Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bordon

0 bejegyzést írt és 399 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A születésnap megünneplése szinte minden kultúrának a része. Míg az Amerikai Egyesült Államokban a tizenhatodik, egyes dél-amerikai országokban a tizenötödik születésnap számít jelentősnek, addig a koreai kultúrában az első születésnap bír a legnagyobb fontossággal. Ebben a cikkben az ünneplés…..
bordon 2022.05.16 09:00:07
Adolf Hitler már eldöntötte, hogy öngyilkos lesz. Tábornokai előtt már beismerte a vereséget. A szovjet csapatok már körülvették Berlint. Elkezdődött a végső ostrom. A Harmadik Birodalom napjai meg voltak számlálva. Nem volt élelem,  nem volt fegyver, gyerekek és öregek, szétesett egységek…..
bordon 2022.05.16 06:50:14
@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: Például az ukrán kormány úgy tűnik egyrészt a goebbelsi, másrészt a szovjet propagandából tanulta a kommunikációt. Halállistáznak 12 éves donbászi gyerekeket, a magyar miniszterelnököt, álhíreket terjesztenek, a saját veszteséget mind civil veszteségként állítják be, minden nap ontják a kiskutyás, cicás videókat, frontvonalban házasodó ukrán katonapárok képeit, meleg, transz ukran katonákról posztolnak. Finomhangolva vana a kommonikáció az amerikai-kanadai embernek érthető, fontos kategóriákra. Közben banderista zászlók alatt masíroznak, SS Totenkopf jelvények a sapkákon, Sonnenrad, Wolfsangel (a második SS das Reich páncélos hadosztály jelképe).

Anno a nácikkal szembenálló szovjet oldalon is ment a hazug, uszító propaganda, az élén Ilja Ehrenburg állt, aki persze ugyanúgy a kiválasztott nép tagja, mint Zelenszkij is.

A nácizmus sose volt annyira releváns a második vilagháború óta, mint ma Ukrajnában. Az amerikai demokrata kormány önti a fegyvereket az ukrán neonáciknak, az amerikai antifa körök meg mélyen hallgatnak.

Erről nem írni, elhallgatni pont akkora újságírói hazugság, gyávaság, mint amit Goebbels csinált.
Itt a nyár! Remélem Ti is sokan töltitek a hétvégét a szabadban, esetleg a vízparton és bízom benne, hogy nem ekkora tömegben, mint mai első fotónk szereplői. 1940. Tömeg a New York-i Coney Island strandján..
bordon 2022.05.15 16:58:07
@gigabursch: A bunun törzs csak az egyik a sok tajvani ausztronéz őslakos törzs közül, de kétségkívül a bunun törzs az egyik legnépesebb, legnagyobb területen élő bennszülött törzs. Vannak még mások is Atayal, Paiwan, Amis stb.
Tényleg nincsenek sokan, eléggé csórók, probléma az alkoholizmus meg a tajvaniak se kezelik őket egyenlőként (finoman szólva), bár nagy divat látogatni a falvaikat, turistáskodni a hegyekben, de jó oktatást nem kaphatnak a gyerekeik.
Szóval mivel normális oktatást nem kaphatnak, de fizikailag erősek, otthon vannak a hegyvidéki életmódban, marad nekik a katonáskodás, a tajvani tengerészgyalogság és különleges erők kötelékében nagyon magas arányban szolgálnak tajvani őslakos férfiak. Tehát ha a kommunista Kína megpróbálja elfoglalni Tajvant, akkor ezek a férfiak fognak kőkeményen harcolni a megszállók ellen. A tajvani fiúk jellemzően metroszexuális, videojátékfüggő, drága éttermekben lebzselő hipszterek, ők nem fognak küzdeni az országukért. Az ausztronéz bennszülöttek meg szó szerint fejvadászok leszármazottai, akik a hegyekben is megélnek. Például ők az egyetlenek, akik vadásznak Tajvanon, mindenki más számára ez lehetetlen (nincs is rá igény a han kínai lakosság körében), a bennszülöttek értenek hozzá csak.

Ja és az őslakosok jellemzően keresztények (a misszionáriusok megtérítették őket). A kínaiak meg taoisták, kisebb részben buddhisták.
Vannak országok Földünkön, melyek akkora méretű gazdaságot működtetnek és annyira sok természeti kinccsel, nyersanyag-forrással rendelkeznek, hogy képesek saját, belső piacukkal is évtizedekig működni (még ha el is vannak zárva a többi országtól). Ilyen ma Kína, Oroszország és az USA is. Közülük…..
1944 márciusában a németek megszállták Magyarországot, majd októberben a támogatásukkal a nyilasok átvették a hatalmat. Vendégünkkel, Bartha Ákossal, a Véres város című könyv szerzőjével arról beszélgettünk, hogy a budapesti lakosság miként szállt szembe a németekkel és a nyilasterrorral. Ha…..
bordon 2022.05.14 05:31:25
@bordon: terepülésekre helyett persze településekre
bordon 2022.05.14 10:13:58
@gigabursch: A németekkel szemben azért máshol se volt nagy ellenállás, mondjuk az ukránok hamar átálltak a nácik oldalára, megszervezték az ukrán rendőrséget, ami a magyar csendőrségnél ezerszer aktívabban vett részt a holokausztban, a franciák kollaboráltak, ahol tudtak, a balti népek is szépen megszervezték a saját SS alakulataikat és meggyilkolták a helyi zsidókat.
A szlovákok, horvátok se voltak restek.
Akik azt hiszik, hogy a magyarok voltak a legnagyobb kollaboránsok, azok nem ismerik a történelmet. Magyarországon a végsőkig hintapolitika folyt, puhatolózás a nyugati hatalmak felé, sőt a végén már a szovjetek irányába is.

