Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B-road

5 bejegyzést írt és 409 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdemes-e élelmiszert felvásárolni? Miből mennyi legyen otthon? Biztonságosak-e a tartós élelmiszerek? Mire figyeljünk fokozottan az élelmiszerbiztonság kapcsán? Szükséges-e étrendkiegészítőket szedni?..
B-road 2020.03.19 19:00:17
@Meleg Sándor: Ha nem tesztelik le azt az 1000+ fertőzöttet, akkor nincs is igazából fertőzött. :)
Problem solved.
Az önjellemzés kritikus pontja az önéletrajznak, mert amíg a tények leírásához - mint előző munkahelyek, feladatok, felelősségi körök, tanulmányok - nem kell túl nagy bátorság, hiszen adottak, addig a készségek, az önjellemzés, az a felfogás, hogy olyan önéletrajzot írjunk, amivel nekünk tetsző…..
B-road 2019.08.28 22:37:40
@jobangel: háát biztos vannak ilyen helyek... ahol ez számít lógósnak... szerencsére én nem találkoztam még ilyennel.
Szerintem a lógós az az aki pl a 8h munkaidőt bruttóban számolja... 8:00-16:00 ig... ami azt jelenti, hogy 8:10körül megérkezik... kipakolás, kávécska.. trécsike.. 9 előtt nem ül le a géphez/asztalhoz.
11:00kor kezdődik az ebéd leszervezése... akkor már ne kérdezz... aztán 13:00előtt nem érkeznek vissza... de 14előttre ne rakj meetinget... mert még kávécskázni kell... meg xboxozás.. csocsó... stb...
16:00kor meg már megy a busz, szóval 45-kor már a liftben van. :)
Esetleg ugyanez óránként 2 cigivel...

Na ez a lógós. Aki nem érzi rosszul magát attól, hogy nem halad a munkájával.

Nyilván ez akkor tud elharapódzni, ha hagyják... de a managerek.. megint más téma.
B-road 2019.09.01 20:02:42
@kolompar lole 1116: Azért ne hidd, hogy nem veszi le egy normális lead/manager, hogy te csak a látványos, de könnyű feladatokkal szeretsz villogni. Azátán az évvégi emelésnél, bonuszosztásnál... hopp jajj, hát sajnos nem megy olyan jó a bolt...

Gáz az amikor nem azt jutalmazzák, aki "húz", hanem aki "sír"... aki "ha nem kapok fizuemelést felmondok".. jajj nemenjel, tudod hogy kell az ember..najó kapsz emelést, majd elvesszük a "balektól" aki csendbenvan.

Nos ez hamar rossz hangulathoz vezet illetve ahoz, hogy a hajtós kolléga fog lelépni.. ti meg ottmaradtok a szarban... de nyilván ki lehet majd magyarázni... hogy a hajtós folt a fasz... most derülnek csak ki milyen rendetlenséget hagyott maga után, stb...
Amolyan magyaroschan... mindig más a hibás, míg mi meg ravaszul túljárunk az eszükön... aztán lehet sírni, hogy nekünk mindenki csak direkt rosszat akar, stb.

Sok szerencsét hozzá! :)
B-road 2019.09.02 07:37:40
@kolompar lole 1116: ha a ceg szarban marad, neked nem jut fizuemeles, es esetleg el kell küldeniük, az új helyen meg elvárják a csapatjátékot... akkor mégis...

mindegy.
Értem amúgy azt a részét, hogy a managerek nagy része is ilyen mentalitású. Mindegy nekik a teljesítmény, mindegy az, hogy mi a cég érdeke. Egy számít: az ő neve mellett csak pozitív dolgok legyenek. Ha valahol valami pozitív dolog történik.. gyorsan oda kell ugrani törleszkedni.

