Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reiro86

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Otthoni látogatásunk kicsit hosszabbra nyúlt, mint terveztük, majd érkezésünk után bő egy hétig próbáltunk visszazokni az itteni időzónához. Így program beszámolónk egyelőre nincs, de kultúr-sokk témákból kifogyhatatlanok vagyunk. :)  Politika A japánok választási részvételének aránya a béka…..
Ezt a bejegyzést Rezsabek Nándornak ajánljuk. Nándi, szeretettel gratulálunk a „Fél évszázados kalandozásaim” című kötet megjelenéséhez. Kívánjuk, hogy újabb ötven év múlva jöjjön a következő adag. Alig várom, hogy nekikezdjek az első 50 évednek. Látogatás a nagoyai Tudományos Múzeumban Már…..
Jöjjön most egy olyan téma, amiről talán egészen konkrét kép él otthon is. Ez pedig a munkához való hozzáállás, az erre vonatkozó szabályok. Magyarországon mi úgy tudjuk, hogy a japánok reggeltől estig, megállás nélkül dolgoznak, már az oviban is túlóra volt a jelük. A főnökök igazi régi vágású,…..
A japán nyár gyilkos. Tudom, hogy most otthon is nagy bajok vannak, így nem szeretném dramatizálni a dolgot. A természet itt virágzik, ugyanis minden héten kétszer-háromszor leszakad az ég. Nem a természetnek gyilkos az itteni nyár, hanem számunkra nehéz, ugyanis a folyamatos 32-36 °C mellé egy…..
Újabb kultúr-sokk, hajmeresztő sebességek, eszméletlen tötymörgés és exklúzív tartalmak következnek… Mindazonáltal jelezném, hogy ez kb. két és fél hónap tapasztalata, ráadásul főként Nagoya környékéről. Amit eddig láttunk nem biztos, hogy általános, illetve egészen biztos vagyok benne, hogy nem…..
Egy kis technikai szünet után újra itt vagyunk. Történt ugyanis, hogy a kiút alatt a laptopunk kijelzője ripityára tört. Eddig a szállásunk tévéje és egy HDMI kábel segítségével tudtuk használni a gépet, de mivel a héten költöztünk végleges szállásunkra, így monitort kellett kajtatni... Megvan ez…..
Éjjel-látók Múltba-Látók 2. 2022.04.23 08:49:47
Budapest, 1962. július 9. A csillagvizsgáló munkatársa felemel egy kislányt hogy belenézhessen a távcsőbe az Uránia Csillagvizsgálónak a Gellért-hegyen, a Citadellában működő nyári bemutatóhelyén   Békéscsaba, 1975. október 10. Marik János 63 éves állatgondozó összeszereli a távcsövét. A…..
Blogol, posztol, ír, gyűjt, megy, előad. Ez a néhány ige remekül leírja a tevékenységét. Alkalmazott környezetkutató és szervező üzemmérnök létére az egyik legaktívabb tagja a csillagászati ismeretterjesztéssel foglalkozó közösségnek, nem mellesleg az egyik legtermékenyebb író/szépíró is ebben a…..
Éjjel-látók Múltba-Látók 1. 2022.02.20 15:51:26
Az Éjjel-Látók blog az interjúkon keresztül a jelenkor (amatőr)csillagászait mutatja be. A most induló "Múltba-Látók" sorozat viszont igyekszik a régmúlt nagyjait megismertetni az Olvasókkal, azokat, akik nélkül talán ma nem is lenne kivel interjút készíteni. Lássuk az első válogatást a múlt…..
Amatőrcsillagászok. Kik is Ők? Olyanok, akik alig várják az éjszakát, de pont amiatt, hogy a fényt keressék benne. Digitális jeleket rögzítenek csak azért, hogy meseszép képekkel örvendeztessenek meg minket. Ismeretet terjesztenek, hogy próbálják felkelteni a saját, vagy az utánuk jövő generáció…..
Képzőművész, zenész, amatőrcsillagász. Hogy igazán melyik, azt talán még ő sem tudja eldönteni, épp ahogy az élet hozza. Szavaiból árad a nyugalom, és az alázat. Farkasréti Györggyel beszélgettem.   Éjjel-Látók: Milyen környezetből jössz, ami ennyi inspirációt, és ilyen sokrétűséget adott…..