiségek tiltakoznak az ellen, hogy Alexander Wrabetz vezérigazgató az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) vezetéséhez közel állónak tartott és nem…..
Most már könyörtelen vagyok. Amikor az első őszi levelek lepotyognak, a gazdaboltban már az egérméreg után tekergetem a nyakam.Még régen történt, amikor egy reggel a konyhában, a kenyereskosár szélén egy meglepődött egér nézett szembe velem. Azóta tudom, ahogy hidegebbre fordul…..
halló figyel valaki? 2011.11.03 16:24:33
@Heremóka: "Én allergiás vagyok a bundájukra"
Ez jó, sajnos vizuális vagyok, és elképzeltem a kommentelőt háromnegyedes egérbundában :) Ez az igazi tömeggyilkosság...
Amúgy pedig: A humánus megoldások sajnos sohasem igazán megértőek, sem állatokkal, sem emberekkel szemben...
Belsőség Ez nagyon fájhat 2011.09.06 12:11:00
Előre szólok, hogy ez egy tipikus trollok kíméljenek-poszt lesz. Elsősorban azért, mert segítséget kérünk, másodsorban azért, mert mi magunk is teljes mértékben át tudjuk érezni a helyzet szomorúságát. Eltűnt egy autó, ráadásul egy féltve őrzött, dédelgetett darab, ami…..
Árpád csak egy jó hobbiautót akart. Volt is egy kivételesen szép állapotú, majdnem veteránkorú, 1982-es Toyota Carina Coupéja, egészen múlt csütörtökig. Akkor lopták el az autót Budapestről, a XI. kerületből, a Mohai útról. Mivel testületileg tagadjuk, hogy a szerelem csupán…..
Belsőség Belezni csak Corsával 2011.07.27 17:24:00
Jó estét minden kedves olvasónak. Mai belterj-eposzunk hónapokkal ezelőtt kezdődött, amikor is Winkler felfedezte az Illatos Csirke nevű büfét. Lelkendezve érkezett meg a szerkesztőségbe és azóta napi szinten kapacitál mindenkit a remek vastagbeles-tésztára, kacsalábra,…..
Nem szokatlan, hogy valaki csomagot kap a szerkesztőségben, de jobbára olajos vasdarabok érkeznek. Egy lámpa Árpád készülő Yamahájához, Mercedes-alkatrészek Csikósnak, netán egy pár hengerfej-dekli a Cougarhoz, szóval csupa férfias, nehéz dolog, férfias játékokhoz való. Ehhez…..
halló figyel valaki? 2011.06.11 13:11:13
@Sam. Joe:
Jót derültem indulataidon, mivel nekem jössz, holott semmit sem tudsz rólam. Nehéz megérteni, egy vélemény kapcsán, miért nyílnak ki bicskák a zsebben, de hát mindegy is.
Nem érted : aki csak a mecsit tudta megvenni, az nem szívelte a Die Cast-ot gyűjtőket. Jellemzően külföldre értendő, ahol erre klubok alakultak, gyűjtők versengenek példányokért. Idehaza (majd kijavítasz) nem tudom, elérhető volt-e egyáltalában ez a márka anno.
Mecsik és rugózás : Amelyik sportkocsi-jellegű volt, Superfast kerekekkel, azok speciális rugózással rendelkeztek, had ne soroljam melyikek, de a legjobb példa erre talán a Lotus Europa. A most kibocsátott Matchboxban a LE például NEM rugózik. És anno sem rugózott nyilvánvalóan például a traktor, vagy a tűzoltóautó, ettől még az igazán közkedvelt sportkocsik igen. Die Castból nem ismerek rugózót. De nem rugóznék tovább ezen a témán.
Disney Pixar Cars-Verdák sorozat, ebben vélhetően igazad is van, nekem ezek a gülü, vagy éppen hologramszemű cuccok annyira nem tetszenek esztétikailag értve, hogy nem is vettem belőle ízlésrombolást megelőzendő egyet sem a gyerkőcnek... A csomagolás miatt azt hittem, ezek Matchbox gyártmányok, tévedtem tán, lehet felkoncolni. Rusnyák.