A hiba csak annyi lehet max, hogy azzal nem számolnak, hogy ez k.vára átlátszó. És egy olyan cég ami a saját érdekeit védi, ezt nem igazán fogja tolerálni.
De persze igazadvan, mindig lesznek olyan cégek ahol ez a statégia ideig óráig működni fog.
A kommandó szuper és legyőzhetetlen, ezt már  a hangalámondásos Schwarzenegger videokazetták óta tudjuk. Kivéve amikor nem. Toplistánkon a tíz legismertebb  SNATFU -azaz totálisan elcsesződött bevetése a különleges alakulatoknak.  A válogatásba csak a második világháború utáni, "közismert" akciók…..
B-road 2019.05.04 09:00:32
@darlacko: "a gyerekek apját arra kényszerítik, hogy a saját lányaikat, fiaikat erőszakolja meg ott mindenki előtt"

Hogy mi?
És ezek az apák meg is teszik?
Úgyértem, hogy nekem europai embernek ez totál elképzelhetetlen, és azt kérdezem, hogy azt akarod-e ezzel mondani, hogy az orosz mentalitás az már ilyen... ha az apát erre kényszerítik, akkor ő megteszi?

Nem mondom, arra fel voltam készülve, hogy az oroszok "más" emberek... de hogy ennyire... nos arra nem. :(

Vagy csak túloztál.
Remélem.
B-road 2019.05.04 11:04:35
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Hát nemtudom... hogy kinél kérdés ez... de nekem tök egyértelű, hogy nem erőszakolnám meg.
Hogy akkor megölik... és hát mégis jobb élve, de megerőszakolva tudni a gyereket?

Nemtudom, de... aki engem arra kényszerítene, hogy erőszakoljam meg a gyereket, annak kurvára nem hinném el, hogy élve hagyná.
Szóval öljenek meg a faszba, meg a gyereket is.
Sőt talán lehet én ölném meg előbb, hogy ne szenvedjen az ilyen embertelen barbár állatoktól. (mert mondjuk engem megölnek és őt erőszakolják/kínozzák...) :(

Az élet szerintem nem ér ennyit.
De nem is élek oroszországban, valószínű nem tudok kellően azonosulni az ottani kultúrával, gondolatvilággal, hogy kellően bele tudjam élni magam.
Olvastam ezt a cikket még tavaly :) és elég pesszimistának érzem a HR-szakma legnagyobbjainak többségét. Hiszem, hogy megoldás is van, és hogy az ilyen szintű vezetők ezeket a megoldásokat látják, tudják, sőt a cikkben is említenek nagyon jó példákat. Mentoring, szervezett beilleszkedési segítség az…..
B-road 2019.01.06 08:53:34
@Lord_Valdez: na ketté kell ezt választani. Én nem arról beszélek amikor eleve nem is engedik haza a gépet, de szerintem sok helyen van ahol igen, mégsem támogatják a homeoffice-t.

A céges IT-s security policy-król meg inkább ne is beszéljünk... haha... amikor azért vesznek csillagászati összegekért gépeket, hogy talán akkor nem lassul le annyira a mindenféle szaros felrakott szekus program miatt... aztán ha az ember dolgozni akarna, úgyis kénytelen megkeresni a kiskapukat... :D
B-road 2019.01.10 12:29:02
@kolomparlole1114: a "haladgatok, haladgatok" -dologra.
Szerintem egy jó vezető, ha ilyen választ kap, az nem hátradől, hogy minden fasza... hanem egy trigger, hogy hopp!!! Itt valami gyanús, biztos érti mit kell csinálnia? Biztos nem akadt el, stb...
(tapasztalat mondatja ezt velem... eleinte én próbáltam így elterelni a figyelmet a botladozásaimról, de azóta egy csomó helyzetben láttam ezt másoknál, és szinte mindig volt valami).

NADE. A jó vezetőnél ügye fel se merülne ez a kérdés, mert fel tudná mérni kiben lehet megbízni, és engedni home-officeozni az illetőt. És tudja ki az aki HO alatt inkább a kerítést festené és csak negyedóránként nézne rá az emailjeire, hogy "azonnal" válaszolhasson a munka látszatát keltve. (mig aki dolgozik az lehet csak 1-2óránként csekkolja a mailjeit! :DD)

És megint oda lyukadunk ki, hogy az HO-lehetőség hiánya igazából managementi problémákat jelez.