Máshol meg ment a háború után a mítoszgyártás, utólag annyi ellenállót vízionáltak a franciák is, hogy az már kínos volt. Nem véletlenül Párizsba mentek szabadságra, mulatni a német katonák, a francia nők nagyon is készségesek voltak velük.
Méltányosság Mindjárt vége? 2022.05.09 14:51:24
A hosszú ideig regnáló kormányok diktatúrához vezetnek. A NER-hez hasonló rendszerek pedig viszonylag hamar elbuknak. Két tévhit, amiket Rajnai Gergely blogbejegyzésében cáfol...
bordon 2022.05.10 09:14:20
@midnightcoder2: Orbánék belátták, hogy a magyar ember olyan, amilyenek a fideszesek is. Lopnak, adót csalnak. Ezért bevezették az egykulcsos SZJA-t és a világrekorder ÁFA-t. A farkából él ma is, aki adókedvezményeket kap, magyarul más fizeti azt a közterhet, amit ő nem. Az egyházakat kistafírozták Viktorék, pedig hát azokra annyi igény sincs, mint a stadionokra. A nyuggereket krumplival meg jól időzített nyugdíjemeléssel megveszik továbbra is.
Összességében Orbán jobban eltalálta milyen a magyar néplélek és ehhez igazította a rendszerét. Gyurcsány még erre se volt képes.

@poszt
Helmut Kohl se volt diktátor, csak mert hosszú ideig volt kancellár. Orbán eleve minden választás után új kormányt alakít, tehát nem egy kormány van 10+ évig, csak mivel Orbán alakít kormányt már a sokadik alkalommal, ezt az átlagember nem fogja fel.
bordon 2022.05.10 12:48:11
@eßemfaßom meg áll: Pedig ugyanúgy más pénzéből neveli a kölykét mindkét kedvezményezett.
bordon 2022.05.10 12:53:58
@midnightcoder2: A magyar ember ott csal adót, ahol tud. Ezt ismerte fel a fideszke és ezért nyomta fel az égbe az ÁFA-t. Engem nem zavar, külföldön élek, a sales tax itt kemény 5%, a párom elintézte, hogy nekem adót se kelljen fizetnem (kis lakcímmel trükközés, nagyanyóhoz papíron bejelentkezés stb, itt is van ám okosság). Nekem tökmindegy, hogy mit csinálnak a szarmagyarok. Én pont azt írtam, hogy Orbán Vitya vircsaftja sokkal jobban fekszik a lopni-csalni szerető magyarnak, mint a gyurcsányi meg azt megelőző berendezkedés.
Ha nekem 15% adót kellene fizetnem itt Ázsiában, akkor rájuk borítanám az asztalt. Én annak a híve vagyok hogy majd én tudom, hogy mire költöm a pénzemet.
1942. Németek által begyűjtött és beolvasztásra küldött prágai harangok..
bordon 2022.05.08 23:56:04
@slowmotion: Van arrafelé sok sötétebb bőrű hegyi törzs, de akkoriban a vietek, akik a rizsföldeken dolgoztak, se voltak olyan világos bőrűek, manapság.
panelmedve Berki halála 2022.05.06 16:00:26
Kép forrása: szegedma.hu Az alig 41 éves egykori labdarúgó, FTC-vezér majd médiaceleb csütörtökről péntekre virradó éjjelen halt meg, egyelőre teljesen ismeretlen okból, IX. kerületi, társasházi lakásában. Botrányos életet élő, büntetőfékező (emiatt elítélt), politikával is kísérletező, gyanús…..
bordon 2022.05.08 05:37:53
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ő is azt akarta volna, hogy mindenki róla beszéljen, vele foglalkozzon. A saját gyereke születését is pénzért streamelte. Ha egy vidéki karosszérialakatos életét élte volna, akkor most senki nem foglalkotna vele.

@Argus_: A tömegnövelők nem okoznak szívleállást, azokban csak kevés lrotein mellett jónsok olcsó szénhidrát van. Ellenben a szálkásításhoz használt serkentők okoznak szívzűröket. Meg a szívizomzatnak nem tesznek jót az anabolikus szteroidok se.

Az a vicc, hogy a nagy megmondóemberek, akik eddig szapulták meg hasonszőrű celebek most nagyban sajnálkoznak.

@Bandibacsi34: Lesznek nag meglepetések, hogy a cégeiben milyen csalafintaságok mentek. Nem biztos, hogy a gyerekei aktívákat örökölnek majd. Kirakatban játszotta a gazdagot, de idővel pont olyan sorsra jutott volna, mint Kozsó, Lagzi Lajcsi vagy Győzikéék.
bordon 2022.05.08 05:42:34
@bordon: @Argus_: Az elírásokért bocsánat. A tömegnövelő sok szénhidrátot és kevés proteint tartalmaz, az nem okoz szívleállást. Az anabolikus szteroidok és a szálkásításhoz használt serkentők viszont igen.
De tippem szerint kokain lesz a ludas. Illetve nem maga a kokain, hanem esetleg fentanil, amivel mostanában keverik sajnos.

Most már az égi buszsávokban büntetőfékezget Berki úr. Vagy a pokolban dugják seggbe démonok tüzes falloszukkal. Ki miben hisz ugye, ez vallási kérdés, nem pocskondiázás.
Miért nem? Miért lennének már sérthetetlenek? Miért lennének büntethetetlenek? Az ember azt várná, hogy egy egyházi vezetőre szigorúbb szabályok vonatkoznak, hogy a tőlük elvárt erkölcsi szint magasabb mint mások ellen, elvégre ők az erkölcsi tanítók, az erkölcsös élet lovagjai. Vissza, vagy…..
Posztolónk nem kívánja még valóra váltani párja esküvőre vonatkozó álmait, és attól fél, hogyha a csaj mindezt úgy tálalja a családjának, hogy őt előnytelen fényben tünteti fel, az addig megszokott mosolyoknak vége szakad.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű…..
bordon 2022.05.07 12:13:57
Ez a nő a házasság intézményébe szerelmes. Bárkihez hozzámenne, aki megfelel annak a képnek, ami a kis fejében él. A posztoló valószínűleg jobb nőt is kaphatna, csak nem tud róla, nincs önértékelése. A nője meg tudja, hogy kb. ez a szintű pasi számára a maximum, most kell megfogni, mert telnek az évek és esetleg rájön a pasi, hogy kaphat jobbat is. Vagy több nőt párhuzamosan.
Egy év járás után kikövetelni a házasságot, az nemnormális dolog. A kishölgy családja lehet, hogy normális, csak épp ezért a nővel maradni teljesen felesleges, nem az anyóssal-apóssal kell leélni egy életet, hanem a csajjal.

