Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bordon

0 bejegyzést írt és 748 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha azt gondoljuk, hogy a történelem nem ismétli meg önmagát legalább nagy vonalakban, mintázatait tekintve, akkor egyúttal annak a feltételezésnek is helyt adhatunk, hogy egy kivételes korban élünk, aminek nincsenek kapcsolódási pontjai a múlttal, és mi minden tekintetben képesek lennénk meghaladni…..
bordon 2023.01.06 11:31:57
@chrisred: Ha az utóbbi pár száz évet névrzd, Amerika meg Nagy-Britannia az, akik kb. 10 összefüggő békeévet nem tudnak egyben felmutatni. Ők is a mongoloktól örökölték az agresszív attitűdjüket?

Mellesleg az ukrán genetikailag még az orosznál is félázsiaibb, besenyőbb, mongolabb, tatárabb, törökebb, kazárabb. Az ukránoknál divat pogány módon csimbókra eresztett hajjal vagánykodni. Mert hogy ők kozákok.

Ha a mongol vér, örökség lenne a hódító politika gyökere, akkor Mongólia, Kína és a közép-ázsiai országok is hódítanának, legalább a szomszédjukat.
A nyugatiak mikor fertőződtek a mongol agresszióval? Brit birodalom vajon a mongol vértől és mentalitástól fűtött angolkóros angolok miatt lett akkora?
Amerika dirigálhat a háza táján, sőt, sok ezer kilométerre délre is, fasiszta diktátorokat, brutális katonatiszteket segíthet hatalomra, nehogy az amerikai cégek befektetései veszélyben legyenek holmi balos őslakos parasztvezérektől.
Oroszország meg nem mondhatja, hogy szomszédjába ne jöjjön a NATO, ami mást se csinál 30 éve, mint konfliktusokat kreál, lerohan országokat, feldarabol államokat, szeparatistákat segít (Koszovó).
bordon 2023.01.06 12:46:58
@chrisred: Kelet-Európa megszállása történelmi szükségszerűség volt.
Egyszerűen a nyugati hatalmak azt mondtak a szovjeteknek (nem oroszoknak, hisz az ukrán is bene volt akkor a SzU-ban), hogy tessék, vigyétek elvtársak Kelet-Európát, nem szállunk partra Görögországban, Albániában, nem vonulunk be a Balkánon át Közép-Európába. Felosztották Európát a nagyhatalmak, a szovjetek nem egyedül döntöttek erről.

Megjegyzem a jugoszlávoknál kezdetektől nem volt szovjet katonai jelenlét, a románok is sikerrel kilavíroztak a szovjet védőszárnyak éd közvetlen befolyás alól és megteremtették a maguk beteg nacionalista kommunizmusát. Ausztria kilobbizta, hogy 55-ben kivonuljanak tőlük a szovjet csapatok. Meg a nyugatiak is, teszem hozzá gyorsan. Tehát semleges lett az ország, de nyugatos berendezkedésű, beállítottságú. Ilyen lehetett volna Ukrajna is, ha nem korruptak velejükig az ukránok. Most nem lenne áramszünet és nem halt volna meg hatvanezer ukrán fegyveres meg ugyanennyi orosz katona.

Ahogy a hidegháború alatt a szovjetek nem engedték ki a taborból a lázongókat (Magyarország, Lengyelország '56-ban, Csehszlovákia '68-ban), úgy a nyugati tőkés, imperialista rend is szétzúzta a kifelé kacsintgatókat. Erről szóltak a gyarmati háborúk (tehát az imperialista jelző nem túlzás a nyugatra nézve), illetve ahol baloldali, demokratikus fordulat kezdődött volna, ott valami fasiszta katonatisztet emeltek hatalomra, megtámogatták a CIA kiképzőivel, fegyverekkel, halálosztagokat pénzeltek. Irán, Nicaragua, Grenada, Chile, Dél-Korea, Tajvan, Fülöp-szigetek, Egyiptom és a többi. Az arab tavasz is erről szólt, hogy az imperialista nyugat megránotta a láncot az arab világon. Ahol véletlenül valami mérsékelt iszlám forradalom jött volna, teljesen denokratikusan (Egyiptom), ott hirtelen a katonaság puccsolt. Az a katonaság, amit az amerikaiak szereltek fel, képztek ki.
bordon 2023.01.09 08:50:05
@chrisred: Pubika, a masodik világháború alatt a britek és amerikaiak hitegették a magyar vezetést a kiugrás lehetőségével, különbékével, sose gondolták azonban komolyan, hogy ők a Balkán felől bevonuljanak Közép-Európába. Erről nemrég volt cikk az indexen, új levéltári adatok alapján. A nyugatiaknak a holokausztról is tudomásuk volt, nem nagyon zavarta őket.
A szovjetek kivonultak Ausztriából 55-ben. Tehát a magyarok reménykedtek, hogy náluk is elérhető valami függetelenedés a szovjetektől. A nyugatiaknak 56-ban csak hitegetésre tellett, de fontosabb volt nekik a szuezi csatorna, mint Magyarország.
Kelet-Európa oda lett lökve a szovjeteknek és talán pont a korábbi évszázadok összekacsintó össznépi mutyizása, ügyeskedése, kiskapuk keresése miatt tudták a kelet-európai népek túlélni a szovjet korszakot. Korábbi hódításokat is túléltek a kelet-európaiak, a török, tatár ráadásul nem nagyon épített, fejlesztett semmit Kelet-Európában, ellenben a szovjet hódítók azért odaraktak erőműveket, utakat, ipart, panelházakat, tervgazdalkodást, ami persze nem volt ideális, de a kezdeti padláslesöprések után mégse a török-tatár rablógazdálkodás folyt. A szovjet emberek rosszabbul éltek, mint a magyarok, de pláne a kelet-németekhez képest szar volt szovjet lakosnak lenni. Végül aztán nem is a kelet-európai kvázi gyarmatok omlottak össze gazdaságilag, hanem a szovjet gyarmattartó.
Lehetett volna sokkal rosszabb is a szovjet uralom Magyarországon. Csak meg kell nézni mi ment Albániában, Romániában, Észak-Koreában, ahol a szovjeteknél radikálisabb szélbalos, vagy nacionalista-kommunista diktátorok voltak hatalmon. Nagybátyám, nagynéném, szüleim mind a szovjet időszakban szereztek diplomát osztályidegenként. Szabadság volt? Nem. Nem mehettek arra az egyetemi szakra, amire akartak, csak ideológiailag semlegesebb szakokra. De voltak kiskapuk.

Kelet-Európában sokkal korábban gyökerezik a korrupció, urambátyám gondolkodás, oligarchák és központi hatalom vetélkedése. Az ukrán nem a bolsevik uralom alatt lett korrupt nép, ahogy a török se, a magyar se, az orosz se.
Az ukránok ennyi évvel a rendszerváltás után már nem hivatkozhatnak a szovjet múltra. Az ukránok a lábukkal szavaznak, milliószámra elhagyták a hazájukat már korábban is, mert szar volt ott az élet. Most a különleges katonai művelet ürügyén 8 millióan dobbantottak és sose fognak visszatérni Ukrajnába, mert Nyugaton a segély összege magasabb, mint egy ukrán orvos fizetése.
                       „A korkülönbség nem áthidalhatatlan, de ha a gyerek téma miatt lesz vége, akkor azt is elfogadnám” - Levélírónk nem a szabadságát félti, csak kissé váratlanul érte, hogy pasija gyereket szeretne, pedig részéről nem lenne most aktuális. Vajon ez később a kapcsolat rovására…..
bordon 2022.12.29 02:18:55
@Almandin: Persze, értelmet adhat az életnek a macska is. Egyre több nőnek jut ez a sors.
A gyerek nem felborítja az életet, hanem kiteljesíti, teljesen más szintre emeli. Hozzáállás kérdése.
Gyermekes emberek életük végén ritkán szokták megbánni, hogy utódot hagynak hátra. Gyermektelenek inkább megbánják a gyermek hiányát.
Nyilván nem kell mindenkinek gyerek a faj fenntartása nem egy hülyepicsán múlik szerencsére.
Mindenesetre sokat elárul valakinek a személyiségéről, neveltetéséről a gyermekvállaláshoz való viszony. Írom ezt úgy, hogy családomban van pár gyermektelen, akik összeférhetetlenségük miatt maradtak egyedül, vagy van párjuk, de inkább kutyát tartanak, minthogy gyerekük legyen, mert paranoid módon rettegnek a jövőtől, úgy, hogy állami munkahelyen kiemelten magas illetményt zsebelnek be. Nagy házban laknak, de eszükbe se jut gyereket vállalni.

Gyermekvállalás se tesz ugyanakkor jobb emberré. De az se, ha végtelen minőségi időt töltenek együtt a pár tagjai, mert az egy idő után alap lesz, hogy utazgatnak, fogyasztanak. A nyelvtanulásnak mondjuk magyar viszonyok közt nem sok értelme van, írom ezt úgy, hogy beszélek magyar mellett pár nyelven. Teljesen jól ellennék magyar-angol, magyar-német nyelvpárral, ha Magyarországon élnék. Egy sokadik nyelvnek portugálul tanulgatni tényleg csak a végtelen unalom, az élet üressége elleni küzdelem.
                       A hölgyet nem érdekli, hány éves, ha buliról van szó, pedig Posztolónk – aki hol vele van, hol nem - igyekszik segíteni rajta. Még annak ellenére is, hogy amikor együtt vannak, olyanokat mond neki, hogy már tudja, miért hagyta el többször is. Elmond rá sok mindent, mégis…..
bordon 2022.12.24 16:36:43
@Lorrh: A szaporodás természetes igény, ugyanakkor ma már nem kell mindenkinek szaporodni. De ha a férfi, mint a posztoló is, vergődik a kapcsolatban, akkor lehet, hogy a női hölggyel nem azonosak a céljaik az életben. Ha a nő negyvenes, akkor belőle már nem lesz anya. Ha a férfi is negyvenes, belőle még lehet apa. Ha erre lenne igénye. Nem kötelező, de egy fiatalabb nővel ez IS megvalósítható.

