Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JuveMI

0 bejegyzést írt és 947 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Komoly átalakulás előtt áll a Juventus, s nem csupán a csapat kispadján következhet változás, de komoly mozgás várható a keretben is. A torinói klub szeretne azonnali minőséget képviselő játékosokat igazolni, ám ehhez alighanem be kell majd áldoznia néhány fiatal tehetséget. A Juventus egyik…..
A Juventus egykori meghatározó játékosa, Alessio Tacchinardi mostanában gyakran nyilatkozik az Öreg Hölggyel kapcsolatban, legutóbb pedig Matías Souléról és a klub jövőjéről beszélt a La Gazzetta dello Sport számára. „Megnéztem s újranéztem Matías Soulé gólját az U23-as argentin válogatott meccsén,…..
A Juventus francia középpályása, Adrien Rabiot jelenleg nemzeti csapatával készül, s sajtótájékoztatón nyilatkozva beszélt a jövőjéről. "Semmit sem döntöttem még el a jövőmmel kapcsolatosan. Igaz, hogy az előző szezonban a Juventusnál maradtam, annak teljes tudatában, hogy nem szerepelünk majd…..
JuveMI 2024.03.21 07:26:51
@ggbuffon: Szerencsére nem láttam a PSG-ben futballozni... annyira azért nem szeretem a focit, hogy francia bajnokság szintjére lemenjek. Szintén nem nézem, a számomra legvisszataszítóbb nemzet válogatott meccseit... egy meccset biztosan láttam tőlük (amikor Fiola leszop@atta Varanet)... emlékezetes meccs volt, de arra nem emlékszem, hogy Rabiot játszott-e vizesnyolcas poszton.
Elég volt őt megnézni a Juventusban... a látottak alapján fenntartom a véleményem.
A Corriere dello Sport értesülései szerint a Juventusnak a következő években igencsak költségtudatosan kell működnie a játékospiacon, mivel megközelítőleg 120-130 millió eurós pluszt termelő átigazolási időszakokra lesz szüksége idén és a következő két pénzügyi évben. A bianconero klub eddig…..
JuveMI 2024.03.12 23:29:21
@Marci04: ++
JuveMI 2024.03.12 23:46:18
@Bonav70: Dehogy talál ki! 8 millió Zebra él csak Olaszországban! Ha igazi nézőszámot/bevételt akarnak a sápolók, akkor Európa két legnagyobb... és legjobban tönkrement sztárklubja (Juve, MU) ott kell, hogy legyen a klubVB-n!
Ez a két 'roncsderbi' több embert érdekel, mint egy sintér-szarzenál bármikor a galaxisban!
JuveMI 2024.03.13 00:00:34
@Bonav70: ++
Viszont a 'sötét nagyurak' is csak bevételi lóvéból élnek... kb. minden második 40-50 év közötti (fizetőképes fogyasztó) a világon, aki pénzt tud áldozni a sápolóknak bizony Juve és MU szurkoló... mert ezen nőtt fel!
Massimiliano Allegri az Atalanta elleni izgalmas döntetlen után a DAZN munkatársának elemezte a látottakat. „Jó meccset játszottunk egy jó Atalanta ellen, azt hiszem, két gólt kaptunk. Jól végezték el az első szabadrúgást, de mi jobban is teljesíthettünk volna, s ugyanez igaz a második gólra…..
A Juventus kapcsán a sajtóban az idei hullámvölgyek alatt többször felmerült az edzőváltás gondolata, és Romeo Agresti nemrégiben közölt mondatai is egyértelműen a váltásra utalnak. „Új edző? Én egy feltörekvő, gyors, friss edzőt látok magam előtt. Például nem számítok Antonio Conte…..
JuveMI 2024.03.06 20:25:16
@dringo: Conte 10-15 évvel ezelőtt egy korszakalkotó/újító edzőzseni volt (az akkori szinten modern, 3 védős játék atyja). Manapság viszont annyira túltolták az edzők a taktikát, hogy mindenképpen újítani kell (inverted back, pivot 6-os, false 9-es, gegen-pressing, meg a tököm tudja)! Itt már képtelen megélni egy motivátor... főleg egy régi-vágású filozófiával!