Aztán volt egy szubjektív állításom a mai mecsikről, amibe belekötsz, mondván, kivéve, amelyik igen, és mondván rég láttam HW és mecsit. Kár személyeskedni, mert nem tudod, hány száz darabom van, légy benne biztos, sok, és csak a fiamnak van annyi, amennyive beterül a nagyszőnyeg. De nem ez a lényeg, hanem az, amit írtam. A festés sokkal profibb, és ettől nem lesz patinás. A futása nem olyan, mint a régi, relatíve sokkal nehezebb, amúgy anyagára nézve fémből (nomen est omen : die cast-nak hívják a régi mecsik anyagát, pont, mint a márkát magát...) készült modelleknek. Vegyél meg egy mai mecsit, és leld meg hozzá a párját a hatvanas-hetvenes évekből, ha lehet, még a Macaói gyártás előttről, ég és föld. De ez esztétikai, érzelmi kérdés, amiről nem érdemes vitatkozni, belemenni a másikba meg végképp nem. Én se írom le, hogy a nem létező gyerekszobádban nem volt kettőnél több mecsboxod. Nekem gyermekkoromban amúgy pár darabom volt csak, vidéken éltünk, innentől datálható a felnőttkori gyűjtőszenvedély talán. De a gyermekkori pár darab ma is megvan, és sokkal kezesebbek, a manapság jellemzően angliából ebay-en megvett korabeli darabokhoz hasonlatosan, mint a mai, én úgy mondanám replikák. Ezeknek per ma nincs lelkük. És itt továbblépnék a lélek és a gyártástechnológia kérdéséhez.
HW : Igen, vannak olyan darabok, amik alul-felül fémek, és igen, ugyanabban a kommersz sorozatban, ugyanazon az áron. Nem, nincsenek egyikből sem ma olyan darabok értheteten módon, amiknek vannak kis finomságaik, például nyílik az ajtajuk, csomagtartójuk, tetejük, stb. Igen, ma finomabb a kidolgozottság, tekintve, hogy a « fürtös fröccsöntés » technológiája mind fémben, mind műanyagban fényévekkel korszerűbb és pontosabb. A mecsik szintén jellemzően felerészben fémek csak, ha valamelyiknek fém a teteje, akkor műanyag (sűrűn egy ócska fényes krómjellegű műa.) az alja, és vica versa, ha véletlenül fém az alja, akkor tutira műanyag a teteje. A mai mecsi tehát a HW-szel ellentétben nem gyárt full fémet. Kivétel a mai sorozatokban a full fém motorok, amiknek azonnal meg is van a megfelelő súlya. A JL-ból én csak fémet, full fémet ismerek, van vagy negyven darabom, és azt kell mondjam, hozzák a korabeli mecsboxok hangulatát, amerikai gyártók lennének ? Nem tudom, de például... rugóznak is  és alul felül fémségük meghoz egy olyan súlyt, amitől jól futnak. HW és MB : Ma tartozik ugyanahhoz a gyártóhoz. A márka történetét elolvasva még lehet találni más érdekességeket is, a konkurenciaharctól a Lesney gazdasági okokkal megindokolt bezárásán át olyanokat, amiket most terjedelmi okokból nem írok le, de köszönöm az infót, amit ellenem akarsz fordítani, csak... csak én meg nem írtam ezzel ellenkezőt, csak éppen más időkről beszéltem. És abban az időben ez a két márka rohadtul nem ugyanaz a minőség volt, főleg, mert HW nem is létezett a MB, az igazi, a régi MB korában. A Lesney edition van itthon, de csak elvétve teljesen fém, igazából annak sincs meg a súlya, csak a dobozkát biggyesztik bele a csomagolásba pluszban. Lledo : Kösz, hogy mondod, hogy csődbement, most vettem egy rakással belőle. Nagyon szépek, és forgalomban vannak. De miértis minősítesz vele engem, hogy csődbe ment ??? Ettől máég egy dairy milk kék ötös sorozat olyan precizitású modellt mutat fel, amit az ember fél kivenni a díszdobozból... De ezek modellek, nem tartósak, nem játszósok, élethűek, nem strapabírók, hanem teljesen műanyagok, vélelmezhetően ezért is nem él már a piacon, mert ez gyűjtői, nem gyermekjáték kategóriává vált. Ugyanez lett a sorsa amúgy a MOY sorozatnak is, azt sem adták sűrűn a gyerekek kezébe, hanem dobozban tartották, és így lehet őket a mai napig megvenni. A legutóbbi beszerzésemnek, nem vicc, de amikor nálam - talán első alkalommal - kibontásra kerültek a dobozaik, régi könyv szaga volt...
Árakról : A mecsik idehaza katasztrofálisan drágák. És a tengerentúlon, de angliai piacokon is egyre drágábbak a szép, igényes, megkímélt modellek. Azonban jellemzően egy fontos áron ma is ki lehet fogni jó darabokat, akkoris, ha nem ritkán százezer forintos kategóriákban cserélnek gazdát darabok. A JL például minőségben jobb, árban sokkal olcsóbb. A régi mecsikből pedig felhívom a figyelmet : Angliában eszement mennyiség van a piacon, és ehhez képest ma még olcsó is.