Leszámítva a természetesen a kizáró tényezőket, pl a szalagmunkás nyilván nem fogja tudni otthon összerakni a telefonokat, vagy irodai munkánál a személyes meetingek, egyeztetések sokszor nem úszhatóak meg (egy nagyobb cégnél, csapatmunkáknál). Szóval én reális célként inkább a heti 2-3 homeoffice napot jelölném meg. A maradék napokban meg fussanak le az egyeztetések, meetingek, amik amúgy is csak hátráltják a munkát. :)
B-road 2019.01.10 12:33:38
@kolomparlole1114: jameg: ki jut előre könnyebben témában egy cikk. Ez nem csak magyar jelenség azért.
index.hu/mindekozben/poszt/2018/12/20/a_szegyentelenul_onreklamozo_de_egyaltalan_nem_hatekony_emberek_konnyen_masznak_fel_a_szamarletran/

Szintén ugyanez a vége: egy jó vezető nem hagyja, hogy a pávák elvakítsák. Jó vezető meg ritka.

Lehet, kéne erre valami mértékegység, és ez alapján kéne állasajánlatokat feltenni: Tapasztalt munkatársat keresünk, jó környezet, 8.7-es Lead-faktorú vezetővel....
Aki korrektséget akar, az ide megy.
Aki meg sumákolni, az meg keres magának egy céget 3.0-alatti vezetőkkel. :DDD
Nézzük, melyik bejelentések voltak a legnépszerűbbek az idén Budapesten. Népszerűség alatt mi most azt értjük, hogy az év folyamán eddig ezeket a bejelentéseket nézegették a legtöbbet a Jarokelo.hu oldal látogatói. Van itt minden: városképrontó hotelhomlokzat, járdára parkolás, kutyapártos…..
B-road 2018.12.28 22:03:39
@DocBulywood: Lehet, egyszerűen nem kéne eltűrni ennyi kutyát egy ilyen városban. Hihetetlen, hogy mindenkinek "joga van hozzá", hogy kutyát tartson, de megfelelő ingatlana meg nincsen, de az már nem érdekel senkit. És megy az országos kutyaszaratás.
Ilyet máshol nem igazán látsz. Nem csak annyi, hogy mert az osztrák utcaseprő meg van fizetve és feltakarítja, hanem azért mert egyszerűen ott nem is tarthatsz kutyát a belvárosban és kész.
 A mérőműszer felállításában, beüzemelésében a Közép-kelet-európai Bankfigyelő Hálózat szakértője segített.   Mi az oka, hogy a fűtési szezonban rendszeresen egészségtelen a levegő Miskolcon; Putnokon és Sajószentpéteren pedig kifogásolt? Sajnos jelentős részben a szennyező, rossz minőségű…..
B-road 2018.12.21 09:11:28
@midnightcoder2: Hát a gázkazánban biztos nem tudja eltüzelni a műanyagszéket...

Viszont a CO2... hát igen. Mindent nem lehet. Alapvetően itt a rákkeltő, irritáló, mérgező füstről van szó. A CO2 az nem ilyen.
Persze szép lenne... vizierőművekkel táplált elektromos fűtés a passziv házakban.

Ez a kérdés is érdekes lehet... csak amíg ezen vitázunk addig se kell megtenni az első lépéseket. Addig is szívjuk csak a füstöt, igaz?

Szerintem az első lépés legyen a közvetlenül károsító tényezők kiiktatása. Ez pedig a szilárdtüzelés beszüntetése.
B-road 2018.12.21 09:18:14
@térbeli pont: Nem igaz sajnos. Akkor lenne a fa környezetbarát, ha nem lenne füstje. De van. Főleg a családiházas környezetben ellenőrizetlen módon elégetett ellenőrizetlen minőségű fának.
Elhiszem, hogy egy erőműben meg tudják oldani, hogy csak az optimális hőmérsékleten üzemeljen, a füstgázt a megfelelő szűrőberendezéseken, kéntelenítőn, stb... átengedjék. De egy családiházban nem.
Papiron, fotel-környezetmérnökként igen... de ez ponthogy a sötétzöldek narrativája, nem pedig egy felelősen gondolkozó mérnőké.