Az amúgy egy tévhit, hogy idősödve megkomolyodik a nő, felelősségteljes lesz, tiszteletreméló asszony.
Aki huszonévesen egy hülye picsa volt, az negyvenes éveiben is hülye picsa lesz a többi negyvenes nőhöz viszonyítva.
A posztoló nőjénél se frissen jött dolog ez a picsáskodás. Dugni jó az ilyet, könnyű is. De szaporodni nem ezzel kellene. Persze nem kötelező utódot nemzeni, de ha valaha is tervben van ez a férfinek, akkor kezdjen egy fiatalabb, normálisabb nőt becserkészni.
Elegem van a nyavajgásból, hogy az ukrajnai háború árát Európa fizeti meg. Európa kizárólag magának köszönheti azt, amiben most van. Tetszettek volna gondolkodni... Európa évtizedeken keresztül üzletelgetett, kiszolgáltatta magát egy birodalmi álmokat dédelgető, agresszív, ázsiai diktátornak és…..
bordon 2022.12.23 08:44:05
@arthurthedent: Hazudsz, de hamar lebuksz! Én leírtam, hogy milyen tagokat vett fel a NATO annak idején. Nem a jelenről írtam, hanem hogy a NATO az imerialista nyugat korbácsaként funkcionált és ma is ezt a szerepet tölti be. Gyarmattartók és diktatúrák, voltak a tagjai. Ma meg agresszorok, Irak, Líbia, Szíria, Szudán, Jemen, Szerbia, Afganisztán mészárosai. Nesze neked diversity!
Tehát amelyik állam már benne van, az lehet akármilyen diktatúra, tőlük semmit se kérnek számon. Az új tagokra vonatkoznak a demokrácia, diversity meg kutyaphasza kritériumok. Aki számít, az már majdnem mind tag. Törökország? Rájuk illik a szólás: Kivéve a gyevi bírót!
Amit a törökök tesznek, az oké, oda se nézünk inkább. És nem azt mondom, hogy Törökország vesszen, mert ők csak a saját nemzeti érdekeik szerint cselekszenek. Hanem hogy a NATO se jobb, mint az oroszok, a demokrácia, diversity egy szlogen. Ki kellene mondani, hogy a tőkés nyugat az elitje anyagi érdekei mentén dönt, háborúzik. Be kellene fejezni ezt a demokrata, pluralista, sokszínű mantrát.
bordon 2022.12.23 10:51:25
@Boldeone2: Ukrajna hatalmas földekkel rendelkezik, ami a jövőben bizony kincs lesz. 8 milliárd ember van a bolygón és egyre nő a számuk.
Tudod Bill Gates, Bezos, Zuckerberg mibe fekteti a virtuális játékszerekkel termelt pénzét? Termőföldekbe. Mert bitet és bájtot lehet kreálni végtelenségig, de föld már nem lesz több.
Pénzzel addig lehet uralni valakit, amíg elismerik az adott pénztnemet értékmérőként. A dollár mögül lassan ki fog hátrálni pár nagy gazdaság az egymással kötött ügyleteikben, aztán a petrodollárnak annyi. Akkor már csak konkrétan fegyverrel és a termelőeszközök, földek tulajdonlásával lehet uralni a világot.

Amerika pedig nem Európa szövetségese, hanem gazdája akar lenni, aki tartja a pórázát. Az angolszász országok összeborulnak, a franciák, németek és más európaiak meg szenvedhetnek, fizethetik az angolszász országok szarkeverésének árát.
bordon 2022.12.23 11:01:12
@Boldeone2: Az is érdekes kérdés, hogy mi az a lator állam.
Az amerikaiak annyi háborút indítottak kamu indokokkal, annyi népirtást hajtottak végre, annyi puccsot szerveztek más országokban, hogy más a közelükbe nem ér.
Atombombát egyértelműen civil célpontok ellen kétszer is bevetettek. Még az észak-koreai diktátor se csinál ilyet.

Ukrajna fekete földje annyira jelentéktelen, hogy ha nem tudnak exportálni elég étolajat és gabonát, akkor a harmadik világ, a Közel-Kelet, Afrika, Ázsia éhezik. Lehet, hogy a Föld területéhez képest picinek látszik Ukrajna, de ott termelik bizonyos gabonanövények nagy százalékát. Lehet, hogy Kína hatalmas, de annak a területnek kis része megművelhető folyóvölgy.

Műtrágyát elvileg bárki báhol tudna gyártani, csak vegyipar kell hozzá, meg energiahordozók. Aztán mégis az egész világ függ az orosz műtrágyától. India és Kína is, ahol azért van hatalmas vegyipar.
Olvasom, hogy Kissinger tárgyalásokat javasol az ukrán háború lezárásaként. Nem tudom minek betudni ezt a butaságot, ennél mondjuk többre számítottam tőle. Soha nem kedveltem, de ostobának azért nem gondoltam. Eddig... Miért is teljesen lehetetlen a tárgyalásos megoldás? Ha egyszerű választ akarunk…..
bordon 2022.12.23 00:30:13
@fkv.119: Túl sok fake newst nézel. Szerinted miért nincs már szó a bucsai témáról?

@arthurthedent: A demokráciát az EU is ellenzi. Ugyanis a demokratikusan megválasztott magyar vezetést igyekszik megbuktatni a brüsszelita elit.
Mert ők elitisták, majd az elit tudja, mi legyen, a plebs meg csak ne jártassa a száját. A demokrácia ugyanis a populistáknak kedvez, de ezt az elitisták nem szeretik.

Amerika sok szövetségesénél nincs és nem volt demokrácia. Jordánia, Szaúd Arabia, Irán a sah idején, Törökország, Dél-Korea a 90-es évekig egy széljobbos diktatúra volt, a latin-amerikai katonatisztekből lett diktátorok.
Amerika politikai vezetői kimondták, hogy ez az ukrán háború nekik hideg birodalmi politikai számításból fontos, semmi erkölcsi érv, demokrácia meg szabadság...
bordon 2022.12.23 01:01:19
@arthurthedent: Az Azov halálbrigád banderista ukrofasiszta vezetőit is elengedték. Egy hadifogolytábort, ahol a banderistákat tartották, az ukránok lebombáztak, szétlőttek, mert hát a kijevi juntának kellemetlen dolgokat tudtak azok a náculó fiúk. Oroszország példásan bánik a hadifoglyokkal, még az olyan terroristákkal is kesztyűs kézzel bánik, mint a banderista fasiszták.
Ellenben Amerika mit csinált bárkivel, akit ellenségének is gondolt? Guantanamo, CIA black sites, kínzókamrák, börtönbe vetettek whistleblower-eket, akik az amerikai imperialista háborús bűnösöket leleplezték. Szerte a világon legyilkoltak dróncsapásokkal bárkit, aki nekik nem tetszett. Amerikaiakat is bírósági ítélet nélkül Obama idején. Nem tudom vágod-e, hogy ez mennyire alkotmányellenes az amerikai jogrend szerint... Pont Obama csinálta ezeket, ami amúgy alkotmányjogásznak hazudja magát.

@fkv.119: Az ukrán nem szövetségese a magyarnak. Nem az oroszokat kell tamogatni, és erről szó sincs, de az ukránt se kellene. Ebből az őrületből ki kell maradni.

A nagyszüleim megélték a szovjet bevonulást, illetve a nagyanyám, a pincében. A nagyfaterom akkor már hadifogoly volt, tudom is, hogy melyik táborban, benne van a nyilvántartásban. A szovjet (nemm csak orosz, hanem jó eséllyel ukrán, örmény, üzbég, burját) fosztogatott, de nem a nagyszüleimnél, ugyanis nagyszüleim a helyi elithez tartoztak, a szép nagy házukba egy nagyon magas rangú tisztet szállásoltak el pár napra, ott szó se lehetett erőszakról, fosztogatásról. Máshol nyilván volt tömegesen.
Nagyanyámat meg a dédanyámat a pincébe költöztették le addig. És az elrejtett ezüstöt, festményeket, antik órát, meisseni porcelánokat tudod kik lopták el? A magyar parasztok. Később sok helyi paraszt házában látták a saját holmijukat a nagyszüleim. Szóval nem csak a szovjet fosztogatott, hanem a magyar is. A nagyszüleimtől a magyar gentikusan moslékzabálók loptak el mindent.

Pubika, Csecsenföldön lehet, hogy te Kadirovot tartod a legrosszabbnak, de hidd el, ő a liberális, mérsékelt iszlámot képviseli. Akik az oroszok ellen harcoltak, azok kalifátust akartak, iszlám államot. Ők voltak a szélsőségesek. Kadirov egy világias vezető, aki ugyan keménykezű, de akik helyette jönnének, azok kifejezetten szélsőségesek.

Ahhoz képest, hogy Amerika a szinte végtelen erőforrásával, katonai erejével bevonult Afganisztánba, Irakba, szétcseszte azt a két országot, majd nem tudott stabil Amerika -barát kormányt hátrahagyni, az elég nagy pofátaesés. Ellenben az oroszok lenyomták a csecsen iszlámistákat, majd egy oroszbarát kormányzatot emeltek hatalomra, hatalmas autonómiával, szóval az oroszok nation building projektje Csecsenföldön ezerszer sikeresebb, mint amit az amerikaiak máshol összehoztak. Csecsenföld nem gazdag még az Orosz Föderáción belül se, de béke van ott és autonómia. A csecsenek nem akarnak már iszlamistákat a nyakukra. Ezerszer jobban jártak a csecsenek az Orosz Föderáció részeként, mint a líbiaiak, szírek, irakiak, afgánok, szudániak, jemeniek akikhez Amerika és csatlósai elvitték a demokráciát bombák formájában.
bordon 2022.12.23 01:09:09
@arthurthedent: A szélsőséges ukrán és belarusz neonáci ezred is elsőként kapott szállítmányokat Nyugatról. Elterjedt náluk a német MG3, vannak vadiúj cseh rohampuskáik, német, spanyol páncélöklök, NLAW, amerikai M4 karabélyok. Előbb kaptak amerikai és más nyugati fegyvereket, mint az ukrán hadsereg.

