Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabi Hola Barcelona

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A táncoló tojás legendája az Úr napjához kötődik. Számos legenda és esemény kapcsolódik a keresztény világban ehhez a naphoz. Krisztus testének és vérének az ünnepe amelyet Jézus feltámadásának 60. napján tartanak. A legtöbb helyen körmenetekkel ünnepelnek ahol körbe viszik Krisztus testét. Ehhez a…..
Nyaralás előtt te is bújod a különböző oldalakat, hogy megtaláld azokat a kihagyhatatlan programokat amelyek felejthetetlenné fogja tenni a nyaralásodat? Nos itt megtalálsz 5 olyan programot ami személy szerint nekem a kedvenceim. Naplemente a Bunkers del Carmen tetejéről A spanyol polgárháborúból…..
Első barcelonai utazásom alkalmával furcsán nézegettem az étlapokat, egyik étteremben spanyolul, másik étteremben katalánul szerepeltek az ételek. Igen megörültem amikor végre megláttam egy ismerős szót, na de a BIKINIT. Magamban azon gondolkodtam még is mi a francot keres a bikini az étterem…..
Costa Brava partvidéke kedvelt úticél a nyári hónapokban a magyar utazók körében is. Általában az utazók a barcelonai vagy a gironai repülőtérre érkeznek és innen utaznak tovább a Costa Bravara. Azoknak akik nem szeretnének autót bérelni jó szívvel ajánlom a tömegközlekedést. Mind a busz mind a…..
Kedves nyár, május közepén olyan erővel érkeztél meg, hogy majd megolvasztottál.  Hirtelen Barcelona leghíresebb sétálóutcája a Las Ramblas régi fényében kezdett el tündökölni és szerencsére engem is egyre többen kerestek meg, hogy velem szeretnétek felfedezni ezt a csudi szép helyet. A húsvéti…..
Barcelonában járva biztos vagyok benne, hogy már láttad a járdába vésett virágokat. Talán felmerült benned a kérdés, hogy miért is tűnik fel bizonyos kerületekben ugyan az a motívum. A város egyik legikonikusabb jelképe, különböző anyagok, felületek de a minta sose változik. A legenda szerint a…..
Ha Barcelonában jársz akkor egyél úgy mint a helyiek. :) A tapas mindenki számára egyet jelent Spanyolországgal, bárokban az ital mellé szolgálták fel a múltban. Lehet hideg vagy meleg étel is és általában pici adag volt. Már azonban ezek az adagok is picit nagyobbak lettek hiszen külön kell fizetni…..
Barcelona kikötőjében magasodik a 47 méter magas szobor amely Amerika felfedezőjének állít emléket. Az új tervek szerint az egész kikötőt és annak környékét is parkosítanák,  a katalán főváros az utóbbi években nagyon sokat tesz, annak érdekében hogy csökkentse a klímaváltozás hatásait a város lakói…..
Igaz picit kiesik a megszokott turista útvonalak köréből mégis igen népszerű helyszín a Barcelonába látogatók körében a Tibidabo hegy.  A Tibidabon működik Spanyolország legrégebbi vidámparkja illetve a Sagrat Cor de Jesús templom is itt található amely Barcelona szinte minden szegletéből…..
Amikor kint esik az eső, fúj a szél sokszor még az orrát sem dugná ki az ember a szobájából, de ha éppen nyaralunk akkor azért sajnáljuk az időt a szállodai szobába tölteni. Kimozdulós esős program ötletek gyerekekkel Barcelonában.   CosmoCaixa vagyis a barcelonai Csodák Palotája A gyerekek…..
Szeretnél valami emléket hazavinni a barcelonai utadról, de már végig jártad az összes szuvenír boltot, de mindegyik ugyanazokat a tucat tárgyakat árulja akkor olvass tovább mert itt a segítség. � Összeállítottam egy rövid listát a legeredetibb szuvenírekről amik által hazaviheted Barcelona egy…..
A Feria de Abril nem csak Andalúzia, de egész Spanyolország egyik legnagyobb ünnepe. Színes, vidám, tánccal és zenével tarkított mulatság. Minden Andalúz falunak megvan a saját Feria - ja, de a Sevillai a leghíresebb mind közül.   Az egy hétig tartó ünneplés gyökerei a gazdák évenkénti…..
Barcelona tömegközlekedése kiváló, szinte mindenhova el lehet jutni így, felejtsd el az utóbérlést ha nem tervezel Barcelonán kívüli programokat. Rengeteg busz és villamos szeli át a várost, de az én személyes kedvencem a metró. Nagyon jó metróhálózata van a városnak és könnyű navigálni az egyes…..
Aki április 23-án Katalóniába jár különleges élményben lesz része, két hosszú év után Sant Jordi napi ünneplés visszatér a jól megszokott kerékvágásba.   Szent György napján megtelnek Katalónia utcái könyv - és virág árusokkal, a férfiak vörös rózsát ajándékoznak szeretteiknek míg a hölgyek…..
Katalónia magyar szemmel Kapcsolat 2022.04.20 20:55:54
Kérdésed, kérésed vagy észrevételed van? Minden visszajelzést örömmel fogadok!! Szeretnél velem együtt dolgozni? Érdekelnek a gyalogos városnéző túrák vagy éppen transzferre lenne szükséged? Kérlek írj a koritargabi@gmail.com email címre és minden megkeresésre a lehető leghamarabb válaszolok. Ha…..
Az utazás, történelem, fényképezés és új helyek megismerése mindig is a kedvenc hobbiajaim közé tartozott az pedig, hogy most ezzel foglalkozhatok nagyon izgalmas számomra. A gödöllői Szent István Egyetem gazdasági karán végeztem turizmus és vendéglátás szakon de már az egyetem alatt is annyit…..