Amúgy nem kell semmiféle elmélkedés, tessék csak kimenni egy bükki faluba (Ómassa, hámor, bükkszentkereszt, mályinka, stb..), ahol minden kertben ott áll egy kivénhedt erdészeti uaz. Na azok a házak tényleg fával tüzelnek. Aztán tessék jó mélyeket lélegezni... októbertől áprilisig... a jó tiszta hegyilevegőből.
B-road 2018.12.21 09:23:13
@térbeli pont: Jaja.. bocs, a másoknak megmondásra nem reagáltam.
Valóban szeretném másoknak megmondani, hogy úgy éljen, hogy ne nekem kelljen elszenvedni az ő életmódjának a kárát. Én is igyekszem így tenni.
Nem akarom megmondani, hogy vasárnap mit tegyenek... miben higgyenek, hány gyereket szüljenek, de szeretném ha a csendes, egészséges környezetemet mások nem tennék tönkre a félreértelmezett "szabadság-jog"-ra hivatkozva.

Bármit szabad, ami másokat nem bánt.

A dohányzás se zavarna senkit, ha a füstöt mind beszívnák, felfognák, és mondjuk vénásan magukba fecskendeznék... de az valahogy nem fair, hogy nekik joguk van szívni, mások meg türjék el.
Az élő, dézsás, más szóhasználatban konténeres (esetleg földlabdás) karácsonyi fenyők sok éve divatosak, ennek több oka is van. Az első talán az, amit zöld indoknak hívhatunk (jobb híján), sokan ugyanis nagyon sajnálják a 8-10 évig nevelt, majd az ünnepi hajcihő kedvéért kivágott, és utána összesen…..
Amikor elérkezik az idő, hogy kialakításra vagy némi áttervezésre kerüljön a gyerekszoba gyakran tanácstalanok a felnőttek, hogy milyen is lenne az ideális lakrész. Praktikus is legyen, meg persze bírja a strapát, de ugyanakkor az is jó lenne, ha nem egy feldobbant csillámpónira vagy…..
B-road 2018.09.14 08:58:42
Az már nem újdonság, hogy a szupermarketek különböző módszerekkel próbálnak beférkőzni a pénztárcánkba, legyen az személyes adatgyűjtés, célzott reklám, és még sorolhatnánk. Alapvetően nincs is ezekkel különösebb baj, amíg mi, vásárlók tisztában vagyunk ezeknek a…..
B-road 2018.08.06 19:20:11
@osztom ezt a véleményt: Ja, a LIDEL, amikor BESZÜNTETTÉK a kézikosarat!
Hát el is kerülöm, ha lehet. Ha nem direkt onnan kell valami, akkor nem is megyek arra.

A keskeny pénztárakhoz meg: tudom bunkó dolog otthagyni a szalagon a cuccokat, de én legutóbb ezt tettem a Spárban. Már kibaszottul idegesített az ami ottvan. Egyrészt minden "trükk" ami itt elhangzott, megfejelve a 80as évekből ittmaradt eladói mentalitással (külön ismertem már melyik 1-2 pénztáros az akihez egyáltalán be lehet állni a sorba, a többi látványosan a vevők ellen dolgozik). Szóval szégyellem, hogy otthagytam nekik, de... betelt a pohár, inkább gyalogolok többszáz métert, de abba a boltba többet a lábam be nem teszem! Basszák meg! (ja igen a pékáruval való állandó variálás... nem hogy mi akciós, hanem hogy a héten van, majd hetekig nincs.. és tök alap dolgok, mint pl graham zsemle, vagy ilyesmi...)
Mindegy. Majd tanulnak belőle, meg sírnak a tv-ben, hogy a szar szemét... másikmulti miatt... stb...
Köztudott, hogy a magyar diákok nem szerepeltek valami fényesen a PISA-felméréseken, legutóbbi eredményeink különösen sokkolóak voltak. Bár a PISA tesztek eredményével nem feltétlenül érdemes a diákokat nyomasztani, a PISA értékelése számos kérdést von maga után, amelyekkel blogunk is rendszeresen…..
B-road 2018.07.28 09:56:27
@tdm850: a humán se mehet otthon nagyon. :)
muszáj!
muszáj!
muszáj!
"muss sein"-ből.