Nyilván az ukrán fegyverraktárak voltak az első forrásaik. De nem orosz, hanem ukrán fegyverekkel harcoltak! Szovjet mintájú mindkettő, de nyilván nem orosz fegyvereket kaptak az ukrán neonácik.
John McCain is büszkén rázott kezet velük. Jól fekszenek az amerikai elitnél.
                       „Lehet, hogy Ő gyerekként sokat nélkülözött és amiatt van ez? Ilyesmi hagyhatott nyomot benne ennyire, hogy a mostani viselkedését is befolyásolja?” - A barátnő mértéktartóan költekezik és megfontolt, ami jó pont, viszont ha ugyanilyen okokból megvétóz egy Portugál nyaralást,…..
bordon 2022.12.22 12:14:35
@body_andras: Ja egy csaj, aki két lábbal a földön jár és nem akarja, hogy elszórd rá a pénzedet. Blokkolnám.

Persze ebből látszik, hogy kamu a poszt, mert ilyen nő nem nagyon van.
bordon 2022.12.22 15:11:12
@_Amatőr_: @_krampampuli_: @antisocialnetwork: Az én nőm is hasonlóan gondolkodó forma amúgy, de nem ennyire, hogy visszamondjon egy nyaralást, meg baszásra használt ágyon forogjon.
De fizetni szokott, pláne ha olyan helyee megyünk, ami az ő ötlete volt. Sőt, többet költ rám, mint én rá, de többet is keres. Én a lakbérbe beszállok felesbe, ő fizeti a másik felét, de a rezsit teljesen ő fizeti. Mondjuk az nem túl magas összeg itt.
És most jön a meglepetés: ő ázsiai. Nem kell szerintem részleteznem, itt a Távol-Keleten ez a nő fizet bármit is dolog nagyon nem általános. Itt a férfiak be vannak idomítva, hogy közepesnél silányabb muffért is egy élet munkáját teszik a női hölgy lába elé. Az alap, hogy a férfi minimum jobban keressen, mint a nője, de gyakori az is, hogy a csaj házasságkötés vagy legkésőbb szülés után soha többé nem dolgozik. És nem csak gazdagoknál, hanem sima melós, építőipari munkás, teherautósofőr, szakács pasasoknak van otthonülő feleségük. Ha a gyerekek felnőnek, akkor se megy vissza a nő dolgozni, mert akkor már túl öreg hozzá. De az otthonülő feleségek itt nagyon szívesen forgatják a férj keresetét tőzsdén, egész nap az applikáción lesik az árfolyamokat szappanoperák nézése mellett.

Nőm húga már vagy 9 éve nem dolgozik, a barátja meg a nagybácsi-nagynéni tartja el, akiknél lakik éppen. Ez itt tök gyakori.

Ehhez képest én kevesebbet keresek, mint a nőm, ő fizeti a rezsit, helyettem is, étteremben legalább annyiszor fizet, mint én. Ruhát én sose veszek neki ajandékba, ő nekem gyakran. Mondjuk ezt utálom, mert a méretemet csak találgatja, néha hazahoz karcsúsított ingeket, skinny szabású nadrágokat, amiket magamra se tudok húzni.

Én meg jól lerendezem az ágyban meg jóképű vagyok neki, de nem megyek le kutyába, mint egy ázsiai férfi tenné.

Kicsit hosszú lett és személyes, de a kamuposztnál szerintem nem rosszabb.
wagmg Ukrajnába ment milliárdok 2022.12.17 11:12:03
Olvasom a cikket, hogy a "nyugat" eddig mintegy 100 milliárd dollárnyi segítséget nyújtott Ukrajna számára. A ki nem mondott állítás az, hogy ezt a nyugat nem bírja, nem akarja sokáig folytatni, sokba fog ez kerülni, nem lesz ez így jó. Amolyan orosz propaganda szagot érezni a levegőben, "ugyan…..
bordon 2022.12.22 05:18:51
@Etniez: Az amerikai és brit agresszorol meg csak kihátráltak Vietnamból, Irakból, Afganisztánból, Líbiából, Szíriából és hatrahagyták a romokat, legyilkolt emberek millióit. Vajon mikor hurcolják Blairt, Busht, Obamát, a démoni Clinton házasárt?

Kis olvasnivaló, mert van amerikai politikus, aki kimondja, hogy egyszerűen az amerikai érdkekek brutális érvényesítéséről szól.
index.hu/gazdasag/2022/12/21/amerika-szenator-mcconnell-ukrajna-tamogatas-usa-oroszorszag-zelenszkij/
Az emberek sokféleképpen keresték házastársukat a történelem folyamán. A XIX. század második fele óta már hirdetésben is van erre lehetőség. élnek ezzel a móddal maguk a házasulandók, szüleik - és profi közvetítő vállalkozások is. Az 1920-as évekből hoztam egy csokrot most.  "Orvostanhallgató,…..
                       Posztolónk egyre elkeseredettebb, hiszen eddig túl sokat csalódott ahhoz, hogy a bizalmat és optimizmust egyik napról a másikra stabilan újjáépítse. Lehet, hogy valakinek csak alkalmi kapcsolatok járnak?                                  Fedezd fel és használd!  Ha lazán…..
bordon 2022.12.21 00:51:20
Alkalmi kapcsolatból lettek a tartós kapcsolataim. Nem minden alkalmiból lett tartós, de minden tartós alkalmiból lett. Kivéve az első komoly barátnőmet, akivel 5 hónapig ismerkedtünk, bár egyetemi évfolyamtársak voltunk, vittem cukrászdába, ültem a kanapéján merevedéssel a nadrágomban, bemutatott a szüleinek. Szóval ment a "komoly" kapcsolatokra jellemző szerencsétlenkedés. Próbáltam megfelelni a komoly kérő, jófiú, nem csak szexre hajtó udvarló imázsának. Aztán amikor beadta a derekát, akkor nem volt jó, nem voltunk kompatibilisek, ő frigid volt én meg fiatal, pontens srác.

Alkalmi kapcsolatban legalább egyből van kefe. Ha kell azt lenézni!

Amúgy meg mindenkit megcsalnak, ez az élet rendje.

Egyszer megcsaltam a fél éve megismert barátnőmet, amikor külföldön dolgoztam. Lett egy kapcsolatom külföldi nővel. Rosszul éreztem magam emiatt. Aztán hazatérve kiderült, hogy a magyar barátnőm félredugott, míg én külföldön voltam. Ő, a nagyonkatolikus családból jött szende lány. Képmutató ribanc! Nyilván ezután én már semmi komolyat nem akartam tőle, csak 2 hétig még minden pózban ledugtam, majd búcsút vettem tőle. Akkor áldottam az eszem, hogy nem vártam rá hűséges fiúként, hanem kihasználtam a kínálkozó alkalmat.

Tanulság: azt nem fogod tudni megváltoztatni, hogy mindenki félredug. Erre nincs befolyásod. De eldöntheted, hogy te csak megcsalt béta maradsz életed végéig, vagy részt veszel ebben az össznépi társasjátékban és néha élvezed az életet te magad is. Ha mindenki félredug, akkor az csak nem lehet annyira rossz dolog!
Nem kell mindig a fasz rossz végén állni szopáskor. Néha lehetsz te is a szopató.
                       „Sokan választanak úgy párt, hogy 100%-os átláthatóságot követelnek. Az már súlyosabb eset, ha valaki azt se veszi észre, mikor hazudik” – Különböző szintjei vannak a hazugságoknak egy párkapcsolatban, és addig egészséges a dolog, amíg valaki képes különválasztani az…..
1917. II. Miklós cár lányai kopaszon a Carszkoje Szeló-i Sándor palota udvarán. Állítólag himlőjárvány miatt borotválták le nemcsak a lányok, hanem Alekszej cárevics haját is. A kivégzésükkor alig 12-14 centiméteres lehetett a hajuk a testvéreknek, így a legtöbb játék- és dokumentumfilmben, hosszú…..
bordon 2022.12.19 14:42:33
@Galaric: A japánoknak sose volt becsületkódexük. A japán bushido meg hasonló csacskaságok a nyugatiak fejében élő tévképzetek.
Amikor ezt a 3 amerikait a japánok kivégezték, akkor már évek óta mészárolták, gyikolták, erőszakolták emberi mivoltukból kivetkőzve, bestiális kegyetlenséggel a kínaiakat, koreaiakat, vietnamiakat (Indokína akkoriban), filippínókat, malájokat.
A japánok kevésbé nézték emberszámba a nem japán embert, mint a németek a nem németeket.

A japán császárt fel kellett volna kötni nyilvánosan.

A japánoknak ma is azt tanítják az iskolában, hogy ők a háborút csak Amerika ellen vesztették el. Valójában Kína ellen nyertek, a szovjetekkel szemben se vesztettek, ezért a Kuril-szigetek valójában nekik visszajárnak, Tajvant máig úgy kezelik, mint ex-gyarmatot, ahol ki van nyalva a fenekük (nem mint a szárazföldi Kínában). A japánoknák olyan tagadás van társadalmi szinten, ami mondjuk Németországban elképzelhetetlen.
Amikor felfedezed, hogy a pasid úgy beszél egy másik nővel, ahogy veled már nem szokott, ráadásul felismered a hódítós, illetve a „be akarok vágódni nálad”-orgánumát a közös beszélgetéseik során, akkor lehet, hogy párod nem csak nasizni jár össze a büféssel...   Fedezd fel és használd!  Ha…..
bordon 2022.12.19 10:46:59
@Andy73: Nem kell arab országokba költözni, hisz a poligámia búvópatakként mindig is jelen volt Nyugaton.
Nem egy rokonom van, aki elvált gyermeke anyjától és csinált egy más nőnek 2 újabb gyereket. Az arab országokban valójában szerintem kevesebb a poligám kapcsolat ma, anyagi okok miatt, mint Nyugaton. Nyugaton, ahol jobban el vannak eresztve anyagilag az emberek, ráadásul a nőkkel elhitették, hogy milyen szerencsések, hogy dolgozhatnak, ha elválnak az állam alájuk nyúl, sokkal könnyebben belemennek kalandokba, mint a mohamedán országokban, ahol házasság előtt nem divat a szex. Előfordul, de tarsadalmilag mindenképp elítélt dolog.
A nyugati nők sokkal inkább hajlandóak másodhegedűsök lenni egy férfi életében, ráadásul rosszabb feltételekkel, mint a mohamedán nők.