A nő most érzi, hogy kifogy a lehetőségekből, most kell pasit fogni, nem személyesen a posztolóba szerelmes, hanem itt az ideje a házasságnak és aki épp karnyújtásnyira van, azt meggyűrűzné. Beteg dolog ez, de nem ritka. Velem egyetem alatt esett meg ilyen többször, hogy végzéshez közeledve a lányok hirtelen ráébredtek, hogy nekik most itt vége a dalnak, a faszkörhintáról le kellene szállni, mert fogynak a szingli, jó karrier előtt álló, potens, korukbeli srácok. Kétségbeesetten alakultak párok az utolsö évben. Felükből házasság is letty mert a srác mamlasz volt vagy tudomásul vette, hogy az a csaj, aki ráakaszkodott, számára a realitás, jobb úgyse lesz, az ő lehetőségei is beszűkültek, ráadásul addig se volt sikere a lányoknál, esetleg 24 évesen is szűz volt még.
Az ilyen hirtelen kétségbeesésben alakult párok másik fele meg szétment egy éven belül. Mert amint a csajnak lett egy jobb állásajánlata, ment másik városba, ott meg ledugatta magát egy jópasi új kollégával. Vagy rájött, hogy a kényszerből felszedett évfolyamtárs srác egy nagyranőtt gyerek, teszetosza, töketlen, büdösszájú álmodozó, aki nem fog neki házat venni Budakeszin.

Ezek az egyéves kapcsolatok komolytalanok. Az se normális, hogy 8-10 évig járnak emberek és se gyerek, se közös jövő, de az se, hogy 1 év után ki van követelve az esküvő.
„Nem tudom vele hosszabban tervezni, ha az egész kapcsolat abból fog állni, hogy vagy elviselem, elnézek neki mindent, és ehhez kell hozzá szoknom” - A barátnő toleráns addig, ameddig tud, de sajnos olyan rohamai vannak a párjának, amik még a legtürelmesebb társ dolgát is megnehezítik.   Ha…..
bordon 2022.05.06 13:06:42
@bordon: A pasit rá kell állítani a lelki gyógyulás útjára, az eltart majd pár évig. Ennek a folyamatnak a végén a hölggyel már valószínűleg nem lesznek együtt. 28 évesen már nem kellene megvárni azt, hogy a pasi évek alatt összeszedje magát. Segítség kell a férfinak, de nem szabad magát feláldoznia a nőnek, ne legyen mártír.
Na igen, ostobaságot beszélni nem magyar kiváltság, ezt tudtuk. Ennek ellenére méltán számíthattunk valamiféle előkelő helyezésre a nemzetközi ostobaság beszélő versenyben, mondjuk mittudomén, második helyezésre az oroszok után, de most egy mesteri beszólással ezt a reményt elvették tőlünk. Szóval…..
bordon 2022.05.04 07:01:53
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Na igen, az amerikaiak nagy büszkén előre bejelentették az oroszok minden lépését, hogy eloszlassák azt a hitet, hogy az oroszok csak hadgyakorlatot hajtanak végre Belaruszban. Tavaly november óta önötték a hadianyagot az ukrán fegyveresekre, kiképezték őket (mondjuk ez már az elmúlt 8 évben folyamatosan történet). Amerika készült a háborúra és pontosan tudta mikor fognak támadni az oroszok, ugyanis ők váltották ki ezt a reakciót az oroszokból azzal, hogy nagyon okosan belengették Ukrajna NATO csatlakozását és a Donbasz elfoglalását.
bordon 2022.05.04 15:41:21
@Medgar: A hadianyag, kiképzés és nyilván az információk azonnali átadása segíti az ukránokat. Magyarország mit láthatott előre, amit Amerika és az Egyesült Királyság műholdjai, hírszerzői, lehallgatói vagy az ukrán titkosszolgálat nem?
bordon 2022.05.04 16:07:36
@arthurthedent: Az ukránok szájából ömlik a hazugság. Én kezdetben nekik drukkoltam, aztán volt az az eset, amikor teleajvékolták a világot azzal, hogy a csúnya ruszkik rakétacsapást hajtottak végre Kijevben valami bevásárlóközpont ellen és ez háborús bűncselekmény. Nem az, de azt is elfelejtették bevallani, hogy a bevásárlóközpont aljában ukrán rakétatüzérség állomásozott. Akkor az oroszok nagyon helyesen azonnal leleplezték az ukránok hazugságait. Onnantól kezdve gyanús lett, hogy bármit csinálnak az oroszok, az ukránok háborús bűnt kiáltanak. Az Azov, Aidar és Dnipro zászlóaljak csillogó szemű jófiúiról is sikerült kiderítenie a nyugati médiának, hogy neonácik és ultranavionalista futballhuligánok alkotják. A Vice csinált riportot erről évekkel ezelőtt, csak hát ezt ma nem mutogatják.
Az is kiderült, hogy Mariupol elhagyására Zelenszkij engedélyt adott az Azov fegyvereseinek még a bekerítés előtt. De ők maradni akartak, aztán civilieket vertek, akik menekülni akartak az oroszok zöld folyosóján át. A Mariupolban magukat megadó ukrán tengerészgyalogosokat gyalázta az Azov parancsnoka videóüzenetben. Aztán Orbán Viktor miniszterelnök úr gyalázására vetemedett Zelenszkij, azt sugallta, hogy Orbán kétségbe vonta a bucsai atrocitások megtörténtét. Holott annyit mondott, hogy független, nemzetközi vizsgálatnak kell felderítenie a háborús bűnöket. Ahogy az most történik is, ahogy egyébként a múltban is történt más esetekben (Bosznia, Koszovó, Ruanda stb.). Szóval láthatóvá vált mindenki számára, hogy az ukrán propaganda ellenséget keres a magyarokban, élezi a feszültséget a magyarság ellen, valószínűleg azokat a fegyvereket, amiket a nyugati imperialista hatalmak most rájuk borítottak, a magyar emberek ellen is fel fogják használni az ukrán banderista fegyveresek.
„Élvezi a férfiak figyelmét, szereti, ha valaki rajtam kívül még rajong iránta, dicséri, vagy józsik olcsó bókokkal halmozzák el” – Mindig nyugtalanító, ha a barátnőnek pasihaverja van. Hiába mondja, hogy semleges neki, mert legyen akármilyen jófej, ha az úr tapadós és rendszeres barát, a helyzeten…..
bordon 2022.05.03 02:46:09
@Almandin: A biszex és leszbi kalandokat szerintem a férfiak 99%-a elnézné a nőjének. Már amennyiben nem egy gusztustalan, agresszív, manipulatív, férfigyűlölő leszbika a harmadik, a leszbi fél. Mert sok ilyen van sajnos, ők áskálódnak a férfiak ellen, befolyásolható nőket környékeznek meg, próbálják elidegeníteni őket a párjuktól, majd lepattanóra menni. Nekem volt kapcsolatom, amiben bevettük a főiskolás barátnőm szobatársát is. Nem volt ellene kifogásom, hogy a két lány összemelegedett.
Én is voltam harmadik pároknál. Azok a párok, akik nyíltan keresnek beszállót, harmadikat, házibarátot a feleség számára, ezerszer tisztességesebbek, normálisabbak, őszintébbek, mint az olyan emberek, akik a párjuk háta mögött járnak el bambizni (meg töcskölni) másokkal.

