Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maimonides777

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bodoky Botrányos interjú 2008.09.26 21:24:00
Itt majd egy botrányos interjúmat lehet kommentelni, annyira botrányos hogy még nem is biztos hogy megjelenik...
  Gasztronauta: A szakma prostituáltjai Lesújtó, amit most írni készülök szakmánk árnyoldalairól, de sajnos ez az igazság! Persze akinek nem inge… Kik, és milyen alapon dönthetik el ma Magyarországon, hogy ki érdemes a mesteri cím elnyerésére? Sőt! Milyen előképzettség…..
maimonides777 2008.09.28 16:26:01
Ami engem mélyen elszomorít: a vendég hülyére vétele. Gyermekkorom érdekes étele volt a szalontüdő. Persze akkoriban ( 60-as évek) MIRELT (mélyhűtött) formájában volt elérhető, de mégis valami, ami eltért a b o r z a s z t ó an sivár kinálattól. Később magam is megpróbálkoztam- recept alapján- megfőzni, de valami technológiai hiba miatt "mint a tüdő a fazékból" kidagadt a tüdő... Szóval nem sikerült. Ettem vendéglőben is Bécsben a Judenplatz közelében, csúf állagú, erősen sós, mustáros valamit hoztak elém. Örömmel értesültem, hogy a Fény utcai piac legalsó szintjén, az egyik kifőzdében kapható néha. Kipróbáltam, tényleg fogyasztható. A napokban arra jártomban benéztem, hogy kapható-e épp? Azt még az előző garnitúra főzhette, azóta mindenki kicserélődött- válaszolták. De ha már ott voltam éhesen, a kigomolygó illatoktól felizgulva, gondoltam eszem valamit, amit otthon nem szoktam főzni. Mondjuk magyaros májat, kruplipürével. Az, hogy a köretet mikrózták, aztán a következő vendéget kiszolgálva elfeledkeztek róla, szót sem érdemel. A köret vazelinszerű, pehelyből készült vizes borzalom. Mikrózás után rámerték egy kis edénykéből a " főfogást". Állag nélküli lecsóban villával kellet felkutatni a kisujnyi májakat ( női ujjakra gondoljunk), mind az 5, azaz öt darabot.
EZ A BORZALOM!!! EZ A RÖVIDTÁVÚ LERABLÁS!!! Nem mentség, hogy piaci, az se, hogy önkiszolgáló, sem az hogy olcsó. Ez a szakma szembeköpése.
Hasonló árfekvésben főznek a Center-food Madách utcai konyhájában, mellyel nagyon elégedett vagyok, érdeklődésemet látva a vezető megmutatta a konyhát, üzemben. Amikor az egyik szakácsnak megjegyeztem, hogy ilyen lágy, palacsintatésztaszerű smarnit csak Bécsben ettem, szerényen így válaszolt: ott főztem három évig. Majd panaszaimra azt mondta: tudja, az a baj, hogy az én generációm ,most került abba a korba, hogy a fiataloknak tanítsa a szakmát. De a legtöbbje (tisztelet a kivételnek!!!) maga sem tud rendesen főzni. SZÓVAL KEDVES LENCSE, A HITBŐL NEM LAKIK JÓL A VENDÉG, SEM A LUKULLUSZPECSENYÉBŐL. Sajnos.