Amúgy meg szánalmas ez az ország. Ostoba birkákat nevel birkáknak.
Vagy el kell menni amíg még lehet, vagy azon kell dolgozni, hogy a gyerek el tudjon menni és akkor talán az unokáknak már jobb lehet.
:(
Itt a nyár és a fő turisztikai szezon, a Balatonnál azonban szakácsból, pincérből és kiszolgáló személyzetből is súlyos hiány van. Gyakorlattal rendelkező szakemberek hiányában a vendéglátósok már diákmunkásokat és közmunkásokat is alkalmaznának, ez azonban a gyakorlat…..
B-road 2017.06.22 10:05:29
@Tassadar83:
"Az, hogy több autógyár települt Magyarországra, miért akadályozná meg, hogy mondjuk szoftverfejlesztésben éllovasunk legyünk, legalább a környező országok között?"

Röviden: Az oktatás szinvonala.

Hosszabban: nincs elég képzett informatikus. Vannak infos helyek, ahol állami finanszírozású helyeket is el lehet érni minimálponttal. Főleg mert már a középiskolai oktatás (itt most:reál tárgyak) szinvonala is egy kalap szar (20éve is az volt, de mostmár méginkább). Az egyetem már megvan, de nem él meg ha nincs elég hallgató, ezért mindenki szart felvesznek... majd végigrugdosnak. De maga az egyetemi oktatógárda is, az elavult hierarchizált, lobbierő-motivált, nem hatékony pénzköltési rendszerek, stb... mind az oktatás szinvonala ellen van. Több olyan oktatót is ismerek, akik már-már professzorként (15év oktatói háttér után) eljönnek egy-egy céghez dolgozni, akár részidőben, de... aztán egy idő múlva kölcsönös megegyezéssel hagyjuk abba egymás szopatását. Nekik nem fekszik, hogy itt teljesíteni kell, nem elég a lébecolás, nekünk nem annyira jó, hogy minden szart nulláról el kell magyarázni neki, mint egy associate junior deputy developernek.

Nem véletlen, hogy sorra alakulnak a magánkezdeményezésű IT-oktató cégek.

És egy kicsit arról a gondolatről, hogy minden mennyire szar ebben az országban, pedig nem is... Hát tényleg nem minden kibaszott szar. A rossz érzést nem az kelti, hogy nincs egyáltalán úthálózat, tömegközlekedés, oktatás, hanem hogy ennyi energiával, ennyi pénzből, ennyi idő alatt (25év mondjuk) ennél sokkal, de sokkal többet el lehetett volna érni. És nem az a baj, hogy korábban ellopták, szarul csinálták.. az már elmult, lehet hogy nem feszegetném, ha.... ha csak kicsi szikráját látnám, hogy tanultunk a hibákból, és valamennyire kicsit jobbban csináljuk ezután.

Magyarország egy erős és büszke, LEÉPÜLŐ ország.
10év mulva lehet, hogy romániába Kolozsvárra költözök ki.. ott talán van magyar iskola a gyerekeknek, és ott fogok informatikusosokodni.
B-road 2017.06.22 10:09:01
@midnight coder: az informatikusok (legalábbis akiket én ismerek) nem a bér miatt mennek el szerintem. Hanem "minden egyéb" miatt. A kirekesztő náci ország miatt. A lerombolt reménytelen oktatási rendszer miatt... stb...
B-road 2017.06.22 12:49:44
@csentecsa: Nyilván te ismered az én haverjaimat, te fasz!
Konkrétan egy roma srácról van szó. És kicsit zavarta már hogy nem tud elmenni egy kocsmába se, hogy ne akarjanak állandóan belekötni, meg ilyenek... Vitte az egész családját, és gecire igaza volt! A fia már nem is tud magyarul.
Az elmúlt időszakban számos alkalommal kerültek szóba a cukor helyett használt édesítők, cukorpótlók, sok esetben nem éppen pozitív összefüggésekben. Viszont anyaggyűjtés közben rájöttem, hogy nincs értelme ezekről írni, ha nem a szénhidrátokról, azok élelmiszerekben és emberi szervezetben…..
Klein Dávidnál kevés híresebb alibi bajnokot szült kishazánk. Közel egy tucatnyi próbálkozás és több százmillió forintnyi szponzori támogatást követően biztos vagyok benne, hogy ha az átlagos fizikai képességekkel rendelkező olvasóimnak lett volna ilyen háttere, és ennyi ideje azok közül sokan már…..
B-road 2017.05.27 22:18:13
@Jottó: "magyarázza már el valaki hogy mér az a"tiszta mászás" hogy oxigénpalack nuku"