Én sose csináltam olyat az aktuális párom háta mögött, amit a szeme láttára ne tettem volna meg. Mindent meg lehet beszélni, de a másik megtévesztése számomra visszataszító. Nem csak félfelépésről beszélek, hanem a párod háta mögötti kibeszélés, ócsárlás, panaszkodás, vádaskodás is ide tartozik. Aki a párjával nem tud őszinte lenni, az szarember.
bordon 2022.05.03 02:49:55
@Almandin: A férfi barátaid azért csak szárazbarátok, mert te nem akarsz velük szexelni. Háremet tartottál szárazbarátokból. Ha rajtuk múlt volna, akkor ők nagyon megpocsékoltak volna.
1885. Kézikocsi, vitorla meghajtással német Délnyugat-Afrikában, a mai Namíbia területén..
bordon 2022.05.02 16:33:06
@Csernyánszky Pál: Valójában egy pár hét alatt túllendültek volna a császár felakasztásán a japánok. Hiba volt életben hagyni őt.

@jamboox: Ezért tartom a kosárlabdát egy kamusportnak. Inkább egy showműsor a kosárlabda. Van 1-2 180 cm alatti játékos, de akik igazán "jók", azok úgy születtek, edzeni se nagyon kell nekik, hisz testmagasságra nem lehet gyúrni. Ennél még a foci is több lehetőséget rejt a fejlődni kívánó fiataloknak. Pedig hát az is inkább látványsport, biznisz, show, szórakoztató esemény.
Paracord A gazemberség érdemérem 2022.05.01 00:09:01
Már ilyen is létezik bizony: "Gazemberség érdemérem". Azok kapják, akik az ukrajnai háborúban különösen nagy gazemberségeket követnek el, leginkább civilek és védtelenek ellen. Alapja egy aktus: Vlagyimir Putyin április 19-én kitüntette és előléptette az Azatbek Omurbekov alezredes vezette 64-es…..
bordon 2022.05.02 09:56:19
@Nacked blade: Még a nickedet se tudtad helyesen leírni, a kommented meg elég zavaros. Szedni kellene a bogyót, amit az orvos felírt.

A posztban a Katyń-i mészárláshoz hasonlítja a posztoló az állítólagos bucsai eseményeket. Szerintem a párhuzam nem helyes, mert Katyń-ban katonatiszteket öltek meg, így inkább a volhíniai népirtás lenne jó párhuzam, amikor kb. százezer lengyel civilt mészártak le bestiális kegyetlenséggel az ukrán ultranacionalisták, Bandera követői.

A nyugatiaknak nem okozott lelki megrázkódtazást, amikor ártatlan afgán vagy iraki civileket bombáztak le kazettásbombákkal vagy mészároltak le a CIA titkos börtöneiben vagy Abu Greib-ben vagy amikor a szír népre uszították a mérsékelt lefejező dzsihádistákat, amikor a szaúdiak annyit bombázták a jemeni civileket az amerikaiaktól kapott bombákkal, hogy kifogytak a készleteik.
Megy a menetrendszerű rettegés, hogy az oroszok majd atomot vetnek be. De eddig az egyetlen ország, ami atomfegyvert vetett be és ráadásul teljesen szükségtelenül, két katonai célpontnak nem minősülő japán város ellen, az Amerika volt. Indok: így gyorsabban, kevesebb veszteséggel tudták befejezni a háborút. Szóval Putyinnak csak ennyit kellene bejelenteni, hogy atomfegyverekkel gyorsabban és kevesebb veszteséggel be tudnák fejezni a háborút, ez ellen senkinek nem lehet semmilyen kifogása. Amerika precedenst teremtett!

