Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MeeCee

0 bejegyzést írt és 327 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaim az Úrban,  mégiscsak eljött az ősz, és a tavalyi unortodox (értsd: tavaszi) bejelentés után ismét jelentkezett az Amazon egy, mondjuk úgy, ráncfelvarrott modellel. Annak idején nagyon nem értettem, hogy mire jó a tokba rejtett akku, és miért nem képesek egy kicsit is követni a…..
MeeCee 2017.12.07 08:29:58
Nah, kissé kalandosan (köszi UPS…), de végül megérkezett az Oasis. Eddig egy könyvet olvastam el rajta. A PW1-hez hasonlítva megdöbbentően jó a felbontása, és klassz a világítás, sokkal jobban esik rajta az olvasás, ehhez jön még a képernyő nagyobb mérete, összességében tényleg sokkal jobb élményt nyújt.

Amikor kézbe veszi az ember, a készülék hátulja hideg, de ez nem különösebben zavaró, pedig én nagyon fázós vagyok. A régi gumírozott hátlap fogása talán stabilabb volt, de egyelőre nem éreztem azt, hogy az Oasis ki akarna csúszni a kezemből. Nagyon könnyű, egy kézben kényelmesen tudom tartani sokáig, négy ujjam a megvastagított részt fogja át alulról, az alsó sarkát a tenyerembe támasztom, a lapozógombok pedig pont a hüvelykujjam alá esnek. Sokan írják, hogy kattognak a gombok, ez igaz, de nem zavaró.

Éjszakai olvasásra be lehet állítani azt, hogy fekete alapon fehér betűket jelenítsen meg, ez nem rossz, de szívesen kipróbáltam volna, hogy milyen a narancssárga éjszakai fény. Gondolom, a kedves amazon a következő modellbe majd belerakja azt is :-D

Valaki említette a hangoskönyvet, ez csak akkor működik, ha az amazontól veszed meg az Audible könyveket, én kicsit túlzottnak tartom az Audible árazását, plusz igényem sincs erre a funkcióra. Lehet, hogy kíváncsiságból kipróbálom majd a 3 ingyen könyvet, biztos jól lehet elaludni arra, ahogy valaki az ember fülébe duruzsol :-) A Kindle Keyboardnak volt hangoskönyv funkciója, az annyiból volt jobb, hogy az adott könyvet olvasta fel, bármi is legyen az. Jó lett volna, ha ezt belerakják az Oasisba, de sajnos kimaradt.

Ha valamire kíváncsiak vagytok, kérdezzetek, megpróbálok válaszolni, én elégedett vagyok az olvasóval, és nem fogom visszaküldeni.
MeeCee 2017.12.07 09:00:07
@Dworkyll: igazán nincs mit :-D egyelőre nincs tokban, itthonra nem kell, ha a táskámba be akarom dobni, akkor betolom egy neoprén "bugyiba". Majd meglátom a tokot. A PW1-re az aliexpresszen vettem egy pont olyan tokot, mint a gyári, csak feleannyiért. Amúgy gyári tokot egyelőre nem kapni az Oasishoz, valami gond volt vele, és visszavonták az összeset, az újat pedig még nem árulják.
MeeCee 2018.02.25 10:30:59
@LiBaBo: az olasz amazonon vettem. Update: aztán látom, hogy végül sikerült beszerezni, de tényleg furcsa, hogy csak onnan lehet megrendelni.
Futóblog Lütyő 2012.03.01 10:28:00
Több olyan barátom is van, akik rendszeresen futnak kutyával. Valaki csak edzésekre viszi magával négylábú kedvencét (pl. Legót vagy Lufit), valaki pedig nemcsak edzésre, hanem egyenesen versenyekre is. Egyszóval mindig ott van láb alatt. :-) Lütyőre már régóta felfigyeltem,…..
Futóblog Powersongot keresek 2011.08.17 09:02:09
Ezerszer kitárgyaltuk már ezt a témát, azt, hogy ki hallgat futás közben zenét, ki nem. És ha igen mit, és mikor. Most ismét felvetem, egy kis segítséget kérnék a következő élethelyzet zene segítségével történő "átvészeléséhez". A két órával…..
MeeCee 2011.08.17 10:10:18
Többen kérdezték már, hogyan lehetne kiirtani a kertjükben túlságosan elszaporodott gyíkokat. Nem nagyon értettem a kérdést: Magyarországon az összes kétéltű- és hüllőfaj védett, tehát nem pusztíthatjuk el őket.Hazánkban a következő fajok élnek:zöld gyík (Lacerta…..
MeeCee 2011.08.17 10:04:24
@AzHofi: le kell betonozni az egész kertet, azzal megszűnik ez a gond :P
Futóblog A várakozásnak vége! 2011.08.05 16:26:00
Kedves mindenki! Eddig minden évben készítettünk Futóblog közösségi "for the people by the people" pólókat, a korábbi modelljeinket bemutatja Winklair és Bitliszbá: Idén sem lesz ez másképp, a projekt már régóta érik és új megközelítés igényelt. Személyesen…..
MeeCee 2011.08.07 20:38:40
@DaMartian: Jó ötlet, hogy van ilyen póló és tudom, hogy sokat dolgoztatok vele, de ha jól tudom, a potenciális vevőkör (a futóblog olvasóinak) véleményét senki nem kérte ki arról, hogy mit és milyen színben szeretnének, illetve a mintákról sem volt szavazás. Ezek után ne csodálkozz, hogy egyesek egyéni véleményüknek és nemtetszésüknek adnak hangot.

