Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisvagány

0 bejegyzést írt és 253 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostani gyűjtésünkben Európa legszebb fekvésű éttermeiből mutatunk párat – közös jellemzőjük, hogy ezeken a helyeken a finom ételekhez lélegzetelállító kilátás is jár. Szintén közös bennük, hogy kevésbé olcsó turistamenüjükről híresek: legtöbbjüknél világhírű séfek készítik a legfrissebb trendek…..
kisvagány 2017.10.06 18:11:09
Megveszed a 130 centis lapostévét, mert neked fontos, hogy ha már nem kaptál jegyet/lusta voltál kimenni, akkor is akkorában lásd Hosszú Katinkát, amekkorában csak lehet. És elindulnak, és megy a verseny, te ott állsz a tévé előtt gatyában, mert kurva meleg van, de drukkolsz, mert megvan benned az a…..
kisvagány 2017.07.26 21:31:13
@tundrafarkas: Végre egy értelmes hozzászólás. Nálad a pont.
Egy korábbi posztomban nagy elragadtatásomban Magyarország második legszebb kilátópontjának neveztem a zempléni Nagy-Péter-mennykő ormát, és a napokban az egyik kommentelő számon kérte rajtam, hogy akkor mi az első. Most, hogy nehogy úgy járjak, mint egykori kamionszerelő…..
Coming out-tal kell kezdenem. Megbuktam mint szülő. A kölykeim nem olvasnak Rejtőt. Próbálkoztam, de nem megy. Nem értem az okát, hiszen Rejtő az egyik zseniális magyar író. Először röhög az ember helyzetkomikumain, másodszor nevet a nyelvi leleményeken, harmadjára mosolyog iróniáján, végül elnéz a…..
  Sorhat és hátsókerék hajtás. Ortodox nézetek szerint csak ilyen autó lehet BMW. Manapság mégis több összkerekes autó talál gazdára mint hátsó kerekes, sunyin megjelent az első kerék hajtás is és V8-as blokkok is kerültek és kerülnek a kocsik orrába. Nem szeretnék a két típus közötti hitvitába…..
Tökünk se akart ekkora listát írni a tapló magyar autósokról, de amikor elkezdtük poénból bemondogatni a legbosszantóbb suttyóságokat, öt perc alatt jutottunk túl a tízen. Nyilván mindenki találkozott ezekkel, meg úgyis ugyanez lesz mindörökké, de ha csak páran elgondolkoznak és legközelebb nem…..
kisvagány 2016.05.08 22:57:47
@szombuda: Valóban nem olvastam. Ezek szerint az értelmetlenek közé sorolsz. Ha jó oktatód van, akkor elmondja amit tudnod kell. Ha figyelsz meg is jegyzed. Onnantól már csak "alkalmazni kell". 31 éve vezetek, majdnem minden nap.Valahol 2Mkm környékén járhatok. Az autóbusz kivételével megvan az összes kategóriám. Legutóbb decemberben vizsgáztam újra, hogy visszakapjam a jogsim (biztonságiöv és kézbőltelefonálás aljas indokból, többszörösen visszaeső vagyok )! És nem olvastam még egyszer sem a kresz-t.:) Volt már sajáthibás balesetem, személyi sérülés nélkül, kisebb anyagi kárral. Ez nyilván az értelmetlenségemből fakad...
Akad közöttük olyan, aki közismerten imádja a repülést, mi több, vizsgázott pilóta (például John Travolta), akad, akinek a munkájához elengedhetetlen (Donald Trump), és akad, akiről talán nem is gondoltuk volna, hogy saját géppel repked (Jim Carrey). Harrison FordModell:…..
Belsőség Trükkös hólánc 2015.01.19 16:59:05
Azt mondják, egy újszülöttnek minden vicc új. Én a tejfogaimat is rég elhullajtottam, de úgy tűnik, a hólánc-iparban nem nehéz nekem újat mutatni. Stump Bandi csak hümmögött, mikor extázisban mutattam neki az alábbi videót, mert ő már látott hasonlót, ráadásul legalább hat…..
Amíg a vágók átvágják (jaj) magukat a több gigabájtnyi forgatott anyagon, addig mi szépen-lassan felépítjük az anyagot, melyet három helyszínen, két napon keresztül vettünk fel Varga "Cigány" Zolival azaz Cigivel. Azzal a Cigivel, kinek sokszor sarkos véleménye helyenként…..
Listák, imádjuk őket. Köszönöm Atlétásnak és Nyelvésznek. Turbulenciában lazán röhögcséltek, nyugalmat tettettek? Közben szinte a szívetek is leáll és imádkoztok, fogadkoztok? Nyugi, mindenki ezt teszi. Féltek bevallani, hogy féltek? Féltek, hogy kinevetnek, gyávának…..
Elérkeztünk a lista végéhez, ami kétségkívül egyben a legizgalmasabb állomás is, hiszen általában mindig a legjobbakra kíváncsi mindenki. Furcsa abba belegondolni, hogy ha csak magamtól állítottam volna egy szimpla 10-es listát, egyáltalán nem biztos, hogy akkor is ezekkel a…..