Jogi szemmel az is vicces, amikor a nyugati országok vezetői hisztérikusan népirtásnak minősítik az ukrajnai eseményeket. Ukrajna lakossága több, kb. 44 millió, több millióan már a háború előt elmenekültek nyugatra a nyomor elől. A koronavírusnak nagyságrendekkel több áldozata volt Ukrajnában, mint a "háborúnak".
Emellett minden héten telerettegi Zelenszkij a világsajtót a küszöbön álló orosz vegyi támadással. Meg folyton arról hápog, Ukrajna után a többi európai ország következik és Európa=Ukrajna.
Az első 3 hétben még teljesen és elvakultan ukránpárti voltam, aztán eljutottak hozzám független hírek, megnéztem milyen anyagokat forgattak évekkel ezelőtt a nyugati liberális médiák Ukrajnában, milyen a mostani tálalás, milyen dezinformációt terjeszt Ukrajna, mekkora sugárban okádja az ukrán kormány és lakájmédiája az epét és a hazugságot Magyarországra, így kicsit felnyílt a szemem.
bordon 2022.05.02 10:26:29
@Gazz: És katonatiszteket gyilkoltak meg kisebb részben értelmiségieket. Ha már hasonlítani kellene valamihez a civilek megölését, akkor a volhíniai népirtáshoz kellene, amikor az ukrán banderista ultranacionalisták kb. százezer lengyel civilt gyilkoltak le bestiális kegyetlenséggel. Erről persze ma nem szabad beszélni, mert hát Bandera arcképével díszített járművel, katonai egyenruhákon felvarrók elég sűrűn előfordulnak az ukrán oldalon. Magukat az ukránok posztolják büszkén ezeket a képeket, videókat, nem valami körmönfont orosz mesterkedés ez.

@Lehetnék én is: Zelekszkij a nyugatiak által felszopott helytartó, ömlik a szájából a hazugság. Orbánra utalgatva azt bírta mondani, hogy egyes európai vezetők kétségbe vonják a bucsai atrocitásokat. Persze Orbán nevét nem merte kimondani. Orbán amúgy annyit mondott, hogy független szakértők és egy nemzetközi bíróság kell hogy eljárjon az ügyben. Ahog eddig boszniában, koszovóban meg máshol is történt.
Ukrajnát romba döntötte az, hogy Hunter Biden az apja érdekében ott megkeverte a kakit.
Ha Trump marad az elnök ilyen háborúra nem került volna sor, mert az amerikaiak tudták 2008 óta, hogy Ukrajna NATO csatlakozásának belebegtetése a vörös vonal az oroszok számára.

reaktor.hu/2022/04/15/ukrajna_nato-csatlakozasanak_belengetese_volt_a_voros_vonal_egy_2008-as_amerikai_kovetsegi_tavirat_t

Minden országban van ilyen vörös vonala, Amerika se tűrte el, hogy Kubában győzött a forradalom és szovjet rakétákat akartak oda telepíteni. Vagy bármilyen baloldali kormány alakult vagy bármilyen népi mozgalom indult Latin-Amerikában, az USA rögtön felállította a CIA által kiképzett széljobbos helyi halálosztagokat (El Salvador, Nicaragua, Chile, Panama, Dominika, Honduras stb.).

Ha Ukrajnát beengedik az EU-ba, akkor ki fogja nyírni Magyarországot, minden fórumon a magyar érdekek ellen fognak szavazni. Romániával és Szlovákiával összefogva egy új kisantantot hoznak létre Magyarország ellen.

Ukrajna a világ egyik legkorruptabb állama, 30 éve a failed state kategóriában versenyez.
  Egészen bicskanyitogató, ahogyan a nyugati nagyokosok kioktatnak bennünket demokráciából. A jelenség egyáltalán nem új; évtizedek óta lenézően osztogatják az észt, hogy miképp is kéne élnünk. Ami megváltozott: ma már a formára sem adnak. Ma már úgy dirigálnak és úgy kérnek számon, hogy a…..
Miért jobbak a huszonévesek? Posztolónk szerint azért, mert önzetlenek, energikusak, nincsenek azok a problémák, mint az idősebb korosztállyal. Valamint függetlenek, nem kötik őket szabályok, lelkesek, van életük, sosem fáradtak, nincsenek kiégve, kíváncsiak és mindenre kaphatóak.   Ha esetleg…..
wagmg Mi a baj az orosz tankokkal? 2022.04.28 14:44:09
Előrevetíteném, hogy nem vagyok szakértő, még csak messziről, ködben sem vagyok szakértőnek látszó tárgy. Összeszedtem viszont pár dolgot, ami segíthet megérteni, hogy miért van ilyen sok kilőtt tank ukrajnában. Minden harckocsinak, minden fegyvernek vannak erősebb és gyengébb pontjai, minden…..
bordon 2022.04.29 04:09:03
Kapargatja a felszínt a posztoló, de legalább elismeri, hogy nem szakértő.

Az ukrán ultranacionalisták nyilván a sikeres támadásaikról töltenek fel videókat. A posztba beillesztett Guardian youtube csatornáján megjelent videóban talán két járművet találnak el az ukrán ultranacionalisták, a többi igaz, hogy összezavarodik, de visszavonul. Az az oszlop pont nem semmisült meg teljesen.
Ha Irakban az amerikaiak akár csak forgalmi dugóba keveredtek egy településen, akkor annyira beszartak, hogy rögtön szétlőtték az egész környéket, áthajtottak a tankokkal az iraki civilek járművein, légicsapást kértek a környékre.
Valójában ez a helyes megközelítés. Az oroszoknak szét kellett volna lőni a környező házakat átvonulás előtt, légicsapásokkal előkészíteni a terepet. Az oroszok úgy mozogtak kezdetben, mintha hazai terepen lettek volna, kímélték a civil infrastruktúrát. Amerikai csapatok ilyen könnyelműséget sose követtek volna el.

Még valamit elfelejtett a posztoló. Nem csak az oroszok tankjainak gyenge pontja, amiről írt, hanem az ukrán tankoké is. Ugyanis az ukránok is hasonló gépeket használnak, leginkább T-64-eseket.
A Javelin vagy NLAW rakéta ellen meg nemigen véd a lőszer elszerapálása se. Az orosz és ukrán tankok eleve kicsik a nyugati imperialista országok tankjaihoz képest, tehát kisebb a belső tér, gyengébb a páncélzat.
De egy Javelin vagy kínai klónja a nyugati országok tankjait is meglékeli. A szaúdi hadsereg jemeni népirtása során elég sok amerikai gyártmányú (export verzió) Abrams tankot vesztett Konkurs páncélelhárító rakétákkal szemben is.