Ha pedig arra kerül a sor, hogy a férfi együtt akar lenni az új nőjével és új kapcsolataból született gyerekeivel, akkor az első nőt el kell dobnia, kettéfűrészelni a kanapét, az első kapcsolatából való gyerekeket esetleg meg 2 hetente láthatja.

Ezzel szemben a mohamedánoknál, ha nem is kötelező, de egy opció, hogy jogilag rendezetten együtt éljenek a feleségek a férfival. Nyilván a mohamedán országokban is van válás, ha pedig két feleséggel és azok gyerekeivel él a férfi, azokat egyenlő szinten kell eltartania.

A poligámia jelen van, csak úgy teszünk, mintha nem létezne.
Egy nő, pláne, ha maga is keres pénzt, mint a nyugati nők, nem adják lejjebb az igényeiket, a legritkább esetben mennek bele olyan férfival kapcsolatba, aki náluk jóval kevesebbet keres. A mohamedán országokban a család, rokonság, a hagyományok, a közösség választja ki a megfelelő kérőt, aki megfelelő szinten el tudja tartani a feleségét. Nyugaton meg a nő maga követeli ki a muffja árát, maga válogat a kérők között és inkább egy alfa második, harmadik nője lesz, mint egy béta kis felesége. A Nyugaton alfák bizony több nőt hegesztenek akár egyszerre is, mint a mohamedán országokban a tehetős családapák. És Nyugaton nem is annyira felelősek a tetteikért a férfiak, a közösség leszarja, ha a nőt két hét orrba-szájba dugás után kidobják. Még ki is röhögik a csajt, hogy mekkora hülye volt, hogy benyelte a faszt. A mohamedán országokban ellenbeb a család, közösség megvédi a nőket a kalandor hódítóktól, pinabubusoktól, szoknyavadászoktól.
bordon 2022.12.19 10:51:03
@Andy73: A férfi megöregszik, de több nővel hálva változatosabb genetikai állományú utódokat hagyhat hátra. Ráadásul sokkal jobb, egy 20 éves friss lányt dugni 45 éves férfiként, mint egy 40+ éves nőt. Nyilván nem kell a szemétdombra lökni az öregecskedő feleséget se, és ebben a vonatkozásban pont a mohamedán és más hagyományos társadalmak mutathatnam példát, hisz náluk a Nyugattal ellentétben a férj nem dobja ki az öregecskedő feleséget se, ha új nőt hoz a házhoz.
bordon 2022.12.19 14:13:40
@Andy73: A nők hipergámok, az átlagnő is átlag feletti pasit akar, mint az átlag feletti nő is, sőt, az átlag alatti nő is átlag feletti pasit akar.
Férfiak általában nem nagyon törődnek azzal, hogy a párjuk mennyit keres. Esetleg el is tartják a gyermekük anyját, mint háztartásbelit.
A férfi egy viszonylag, csinos, igényes, ápolt, nem túl nagy kurva, nem széttaposott kozákkucsmára emlékeztető pinájú nőt akar. A főzés, háztartás ellátása már kikerült az elvárások sorából.

A nők elvárásai sokkal magasabbak, specifikusabbak.

Ráadásul a nők mondjuk átlagosan tizedannyira élvezik és igénylik a szexet, mint a férfiak. Itt most átlagokról beszélek, nyilván van néhány fehérmájú nő a világon, de az átlag férfi libidója tízszerese egy átlag nő libidójának. Pláne azonos életkorban... Egy tizenéves fiú naponta háromszor kiveri magának, de van, hogy hatszor is ... Tizenéves lányok meg mondjuk kéthetente egyszer elmorzsolgatják a csiklójukat.
A nő határozza meg, hogy a férfi partnere mennyi szexet kaphat tőle, ennek pedig megkéri az árát. Nem véletlen, hogy a nők tudnak horribilis pénzeket keresni a szexiparban, prostiként, pornósként. A férfiak hajlandóak fizetni a szexért, a nők a legritkább esetben.
Ezért a szexpiaci differencia miatt aztán átlag alatti nők is diktálhatnak, lehetnek elvárásaik.

És itt be kell vallanom, hogy én felsőpolcos pasiként is gyakran csaknem lógó nyelvvel, képletesen térden állva könyörögtem a pináért olyan lányoknak, akiket otthon sose mutattam volna be, mert vállalhatatlanok voltak. Mondjuk az összes nőm 20%-át vállaltam volna fel a családom előtt. Hozzáteszem, hogy sose fizettem szexért, de akkor kaptam szexet, amikor egy nő igent mondott rá. És néha olyan alsópolcos lányok húzták a szájukat a közeledésemre, hogy nevetséges volt a helyzet.
Mégsem dolgoztak rosszul a magyar ellenzék Európai Parlamentbe beválasztott képviselői, mert megmutatták, hogy Orbán „kétharmados” győzelmei ellenére is Magyarország „nyugatias” mentalitással rendelkezik, amit érdemes megmenteni, erősíteni. Az EU vezetőinek rá kellett jönniük arra. hogy a…..
bordon 2022.12.15 08:13:45
Van baj a posztoló fejében, ez már Orbán-fóbia, mindenről ő jut eszébe, az ágya alá is benéz éjjel, nehogy ott bújjon meg a patásorbán.
Lesz nagy meglepetés, amikor gazdasági válság ide, koronavírus oda, uniós szarkavarás ellenére is a következő választáson is meglesz a ⅔ a fideszkének.
Orbán nem szopkod térdelve a Magyarországnál nagyságrendekkel korruptabb, neonáculó Ukrajnának. Ez aztán a putyinizmus.

Lassan kifullad és kivérzik a két nagy szláv testvérnép, aztán béke lesz. Minden épeszű ember látja, hogy amikor két nehézsúlyú, seggrészeg testvér pofozza egymás, akkor nem érdemes könnyűsúlyúként odamenni okoskodni. Majd kifáradnak, aztán lenyugszanak. 2-3 évig nehéz lesz mindenhol Európában az élet. Az a lényeg, hogy a háború semmiképp nem dogja elérni a NATO-tagországokat, mert ez az ukrán neonácikon kívül senkinek sem érdeke.
Legalább lesz sok magányos, fiatal, szőke ukrán lány, akik olcsón kaphatóak. Pierre Woodman már készíti a síkosítót. Ennyikeh!

Én nem látom, hogy Magyarország szívatásából hogy lesz ellenzéki győzelem. A magyar ember annyira nem ostoba, hogy elkövesse azt a hibát, amit az ukránok, hogy beugrottak az angolszász titkosszolgálatoknak és elkergették a demokratikusan megválasztott elnöküket, asszisztáltak a puccshoz.
Amit esetleg elér majd ezzel az ellenzék, az az, hogy a Fidesz ⅔-a alacsonyabb részvételi aránnyal áll majd elő, mert az emberek szarnak az egész hisztire. A magyar ember Orbánnál jobban csak besúgó, hazaáruló, sorosista, ukránszopó ellenzéket utálja jobban. Az ellenzék nem érti, hogy a saját sírját ássa.
                       A szexuális résztől eltekintve minden másban mintapárnak számít a szóban forgó páros: hasonló ízlés, humor és világlátás. Posztolónknak nincs olyan elviselhetetlenül nagy szexuális étvágya, és úgy véli, hogy heti 1-2 alkalomnak nem kéne megterhelőnek lennie egy 28 éves nő…..
bordon 2022.12.14 05:37:39
Lemegy kutyába a papucs pasi, megvesz bármit a nőnek, számonkérhető (mintha ez valami előny lenne), nincsenek titkai (tehát egyszerű, mint a faék). Unalmas kispolgár a posztoló, de elvárná, hogy nedvesedjen érte a nő.

Ha kevés a szex, akkor nem könyörögni kell több szexért, hanem amikor nagy ritkán szexre kerül a sor, akkor úgy szétkúrni a nőt, hogy azt se tudja hol van. Aztán beújítani egy másikat, lehetőleg a háta mögött. Liánozni nem csak a nőknek szabad, férfiak is rászoktatnának arra, hogy csak akkor lépnek ki a kapcsolatból, ha már megvan az új nő. Addig ha ritkán is van szex, azt úgy kell tolnia a posztolónak, hogy a nője füle kettéálljon. Ugyanis ez a kapcsolat ennél már csak langyosabb lesz, majd kihűl. Az, hogy azonos a világlátás, ízlés, az nem fog segíteni a szex részén. Lehet találni olyat, akivel ugyanígy kijön az ember, de még a szex is jö vele és van rá igény is.

@Sztravinszka:
Ilyen aszexuális, frigid nőre költeni hülyeség. Az exről panaszkodva a nő tudtára adta a pasinak, hogy az elvárása az, hogy költsenek rá, legyen a segge alá pakolva minden. Közben szex meg nincs. Lehet, hogy az exének volt igaza?

A csajnak kényelmes, hogy van egy nagyvonalú, pénzt költeni nem félő faszija, akit be lehet idomítani arra, hogy egyre kevesebb a szex.

