Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RonIQa

0 bejegyzést írt és 265 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs film, darab, kiállítás, nincs kritika, most bennem csak megdöbbenés van, felháborodás, undor. Érzelmek és indulatok. Hitetlenkedés, sértettség, áldozathibáztatás, vádak, bizonyíték-hiány, hallgatás. Panasz, támadás, visszavágás. Háborús hangulat, ellenségek, kollaboránsok, árulók. Verbális…..
Alig több, mint két évvel a világraszóló népszavazás után, amikor az írek elsöprő többsége a melegházasság legalizálása mellett tette le a voksát (ld. akkori írásunkat), most ismét „nagyhatalom” lett az esélyegyenlőség és az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása terén ez a kis európai ország.…..
RonIQa 2017.06.04 18:43:29
Olvasónknak tök igaza van: a sok félresikerült esetet bemutató és csalódásoktól hemzsegő levél mellé néha nagyon is kell egy-egy pozitív poszt. Különösen szoktunk örülni az első blikkre magukat hagyományos, igazi panaszkodós Homár-posztnak álcázó eseteknek, amikről aztán…..
RonIQa 2017.06.04 13:47:48
RonIQa 2017.06.04 14:01:29
@Cycmen: Érdekes, én ennek éppen az ellenkezőjét tapasztaltam rendszeresen az utóbbi 30 évben. Az emberi hang nem éri el az ingerküszöböt, mert a telefonos droidok arra vannak kiképezve, hogy az emberi hangon beszélő ügyfeleket hogyan kell a jól begyakorolt panelszövegekkel lekoptatni. Én ugyan jogász vagyok, tehát elég szabatosan tudom előadni a telefon-droidnak, hogy mik a következményei a nem megfelelő teljesítésnek, de ők ezt nem értik. Pl. a Magyar Telekom kispicsáinak fogalmuk sincs arról, hogy anyám halálával megszűnt a szerződés, velem nem állnak jogviszonyban, tehát nem írhatják elő nekem, hogy hova menjek be LEMONDANI a megszűnt szerződést. Hosszas magyarázkodás után "türelmes" panelszöveg, de amikor elküldöm a tripperes kurva anyjába kispicsát a cég vezetőjével együtt (utóbbinak írásban közölve), akkor az sokat javít a megértési képességen.
RonIQa 2017.06.04 14:20:02
@melaena: Egyetértek.
A nyár esti koktélok könnyen a fejébe szállhatnak az embernek és ha másnap munka van, akkor nehéz nap elé néz az ember. Érdemes nyomon követni, hogy hol van az a pont, amikor már több koktélt nem érdemes innunk. Ebben segít ez a hordható karkötő, ami egy applikáció segítségével megmondja mennyi…..
Közeleg a nyári szünet, de sajnos sok a számonkérés. Nagy a nyomás ilyenkor az iskolás gyerekeken. Az év végi hajrá nekik is nehéz, de a velük élő családtagok számára is megterhelő időszak ez. A gyerekek ilyenkor fáradtabbak, ingerültebbek. Jó idő van, de nekik bent kell tanulniuk a lakásban. - Mik…..
Gondolom, ha már arra adtad a fejed, hogy a világ szerencsésebbik felén töltsd az időd, indulás előtt púsposra tömted a bankszámládat (és nem feleljtetted el bejelenteni a bankodnak sem a külföldi számlaforgalmat). Azért még így is biztos pislantasz egyet, ha látod Svédországban egy egyszerű hambi…..