Reggeli mellé fogyasztottam egy kis autóversenyt. Mostanában amúgy is koplalókúrán vagyok, pláne, mióta a gyömrői vasasnál ráálltam a mérlegre én is és kiderült, hogy ha fémből lettem volna, akkor már egész szép összeget érnék. Úgyhogy most nincs kaja, csak napi egyszer…..
Ha eddig úgy éreztük, nem erre a filmre vettünk jegyet anno a mozipénztárban, hát most már azt is tudhatjuk, a helyzet minden további nélkül fokozódhat: a választások előtti utolsó hétvégén elmehetünk békemenetezni Oroszországért és az orosz atomért. És ezentúl hogyan…..
kisvagány 2014.01.24 20:37:17
@őrkutya2: attól, hogy Te nem tudsz róla, még létezhetnek ilyen irányú kutatások, de lehet elég a statisztikai számítás is. A nagyapám mondta mindíg: " A vantól nem kell félni, csak a nincstől."
Ajánlom figyelmedbe:
www.kormany.hu/download/5/39/40000/Energiastrategia.pdf
kisvagány 2014.01.25 17:53:46
@bethowen: egy ekkora ország (mármint ami trianon után maradt) sohasem lesz független, befolyásoktól mentes, mert nem tud az lenni. Helyesebben tud, ha a lakói kivétel nélkül mindannyian "mélyszegénységben" élnek. Engem a politika/politikusok nem érdekelnek. Hazudik mind. :)
Előre látom már, hogy ez a Daewoo Nexia lesz a hétvége sztárja. Tegnap este indult hódító útjára a racingbazaron található hirdetés, amiben Géza Bá' csodacsatalova került eladás tárgyává. G Astra lámpákkal. Evo beömlő-kiömlő, és az elmaradhatatlan króm M3. Index…..
kisvagány 2014.01.03 18:53:42
@hungarisztan: gondolom azért nem terjedt el,mert a csomagtér ajtó bezárt állapotban függőleges része, nyitott állapotban elég "bután" áll. :)
Ez a dal vége? Igaz, az előadás még zajlik, a kövér hölgy énekel és az utolsó metrót elérni kívánók sem csörtettek ki a ruhatárba – ám úgy néz ki, a jövő évi országgyűlési választás már lefutott, az eredmény is borítékolható: a baloldal csúfos kudarcot szenved.…..
Miért vagyunk boldogtalanok, és miért nem látjuk optimistán a jövőt?  "Közzétette a Gallup annak a 2012-es felmérésnek az eredményeit, amely azt vizsgálta: a világ 143 vizsgált országaiban a lakosság hány százaléka érzi úgy, hogy szenvedésnek van kitéve. A…..
A magyar dohányosok és dohányboltosok ha eddig csak sejtették, ma már tudhatják is, bizony tud még meglepetéssel szolgálni kormányunk. Nem is akármilyennel.  A legfrissebb,  november 28-i Magyar Közlönyben jelent meg a dohánytermék-kiskereskedelemmel összefüggő…..
kisvagány 2013.11.30 07:57:25
Nem értem miért nem változtatják vetésforgó szerűen az üzlethelyiségeket a koncesszió tulajdonosok között mondjuk hetente, vagy még jobb lenne naponta.:-) Így minden trafiküzemeltetőnek lehetne benzinkutas/szupermarketes jó forgalmú napja és vidéki eldugott helyen töltött hitvány bevételű veszteséges is. Hosszútávon a minden trafikos közel egyformán profitálhatna.
Ne legyenek igénytelenek! Ugyanezt az elvet alkalmazzák a közbeszerzésre, az uniós pénzek elosztására stb... ! Tehát eddig mondjuk a zsíros állami megrendelések javát a Közgép kapta. Jó lenne ha a következő sokmillllliárdos megbízás hasznát más cég fölözhetné le, a Közgép meg vehetne teherautókat és munkagépeket azután "kubikolhatna" éhbérért. Hétfőtől pedig én szeretném beszedni az útdíjat az országban egy hónapig, mert így kompenzálhatnám, hogy a vállalkozásom eddig mindig csak fizetett az úthasználatért, pedig volt olyan szakasz aminek a megépítéséért járó pénzt sajnos nem sikerült megkapni...
Vannak további ötleteim is. Nem mindenkinek jutott például csinos feleség/izmos testű férj. Ez is tarthatatlan. Cserélni kell még majd az ország lakosainak egymás között autókat, a budai villákból pedig költözzenek néhány napra a tulajdonosok előbb panelba utána putriba, és ki kell próbálják a hajláktalanságot is mindenkinek. Mindenből jusson egyformán!! Ki kell "egyensúlyozni" a társadalmat, el kell osztani újra a javakat! Hajrá Fidesz, meg tudjátok csinálni!!
Félre téve a tréfát, ezek idióták, és a következő választást is megnyerik majd. Sírni tudnék...
Vajon Orbán Viktornak sikerül leküzdeni azt a bizonyos 3%-ot? "A magyar újraiparosítási politika folytatását sürgette Orbán Viktor miniszterelnök annak érdekében, hogy egy-másfél éven belül Magyarország legyen az az európai uniós állam, ahol a GDP legnagyobb aránya az…..