Javaslom kezdje el a posztoló összeírni, hogy mit mennyiért vett a frigid picsának. Szakításkor be lehet nyújtani a számlát.
Nem tudom miért hiszi a posztoló, hogy a nője exének nem volt igaza és minden úgy van, ahogy a kisasszony előadta neki.
Lehet, hogy ha a posztoló leülne a nő exével egy sör mellé, akkor olyan dolgokat mesélne az ex, hogy megvilágosodna a posztoló.
bordon 2022.12.14 07:30:07
@antisocialnetwork: De a csaj engedi, sőt elvárja, hogy a papucs faszi költsön rá, az meg még büszke is arra, hogy ugyan szexuálisan már semmibe nem nézi a nője, de elfogadja az ajándékokat tőle.
Ugyanazt kell tenni, mint amit a nő ex-pasija tett. Valószínűleg ott is hasonló módon csődölt be a kapcsolat a csaj frigiditása miatt.
  Van egy ország, amely olyan szellemi óriásokat adott a világnak, mint William Shakespeare, John Locke, John Stuart Mill, Charles Darwin, Bertrand Russel, vagy épp Stephen Hawking. És ugyanez az ország most szemmel látható módon elindult a totális elhülyülés útján. Elég csak bepillantanunk a…..
bordon 2022.12.13 09:28:25
@G. Nagy László: Igen, igaza van, tényleg ráfeküdtek az emberek, hogy ajvékolnak, akkor is, ha amúgy semmi különös nem történt velük.
Az a vicc, hogy mundjuk egy Amerikába frissen bevándorolt nigériai orvos, mérnök hajt, mert elsőgenerációs, a nagyanyja esetleg a helyi törzsi vezető rabszolgája volt, de semmiképp nem olyan helyzetből indult, mint egy amerikai néger. 150 éve törölték el a rabszolgaságot. Oroszországban meg később törölték el a jobbágyságot (ami picit durvább volt, mint a magyarországi jobbágyság). Mégse hallom, hogy orosz emberek ma azzal hakniznának, hogy az ükapjuk még jobbágyi sorba született és őket most ezért kellene sajnálni.

Az Amerikában született néger inkább rinyál, sopánkodik, tüntikézik, gyújtogat, a frissen bevándorolt filippínó, mexikói, kubai, vietnámi meg kihajtja a belét, hogy előre jusson.

A fehér férfiak egy részének is elege lett abból, hogy ők vannak beállítva elnyomó, privilegizált kasztnak. Ezért egyesek kitalálták a maguknak a saját elnyomatásuk sztoriját. Ebből jött a transz trend. Homoszexuálisnak lenni már nem hátrány nyugaton, hétköznapi dolog, úgyhogy inkább transznak vallják magukat. Meg megjelent a transracial jelenség is, ami ellen még berzenkednek nyugaton, de lassan elfogadják majd.
Transznak lenni azért is jó, mert ma már műtét és hormonkezelés se kell hozzá, elég nőnek vallania magát az embernek. Sőt, aki igazán furfangos, az lehet genderfluid is, akkor kedve szerint váltogathatja a genderét.

Verseny van az elnyomottságért, mert ma ezzel lehet előrejutni.
bordon 2022.12.13 09:37:56
@Igazamvanvagyigazamvan?: Inkább szlovák, magyar, kun és egyéb népek keveréke vagyok valószínűleg. Nincs kizárva a román és cigány se apai nagyanyám részéről.
Esetleg egy csipetnyi zsidó apai nagyapai ágon, de az ugye nem számít.
Huszonéves koromig én is azt hittem, hogy fajtiszta magyar vagyok, aztán megtaláltam a régi holmik közt a dédapám névváltoztatását engedélyező belügyminiszteri papírost és rájöttem, hogy egy korcs vagyok.

Amúgy a többi emberhez képest nagyobb százalékban neandervölgyi is vagyok (szerintem ahogy öregszem, ez látszik is rajtam). Az gázabb, mint a román? A neandervölgyi az igazi szőröstalpú, a román ahhoz képest semmi.
bordon 2022.12.13 13:33:23
@Igazamvanvagyigazamvan?: Nem volt helytelen. A néger nőnek úgy kellett volna reagálnia, ahogy én tettem. Elmesélni a családja sztoriját.
Vagy viccesen annyit mondani, hogy Afrikából jöttek az őseim, csak pár tízezer évvel később, mint a maga ősei.

@cvsvrs: oké, ezt a szőröstalpú dolgot nem tudtam elmagyarázni, megindokolni egy román nőnek, akivel arról beszélgettünk, hogy milyen előítéletek, tévképzetek élnek a népeink között. Ők a magyarokat erős, erőszakos, de náluk gazdagabb, már-már osztrák szinten élő népnek tartották. A nő amúgy a magyar határtól lehető legtávolabb, a Fekete-tengernél élt, de unokahúga Nagyszalontán lakott. Mondta, hogy onnan átmentek egyszer Gyulára és ő el volt ájulva, hogy ez már majdnem Ausztria. Pedig hát az az Alföld egyik nyomorult sarka.

@G. Nagy László: Az a vicc, hogy a globalista tőkést nem gyűlölik ezek a "szerencsétlen elnyomottak". A tőkések meg örülnek, hogy a proli ahelyett, hogy a globalista elit mesterkedései, háborús uszítás és háborúkon meggazdagodó katonai-politikai elit, válsagokon gazdagodó bankárok, adódollárokból megmentett brókercégek számonkérését követelné, ilyen hülyeségeken agyal, ezek az agyuknak a pótcselekvései. Nem véletlen, hogy a globalista elit adja a lovat ezen ajvékolók alá, sőt, a facebook, google, twitter és más techcégek bábáskodnak ezek felett a gender, rassz és más elméletek felett. Amíg a proli magát csillámfaszlámának képzeli, addig se kérdez kellemetlen dolgokat, mint például, hogy mi történik az adataival, az adóival, hogyan zárják ki a versenyt a multik, hogy szerveztek ki mindent Kínába, miért nincs egészségbiztosítása egy teljes állásban dolgozó embernek Amerikában, hogy adhatnak el olyan opioid fajdalomcsillapítókat százmilliószámra hátfájás kezelésére, amiket máshol csak végstádiumban lévő rákos betegeknek adnak, hogy rángatják bele az országukat háborúkba, mert az jót tesz a gazdaságnak. Miért van az, hogy a techcégek ugyan online virtuális élményeket, agyrágógumit adnak el az embereknek, sőt lassan metaverzumba csalogatják a butakat, de maguk inkább nagyon is valós termőföldet, vízkészleteket, ásványkincseket vásárolnak fel. Mert ha beüt a nagy válság, katasztrófa, összeomlás, akkor senkit nem fog érdekelni, hogy a metaverzumban mekkora szarva van az unikornisodnak, csak a termőföld, ásványkincsek, lakóingatlan, energia, lőszer, fegyver lesz érték. Lesznek feudális urak (Amazon, Microsoft, szaúdi hercegek, Zuckerberg), magánhadseregekkel, meg alávetett jobbágyok.
Az emberekből gügyögő, jövőjükre nem gondoló, nem kérdező, agyukat pótcselekvésekkel lekötő, a rideg valóság elől fantaziavilágba menekülő gyerekeket csináltak. Meggyőződésem, hogy ezek a pótcselekvések azokra jellemzőek, akik a való világban nem tudnak értéket felmutatni, előrejutni, sikerrel megmérettetni magukat. Ha nem tudnak jövedelmező állást találni, gyereket, utódot nemzeni, valamit hátrahagyni, akkor belemenekülnek ilyen fantáziavilágokba, ahol a szabályolat maguk írhatják, nem a való élet, a gazdaság szereplői. Ahol meg vannak védve a kritikától, nem kell szembesülniük a kellemetlen dolgokkal, mert safe space-ben leledzhetnek.

Meg lesznek védve online a gonosz rasszistáktól, homo és genderfóboktól, ráuszítják őket a fehér emberre, csak valós problémákat ne feszegessenek.

És ez már nem a kapitalizmusról szól, mert monopóliumok, hűbéri rendszerek vannak a világban. A munkás-tőkés ellentét meghaladott, mert már nincsenek munkások Nyugaton. A genderhisztis, antirasszista fiatalok ugyanis nem fognak bérért dolgozni. Csinálja az ájfónt a kínai, vegye fel a telefont az indiai, gondozza az öregeket a filippínó.
Az a mézesmadzag lejárt, hogy ha keményen dolgozol, akkor előrejuthatsz. A rendszert meghackelték a monopolkapitalista urak. Amerikában lassan megfizethetetlen a lakhatás, hatalmas cégek felvásárolják a lakóingatlanokat, az egészségbiztosítás kiváltság lett, a felsőoktatás egy scam lett, a hadiipari-politikai elit megrendelésre szállítja a háborúkat, ha a gazdaság gyengélkedik, akkor jöhet egy újabb konfliktus, azon mindig lehet keresni.

A kapitalizmus nem volt elég jövedelmező a tőkéseknek, túl sokat kellett birkózni a munkásosztállyal, úgyhogy a munkásosztálytól megszabadultak. Ez már újfeudális rend, nem kapitalista.
Mondom ezt úgy, hogy én a fasz kellemesebb végén állok ebben a rendszerben, meg lett nekem engedve, hogy csavar legyek a rendszer végrehajtó részlegében. Innen látom, hogy állították szopórollerre a melósokat, meg lényegében mindenkit.
Akinek vannak ingatlanai, vannak valós tartalékai (nem forint, nem papírpénz, ami évente 20%-ot veszít az értékéből), az még kiléphet ebből az ördögi körből. Lehet kisbirtokos, kis Döbrögi, amíg hagyják neki.
                       „A legtöbbet nálam vagyunk. Ő szeretne napi szintű együttléteket, én kevesebbel is beérem. Így ő sok mindent kitalál, hogy sűrűbben találkozzunk” – Levélírónknak sokáig nem volt szerencséje a férfiakkal, és most emiatt elnéz pár dolgot aktuális barátjának, aki gyakran…..
   Kilátástalan helyzetekben is van megoldás   Energiaválságos mindennapjainkban talán hajlamosak vagyunk felnagyítani jelen helyzetünket és velejáróit.  Az ember minden körülmények között a múltban is megtalálta, és a jelenben is megtalálja a túlélésre alkalmas megoldásokat. Emlékeim az…..
bordon 2022.12.09 09:39:56
@Kyria: Miért voltatok tavaly fűtés nélkül? Elromlott a kazán? Vagy saját döntés anyagi okokból?