Durván megosztotta a politizáló közönséget a Momentum tegnapi akciója, jelesül hogy Fekete-Győr András és néhány társa váratlanul bementek az Origo szerkesztőségébe, hogy kamerák előtt kérjék számon az ott dolgozó "újságírókat". A Momentum rajongótábora lelkesedik a produkcióért, eközben mások (a…..
RonIQa 2017.05.19 13:24:26
Bár az infó az egyik narancsos propagandalapban jelent meg, kivételesen teljesen hihető: Botka László teljhatalmat akar a választási felkészülésben, a jelöltek kiválasztásában. Lehet erre legyinteni, de ez fontos dolog. Orbán leválthatósága szempontjából is. Nézzünk néhány…..
A Guardian vezércikke szerint a magyarokat, lengyeleket és törököket immár tekintélyelvű alapokon kormányozzák. Az uniót csak a több Európa mentheti meg. A Néppárt haladékot adott Orbán Viktornak...
RonIQa 2017.05.15 07:14:33
RonIQa 2017.05.15 06:55:11
Maga a nyugdíj, mint fogalom, komplett baromság. Takarékoskodni kell és befektetni. Teljesen fölösleges egy pénztömeget felcímkézni, mert maga az aktív élettől való visszavonulás módja is mást jelent minden embernek.
Van, aki nyugdíjasként meg akarja őrizni korábbi életvitelét/életszínvonalát, netán nyugdíjasként akar világutazásba kezdeni..
Én pl. nem akarom, mert éppen elegem van az aktív életből. Kurvára unom, hogy a fővárosban, lakásban élek és íróasztal mellett növelem a kilóim számát és delázom a lét a közüzemi szolgáltatóknak, meg a kereskedőknek kajára, ruhára, fodrászra, kozmetikusra, stb. Vissza vágyom vidékre.
Számomra a visszavonulás azt jelenti, hogy elmegyek egy borsodi faluba, ahol kevesebb ember él, mint a belvárosi házunkban (és messzebb is vannak). Függetlenedem a közművektől (amennyire csak lehet) és megtermelem a kajám jelentős részét. Tehát én a fogyasztásom drasztikus visszaszorításával akarom biztosítani a megélhetésemet vénségemre, hogy elég legyen a minimális nyugdíj is. Már a nagyanyám is ezt tette, aki a nyugdíja 70%-át félre tudta tenni ilyen módon.
A pénzemet (nem maradt sok a gyerekeim felnevelése mellett) antik bútorokba fektettem. Ha megszorulok, majd eladogatom.
Sosem bíztam a pénzemet senkire, én tudok a legjobban vigyázni rá. Egyszer bíztam 7000 dollárt egy befektetési tanácsadó cégre próbaként, el is tapsolták az egészet, hülye faszok voltak. :)
Tökéletes kortünet bukkant elő az este. A Fidelitas sajtótájékoztatót tartott a legújabb plakátkampányáról, melyet minden bizonnyal azért nyertek meg, mert kényelmetlen lett volt a Fidesznek, ha a CÖF csinálja meg ezekben a civiltörvényes időkben. A Fidesz sem szívesen vállalta volna saját nevén,…..
JogÁsz Tiborc panasza 2017.05.09 20:41:14
„És aki száz meg százezret rabol, bírája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerít.” Örökérvényű szavak a Bánk bánból? Mit sem változott a világ azóta? Manapság is számos olyan törvény hatályos, mely az ország legszegényebbjeit sújtja. Tudták, hogy 2013 óta lopásnak számít, ha valaki a…..
RonIQa 2017.05.11 01:31:22
@Kampfer: az ilyen kérelmek nagyrészt LEZÁRTÁK azzal, hogy az illető MIGRI nem elérhető, vagyis lelépett. Tévedek, ha azt hiszem, hogy a LEZÁRT kérelem után a visszadobott MIGRI esetében egy ÚJABB eljárást kell lefolytatni???