Mai nagyképes anyagunk nem lehetne teljes, ha nem elevenedne meg legalább egy a Mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeum gyűjteményének darabjai közül. A múzeum 1979-ben, Hajdu Ráfis János és felesége, Bakos Mária magángyűjteményének felajánlását követően alakult ki, majd…..
Kormányunk így három év után elkötelezett az uniós pályázati rendszer radikális megváltoztatásában - és az erről szóló kormányhatározat meg is jelent a Magyar Közlönyben. És mi a cél? "Az újonnan kialakításra kerülő fejlesztéspolitikai intézményrendszer a…..
Vajon minek köszönhető az, hogy sokkal kevesebb dohánytermék fogy az országban, mint akár egy évvel ezelőtt?  "A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által közzétett adatok szerint júliusban 6, augusztusban pedig 12 milliárd forinttal kevesebb jövedéki adó folyt be a…..
kisvagány 2013.10.04 01:10:10
@kisvagány:
javítás! vezettek = vetettek
kisvagány 2013.10.05 21:34:26
@Blogger Géza: Ha az a cél, hogy a dohányzást visszaszorítsák, akkor egyszerűen tiltsák be, mint a játékgépeket. Aztán aki megszegi a három nap alatt összedobott új törvényt, azt egyszerűen végezzék ki helyben. Türelmetlenül várom, hogy mikor nyúlnak hasonló bátorsággal a szociális támogatási rendszerhez, hogy ne a dolgozó emberek adóforintjaiból tartsák el a 9 gyereküket azok akik még életükben sem dolgoztak egy percet sem. Ha mondjuk Csányi Sándornak lenne vagy 20 gyereke, azt sem bánnám, mert biztosan tudná őket etetni, öltöztetni, iskoláztatni megfelelően saját erőből.
  „A futball olyan, mint a bográcsgulyás. Folyamatosan teszünk bele, sosem veszünk ki, és a végén kész.” (Orbán Viktor) Miniszterelnökünk azt is elárulta egy interjú keretében, milyen a hamis gulyás: az pedig az, amikor kivesszük belőle, amit bele kéne tenni. Most…..
Miért olyan mágikus a július elseje, hogy lehetőleg jó sok minden változzon ezen a napon? Vajon a meleg teszi meg az a hit, hogy ha a fél ország szabadságon van, majd nem tűnik fel annyira? De, feltűnik. Meg az is, hogy egyes gazdasági szektorok új időszámításba léptek ma - a…..
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ma tette ki a honlapjára az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról szóló előterjesztést - aki akarja, e-mailban nyugodtan véleményezheti, holnap délig (vajon ez a társadalmi egyeztetés?), de külön kérés, hogy az iktatószám…..
kisvagány 2013.05.25 02:49:02
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Ennek az útdíj emelésnek olyan árfelhajtó hatása lehet, mintha 20%-al emelkedne az üzemanyag ára (tehát 400-ról 480 Ft-ra) Az alapanyagokat, a félkész és késztermékeket mind-mind szállítani kell feldolgozó üzemekbe, nagy és kiskerekbe, stb... Sok kicsi sokra megy. A gazdaság minden ágában, minden terméken érezni lehet majd a hatását. Nézzünk egy egyszerű láncolatot:
a vetőmag big-bag zsákban érkezik külföldről teherautón. A magyar üzemben kicsomagolják 25 kg-os zsákokba (a csomagoló anyagot is oda kell szállítani valahonnan), majd kiszállítják az Agroker raktáraiba. Onnan elviszi a földműves és elülteti (a traktorba az üzemanyagot, a gumiabroncsot stb... szintén szállítani kellett). Azután kell permetezni, aratni ( permetszer, üzemanyag, alkatrészek). A földekről a gabonát behordják a szárítóba/tárolóba. Tételezzük fel, hogy ebből nem liszt lesz, hanem takarmány. Eladják a tápkeverő üzemnek (szállítás). A megkevert tápot az üzem kihordja az állatnevelő telepekre tartálykocsival. A jószág amikor vágás érett elviszik a vágóhídra élőállatszállítóval. A vágóhídról a feldolgozott húsokat szintén szállítják húsipari üzemekbe, ahonnan a felvágottakat és tőkehúsokat el kell juttatni az élelmiszerforgalmazó láncok raktáraiba hűtőkocsival, és csak innen fognak majd a boltokba kerülni. Mire ide érünk a történetben 12-15 árumozgás történik. Mennyivel fog emelkedni a felvágottak ára??? Biztosan nem 1-2 Ft-al.:((
kisvagány 2013.05.25 10:47:36
@Kőmíves Kelemen: Rossz az előérzetem, és van már néhány negatív tapasztalatom ! (szerencsejáték adó, tranzakcíós adó stb...) Nincs ott egy közgazdász,vagy olyan gazdasági szakember aki ezen a szinten is átlátja a következményeket? Vagy ez a cél,hogy a kisvállalkozókat minden eszközzel ellehetetlenítsék, hogy a helyére a a "holdudvarból" valaki beléphessen??