A Juventus számára a Bologna csapatánál szereplő Riccardo Calafiori lehet az elsődleges kiszemelt a védelem megerősítésére, amire már csak azért is szükség lehet, mert a Manchester United a pletykák szerint nyáron ajánlatot tehet a torinóiak brazil védőjére, Gleison Bremerre. A zebramezesek a…..
A Juventus a Frosinone ellen elért kínkeserves 3:2-es győzelemmel szakította meg négy mérkőzés hosszúságúra nyúló nyeretlenségi sorozatot, s mivel a zebramezeseket üldöző AC Milan az utolsó pillanatokban győzni tudott a Lazio otthonában, be kell gyűjtenie a három pontot vasárnap este. Massimiliano…..
JuveMI 2024.03.03 23:15:12
@OneT: Nem leszek olyan csoro, hogy belemenjek ebbe a szánalmas attitűd vitába! Szar a bizonyítványom... oké, rendben... lépj túl rajtam.
JuveMI 2024.03.03 23:54:35
@OneT: Hát igen... ilyen világot élünk! Ez van... ezt kell (kötelező) szeretni! Te győztél!
Apró fény az alagút végén, hogy a hasonló (és mégis más) demagógiára épülő történelmi 'izmusok is gyorsan véget értek.
u.i.: Az adminok természetesen jól jártak el... ezt törölni kell... nincs más lehetőség...
A Juventus kínkeserves, ám annál fontosabb győzelemmel szakította meg rossz sorozatát a Frosinone elleni bajnoki találkozón, s a mérkőzés után a torinóiak mestere, Massimiliano Allegri értékelte csapata teljesítményét. "Tudtuk, hogy a Frosinone jó futballt játszik, s fordítanunk kell a…..
A Juventus hullámvölgybe ért, hiszen az Empoli ellen elért 1:1-es hazai döntetlent követően vereséggel tért haza az Inter otthonából, majd a zebramezesek Torinóban szenvedtek vereséget az Udinese csapatától. Massmiliano Allegri fiainak így bőven van mit javítaniuk, s a három pont megszerzésére a…..
JuveMI 2024.02.17 21:07:37
@sleepy8: "Továbbra se értem, mi köze a taktikanak..."
- 352... inkább 532-t játszunk egy Verona ellen... a két wingback inkább fullback... mindezt 2 db ballábas játékossal... szerencsétlen Cambiaso tükör-wingback posztot játszik... közben Kostic (aki elvileg balszélső) éppen tanulja a bal-wingback szerepkört... eközben 2 db echte vonalszélső (Weah, Illing) üldögél a padon.
- A hátul passzolgatás során annyit nem tudunk elérni, hogy kihúzzunk egy csapatot... 2 db védelem mögé ívelés sikerült az egész meccsen... pedig ez még Ten Hag-nak is sikerül a MU élén, mégis rajta röhög az PL mert oda ez már kurv@ kevés.
- Ha végre átjátsszuk az első védelmi vonalukat (2 db non-pressing csatár) vissza is gurítjuk azonnal... mert egy lefordulás előre veszélyes is lehet.
- Mivel a középpályásoknak nincs előremozgás letanítva, így cipelik a labdát... addig, amíg lekettőzik és elveszíti... vagy addig, amíg rosszul passzol a társnak, mert nincs letanítva hová mozogjon az üres ember.
- A középhátvédek ívelgetnek keresztbe a szélsőknek... mindezt tudatos súlypont áthelyezés nélkül, így persze eredménytelen... ha már elleste Italiano-tól, akkor a súlypont áthelyezést is illet volna.
- Egy borzasztó gyenge Verona ellen egyáltalán nincs pressing... visszaállás van a saját térfélre... a kontránk meg olyan szánalmas, hogy a kommentátor is kiröhögte... a 3 támadó 10 másodpercig várja a második hullámot.
etc.
Remélem elég ennyi taktikai analfabetizmus a Mistertől... de ha akarod, akkor sorolom még.