Nem téved. Eljárásjogi szempontból ez egy második eljárás.
RonIQa 2017.05.11 01:44:06
@dr. jenőke (jenőke): Igen. Ez nagyon érdekes helyzetet teremtett nálunk is, amikor a párom kidobta az orosz táska-varrógépemet lomtalanításkor, mert van már új, modern gépünk, én pedig "visszaloptam" az utcáról, mert apámtól kaptam gyerekkoromban a kitűnő bizonyítványomért és számomra emlék. :)))))

A faágak "gyűjtése" valóban necces, de ezt a helyzetet úgy is meg lehetne oldani, hogy az erdőgazdaságok kijelölhetnének olyan helyeket, ahonnan felügyelet mellett össze lehetne szedni a lehullott fát. Így segítenének a szegényeken, tisztulna az erdő és nem barmolnának a tolvajok.
Mai esetünk sem mese, hanem egy elég meghökkentő sztori. Olvasva talán nehezen érthető, hogy Anikó a jegyen kívül miért adott oda bármi mást az ellenőrnek, dehát utólag mindig könnyebb  okosnak lenni. A DKV honlapon ez olvasható: "A menetjegyet felszállás után a jegykezelő készülékkel haladéktalanul…..
A diófélék, mint a mandula, kesudió, makadám dió, pekándió, pisztácia, török mogyoró, fenyőmag gazdag fehérjékben, telítetlen zsírokban, tartalmaznak sok, a szervezet számára  fontos vitamint és ásványi anyagot. Egy ezzel kapcsolatos átfogó kutatás szerint, melyet a Luizianai  egyetemen végeztek,…..
RonIQa 2015.09.17 15:18:34
@Ari11: Tudom, hogy semmi közöm hozzá, de miért darálod meg a diót? Almát sajnos nem bírok enni, de ha néha előfordul, akkor is harapom. Harapom a nyers zöldségeket is. Szeretem, ha ropog a fogam alatt az étel és jót tesz a fogaimnak is..
A dánok, és általában a skandinávok szeretik a puritán, de ötletes dolgokat. Jó példa erre Tine Studstrup és Anders Hassing nyaralója Dániából.  Ez a helyes kis nyaraló egy 55 négyzetméteres modul ház, ami teljesen megfelel a házaspárnak és 3 gyermeküknek. Puritán, de azért…..
Közel négymillió felhasználó legszemélyesebb adatait lopták el hekkerek egy online társkereső adatbázisából, amelyet aztán a mélyweb egy fórumán tettek közzé: a nevek mellett többek között olyan információk kerültek ki, mint a szexuális beállítottság, vagy hogy félre…..
RonIQa 2015.05.26 09:29:57
@Domain Dani: Több millió áldozat csak összedobja a rávalót. ;-)

Egyébként tényleg bolond, aki valós adatokat ad meg ilyen helyen.

Az az üzemeltető, aki elvárja, hogy valós adatot adj meg (s még nem is tud vigyázni rá, márpedig nem tud) az büntetendő legyen. Mingyá' nem lesz olyan kis kíváncsi. XY nick fizetett, szolgáltatok, nem fizetett akkor lekapcsolom, máshoz pedig semmi közöm.

Ha a villamoson megismerkedem valakivel, annak sem ismerem a személyes adatait a kapcsolat elején, tehát a társkereső üzemeltetőjének nincs ilyen irányban felelőssége, szerintem.
Azt, hogy Bayer Zsolt egy ordas nagy tahó, mindenki tudta. Nem ért minket meglepetésként az sem, hogy homofób és, hogy bármikor szívesen fröcsögi tele a Magyar Hírlapot az agymenéseivel a liberalizmusról, az európaiságról és azok kudarcáról. Először is. Bayer Zsolt azért…..
RonIQa 2015.05.24 13:11:13
@Pop40: Nézd! Tudomásul kell venni, hogy itt emberek őrjöngenek és beszélnek hülyeségeket. :)))

Egy ilyen fórum egyébként is teljesen alkalmatlan a kulturált érvelésre (nem is erre való), itt mindenki felböfög valamit és megy tovább.

Nem kell komolyan venni, s ha felzaklat, akkor nem célszerű ilyen helyekre jönni.

Én most jöttem át egy recept-blogról (ételreceptekről beszélek!!!!), ahol ugyanígy képesek gyűlölködve habot hányni az emberek. :)))))
De kertészblogon is láttam már ilyet. :))))
RonIQa 2015.05.24 13:13:07
@Pop40: Ezért nem alkalmas egy ilyen blog az értelmes "vitára". Mert sem az irónia, sem az intellektus, sem a személyiség nem jön át.
RonIQa 2015.05.25 12:05:54
@Nátán Apfelbaum: Nincs is sok különbség.
Magyarország kellős közepén húzódik egy "mariana árok", az ország fele az egyik oldalán rekedt, a másik fele pedig a másik oldalán, nem számottevő értelmes magyar pedig az árok mélyén segítségért kiabál, de nem hallja senki.
Sajnos a mi szép, magyar árkunk fölött még víz sincs, tehát nem lehet áthajózni a másik oldalra.
Az egykori fideszes, SZDSZ-es politikust annyira felbosszantották Orbán melegekre vonatkozó szavai, hogy nyilvános Facebook-posztjában ezt írta: “Viktorka rekedt hangon hablatyol, megdicséri a nem provokáló meleg társadalmat, és mint az áldozat- hibáztatók, elmagyarázza, h ez miért…..
RonIQa 2015.05.24 13:03:39
@Foxtrotty: Házasság nélkül is lehet állandó társad és házasságban is élhetsz magányban. A gyerekvállaláshoz pedig nem házasság kell, hanem fogamzás.

Pasit pórázon tartani? Még a kutyámat is csak akkor, ha nagyon muszáj.