Ha valaki kizárólag ukrán ultranacionalista propaganda forrásokból tajékozódik, azt azt hiheti, hogy kizárólag az oroszok vesztenek tankokat, katonákat, repülőgépeket. Az a hamis kép is kialakulhat az együgyű médiafogyasztó fejében, hogy az oroszok kizárólag ukrán civileket bombáznak le. Például most bírta leírni az indexponthu a címlapon, az ukrán külügyminiszterre hivatkozva, hogy az oroszok barbár rakétatámadást hajtottak végre Kijev ellen 3 rakétával és van pár sebesült. Azt nem írják, hogy Kijevben a levegő-levegő rakétákat, Neptun partvédelmi rendszerhez való rakétákat és rakéta sorozatvető lövedékeket gyártó Artem fegyvergyárat támadta az orosz rakétacsapás. Mindig elfelejtik megemlíteni a nyugati médiumok, hogy több százezer dolláros cirkálórakétákat az oroszok nem panelházakra lövöldöznek el, hanem fegyvergyárakra, fegyverraktárakra, NATO hadianyag raktárakra, külföldi zsoldosok kiképzőközpontjaira.
Ha egy Kalibr cirkálórakéta lakóépületre zuhan, az általában azért van, mert légvédelmi találat éri és lepottyan valahol.

A fősodratú média jelenleg teljesen ukránpárti, féligazságokat közöl.
Reddit-en az ukrán háborúval foglalkozó thread-ekből kimoderálják az ukrán veszteségekről szóló híreket.

Érdemes a Telegram csatornákat figyelni, mert ott az ukrán ultranacionalisták és az oroszok is szabadon tehetik közzé a videóikat, képeiket. Ott azért lehet látni sok halott ukrán neonácit, neonáci szimbólumokkal az egyenruhájukon, meg az oldalukon harcoló elfogott vagy szétlőtt fejű külföldi NATO zsoldost, oroszok által elfogott modern NLAW, Javelin, Panzerfaust-3 fegyvereket, Olaszország által adományozott 120 mm-es aknavetőket ládaszámra.
Meg orosz Spetsnaz alakulatokat, amint éjjellátókkal, hőkamerákkal felszerelve megtámadják az ukránok állásait és szétlövik őket. Szóval az oroszok a kezdeti töketlenkedés után magukhoz térnek lassan és felőrlik az ukrán ultranacionalista bandákat legalább Donbaszban.

Putyin elfinomkodta a dolgot kezdetben. Elhitte, hogy nagyobb károk okozása nélkül be tud vonulni Ukrajnába. Ha lett volna esze, az első három hétben csak bombázza és cirkálórakétákkal lövi Ukrajnát, míg minden híd, fegyverraktár, erőmű, autópálya, vasút, laktanya, gyár meg nem semmisül. Aztán esetleg be lehet vonulni szárazföldi csapatokkal. Ahogy az amerikaiak csinálták Szerbiában (oda még a terrorbombázás után se mertek bevonulni), Irakban, Afganisztánban.
bordon 2022.04.29 06:23:32
@Fidesz bérszámfejtés: Menj fel reddit-re UkraineWarVideoReport threadre, ott színtiszta ukrán propaganda megy. Aki posztol egyetlen ukrán katonai veszteségről egy objektív hírt, azt lehurrogják, hogy ukránellenes vagy oroszbarát. Ez a nyugati hozzáállás, kreálnak egy echo chambert és megy a circlejerk hogy Ukrajna a legnagyobb, győzni fog, az orkokat ki kell irtani, Putyinnak vége, megyünk önkéntes harcosnak Ukrajnába (ilyet valószínűleg valami 14 éves fiú ír).

Nem kétlem, hogy van orosz propaganda a világban, de az jelenleg szinte kizárólag orosz belföldi fogyasztásra van beállítva. Ugyanis mindenhol letiltották a Russia Today és hasonló csatornákat és sehol meg se hallgatják az orosz álláspontot. Márpedig így béke nem nagyon lesz.
A Telegramon (ami egy szabad kommunikációt biztosító app, ezért a nyugati titkosszolgálatok és a Kreml szemében egyaránt szálka) van ukrán propaganda van orosz propaganda meg van kb. semleges, tárgyilagos nézet is. Sokkal kiegyensúlyozottabb a kép. De nyugaton kb. senki nem használ Telegramot, pláne orosz/ukrán nyelvű csatornákat nem követ senki ott. Tehát ezek a Telegram csatornák leginkább orosz belföldi vagy ukrán belföldi fogyasztásra fókuszálnak.

A nyugati médiák tele vannak azzal, hogy a lengyelek nem vesznek többé orosz gázt. Ja, csak azt mindenki elfelejti, amit a Telegram csatornák le mernek írni, hogy ezzel egyidőben ugyanakkora mennyiségű orosz gázt vesznek Németországból induló visszaszállítással. Mert a szemét, áruló németek megveszik az orosz gázt, a hős lengyelek meg nem az oroszoktól veszik a mocskos orosz gázt, hanem a szemét, áruló németektől. MegaLOL

Közben persze az ukránok is bezsebelik az orosz gáz tranzitdíját meg használnak jó sok orosz gázt.