Te gyűjtöd a mecsiket ? Én is. Te szereted ezeket ? Én is. Hát akkor figyelj inkább erre az azonosságra legközelebb, és ne személyeskedj, mert az nem visz sehova.
Felvirradt a nagy nap. Korán keltem, kimentem a Ringre. Reggel 8-kor már két sorban araszoltak az autók, és már a második parkolót nyitották meg a rendezők, mert az első addigra fullon volt. Pedig a műsor csak 9-kor és "csak" warm up-pal kezdődött. A nézők pedig egyre…..
Belsőség Buktuk a B125-kampányt 2011.03.04 15:44:22
A lényeg, hogy egy kevés embert érintő, keveset érdeklő részletkérdés ügyében mozdult meg az ország, gyűjtött a kürtőskalácssütő, a fogászat és a horgászbolt, az olvasók meg a parlamenti képviselőiket szpemmelték - őrületes buli volt. Nekünk nagyon jól esett…..
Az öreg autó ciki, megbízhatatlan és állandóan szervizbe kell vinni. Ezt gondolják, akiknek még nem kellett hatvanezer kilométer után kettős tömegű lendkereket cserélni az új autójukon. És akik még nem bírták kiszámolni az értékvesztést. Vélemények az azonos című…..
Sajtótörténeti esemény! Ha valamikor nem elkoptatott ez a jelző, hát most. Olyan erős cuccról, amit a Magyar Lemezlovas Egyesület tol, még R. sem mesélt soha, pedig ő egyszer nemcsak megvette, de meg is ette az összes kaktuszt, miután felvásárolta egy Lehel téri virágos néni…..
Múlt péntekre Egyiptom szerte tüntetéseket szerveztek főleg a Twitter és a Facebook segítségével, a webkettes forradalomként is aposztrofálható események aztán (az ilyen esetekhez hasonlóan) kicsúsztak az azokat szervezők kezei közül és hozták magukkal az ilyenkor szokásos…..
halló figyel valaki? 2011.01.31 09:29:50
@Nyanyó: Ólajtó a vérző szívedre adott jótanácsot, mit nem értesz :)
Nézek ki aranyvasárnap az ablakomon a kertbe, és a teremtés egyetemességén, a lét hiábavalóságán, továbbá a diós bejgli metszetének és a spirálgalaxisoknak az alaktani hasonlóságán merengek. Szabadidőm eltöltését a felületes szemlélő semmittevésként, a beavatott taoista…..
halló figyel valaki? 2011.01.27 21:26:25
@boldii: mit nem írtam jól? Mert az adott helyen két sáv van, egymással szemben. Autósorban mentem, tempósan, szemben jöttek, ez annyit jelent, hogy harmadiknak tud csak befurakodni az igyekvő. Ha lassítok, akkoris, ha gyorsítok, akkoris, ez nem Kresz kérdése. Plusz tény, láttam előre, ez lesz, de, ha leállok, akkor sincs neki hely. Már bocs, de kivételesen én nem hibáztam.
halló figyel valaki? 2011.01.27 21:53:04
@Nincs még nicked: Neked, akinek nincs nicked, észre kellene venni: Neki, a cikkírónak van, ennyi: (X)
Bocs, de már írtam egyszer, ez élőlink, ha rámész, rátalálsz a bejegyzéseire.
A Monacói GP után szakított a világbajnok Jessica Michibatával, mert nem tudta összeegyeztetni a tokiói utazásokat a Forma-1-gyel. A Daily Mail idézte Button sajtósát - "megerősíthetem, hogy Jenson és Jessica szétváltak" -, a The Sun a pilóta egyik barátját:…..
„Nem minden arany, ami fénylik” - akartam a címet adni, aztán eszembe jutott egy jobb, a „Szopás Baloccóban”, de végül nem vitt egyikre se rá a lélek. Olyan csodás volt ez az egész meghívás, hogy idióta címmel nem akartam elrontani az emlékét. Meg unprofi…..
Tizennyolc pozíciót javított a futamon a spanyol, a 24., utolsó helyről lett hatodik. Természetesen ennél jóval kevesebbet előzött közvetlenül, de több helyet korábban senki nem jött föl. Holtversenyben első Andrea de Adamich-kal, aki 1973-ban 25.-ről hetedik és Guy…..
  Egy hétig voltunk távol, minden megtörtént velünk. De az öreg Mercedest elhoztuk a sarkkör alól, és már tett önerőből egy kört Kareszéknál, az utcában. Utólag már el se hisszük az egészet. Vélemények az azonos című írásunkról. A sztori eddig: 1.rész, 2.rész,…..