A te kommented szerint ez így szólna:
Tipikus kereskedői magatartás: ha nem örülsz annak, amit az arcodba tolok, akkor nyalhatsz sót.
MeeCee 2011.08.07 21:44:20
@angelday: értem, de a kollekción belül elvileg több mint egy színből választhatok :-D De legalább már van női modell is.

@DaMartian: tudom, hogy sokat dolgoztatok, le is írtam. Kérlek, hogy a nemtetszésemet tudd be a csalódottságomnak. Nagyon-nagyon vártam a pólót, de még a csapatszellem érdekében sem adok ki ezreket egy pólóra (vagy bármire) ami aztán csak áll a fiókban és soha nem veszem fel, mert egyáltalán nem tetszik. Tényleg nagyon sajnálom :-(((( A többiek viseljék egészséggel. Talán a jövő évi (ha lesz :-) jobban fog tetszeni.
Mark Malkoff komikus mindent megpróbált, hogy kihozza őket a sodrukból. Ehhez felhasznált egy pizzás fiút, a feleségét, Darth Vadert és egy kecskét is. Hiába, egy Apple Store-ban MINDENT LEHET. Danzinak köszönjük a tippet...
Elmaradt a példát statuálás, felmentették a két állatkínzó pécsi diákot. Pontosabban nem felmentették, hanem két évvel eltolták az ítéletet, mondván a srácok "azóta rendezett körülmények között élnek, tanulnak, nincs rájuk panasz." A döntés azt jelenti, hogy…..
MeeCee 2011.07.27 19:50:24
@Bicskas: szóval szerinted az ivartalanitás kegyetlenség, de a nem kivánt szaporulat vizbe fojtása nem az? Nem tudom követni a gondolatmenetedet...
Kedves Barátaink, ismerőseink! Szeretnénk tájékoztatni Titeket, hogy egy közvetlen, bevásárlói közösség létrehozásán dolgozunk, aminek a lényege, hogy a környék termelőit megkeresve, friss, megbízható, organikus (vegyszermentes) gazdálkodásból származó élelmiszerek…..
Folytatódik a város legjobb reggelizős helyeit felkutató sorozatunk, ezúttal egy pékséget látogattunk meg, ahová reggel beugorva, az ablaknál, egy pulthoz támaszkodva tömhetjük tele magunkat. Sokszor elhangzik egyes olvasók részéről az adag, hogy nekik még egyetlen nálunk…..
MeeCee 2011.06.14 10:27:32
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: szerintem a Lipóti felejtős. Igaz, van náluk Cserpes termék, de a kenyereik, péksüteményeik minősíthetetlenek. Nyitáskor valóban nagyon jó volt minden, de azóta meredeken ível lefelé a minőség. Sajnos. Egyedül talán a nagy parasztkenyerük ehető.
A frankárfolyam tervezett, 180 forintra való rögzítésével a Fidesz, választási kampányában tett ígéretét hajtja végre. A sok százezer választópolgárnak tett politikai ígéreten túl persze számos egyéb érv is szól a devizahitelesek megsegítése mellett; ugyanakkor arról a…..
Futóblog Józsi, hol vagy? 2011.05.23 10:52:00