Jelenleg kénytelen vagyok azt írni, hogy Orbán hozzáállása a legnormálisabb az egész cirkuszhoz.
A törökök is okosan csinálják, tolják a drága fegyvereket Ukrajának (nem ingyen, mint a nyugati NATO tagok), közben egyetlen szankciót se léptettek életbe az oroszokkal szemben, szabadon kereskednek velük, a török tengerparton bulizik az orosz ellenzéki sorosista emigráns és az orosz oligarcha is. Annyira még Orbán se csinálja jól, mint Erdogan.
bordon 2022.04.29 06:40:28
@juletræ: Pubika, a háború nem most indult, hanem 8 éve, amikor az amerikaiak az arab világ felforgatása után tizenkilencre még lapot húztak és megpuccsolták a legitim ukrán kormányt. Ott indult a balhé.
A mostani hadműveletek annak a konfliktusnak az eszkalációját jelentik. Miért eszkalálódott a konfliktus? Mert 8 évig öntötték a fegyvert az ukrán neonácikra az amerikaiak (John McCain kezet is rázott az ukrán neonácik vezetőivel), és most belengették Ukrajna NATO csatlakozását. Ez volt az utolsó csepp az oroszoknak. Ja, az amerikaiak pontosan tudták már a 2000-es évek óta, hogy ez az a vörös vonal, amit nem szabad átlépni. Oroszország elviselte, hogy a Baltikumba benyomult a NATO, lenyelték. Grúziában már betelt a pohár, amikor Saakashvili kihúzta a gyufát. Saakashvili mögül akkor az amerikaiak is kihátráltak, annyira elmebeteg volt, amit művelt, persze az ukrán nacionalisták a hóna alá nyúltak.

Én nem állítom, hogy az oroszoknak mindenben igazuk lenne, de hogy az ukrán újfasiszták se hibátlanok, az fix.

A status quo fenntartása, Ukrajna semlegessége egy teljesen járható út lett volna.

Azt elvárni, hogy az oroszok elviseljenek minden nyugati katonai, titkosszolgálati nyomulást a határaik mentén, az egy ostoba, nyugati imperialista hozzáállás. Mit szólna Amerika, ha Mexikóban egy kínaiak által támogatott puccs egy kínaiakat kiszolgáló bábkormányt juttatna hatalomra, aztán elkezdenének atomfegyvereket telepíteni az amerikai határra? 48 órán belül totális háborút indítana Amerika Mexikó ellen.

Ja és próbálj meg magyar betűket használni, ha nekem megy Ázsiában, akkor neked is fog.
Két hónappal az orosz hadsereg Ukrajna ellen megindult (hadüzenet nélküli) háborújának megkezdése után érdemes elgondolkodni azon, hogy miként is végződhet ez a konfliktus. Jelenleg hat lehetséges forgatókönyvről beszélhetünk, melyeknek különböző a valószínűsége. 1. Megegyezés és Ukrajna…..
bordon 2022.04.28 11:50:34
@Etniez: Magyarországon jelentősen magasabb az életszínvonal, mint Ukrajnában. Ukrajna kb. a Fülöp-szigetekkel meg Kambodzsával van egy szinten. Annyit mondanék, hogy Bulgária és Románia is köröket ver Ukrajnára. Korrupció tekintetében is. Magyarország nem egy tökéletes, de a magyar államiság összehasonlíthatatlanul erősebb, mint az ukrán. Magyarországon is van egy-két oligarcha, de őket a politika engedi tollasodni. Ez se jó, de Ukrajnában meg az oligarchák az állam felett állnak, ők irányítanak, magánhadseregeik vannak, ezekből lettek a neonáci alalulatok (Aidar, Azov, Donbas, Dnipro-1, Dnipro-2 zászlóaljak, mind egy-egy oligarcha halálosztagaként kezdték a tevékenységüket). Kb. mint a közép- és dél-amerikai ületevényesek, bányavállalatok, olajcégekek zsoldoscsapatai.

Lehet szarozni Magyarországot, csak akkor Ukrajnát meg tízszeresen lehet szarozni.
bordon 2022.04.28 12:06:10
@kenyércsücsök: Nem nekem írtad, de beleugatnék.
Kelet-Magyarországról származom, elég sok romániai magyart (partiumit és székelyt), kárpátaljait meg felvidékit is ismertem. Vajdaságit csak néhányat.

Egyetemen volt évfolyamtársaim közt romániai és kárpátaljai is. Tanáraim közt romániai származású magyar is. A romániaiak se voltak emberként kezelve sok esetben, de amit az ukrajnai magyarokkal csináltak az ukránok már akkor, az vérlázító volt. Egy srác eljött Magyarországra egyetemre, meg kellett vesztegetnie az ukrán határőröket, hogy átléphesse a határt. Többet vissza nem is mehetett.

Én nagyon elleneztem, amikor az Orbán-kormány elkezdte megszórni a határontúli magyarokat magyar útlevéllel. Most látom az értelmét, mert az ukránok tolnák bele a magyar fiúkat a húsdarálóba keleten. Amúgy magyar, román, orosz származásúként nem egy vidám történet az ukrán hadseregben szolgálni. Pár napja olvastam egy oroszajkú ukrán katona sztoriját, mivel ukránul rosszul beszélt, ketrecbe zárták, bántalmazták, kínozták az ukrán parancsnokai, bajtársai. Pedig ő az ukrán hadseregben szolgált! Az volt a bűne, hogy orosz etnikumú volt. Amikor a ruszkik elfogták, meg tudta mutatni a videófelvételeket, amiket a társai csináltak a kínzásáról.
Szóval most a magyar útlevél életet ment Kárpátalján.
bordon 2022.04.28 15:58:36
@Etniez: Pubika, én is ezt mondom, igen, ez a lényeg, hogy Magyarország egy EU szinten elég korrupt állam. Ukrajna meg a világ egyik legkorruptabb állama. Nagyságrendi a különbség. Dániából nézve persze mindkettő szarkupac, csak hát míg Magyarországon Mészáros Lölő kap pár zsíros szerződést, Ukrajnában az oligarchák magánhadseregekkel rendelkeznek. Picit más szinten megy ott a biznisz és az erőszak monopóliuma nincs az államnál. Utóbbi azért egyetlen európai államra se jellemző, mert ez a "failed state"-ekre jellemző tulajdonság.