Ebben a játékrendszerben Chiesa, Yildiz, Vlahovic, Cambiaso (Kostic, Miretti, Illing, Weah)... tehát a támadó felfogású játékosok egyszerűen kiégnek és elsorvadnak (ár-érték aránytól függetlenül)!
Ezt a szintet egy Fradi/Paks is simán hozza egy Verona ellen!
u.i.: Oda jutottam, hogy nem tudok már rangsorolni... vajon Van Gaal, Mourinho... vagy esetleg Allegri a modern futball legalja? ... De mégis tudok... Allegri a másik kettőt is kenterbe veri!
A Juventus botlásai és visszaesése után az olasz sajtó újult erővel emelte témává Massimiliano Allegri jövőjének kérdését, s a szakember mentora, Giovanni Galeone is elmondta véleményét az ügyben. "Úgy gondolom, hogy Max maradni akar a Juventusnál. Még egy év van hátra a szerződéséből, s elégedett…..
Massimiliano Allegri az Udinese ellen elszenvedett egygólos vereség után a DAZN munkatársának értékelt, és természetesen a győzelmek útjára való visszatérésről beszélt. „Kényes pillanat ez számunkra, hiszen három meccsen csak egy pontot gyűjtöttünk. Fontos célkitűzésünk van, a BL-be jutás. Vissza…..
A Juventus vereséggel zárta az Inter elleni rangadót, így a zebramezesek számára a reális cél a második hely bebiztosítása maradt, s a soron következő három pont az Udinese elleni hazai mérkőzésen gyűjthető be. Massimiliano Allegri keretéből sérülés miatt hiányzik majd Dušan Vlahović, Mattia Perin,…..
JuveMI 2024.02.12 22:55:19
@Attilio79: Igen... Lippi a legjobb edzői korban volt... szemben a 10 évvel azelőtt király Trapattoni már 55 körül. Nem is ez a lényeg... hanem a felfogás... modern futballt játszó edzőt kell szereznünk! Nincs pénzünk... így kis nevet nagy tehetséggel és nagy ambíciókkal! Kockáztatnunk kell! Minél előbb... amíg vannak klasszis játékosaink (Chiesa, Vlahovic, Yildiz)... akikkel lehet komoly eredményt elérni!
JuveMI 2024.02.12 23:05:13
@Rikoo: Pirlo óriási baklövés volt! Ő hatalmas játékos volt egykoron, de nem edző (mint anno Seedorf, Gattuso a Milan padján:). Az edzői szakma teljesen más, mint játékosnak lenni! Pirlot ne hasonlítsuk össze olyan edzőkkel, mint Motta, Palladino vagy Italiano... akik képesek a saját játékukat leoktatni és játszatni egy halom sz@r kerettel! Egyszóval EDZŐ kell ide... nem kirakatember!
JuveMI 2024.02.12 23:48:11
@Rikoo: Az edzői szakma annyira különbözik a profi futballistától, hogy teljesen összehasonlíthatatlan. Természetesen egy ex-profi focistának jobb az indulása... DE a futball fizikai munka... az edzőség viszont szellemi... ergo teljesen más kvalitásokat igényel. Egy edző esetében a legkevesebbet jelenti, hogy mennyire volt nagy játékos... főleg manapság...
Jelenleg egy 10 évvel ezelőtt eltanult módszerrel sehol nem vagy... sem az edzőpályán, sem pedig az öltözőben (annyit változott a világ, az edzésmunka és a taktika).
Az edzői szakmában ugyan úgy van tehetséges, mint a futballban!
Kikaptam itt már azért, mert Yildizt mertem Del Pierohoz hasonlítani (azóta sem értem miért)... most meg azért kapok ki, mert szerintem Motta/Palladino/Italiano... Klopp szintű edzőtehetségek.
u.i.: Üdvözlettel;
JuveMI... sportedzői képesítéssel rendelkező, gyakorló (nem megélhetés, kizárólag szerelem) kosárlabdaedző...
Federico Chiesa a 2022 januárjában bekövetkezett súlyos térdsérülése után idén 18 mérkőzésen játszott, de csak 4 mérkőzésen játszotta végig a 90 percet, és 5 alkalommal pedig csak csereként szállt be, 5 bajnokit pedig sérülés miatt kihagyni kényszerült. A jelenleg megmondóemberként tevékenykedő…..