Megjegyzem felújított, szigetelt panelházban a fűtést teljesen letekerve is át lehet vészelni a telet. A fűtés alapdíját fizetni kell, de a radiátor hideg lehet, fűteni nem kell. A radiátort elkerülő cső ad annyi meleget, hogy ne hűljön ki nagyon a lakás.
Nem lesz bikiniben flangálás az biztos, de melegen öltözve kibírható.
bordon 2022.12.10 00:51:06
@pizo:

@Régiségeknek:
Utánanéztem ennek
Motorină = gázolaj
Benzină = benzin

@Kyria: Valószínűleg a klímaváltozás miatt egyre inkább mediterrán telek lesznek Magyarországon, ami még mindig hideg, de a gyerekkorunk kőkemény teleinek valószínűleg vége.
Ha az észak-olasz házak, lakások lakói kibírják fűtés nélkül, akkor a magyarok is ki fogják.
bordon 2022.12.12 09:18:00
@AlexAston: 14 fok mondjuk Rómában, Athénban, Tiranában meleg téli hőmérsékeltnek számít, jobbára ezalatt van a hőmérséklet decembertől februárig. Szóval ha a magyar ember 12-15°C-ban ül otthon télen, azzal kb. egy mediterrán ország polgárával van egy szinten.

Gyerekkoromban a távfűtés szabályozhatatlan volt a panellakásunkban, dögmeleg volt, pedig földszinten laktunk. A negyediken lakók fürdőruhában ténferegtek és nyitott ablakkal küzdöttek a hőség ellen januárban. Az se volt normális ám.
17 fok alatt meg ki lehet hűlni. Egy jól szigetelt panellakásban minimális fűtéssel is 18-19 fokon tartható a hőmérséklet.
Okés, akkor elmondom, hogy én szerintem mi is történt, miért támadta meg Oroszország Ukrajnát. Megpróbálom koherens rendszerbe foglalni az eseményeket, kitalálni, hogy mi járhatott Putyin fejében, mik voltak a racionálos okai a háborúnak. Merthogy van racionális magyarázat, csak persze nem az, amit…..
bordon 2022.12.07 09:00:30
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Na ezt írtam én is csak más szavakkal. Ukrajna szuverén állam volt, aztán a szuverenitást arra használták, hogy hülye döntéseket hozzanak, amivel a saját sírjukat ásták. Nem bűn a hülyeség meg a szélsőnacionalista hőzöngés, csak aztán a következményeit is el kell viselni.
A magyarokkal packázhatnak Kárpátalján, mert Magyarország sose fog katonai erőt alkalmazni emiatt. Az orosz kisebbséggel (ami délen és keleten inkább helyi többség) meg baszakodtak, aztán belefutottak az orosz hadseregbe.

Minden ponton az eszkaláció irányába mozdultak az ukránok, mert az angolszász hatalmak bátorították őket erre. A 2000-es évek közepe óta tudott volt, hogy az oroszok számára a vörös vonal Ukrajna NATO tagsága, erre Zelenszkij elkezdte ezt tolni. Értelme semmi, csak kiélezte a konfliktust.
Sajnos ma is az megy, hogy az ukránokat hitegeti a nyugat, hogy majd újjáépítik az országukat hitelből, amit az EU vesz fel és fizet. Egy nem EU-tag a világ legkorruptabb államainak egyike érdekében hitelt vesz fel az EU. Ez az ukránoknak ingyen pénz, bátorítja őket arra, hogy ne a kompromisszumot keressék a konfliktus feloldására. Ugyanez a NATO tagság lebegtetésével: esélye minimális, de az ukránok elhiszik, hogy a Nyugat a végsőkig támogatja őket. Ukrajna egy feláldozható figura az Oroszország elleni nyomulásban. Bűnös? Inkább ostoba.

Zelenszkij már kijelentette párszor, hogy ha Oroszország atomfegyvert használ Ukrajnában, akkor a nyugati hatalmaknak atomcsapást kell mérniük Oroszországra. Mi a f@sz!? Ki ez a Zelenszkij, hogy ilyet követelhet? A világ egyik legkorruptabb államának elnöke.
Mellesleg az oroszok ezerszer kijelentették, hogy nem használhatnak atomfegyvert Ukrajnában a katonai doktrínájuk alapján.
bordon 2022.12.07 11:25:44
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Akik szemellenzősen most az ukránokokat teljesen felmentik, nem ismerik be, hogy milyen folyamatok vezettek a két testvérnép mostani konfliktusához, azok arra vannak kárhoztatva, hogy megismételjék a történelmi baklövéseket.
Ezek az emberek gondolom azt se hajlandóak belátni, hogy hogyan vezettek az első világháborút lezáró Párizs környéki békediktátumok a második világháborúhoz.
A gonosz németek elnácultak maguktól (hogy kik pénzelték a tengerektúlról a nácikat, azt is elhallgatják), a szegény csehek, franciák meg le lettek rohanva hirtelen, minden előzmény nélkül.

Ukrajna hogy sodródott idáig? Oroszországot Jelcin idején hogy lopták szét, miért tekintik emiatt Putyint a kisebb rossznak az oroszok? Miért kellett a NATO-nak az oroszok nyakára terjeszkedni? 2008-ban Grúzia korrupt elnöke miért provokált háborút a ruszkikkal? Hogyan menekült Szaakasvili pont Ukrajnába?
Milyen szerepe volt a Biden családnak Ukrajnában?
Miért kellett Ukrajna ⅓-át kitevő oroszajkú lakosságot másodrendű állampolgárrá tenni?

Szemellenzős embereket csak az érdekli, amit a CNN-en látnak. Ajvékolnak, hogy Ukrajnát bántják. Vajon hogy jutottunk el idáig?

Ezek azok az emberek, akik azt se kérdezik meg, hogy mit keresett Amerika 20 évig Irakban és Afganisztánban, hogyan sikerült lángba borítani Líbiát, Szíriát, milyen szerepe volt ennek a kalandnak az Iszlám Állam kialakulásában.

Ők aztán nem akarnak arról se hallani, hogy 53-ban Iránban milyen puccsot hajtottak végre az amerikai és brit titkosszolgálatok. És hogy az iráni ember emiatt utálja az amerikai poltikai elitet (nem az amerikaiakat), nem azért, mert gyűlölik a szabadságukat.

Akik leragadnak ott, hogy csúnya ruszkik, aranyos ukránok, azok miatt fogja ismételni magát a történelem, mert semmit nem tanultak belőle.

@arthurthedent: Ha odamész egy melákhoz és bemosol neki egyet, ő meg visszaüt és te sérülsz meg jobban, akkor a bíróság ezt figyelembe fogja venni.
Amerikában a jogrendszer ismeri a mutual combat fogalmát is. Ha két ember kölcsönösen veri egymást az utcán, akkor a rendőr bizonyos helyeken be se avatkozik. Erre a mutual combat-ra hivatkozva a közelmúltban már egymásra lövöldöző négereket se tartóztattak le Amerikában, mert a rendőrség túlterhelt, kreatívan annyit mondott a rendőr, hogy amíg egymást lövik kölcsönösen, addig egy mutual combat. Ez mondjuk kiverte a biztosítékot normálisabb embereknél, de hát van ilyen.
Az orosz meg az ukrán most egymást veri, ebbe talán jobb lenne nem beleavatkozni, mert Ukrajna se szent, Oroszország se. Egyik se a Nyugat része, hiába akarja most Ukrajna elhitetni a világgal, hogy ők a szabadság utolsó bástyája és adjanak nekik pénzt.
Majd ha kivéreztek, eszükhöz térnek, akkor leállnak. Szerencsére NATO tagországok nincsenek veszélyben, Ukrajna hiába próbálja őket belerángatni a konfliktusba.
bordon 2022.12.07 12:08:14
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A nyugat teljesen érzéketlen az őshonos kisebbségek problémái iránt. Mert a nyugati országok jó része is úgy jött létre, hogy kiirtották a kisebbségeiket. A franciák még a más francia dialektust beszélőket is eltüntették. Az angolok az íreket, skótokat nyomták el, eltüntették a nyelvüket, a spanyolok a katalánokat, baszkokat. Az a vicc, hogy több nyugati állam Koszovóban elismerte az álnépszavazás eredményét, üdvözölte a függetlenséget, addig saját szeparatistáit elnyomja.
Nyugaton kizárólag a szexuális aberráción, bőrszínen alapuló kisebbségeket ismerik el védendőnek.
A magyarországi cigányt védenék, mert kevésbé fehér, de a kárpátaljai magyart nem.
A nyugati ember azt se tudta pár hónapja, hogy hol van Ukrajna, nemhogy az etnikai összetételét, történelmét ismerte volna.
2014-2015-ben az oroszajkú szeparatisták iránt volt rokonszenv nyugaton, mert akkor még tudósítottak az ukrán neonáci halálosztagokról olyan médiumok, mint a Vice, BBC, The New York Times stb. Aztán a maláj utasszállító repülőgép lelövése után elpártoltak tőlük a nyugati médiumok.
A Krím elcsatolása is visszás volt, bár ott azért 98%-ban oroszajkúak laktak, nem is volt ellenállás, az ottani ukran egyenruhások egyből kérték is az orosz állampolgárságot.
Ukrajnát azonban akkor még nem tekintették a nyugat védőbastyájának. Ez a megváltozott narratíva idén jött képbe, hirtelen az ukrán lett az új csillogószemű szabadságharcos nép.
Mint pár éve a szír szunnita lefejező agysebészek.

Ma már azt mondani, hogy ez a konfliktus nem előzmények nélküli, egyenlő a szentségtöréssel. Aki a gyökereit keresi és megoldást akar találni, az putyinista propagandista.

Most volt hír, hogy Amerikában leszavazta a törvényhozás az Ukrajnába öntött milliárdok auditalását, nyomonkövetését. Amerika kormánya nem akarja tudni mire költik az ukránok a pénzüket. A világ egyik legkorruptabb országa Ukrajna, nyilván nagyon felelősen fogják felhasználni a segélyeket.
Telegram csatornákon van videó egy brit zsoldossal/önkéntessel, aki az ukránok oldalán harcolt, nyilatkozik, hogy két teherautójuk tele M4-es karabélyokkal, SCAR-Heavy puskákkal, M240 géppuskákkal és lőszerrel csak úgy eltűnt. Nyoma veszett. Nem kilőtték őket, nem elfogtak a ruszkik, hanem lába kelt a cuccnak. Ez a szint arrafelé. Mint a kamionról leesett parfüm, laptop, videokártya, lesz vevő rá.
    Itt az új progresszív elmebaj, melyet nyugodtan sorolhatunk a súlytalan, ostoba bulvárhírek közé. A Cambridge Egyetemhez tartozó Trinity College kápolnájában - egy esti istentisztelet során - egy fiatal kutató, Joshua Heath középkori és reneszánsz festményeket mutatott be a híveknek. E képek…..
bordon 2022.12.07 06:58:56
Transznemű lett volna Jézus?
Ha így folytatják, akkor még kiderül róla, hogy zsidó is volt!