A magyar ballibek éljeneznek, hogy a magyar EU-s támogatásokat meg fogják vonni, de arról senki nem beszél, hogy minden Ukrajnának juttatott európai uniós forrás, amerikai segély, felajánlás el lesz sikkasztva. Nekem nem fáj, én már emigráltam, az EU-n kívülre. De aki most az ukránok faszát szopkodja, hogy milyen fasza gyerekek, azok nem látják át, hogy, kb. olyan anarchia volt Ukrajnában már a háború előtt is, mint Oroszországban a Szovjetunió felbomlása után. Az elég szar.
wagmg Moldova, itt az idő... 2022.04.26 11:34:30
Itt az idő, hogy Moldova behívjon egy hadsereget. Kérdés, hogy melyiket is... Én valami nemzetközi békefenntartó hadseregre gondolnék a helyükbe, valami csapatra, amiben nincs benne az orosz állam. Az UN (ENSZ) nem nagyon menne, benne vannak az oroszok, de mittudomén, akárki. Mert ha nem az oroszok…..
bordon 2022.04.27 14:59:55
@BOAR: Pedig ez egy valószínű eshetőség, amit már a nemzetközi médiában is tárgyaltak.
"Megvédeni" Moldovát, elfoglalni a Dnyeszter Menti Köztársaságot és ezzel lenullázni annak az esélyét, a Fekete-tenger partvidékét elfoglalva Oroszország, egyesülhessen az a terület Donyecktől a Dnyeszter Menti Köztársaságig egy Novorosszija nevű államalakulatként.
Mióta Putyinék belengették, hogy Odesszán át a Dnyeszter Menti Köztársaságig nyomulnának, ez a lépés logikus a NATO részéről. Nem kell hozzá Ukrajnába belépniük NATO csapatoknak, elég, ha a románok támogatásával a moldáv kormányerők és NATO támogatást élvező ukrán nacionalisták benyomulnak a Dnyeszter Menti Köztársaságba. Moldova megszállása szükséges, mert nem NATO tag, így szabad préda, tehát vagy az oroszok vagy a a románok és ukránok fogják megszállni.
Vicc, de igaz, ráadásul nem is én találtam ki. Azt hittük, hogy az orosz hadsereg a világon a második legerősebb hadsereg, kiderült azonban, hogy csak ukrajnában a második legerősebb. Igaz... vicces, mert igaz.   Nem csak én mondom, ők is mondják... Szóval sok baj van az orosz hadsereggel,…..
bordon 2022.04.27 05:49:47
@11110000: az a 22 ezres szám az orosz halottakról ukrán propaganda. Valójában kb. 15ezer orosz halott van eddig. Ami szintén rengeteg, de hát a támadó erők mindig is többet kockáztatnak, pláne, hogy Putyin érdemi bombázás, légicsapások nélkül beküldte a szárazföldi csapatait (olyan számban, ami nem biztosított döntő fölényt egyetlen fronton sem az oroszoknak), az ukránok meg 8 éve csak erre készültek, fegyverekeztek, NATO kiképzést, technikát és hírszerzési információkat kaptak.

Az ukrán veszteségekről senki nem beszél, minduntalan a civil veszteségeket emlegetik, holott naponta pár száz ukrán katona is meghalt. Telegramon vannak csatornák, ahol nem csak a kiégett orosz tankokat mutogtaják, hanem a lemészárolt ukrán katonákat is.

Nyilvánvaló, hogy az ukránok azt akarják sugallni, hogy megnyerhetik a háborút és ők nem szenvednek katonai veszteségeket, csak a civileket ölik az oroszok. Ez a propaganda.
Nem állítom, hogy az oroszok egy különösebben sikeres inváziót hajtanának végre, de a küzdelem kiegyenlítettebb, mint azt az ukránok sugallni próbálják.

Az volt a baj, hogy Putyin elhitte, hogy a begördülő orosz csapatokat virágokkal fogja dobálni az ukrán lakosság. Olyan hetekig tartó, mindent megsemmisítő légicsapások kellettek volna, mint amit Líbiában, Szerbiában, Irakban vagy Afganisztánban művelt a NATO. Putyin elfinomkodta a dolgot.
Határonkívül Hogy van Putyin? 2022.04.24 12:19:35
           /Copyright: Reuters/              Egy biztos, az ördög nem alszik           Putyin egyáltalán nem tűnik egy makkegészséges,kicsattanó formában lévő 69 éves férfinak.       Arca felpuffadt, egyes plasztikai szakértők szerint  arca "túl" sima, ránctalan korához képest. Feltételezhető…..
bordon 2022.04.26 00:30:09
@s: A britek és amerikaiak se kérdezték meg az átlagembert, hogy lerohanják-e Irakot. Colin Powell belengetett egy kamu anthraxos fiolát az ENSZ-ben és meg is volt a casus belli.
Putyin ott követte el a hibát, hogy finoman kezdte a háborút. Ha Amerika indít háborút, akkor a 2 hét totális bombázással indítja, minden infrastruktúrát, erőművet, nagyfeszültségű vezetéket, fegyverraktárat, hidat, vasutat, TV-tornyot, fegyverraktárat, minisztériumot, gátat, repülőteret, radarállomást porig bombáz, aztán esetleg bevonul szárazföldön. Az oroszok pár órás légi előkészítés után begördültek, ami hatalmas hiba volt.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a… Parathropus boisei. Emberelőd ő, igen kicsi aggyal, és így egy evolúciós zsákutca is. Igen ám, csakhogy jöttek a botor Homo erectusok, és nem számolva a Parathropus boisei butaságával és pláne lehetséges betegségeivel, párosodtak velük. Csak az az egy kár,…..
bordon 2022.04.23 16:03:53
@Kublai kan: Az én herpeszemet gyerekkoromban kaptam el gondolom anyámtól, nagyanyámtól. Ma már ritkán jön elő, csak ha le van gyengülve az immunrendszerem, például sima nátha, allergia stb. miatt.

A herpesz elleni krémek tényleg jók, a hólyag elő se jön, ha már a kezdeti tünetek jelentkezésekor (húzó érzés az ajakban) bekeni a területet az ember.

Nyilván minden okozhat halált, ez is. Az esélye minimális.