re: sport A múlt héten elég sokat dolgoztam a Futóblog pólókon. Sajnos még mindig nem került olyan állapotba a projekt, hogy mutatni (vagy rendelni!) lehessen dolgokat, ennek rengeteg oka van. Nagyon szerettem volna, ha már indítható lenne a dolog, de még várni kell egy kicsit, míg a…..
MeeCee 2011.05.24 16:37:09
@angelday: Hurrá!! És köszönöm, már nagyon várom :-))
Wayqui mesélt nekem arról a perui szóról, amit a spanyol szótárban hiába keresnék. A huarique azt jeleni, a legjobb hely, ahol a legjobb ételt adják - általában nem egy étterem, hanem egy talponálló, de lehet étterem is -, és rengeteg fajtája van. Egyrészt van huarique…..
MeeCee 2011.04.24 15:15:27
@kovpeter: szerintem ne fáradj, most írták le, h nem jó. túlsütött, hús, száraz pita, kínai fűszerezés, rossz ízű paradicsom...
Az új közoktatási törvény tervezetébe végül nem került bele egy 6. tárgyból teendő érettségi, marad a matematika, magyar nyelv, történelem, idegen nyelv és egy választandó tárgy. Az indoklás szerint az túl nagy terhet róna a diákokra. Bekerült viszont a "kötelező…..
Egy nap a városban Szevasz Cserpes 2011.04.11 09:51:00
Tipikus magyar sztori, néhány vadhajtással. Ilyen például, hogy a Cserpes tejtermékek minősége korábban jó volt, ami viszonylag ritka a hazai élelmiszeriparban, mert nálunk az előző rendszer hagyományainak megfelelően még mindig inkább a mennyiségre, mint a minőségre hajtanak.…..
A kedd halnap - mondta a telefon túlsó végén a rendelést felvevő pincér. Tudom - mondtam. Épp ezért megyünk kedden.Lehúztam egy munkanapot, olyan volt, mint a többi. De az este az más, az Olimpiába megyünk halnapra. Az edzőterem előtt találkoztam Eszterrel, tulajdonképpen ő…..
Megannyi sportág adott valódi, a nemzet egésze számára példaképeket jelentő személyeket. A focista viszont mára széles e hazában a lusta, markát tartó semmirekellő szinonimája. (Fotó: MTI) Néhányan talán átsiklottak azon a híren, miszerint a debreceni focistadion…..
Futóblog Teszt: Nike Free 2011.04.05 08:52:43
Mi számít az első tesztnek? Úgy értem, egy cipő esetében. Amikor futógépen nyomunk le vele fél órát, vagy az első szabadtéri próbálkozás? Mert gépen próbáltam már pénteken, és nem történt semmi különös. Lehetett benne futni, ugyanúgy, mint a Lunarban, vagy bármi…..
MeeCee 2011.04.06 10:57:56
@himmelhergott: tényleg nevetséges a boltok kínálata. A legjobb az volt, h az outletben biatorbágyon férfi póló címén gyerekpólók voltak kirakva... Bár a férfiak ne panaszkodjanak, a női választék az igazán siralmas. Mindig elmegyek a boltba, de a végeredmény folyton az, hogy megrendelem külföldről, van választék, és a pénztárcám is jobban jár (a nike termékspecialistától bocsi.)
MeeCee 2011.04.06 13:28:13
@ringsider: kösz a tippet!