JuveMI 2024.02.10 10:59:26
@delpi0823: Én nem erre a 'gyáriparos' türelemre gondoltam, ahol kilóra mérik a lejátszott meccset és a statisztikát... hanem arra, ami Del Pieronak megadatott annak idején... hogy visszaépítse magát és a világ legjobbja legyen.
JuveMI 2024.02.11 08:51:12
@venember83: "... rohamozza majd hétfőn De Sanctis kapuját."... most nézem, mekkora retró-humor rejlik ebben a mondatban! Elsőre nem esett le, mert pont a Championship Manager 2007-el játszottam (hatalmas korong, minden idők legjobb manager játéka)... most a reggeli cigi-kávé kombó révén tűnt fel, hogy már 2024-et írunk!
A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Juventus kész gesztusértékű szerződéshosszabbítással magához láncolni Kenan Yıldızt, és a vezetőség a jövő kulcsfigurájának tekinti a török játékost, aki jelenleg 2027-ig érvényes szerződéssel rendelkezik. Az új kontraktus révén a játékos megkapná a…..
JuveMI 2024.02.09 23:48:31
@Shyr Kahn: Valóban... De Zerbi éppen egy új korszakot alapít... azon sem csodálkoznék, ha júliustól Klopp helyét venné át a pudliban (jobban illene hozzá a feladat, mint a spanyol ex-pudlihoz... értsd Xabi Alonso:).
Az új olasz irányzat De Zerbi filozófiáját követi... egészen izgalmas nemzedék a Conte-féle 352 "catenaccio" után... Motta, Palladino, Italiano, a Nice edzője (nem ugrik be a neve)... szóval felhozatal van bőven... a JUVENTUSNAK pedig változtatni kell a felfogásán... és ebből a generációból kell választania új Mistert!
A szezon egyik nagy meglepetését Matías Soulé teljesítménye jelenti, a fiatal argentin játékos a Juventustól kölcsönben a Frosinone együttesénél szerepel, s 21 bajnoki mérkőzésen már 10 találatnál jár. "Amikor meglepő módon ajánlatot kaptam az Al-Ittihadtól, azonnal beszéltem a családommal, de már…..
JuveMI 2024.02.08 23:56:50
@Rikoo: Azért, mert retek sz@r játékstílust játszunk! Ocsmány defenzív futballt... mindezt zseniális, sokkal többre hivatott játékosokkal!!!! (a keretben, vagy azon kívül)
Ráadásul mindezt zengzetes... minden ellenfél (legfőképpen a sintér) seggét nyaló körtéssel!
Ebből 10/9 JUVENTUS szurkolónak elege van!!!!
Massimiliano Allegri az Inter egygólos győzelme után a DAZN mikrofonja előtt értékelt, s először arról kérdezték, hogy ezzel az Inter bebiztosította-e magának a scudettót. „Ezt nem tudom megmondani, de nekünk folytatni kell az utunkat, a mai nehéz meccs volt, tudtuk, hogy ez lesz egy erős csapat…..
JuveMI 2024.02.05 08:22:24
@Rocky80: Elvonatkoztatva az átlag 'kisvárosi piaci' filozófiától... ha két közel azonos képességű sportcsapat küzd meg egymással... az a csapat lesz az esélyesebb aki mentálisan jobban felkészült... tehát jobban hisz képességeiben...
Ezt hívják versenysportnak (profi és amatőr szinten egyaránt)!
A Juventus a bajnoki tabellát vezető Inter otthonába látogat, s mindenképpen jó eredményt kell elérnie ahhoz, hogy életben tarthassa a bajnoki álmokat. A két csapat között mindössze egyetlen pont a távolság, ám az Inter egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a végül a milánóiak győzelmét hozó Olasz…..
Massimiliano Allegri az Empoli elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón beszélt úgy a szombati meccsről, mint az Inter elleni párharcról, amely a scudettóért zajlik. „Tiago Djaló velünk tartott a reggeli edzés egy részében, a fizikai és atlétikai felmérések megtörténtek, szépen lassan teljesen…..