Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maczó Veronika

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak helyzetek, amiket nem könnyű kezelni, és szeretnénk egy picikét elbújni a világban vagy a környezetünkben zajló nehézségek elől. Nem szégyen ez, hiszen mindenkinek vannak az életében ilyen időszakok. Most aktuálisnak érzem, hogy ajánljak 5 olyan könyvet ami kikapcsol, aminek a világába jó…..
  Az egyetlen esemény, amit az egész világon egyszerre ünnepelnek mindenféle származású, vallású és nemzetiségű emberek. A Föld napját 1970 óta Április 22-én ünneplik, Magyarország pedig 1990-ben csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet bolygónk…..
Mindenki ismeri a Titanic történetét, ami éppen 110 évvel ezelőtt, 1912. április 14-én ment neki a jéghegynek, és 2 óra 40 perccel később süllyedt el teljesen, több száz kilométerre a legközelebbi szárazföldtől.  Ha  ha máshonnan nem is hallanánk róla, az igazi kasszasiker Hollywoodi film végképp…..
Az országban számos programmal várják a látogatókat a költészet napja alkalmából, összegyűjtöttünk néhányat, amik közül mindenki megtalálhatja a neki tetszőt! 1. Irodalmi kavalkád Egész napos programokkal várnak mindenkit a szervezők most vasárnap, április 10-én 11:30 -tól az Akváriumban.…..
Sok mindent tehetünk az otthonunkban, hogy csökkentsük a keletkező hulladékot, de mit tegyünk,ha kilépünk az ajtón? Az is szemét, amit fizikailag nem otthon dobunk ki, nem árt arra is figyelnünk!Összeszedtem tehát néhány olyan tárgyat, amit érdemes magunkkal vinni, ha csökkenteni szeretnénkaz…..
Az endometriózis ma Magyarországon 200.000 nőt érint, és a meddőségek 20-30% -ért felelős. Endometriózisról akkor beszélünk, amikor a méh belső felszínét borító nyálkahártya (ezt nevezzük endometriumnak) máshol is megtalálható a…..
Néha már megmutatja magát nekünk a jó idő, ideje a téli bezárkózás után egy kicsit felfrissíteni az otthonainkat is. Kipróbáltam, hogy meg tudom-e ezt tenni csupa természetes alapanyaggal, vegyszer- és műanyagmentesen, illetve milyen eredményt érek el vele. 1. Ablakmosás Az ablakok lemosásával…..
Ismét megrendezésre került a CÖF (Civil Összefogás Fórum) által szervezett Békemenet, aminek talán még sosem volt olyan beszédes a neve és még soha nem is volt rá akkora szükség, mint most, mikor a szomszédunkban fegyveres konfliktus dúl. A menetben több "NO WAR" és "Legyen béke" molinó is feltűnt,…..
“Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogy az állatokkal bánik.” Mahatma Gandhi   Az Európai Unió 2004-ben betiltotta a kozmetikai termékek, 2009-ben pedig a kozmetikai összetevők állatokon való tesztelését, 2013 óta viszont tilos azon kozmetikumok árusítása,…..
Forrás: https://hetediksor.hu/2022/01/25/a-professzor-es-az-orult-kritika/  Mel Gibson és Sean Penn közös filmjét, A professzor és az őrültet ugyan 2019-ben mutatták be külföldön, itthon azonban semmilyen streaming szolgáltatónál nem érhető el és csak a művész mozik kezdték el játszani néhány…..
Nem vagyok sem vegetáriánus, sem vegán, de igyekszem odafigyelni, hogy csökkentsem a húsfogyasztásom. A legnehezebben elhagyható részét a feldolgozott húsárú jelentette számomra. Szalámik, sonkák, különböző felvágottak. Hiszen annyira egyszerű, reggelire vagy vacsorára az ember csak csinál belőle…..
Február 15-én, 20 évvel az első kiállítás után nyitott újra a Millenáris parkban az Álmok Álmodói. Teljesen új ismeretanyaggal, 6 téren ismertetnek meg minket a kiváló magyar tudósok érdemeivel: Mobilitás, Orvostudomány, Energia és ipar, Infokommunikáció, Agrár és Űrkutatás témakörökben mutatják be…..
Meggyőződésem, hogy olvasni mindenki szeret, csak nem mindenki találta meg a számára befogadható műfajokat. Szerintem egy könnyed ponyvaregény elolvasása nem kevésbé kiemelkedő teljesítmény, mint ha valaki Proust: Az eltűnt idő nyomában című írásába vágja a fejszéjét. Egy a lényeg, olvassunk, minél…..
Ezer féle úton módon zöldítem a háztartásomat, igyekszem a lehető legkevesebb szemetet termelni, de a kozmetikumok közül több dologra nem találtam még meg a megfelelő természetes és lehetőleg csomagolásmentes alternatívát. Az egyik ilyen a hajbalzsam, próbálkoztam a csomagolásmentes boltok…..
Reaktor Kovásszerelem 2022.02.07 16:36:03
Hajnali 5 óra, szitáló eső, hideg és sötét. Befordulok az utcasarkon, megcsap a forró kemencéből kiáradó kenyérillat. Elfordítom a kulcsot a zárban, kinyitom a pékség ajtaját, felkapcsolom a villanyt. Apró, barátságos, megnyugtatóan ismerős bolt fogad. Amíg gyorsan leszaladok a lépcsőn a…..
A Budapesttől alig egy órányira fekvő, Komárom-Esztergom megyében található Bajnán, a múlt év decemberében átadott Sándor kastély kiváló programlehetőséget nyújt minden korosztály számára. Forrás: mult-kor.hu Szüleimmel nyaranta sokszor jártunk le Bajnára, így testközelből figyelhettem meg a…..
Adott egy tágas és értékes londoni lakás, ahol nagyon kreatívan és újítóan megoldva a teljes történet játszódik és egy demenciával küzdő idős úr , Anthony (Anthony Hopkins). A név egyezése nem véletlen. A rendező, Florian Zeller kifejezetten Hopkinsra írta át színdarabjából a szerepet. Zeller első…..
Január 22-én nyitotta meg kapuit a Magyar Zene Háza, Budapest egyik legmodernebb és legszórakoztatóbb új programlehetősége.  Forrás: magyarzenehaza.com Az épületet, ami már önmagában megragadja a tekintetet és odavonz, hogy megnézzük közelebbről is, a japán származású sztárépítész, Suo Fujimoto…..