Miért kéne nekem pasi ahhoz a XXI. században, hogy felneveljem a gyerekemet? Nem járok mamutra vadászni, boltban veszem az élelmiszert és a ruházatot.
A pasimat nem azért tartom (és nem pórázon), hogy nevelje a kölykeimet, hanem azért, hogy szellemi, lelki társam legyen. Minthogy erre alkalmas pasi nagyon kevés van, s ilyet nem is találtam addig, amíg szülőképes korban voltam, olyan pasival kellett gyereket csináltatnom (hülye konvenciók miatt házasságban), akivel sosem voltam partneri viszonyban.

Így aztán én sem nagyon értem, hogy miről beszélsz, de nem is nagy baj, tőled sem várok cizellált gondolatfutamokat..
RonIQa 2015.05.24 13:21:20
@Foxtrotty: Egy lányt lebeszélni a házasságról viszont a handicappelésével ér fel, mivel egyedülállóként nem lesz olyan biztonságban, mint amikor sikerül magához kötni egy rendesebb pasit

Ez így nem gaz.

A lányom legyen önálló és keressen annyit, amiből el tudja tartani a gyerekét, mert így akkor is biztonságban lesz, ha a partnerével történik valami.

Ma a házasságok/partnerkapcsolatok jelentős része felbomlik és ilyenkor bizony a pasik vinni akarják a gyereket, amihez joguk is van, meg a nőt is a rettegéses őrületbe tudják kergetni ezzel a zsarolással.

Ha viszont a lányom "magának" szül gyereket, akihez a partnerének nincs köze, akkor nem kerülhet ilyen kiszolgáltatott helyzetbe.

Remélem, sikerült megérteni a lényeget. :))))
RonIQa 2015.05.25 11:55:53
@Foxtrotty: Pontosan. Épp ezért célszerű elérni, hogy a hímivarsejt gazdájának (bármilyen módon vettük igénybe a sejtjeit) fogalma se legyen arról, van gyereke.

Persze pórázon is lehet pasit tartani (s nagy valószínűséggel törököt fogni), de szerencsére ma már van alternatíva.

Te az egyik utat preferálod, én meg a másikat. Ennyi.

Amit te biztonságnak nevezel, az számomra kiszolgáltatottságot jelent. Más fogalmaink vannak a biztonságról.

Nekem egy csodálatos apám volt és nyugodt, szerető családban ("dzsentrisztáni miliőben") nőttem fel. Én pontosan tudom, milyen az, amikor egy APA CSALÁDFŐ és a többgenerációs nagycsalás biztonságot nyújt a tagjainak. Na, ilyen családot ma egyet sem látok magam körül, csak "mikrocsaládban" szenvedő, pórázon tartott pasikat, marokban szorongatott nőket, meg frusztrált gyerekeket.

Te nyilván mást látsz magad körül. Ez nem baj, mert mindannyian másként gondolkodunk, másra vágyunk, így színes a világ.
Alternatíva Druncker 2015.05.23 09:46:49
„The dictator is coming” – jegyzi meg az EU „Keleti Partnerség” rigai találkozóján Jean-Claude Juncker bizottsági elnök, mire a mellette álló lett miniszterelnök, Laimdota Straujuma karjait széttárva elneveti magát. Megérkezik Orbán Viktor, Juncker egy „Dictator”…..
RonIQa 2015.05.23 15:00:51
@_Neville: Ezzel egyetértek. De ez nem változtat azon, hogy el kell érni a stabilitást és a gazdasági fejlődést és ott kell megoldani a problémát, nem pedig befogadni a menekülteket.
RonIQa 2015.05.24 18:10:09
@fay rodisz: Pontosan. Meg goj-motoros vendéglátó Szanyi kapitány. :)))
Ismét, immár sokadjára volt téma Magyarország az Európai Parlament ülésén, most éppen a bevándorlás kérdése és a halálbüntetés miatt. Orbán Viktor most is személyesen ment el, hogy részt vegyen a vitában. Aztán minden lezajlott a szokásos forgatókönyv szerint. Ez a…..
Ez a cikk tulajdonképpen ahogy elkezdődik, máris befejeződhetne, annyira röviden össze lehetne foglalni a távmunkás munkahelyre vonatkozó munkavédelmi követelményeket. Az érvényben lévő jogszabályok szerint a távmunkás munkahelynek pontosan ugyanazon követelményeket kell…..