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..
halló figyel valaki? 2010.03.01 23:51:29
A Cougarba két dolog kell, de izibe’: fejtámlás ülés és hárompontos biztonsági övek. Az öv a nehezebb téma, ha már a korhűségre próbálna adni az ember. 1968-ban még a rendes szedánokban se volt hárompontos öv, a B oszlop nélküli kupékban meg végképp nem.…..
halló figyel valaki? 2010.02.27 23:59:46
„Majdnem azonnal meglehet viszont a fejtámla. Fejtámla kell, hiszen ha valaki belém jön hátulról, eltörhet a nyakam, meg mindenki nyaka, aki még az autóban ül – a fejtámla az egyik legegyszerűbb, de legokosabb passzív biztonsági eszköz. Márpedig az ostorcsapás-sérülés bekövetkezte erősen valószínű, ha valaki véletlenül elálmélkodna a Cougar hátsó futófény-indexén. Fejtámla tehát kell. ”
Jézusom. Imádom a dumádat Winkler, de mér’ nem nézeted meg a cikkeidet autós szakértőkkel, ne adja ég, újságírókkal. A szerelős riportokra rámenni ez amolyan együk meg a Csikós kenyerét téma szerintem, nem??? Az ostorcsapás effektus éppen fordítva, ha Te rohansz bele valakibe, előrelendül a tested, majd a becsapódást követően hátrahanyatlik, és a megnyúlt csigolyasor vége hátracsapódik, na ekkor jön létre. Ha belédrohannak, akkor csak hátrahanyatlik a fejed, mellesleg ez ellen is véd a fejtámla, csak nem úgy, ahogyan abszolute tévesen leírod... Katasztrofális, hogy fizikai alapismeretek nélkül bele mersz vágni ilyen magyarázatokba... Amúgy ez az ostorcsapás dolog egy olyan alapvető autós ismeret, amit egyszerűen nem tudok megérteni, hogyan lehetséges, hogy eddig senki sem mesélte el Neked, hogy nem így működik... Pl. a vezetés tanárod...
Amúgy például 275. oldalon:
igor.diogenes.hu/download/pazmany/kozleked.doc?PHPSESSID=e14646916743c09275600cd1f00b7db2
halló figyel valaki? 2010.02.28 00:12:02
„Pannóniához való Duna oldalkocsi fantasztikus bakelitfekete fényezéssel.”
Megintcsak azzal kezdem, hogy imádom a dumádat, jók vagytok a Sztáron is.... De speciel a bakelit az eredetileg barna. A „bakelit” lemezek meg feketék, de azok műanyagok.... viszont nem írtad, kitalálni meg nem ér...
Namost én viszont utánanézek annak, amit írok, hátha tévedek, és részben nagyonis tévedek. Akit jobban érdekel, a bakelit eredete, az itt elolvashatja Leo Beakeland munkásságát :
www.muanyagesgumi.hu/archive/M825.pdf
Viszont a bakelitfeketével tévedésben vagyok, mert :
hu.wikipedia.org/wiki/Bakelit_(m%C5%B1anyag)
tehát, még mint szín is létezik.... Nem tudtam, csak azt, hogy eredetileg barna volt, aztán többnyire mégis fekete...
Azt viszont jól tudtam, mint ahogyan a Wiki írja is, hogy alapvető tévedés a szóhasználatunkban a bakelitet a hanglemezekkel azonosítani, hát ennyit a jó Édes anyanyelvünkről, amit ugyebár nem adunk el, még egymáséit sem :)
halló figyel valaki? 2010.02.28 17:27:31
@Alf: "Viszont kötekedés".... Affenéket.
Épp azt írtam meg, hogy
"Viszont a bakelitfeketével tévedésben vagyok, mert :
hu.wikipedia.org/wiki/Bakelit_(m%C5%B1anyag)
tehát, még mint szín is létezik.... Nem tudtam, csak azt, hogy eredetileg barna volt, aztán többnyire mégis fekete..."
Erre beidézed ugyanonnan, vicces vagy :)
Mit írnál, ha nem értenél egyet ezzel, hanem éppen ellenkezőleg?
:)
Ergo: Winkler jót írt, csak én nem ismertem ezt a vetületet.
Csikós küldött egy levelet a szerkesztőségi levelezőlistára a héten. Egy prezentáció csücsült benne. Ritkán szoktam megnyitni az ilyesmit, de tudom, ő se küld naplementés tengerpartot meg kétfejű macskát, így megnyitottam. Megnéztem a képeket, de mielőtt önök is megnézik,…..
halló figyel valaki? 2010.02.07 00:45:52
halló figyel valaki? 2010.02.28 00:21:06
@Cifu78: Magyarul Tajvan, ezt nem vitatom, csak megemlítem, hogy a Made in Tajvan ritkán látható felirat :)