@azilinha: mondjuk egy Nike Free?
Általában különféle cégek szoktak számkijelzés nélkül hívogatni, ami elég idegesítő: dolgozom, vagy épp elmerülök valami fontos ügyben, erre jön egy hívás ismeretlen számról, "ki tudja"-alapon felveszem, és ajánlanak egy fejlettebb, innovációs tampont. Elvileg…..
Mint azt a pénteki közvetítésen ígértem, megkértem az Andrássy úti iStyle-ból az első vásárlót, számoljon be a gyors tapasztaltairól, amiket hétvégén szerzett.Íme a beszámoló: Mikor először kézbe fogtam, nagyon rácsodálkoztam, milyen vékony is valójában. Nem volt még…..
MeeCee 2011.03.28 20:38:10
@Kohi: nem kell elmélet, vedd meg. én sem voltam biztos benne, h kell, de amióta van abszolút a kihasználtsága és végre telefonálni is tudok mert család lerakta az iphone-t és inkább ipadezik :-)

@Lük:
jobb későn mint soha ...
Nagyon örülök, hogy végre oly módon sikerült rendezni a képviselők juttatásit, hogy azóta minimum háromszor annyi ügy lát napvilágot. Köszönjük szépen! :) Pedig nem egy bonyolult szabálynak kellene megfelelni, csak annak, hogy ha ha valaki önkormányzati pozíciója után is kap…..
MeeCee 2011.03.28 18:29:09
@Horemheb: de hát sz@rul végzik a munkájukat! Vagy azért kellene jól dolgozniuk, mert elég nagy a fizetés, és ha keveset kap, akkor rosszul dolgozik? Nem esetleg azoknak járna magas fizetés, akik jól dolgoznak? És esetleg ha ők jobban végeznék a munkájukat, akkor sokan nem havi 80 ezerből élnének, hanem helyette lenne nekik 230 ezer, a képviselő meg kaphatná a soxorosát?
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
MeeCee 2011.03.23 20:03:37
@nyílméregbéka: és az mekkora gáz, hogy az óvodába viszik lázas betegen a gyerekeket, nem mernek otthon maradni velük, nehogy kirúgják a szülőt a munkából.

@Pávor Jál: én is ettől félek, előbb-utóbb a bankszámlák jönnek, megnézem, hogy azt is úgy benyelik-e az emberek, ahogy a manyupot.
MeeCee 2011.03.23 20:32:57
@bandika gazdája: egyrészt nem lehet mindenki mazochista :-D másrészt nem minden a pénz, sokkal fontosabb az, hogy vannak olyan országok, ahol nem tolják le a gyalogost a zebráról, ahol nem unott arcú bolti alkalmazottak tesznek szívességet a vevőnek, ahol bandikát egy üzletből vagy étteremből nem kiutálják (vagy eleve be sem engedik) hanem ivóvizet hoznak neki. Meg ilyesmi.
Hát az erőviszonyokat jól mutatja ez a grafikon, amit a ChangeWave készített februárban 3091 ember megkérdezésével. A kérdés: milyen tabletet tervezel venni a jövőben? Bumm.Kicsit félreértettük Steve Jobs merésznek tűnő mondatát az iPad 2 keynote-on, miszerint 2011-ben…..
  Egyszerű, mégis szép történet Bács-Kiskun megye főispánjáé. Kerényi Jánost a hvg.hu újságírója kapta azon, hogy dohányzásra ki nem jelölt helyen gyújtott rá. Történt már hasonló, sőt, volt már belőle botrány is, ha emlékszünk az RTL-es Házon kívül…..
Appleblog Apple-csaj: Kate 2011.03.08 16:49:00
A mai versenyzőnkről én aztán nem tudok semmit, életemben nem láttam még, sosem hallottam róla, azt sem tudtam, hogy a világon van ez a Kate Gosselin nevű Reality Show-sztár:Aztán megláttam róla ezeket a bikinis képeket, amiken ugyan nem úgy fest a 35 éves csaj, mint egy…..
MeeCee 2011.03.09 08:57:43
@von schwartz: de ez szült már 8 gyereket. Sokan szeretnénk 1 gyerek után csak így kinézni.