Viccet félretéve, ez már az elmebajjal határos genderhiszti.
Ateistaként mondom, hogy ez hülyeség. A keresztények Isten fiaként emlegetik. A zsinagógába járt, ott szövegelt, a Tórából olvasott, ezt pedig férfi teheti csak a zsidó vallásban.
Az, hogy a középkori és reneszánsz festményeken hogyan ábrázolják, halálsápadtan, meggyötört, lesovanyodott testtel, az nem jelenti, hogy transznemű lenne. Akkoriban mindenkit így ábrázoltak, nyúlánk, légies alakként.
Jobbat mondok, keleti ikonokon olyan elnyújtott feje, mint egy földönkívülinek. Akkor földönkívüli is lett volna?

Jézus nagy valószínűséggel egy fiktív alak, de a bibliai Jézus mindenképp fiktív. Mint a Kis Vuk vagy Micimackó. A Kis Vuk is elég nőies a rajzfilmben, Pogány Judit adta a hangját, ettől még nem lesz transznemű.
Akinek nem tetszik a bibliai Jézus, az rajzoljon, írjon másik művet, amiben a főszereplő transz.

Nem kell kereszténynek lenni, nem kötelező hinni Jézusban, de odamenni keresztényekhez és beleugatni abba, hogy milyen nemű volt Jézus, elég beteg dolog. Nyilván nem lehet tabutéma egy ilyen kijelentés se, csak talán az ilyen elméletek gyártóit nem kellene fizetni, lehet ezt hobbiból is csinálni, nem annyira fontos dolog ez, hogy ezt fizessék. Joshua Heath ezzel a provokatív hülyeséggel akar nevet szerezni magának. Nyilván ha Micimackó nemi identitását találgatná, azzal kevesebb figyelmet kapna, Jézus transzneműségének firtatásával meg ő lehet a cool, merész, tökös fiatal kutató, aki előtt nincsenek tabuk. Parttalan elméletgyártás ez, köldöknéző bölcsészkedés és sehova se vezet. Csak ennek a kutatónak a nevét akarják bedobni a köztudatba.

Megjegyzem ha valóban izgalmas állítást akarna tenni ez a kutató, akkor azt állítaná, hogy Mohamed próféta egy pedofil tömeggyilkos diktátor volt. Ennek még alapja is van. Persze ez nem egy toleráns, multikulti kijelentés.
Egyre gyakrabban van olyan érzésünk, mintha Magyarország (vagy legalábbis az ország egy nagy része) lassan teljesen más valóságba csúszna át, mint Európa többi része. Mintha lassan már azok is elfogadnák az egyébként normálisnak nehezen nevezhető jelenségeket, akik nem értenek egyet az…..
bordon 2022.11.22 08:49:46
@Mr.Tellinghovon: Az a baj, hogy az EU-orosz együttműködés olyan erős, versenyképes gazdasági térséget teremtett, amit nem tudtak lenyelni a rivális angolszász országok. Ez állt a Brexit mögött is, hogy az EU a németek hegemógia projektje lett, mellettük esetleg a franciáknak volt szava az EU-ban. A britek ezért Brexiteltek, majd összefogtak a természetes szövetségeseikkel, az amerikaiakkal, kanadaiakkal, ausztrálokkal, velük eddig is együttműködtek a hírszerzés, lehallgatás terén (Öt szem szövetség).
Most szépen lenullázzák a versenytárs Európát. Lehet majd venni a kanadai, amerikai LNG-t. És az ukrajnai balhé számláját ki fizeti majd? Az EU, hitelből. Logikus, hogy az angolszász csatlós, velejükig korrupt ukránoknak az EU országai adjanak hitelből pénzt.
Pár éven belül nem csak a tojás ára lesz ám probléma, ha ez így folytatódik.

25 liter benzin? Elég pár napra, aztán tankolhat újra. Ezt hívják tervgazdálkodásnak, tervezett gazdálkodásnak.
bordon 2022.11.22 09:56:42
Ha nem lenne árstop, akkor meg az lenne a posztoló baja, hogy minden nyugati áron van a csóró magyaroknak. Ha van kalapja az a baj, ha füstszűrő nélküli a cigije, akkor meg az.
Posztoló nyilván meg tudná venni a több száz forintos tojást is, mert jól keres mosogatóként nyugaton. Mármint magyar szemmel jól keres.

Az is mennyire életszerű, hogy a nyugatról 3 napra hazalátogató magyar a tojáshelyzeten izgul... 3 napja van és tojásokat akar venni és azzal valamit kezdeni. Nem ám étterembe menni a nyugaton keresett pénzéből!

Ha nem lenne árstop, akkor is elkapkodnák az emberek a tojást, mert az infláció miatt esetleg pár nappal később is jóval drágább lesz, inkább bevásárolnak most.
Angliában meg a bolgár, litván, magyar teherautó sofőröket kiutálták a nagyonkozmopolita idegengyűlölők, aztán nincs, aki kiszállítsa a Tescoba az akármit. Be kellett vetni a hadsereget is. Az ám a komenizmus!

"Feszültség a levegőben
Nem szívesen írok erről, mert kényes téma" - Majd 5 bekezdésben erről vekereg. Magyarországon mindig volt feszültség az emberekben, mindig volt paraszt hozzáállás, az utasok és jegyellenőrök évtizedek óta verik, harapják, gázspray-zik egymást, a taxis átveri a külföldit stb. Ez olyan, mint azok fennakadni, hogy mohamedán országban mocsok van, átvernek, Marokkóban gyerekek verik át a turistákat, meg Kairóban kifolyt szemű leprás koldusok nyomulnak, Párizs meg kutyaszaros, drága és tele van erős szagú, bunkó emberekkel. Ezek évszázados toposzok.

Autós ütközéseknél ordítás? Megesik. Amerikában (Floridában) meg fegyvert rántanak és lelövik a egymás gyerekét. Pár hete történt. Mert feszültség mindenütt van.

Üzemanyaghiánynak talán lehet valami köze ahhoz, amit a felvilágosult Nyugat kavart Ukrajnában. Lassan leesik az embereknek, hogy a háborún nem szoktak nyerni a kisemberek. Akinek nem esik le, az meg hőzöng, hogy miért csak 25 litert lehet tankolni.
bordon 2022.11.22 15:16:05
@különvélemény: Na igen, ezt az apróságot én se vettem észre. Hogy bizonyos tojásokon meg tejen és egyéb termékeken van ársapka. Emellett van rengeteg ársapka nélküli termék ugyanazokban a kategóriákban. Ha elfogy az ársapkás, akkor lehet venni más márkájú tojást.

A három napra hazatért külföldön roppant sikeres (muhaha) megmondóembernek csak az ársapkás cucc kellett volna? A magyarok jó része erre rászorul, aki megteheti, az veheti a drágábbat, nem kötelező a patásorbán rendszerétől az alamizsnát elfogadni.
Az egész világ ettől a rakétatámadástól hangos. Valakik belőttek lengyel területre, két ember meghalt. Mindenki azt mondja, hogy az ukránok voltak, légvédelmi rakéta tévedt el... én azonban szkeptikus vagyok. Szóval nyilván nam vagyok szakértő rakéta ügyben és ha az is lennék, nyilván nem engednek…..
bordon 2022.11.18 17:37:15
@Etniez: Ha eltévedt az a rakéta... Elég valószínű, hogy az ukránok akarják belerángatni a NATO-t a háborúba.

Mindenesetre ez ezerszer valószínűbb, mint az, hogy orosz rakéta zuhant le Lengyelországban.

Vajon miért köti az ebet a karóhoz Zelenszkij, miért terjeszt dezinformációt? Mikor már az érintett, russzofób lengyelek se hiszik, hogy ruszki rakéta lett volna.

Az ukránok mindent az oroszokra fognak. Emlékezzünk a Tu-141 drónra, ami Horvátországban zuhant le.

Az a helyzet, hogy az ilyen hazugságok aláássák az ukránok szavahihetőségét. Nyilván a magyarok eddig se hitték, hogy az ukránok mindig igazat mondanak, mert a magyar elég közelről ismeri az ukránt. A nyugatiak meg beszoptak mélytorokra, hogy az ukrán az egy európai nép, egyenes, gerinces, igazmondó, nemnáci.
bordon 2022.11.19 00:24:36
@Etniez: Na igen, a legnagyobb demokrata Amerikában is azt csinálták a pandémia elején az emberek, hogy fevásárolták az összes budipapírt. Valamiért a primitív embereknél a WC-papír slágertermék.
Halkan kérdezem meg, miért nem mossa a seggét a nyugati ember? Miért jó az, hogy papírral szétkenik a szart, aztán szaros seggel léteznek a következő tusolásig?