Képzelj el egy kerékpárversenyt, ahol profik napi 200km-t tekernek, többezer m-nyi hegyet másznak meg. Majd kitalálják, hogy van nagyon sok lelkes amatőr akik szintén szeretnének résztvenni a versenyen, de hát ők persze nem bírják a tempót, ezért motorral mennek.
Na kb ez a különbség a palackos és a palack nélküli mászás között.
hu.wikipedia.org/wiki/Magass%C3%A1gi_betegs%C3%A9g
Sokan már munka előtt szeretnének egy jó edzéssel indítani a napot, ami rendjén is van. Azonban sokak számára a reggel 7 órás edzés kezdés 6:30-as kelést és rohanást jelent a terembe. Ezzel két gond is akad. Az egyik az, hogy időt kell adnunk a szervezetünk számára, hogy az magához térjen. Egy…..
"Mivel egy húron pendülünkúgy döntöttünk, összeházasodunk"   Összeházasodunk, megházasodunk, egybekelünk, frigyre lépünk, ... Számtalan gyönyörű szavunk van arra, hogy kifejezzük azt az egységet, ami az esküvővel kialakul. Bár manapság már egyáltalán nem úgy alakul egy pár élete a házasság…..
Kipróbáltuk az öngyújtót, ami tűz helyett magas feszültséggel perzseli fel a gyufák és az öngyújtók piacát. Az eredmény szó szerint sokkoló!..
Modern világunkban egyre gyakrabban találkozunk az algoritmusok sokaságával, de vajon mindenki tisztában van azzal, hogy ez több, mint egy matematikai vagy számítástechnikai szakkifejezés?!..
Hajónapló Hétfő. 2016.08.30 00:04:41
Hogy azért hajózzunk még egy kicsit, kitaláltam, hogy a hétvégi "nagy bulira" menjünk hajóval. Ugyanis szombat-vasárnap a ráckevei parti sétányon, ahol a piac is szokott lenni, oldtimer járművek bemutatója volt, zenés esemény keretében. Amapola ugyan ( építőjét kivéve) nem "oldtimer", de sebaj,…..
Úgy tűnik, a kiskunmajsai strandon győzött a józan ész! Ahogy arról mi is beszámoltunk egy nagypapa nemrég megszeppenve vette tudomásul, hogy feleségével és unokáival a fürdő szabályzata alapján nem jogosultak a családi jegyre. Az árlistán ugyanis ez a kiírás szerepelt: "A családi jegy…..
Adózni általában nem nagyon szeret senki, viszont egy normális adórendszerben sokkal könnyebb elfogadni, hogy kell, mint akkor, ha az ember nem érti, mi miért van és követhetetlennek érzi az adózást. A Magyarország 2.0 sorozatban ma az adózás a téma, Éva szerint ugyanis ez…..
B-road 2016.08.10 20:31:58
Vicces, hogy mindenki rugózik itt a JÖVEDELEM adón, hogy annak mennyinek kellene lennie. Közben meg az van, hogy normális helyen a jövedelem-adó csak egy része az egésznek.
Én kb ekkora méretű (bevételben mérve) VAGYON-adót tartanék igazságosnak. Akinek 100millás (ennél többet én el se tudok képzelni!!!!) háza van, az pengessen mint a katontatiszt! De az én 10-15millás házam után is kelljen valamit fizetni, meg a 20-30millás kocsik, bankbetétek, faszomtudja máshol hogy van ez megoldva. Itt a posztban csak az ingatlanadóról volt szó. Na nálunk ez csak nagyon minimális bevétel az önkorinak. Mert csak a garázsra, meg a vállalkozás céljára használt ingatlanra kell fizetni. De ha valakinek a garázsa igazából a pince, vagy más módon az épület része, akkor jellemzően kurvára nem fizet rá semmit. Ugyanígy "dehát ez nem a vállalkozás céljára használt ingatlan, én itt lakom...".. aztán meg a mosogatógépet tisztítószert meg vállalkozás költéségeként számolja el... mert lehet.