Más:
Ukronácik tömegesen végzik ki az orosz hadifoglyokat. Az oroszok meg a banderista szélsőségeseket és külföldi zsoldosokat is elengedték korábban. Lassan nyilvánvalóvá válik a világ számára, hogy az ukránok itt a rosszabbak. A magyar ezt tapasztalta, tudja, ismeri az ukrán fajtát. Az oroszokat se akarnám szomszédomnak, de az ukrán még rosszabb.
1935. Kristine Neumann és zsidó vőlegénye, Julius Wolff nyilvános megszégyenítése "fajkeveredés" miatt az északnyugat-németországi Nordenben..
bordon 2022.11.14 11:01:00
@Tejinashi: Ja, azért Alfonzó sztorijai kicsit olyanok, mint Rejtő Jenő élettörténete, tele költői túlzásokkal.
Én is el tudom úgy mesélni az életemet, hogy abból hirtelen valami hálivúdi progyúszer lábremegős kéjérzéssel töltse el és filmet akarjon csinálni belőle. Aki utazott, élt több országban, beszél pár nyelvet valamilyen szinten, volt magyartól eltérő származású nője, annak vannak olyan sztorijai, amire kicsit ráerősítve egy kávéházi, kocsmai körben lokális világsztár lehet az ember.
Én éltem, dolgoztam, tanultam eddig kontinensen, beszélek 7 nyelvet valamilyen szinten. Ebben a lengyel és román turisztikai szintű tudásom is benne van, meg a magyar is. Volt mindenféle nőm, most se fehér a párom, igaz, a náciról, fajvédő törvényekről lecsúsztam. A még élő rokonaim szemében egy kalandor vagyok, számomra meg ez semmi extra már, ezt hozta az élet. Nyilván ha a szórakoztató iparban dolgoznék, akkor ezekből domborítanék magamnak imázst. Mivel szürke proletár vagyok, ezért nem profitálok ebből.
bordon 2022.11.14 11:12:32
@gigabursch: Még a gyarmatosítás, földrajzi felfedezések idején összeharacsolt cuccot se adták vissza a harmadik világ népeinek. Se az angol, francia, amerikai imperialisták, se az orosz felszabadítók. A francia impresszionista festmény, perzsa szőnyeg, babiloni sztélé minden hadizsákmány. Míg mi a régi szarjén kesergünk, azalatt most olajkutakat, gázmezőket, lítium- és kobaltbányákat meg a valószínűleg mindezeknél értékesebb piacokat, termőföldet, édesvizet szereznek a fehérkalapos jófiúk. Az einstandolás nem ért véget. Erről is szólt a Brexit és a mostani ukrán háború is. Nehogymár az orosz gáz fűtötte német-EU gőzhenger gazdaságilag lenyomja az angolszász tőkéd országokat. Tessék csak palagázt venni jó drágán, akkor majd nem lesz versenyképes az EU. Jeff Bezos, Bill Gates és tőbbi tech-tőkés meg megveszi a vizet, földet is, mert amikor elkezdenek repkedni az atombombák, akkor az interneten kreált virtuális világ, klikkolással pénzt generaló kamutermékek hirtelen el fognak olvadni és csak az lesz érték, ami kézzel fogható.
A XX. század második felében született európainak egy európai háború szinte elképzelhetetlen. Az orosz támadás kapcsán többen keresték - utólag - az előjeleket, mások hibáit. Azt már kevesebben vetették fel, hogy a "speciális hadműveletnek" éppen a stratégiailag elhibázott - és esetenként…..
bordon 2022.11.09 06:20:52
@gigabursch: A hohol bagázs olcsón kapta a gázt, olajat az orosz tesóiktól, ráadásul szedték a sápot, tranzitdíjat a nyugatra tartó energiahordozók után, olyan vezetékeken, amiket nem ők építettek, de mégis mást se csináltak, mint minden télen azzal fenyegették Európát, hogy elzárják a vezetékeket, mert ők a saját fogyasztásukat se akarták kifizetni a ruszki tesóik felé.

Aztán az oroszoknak ebből elegük lett, kezdték építeni az ukránokat elkerülő vezetékeket. Az amerikaiak látták, hogy ebből az lesz, hogy a német ipar olcsó, stabil ellátashoz jut energiahordozókból és Európa lehagyja Amerikát a vilagpiaci versenyben. A német-orosz gazdasági együttműködéstől, az olcsó orosz olajjal fűtött német gőzhengertől prüszkölt Obama, Trump, Killary Clinton és Biden is. Odaküldték Biden crack kokain függő fiát, hogy kavarja meg egy kicsit a szart az ukránoknál.
Már korábban is csináltak az amerikaiak egy kis színes forradalmat Kijevben 2006-ban, majd egy másikat 2014-ben. Akkor még a nyugati médiumok is ajvékoltak, hogy kicsit sok neonáci szabadcsapat alakult hirtelen, de már ezek a neonácik lett a nyugati liberáltak kis kedvencei.

Az egész arra megy ki, hogy Európát és Oroszországot lenullázzák. Amerika versenyképessége hirtelen, sok év permanens válság után hirtelen megnőtt, mert Európa ipara az összeomlás szélére került. Lehet eladni a rettenetesen környezetkárosító módon kitermelt amerikai palagáz méregdrágán.

Amerika most beáldozza az ukrán neonácikat is, inkább ők hulljanak, mint a nyugati katonák.
Meg a katonailag, gazdaságilag súlytalan balti államok is hőzöngenek, mert a NATO védi őket. Az oroszoknak eszük ágában se volt egy NATO tagot megtámadni, de ezek ajvékolnak hónapok óta a nyugati imperialisták, hogy melyik NATO tagot fogják lerohanni a ruszkik. Megy a hergelés, erre a lengyel és román parasztol vevő is.

Azt mindenki elfelejti, hogy Ukrajna Oroszországgal és Moldovával fej-fej mellett a legkorruptabb európai államok. Egy brancs ezek, de most hirtelen a nyugatiak szemében az ukrán valami emelkedett, szent tehén nép lett.

Azt is mindenki elfelejti, hogy nem Magyarország az egyetlen olyan ország, ami ki van téve a ruszki energiahordozóknak. Minden tengerpartoktól távol fekvő közép-európai ország ilyen. Ausztria, Szlovákia, Csehország is. És Ukrajnának, Szerbiának is magyar tározókból toltak az utóbbi években gázt, amikor azok szarban voltak, orosz gázt, ami a lengyeleknek se büdös, ha nem közvetlenül az oroszoktól kapják, hanem mondjuk a németektől pumpálják vissza oda.
bordon 2022.11.09 16:13:38
@chrisred: Ukrán ipar, hő- és atomerőművek, földgázvezetékek sose volt. Azt mind a ruszkik építették. Ami ukrán ipar volt, az nagyjából az oligarchák által elprivatizált szovjet vagyonból lett. Repülőgép, hajtómű, gépgyár, traktor, teherautó, tank és harcjármű gyárak. Ezeket mind a szovjet korból örökölték. Ami nem lenne baj, csak ebből az következik, hogy ők a szovjet-orosz vonalon dolgoztak, a ruszki technikában vannak otthon, illetve rá voltak szorulva a ruszki szakemberek segítségére, ha valami beszart. Meg ők is gyártottak az orosz hadseregnek cuccokat.
Most hogy az oroszok lebombázzák az ukrajnai erőműveket, azokat az ukránok nem fogják tudni helyreállítani, hisz az mind szovjet-orosz-ukrán beruházás volt régről.
Most aki amerikai céggel építtet erőművet, az meg amerikai gyarmat lesz.
Iránban a sah idején meg más országokban is milyen szépen elprivatizálták az ásvanykincseket, olajat, gázt, az amerikaiak és britek. Ha ők csinálják, az fejlődés, ha az orosz termeli ki, az gyarmatosítás.

Ukrajna nem az elmúlt pár évtizedben lett orosz gyarmat, hanem mindig is orosz cárok által uralt terület volt. Lehet köpködni Putyinra, de ott mindent a ruszkik, majd a szovjet elvtársak építettek. Amit nem, azt meg az Osztrák-Magyar Monarchia vagy a lengyelek, akiket ki is irtottak az ukránok első adandó alkalommal. Így lett a mai Nyugat-Ukrajna ukrán, hogy százezerszam irtották ki ott a lengyeleket az ukrán nácik, banderisták és más széplelkek. Lwów egy szép lengyel város volt, ukránul csak a vidéken beszéltek a parasztok.

Szóval Ukrajna nem frissen lett gyarmat, hanem ott majdnem minden terület valahonnan el lett csatolva. Mariupol, Melitopol, Herszon, Szevasztopol, Odessza és a többi orosz kereskedőtelepekből nőttek ki. Előtte meg török-tatár uralom alatt álltak.

Szóval Ukrajnában építettek a szovjetek gázvezetékeket, aztán azoknak tranzitdíját az ukránok szedték, élősködve az orosz-európai kereskedelmen. De mindez az oroszok hibája. Az meg főleg, hogy merészeltek a megbízhatatlan ukránokat elkerülő vezetékeket építeni. Azokkal meg lett volna oldva Európa biztonságos ellátása. Ez bökte az amerikai és brit elit csőrét. A britek látványosan, sértődötten kivonultak az EU-ból (Brexit), de lelkesen összeborult a többi angolszász tőkés országgal, együtt támogatják az ukránokat, robbantgatják a csővezetékeket, mintha nem is csak az oroszokat, de a gyakorlatilag a németek által vezetett EU-t is ellenségüknek tekintenék.
Ukrajna szélsőséges nacionalistái, neonácijai most a gyalogáldozat szerepét töltik be. Az angolszászok valami miatt nagyon lelkesen támogatják az ukránokat, minden olyan lépésüket, ami árt az EU-nak, elhúzza háborút. Valahogy nekem úgy tűnik, hogy az angolszász hatalmak (USA, UK, Kanada stb.) alkotnak egy klikket (Five Eyes), aminek célja, hogy a vetélytárs nem angolszász államokat lenullázzák gazdaságilag. Ez jelenti a teljes EU-t és Oroszországot. Az angolszász hatalmak nyernek a háborúval, és nagyon nem bánják, hogy az EU meg veszít.

Oroszország a fő ellenségük, de az EU meg a gazdasági vetélytársuk, ezért nagyon kellemes mellékhatása a háborúnak, hogy az EU térdre rogy.
Már a Szíria és Líbia elleni akciók negatív hatásai is az EU-n csapódtak le, most az ukránok háborúja megpecsételi a gazdasági kilátásokat.
Valahogy mindig az a forgatókönyv, hogy Amerika és csatlósai megkeverik a szhart a világban és az EU szop miatta. Add ehhez hozzá, hogy Obamától kezdve Trumpon át Bidenig minden amerikai elnök fröcsögött a német és holdudvarába tartozó európai iparra, hogy mennyire rosszak, hogy ilyen sikeresek, mekkora kereskedelmi többletük van Amerika felé. Amerika most örülhet, hisz Európát függővé teheti a méregdrága palagáztól. Oroszországnak kicsir fájnak a szankciók, Európa beledöglik, Amerika meg röhög a markába.