Igen ez a tetves rendszer az ügyeskedésre ösztönöz, sőt a piac el is várja hogy ügyeskedj, mert akkor a másik ügyeskedő nyom le mint a bélyeget. És emelett még ottvan, hogy bizonyos cégekhez nem mennek büntetni, meg minimál büntetéseket fizetnek, aztán másról meg lenyúznak amit csak tudnak.

Na szóval szerintem kurvára kéne valami jókis vagyonadó. Ha nem bírja fizetni a 50millás lakásban élő kisnyugdíjjas, akkor költözzön el, az adó terhelődjön az ingatlanra mint valami jelzálog, fizessék az onokák, mittudom én.. Oldják meg és kész!
Elegem van abból, hogy normálisan kereső nem ügyeskedő (bérből élő)-ként minden szart velem fizettetnek meg.
Aki keres 500e nettót az valószínű hajt a cégének havonta 3-6M hasznot (itt most nem az állami alkalmazottakra gondolok, hanem mondjuk valami mérnőkmunkára, de akár bizonyos szolgáltatásoknál is igaz lehet ez). Aki meg 50e-es minimálbért kap (valami kis gyárban, vagy a földeken), az jó ha 2-300e-et és abból adózik. Lássuk már ezt a különbséget is.
B-road 2016.08.11 10:47:09
@w.mihaly.eva: Talán el kéne olvasni a kommentet mégegyszer, pont azt mondom, hogy rendes vagyonadó kellene, nem mindent abból a pár, adó alól kibújni nem tudó bérből élőből kellene kisajtolni mindent.
B-road 2016.08.11 12:46:08
@w.mihaly.eva:
Na. nem fogalmaztam világosan. :) Én nem a posztra, hanem a kommentekre reagáltam. Elkezdődött a csata, hogy egykulcsos többkulcsos SZJA kell, melyik jobb, stb.... én meg azt mondom, hogy szinte kizárólag a jövedelmet adóztatni nem valami fair azokkal szemben akik alulról jőve építkeznek közepes vagy tisztességes jövedelemmel, de nem kaptak lakást kocsit aputól, mindent nekik kell összerakni. Míg a másik akinek már megvan (öröklés, apu alátolja, esetleg adózatlan jövedelemből gyűlik a vagyon) és papiron alacson a jövedelme, mégis kevesebbet adózik. (itt nem is a vagyon irígylése van mögötte, hanem inkább az adózatlan jövedelem igazságtalansága).
Összegyűjtöttem azokat a részeket a KRESZ-ből, amik szabályozzák a kerékpáros közlekedés módját. Elsőnek a nyers anyagot olvashatjátok, utána pedig egy rövid értelmezését félkövéren, mert mint a múltkori erdőtörvényes bejegyzésemben is említettem, van a szabály (félreérthetően), van a rendőrségi és…..
B-road 2016.07.25 01:04:40
@Byk001: ... és megvárta míg felültök a bicajra, majd kékvillogóval utánatokmenve megbaszott 30ezerre. :(

Undorító dolog ez, hogy szarrá büntethetnek, de csak egyéni kegy miatt most épp nem... így mindig légy hálás, ha épp megkegyelmeznek.
Én nem ilyen országot akartam 89ben, nagyon szomorú ez az egész. És most ott tartunk, hogy a gyerekem talán majd újra álmodozhat róla, hogy majd talán 30 év mulva jobb lesz... Ja remélem majd Ausztriában, vagy Németországban ahova kiköltözik az unokákkal. :(