Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KGBE

86 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2024.-évi Hérics Túra április 13.-án kerül megrendezésre. A zsíroskenyerek sósan és hagymásan várják sorsukat. A teavíz forralás alatt... Indulás a Káptalani Majorból 9.30-tól! Az idő kiváló, a körülmények a legjobbak, 100 feletti résztvevő... A szervezők: Imrehegyi Község…..
A különböző színű borospalackok fénnyel szemben mutatott eltérő viselkedését vizsgálja PhD kutatásai során Laposa Zsófia és témavezetője, Dr. Keszei Ernő emeritus professzor. A fő kérdés nem az, hogy létezik-e a jelenség, hanem hogy a termelők és a kereskedők kezdenek-e valamit a felfedezéssel. A…..
A képeken látható borsor került "kés alá". Általában kritikán aluliak voltak, jellegtelen, néhány esetben hibás, beteg bor is bekerült. A legjobb bor a Piemonte Barbera volt, a legérdekesebb és legmegosztóbb az ISTRA. KGB Egyesület..
Robotika és mesterséges intelligencia, alkoholmentesített és csökkentett alkoholtartalmú borok, 21. századi borélményközpont, kóstolós masterclassok, interaktív viták; a március 1-re szervezett Borkonferencia igazi hazai és nemzetközi nagyágyúkkal készül a több eseményre is elegendő témákhoz. Alig…..
A vörösboról úgy tartják, hogy ha mértékkel fogyasztod, és minőségi bort választasz, akkor az előnyei akár még felül is múlhatják az alkoholfogyasztás hátrányait. Vannak azonban, akik rögtön olyan negatív hatásokat tapasztalnak, amilyeneket más típusú italok fogyasztása esetében nem. Emberek…..
Az KGBE egyesület az idei évet is egy záróvacsorával fejezte be. A borok:   Haladva a korral megkértem a Chat GPT-t, hogy írjon köszöntőt, ezt írta: "Az újévet várva, boldogan és kacagva, Szívünkbe zokog a régi év utolsó napja.…..
  EZ MA A LEGJOBB MAGYAR PEZSGŐ A PEZSGŐ-VILÁGBAJNOKSÁG SZAKEMBEREI SZERINT Története során először nevezett a versenyre a pincészet, a szóban forgó pezsgő rögtön elnyerte a legjobb organikus magyar pezsgő címet. 2023 novemberének végén a Tarcalon található, a monarchia korát idéző elegáns Gróf…..
A Genfi Egyetem kutatói által kifejlesztett mesterséges intelligencia felfedi a hamis bort, de még azt is meg tudja mondani, melyik birtokról származik egy adott ital. Svájci kutatók gépi tanulást alkalmaztak a borok megkülönböztetésére az alapján, hogy a különböző vegyületeknek milyen finom elegye…..
Még a franciák is elismerték: ez a magyar pezsgő az egyik legjobb most a világon Hatalmas bravúrt ért el a Hungaria Rosé Extra Dry Franciaországban. Egymást követő ötödik évben is aranyérmet nyert a világ egyik legjelentősebb pezsgőversenyén, az Effervescents du Monde-on. A történet azonban itt nem…..
Itt a mesterséges intelligencia, ami képes megmondani, milyen bor ízlene önnek – de még hasznosabb is lehet Akár még az egészségügyben is jó szolgálatot tehet egy új mesterséges intelligencia, mely képes lehet megmondani, milyen ital (vagy akár étel) felelhet meg valaki ízlésvilágának. Igen…..
Minden országnak megvan a saját maga szeszesitala, gyümölcspárlatot bárhol előállíthatnak, pálinkát azonban csak Magyarországon és magyar gyümölcsből lehet készíteni - jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a 2023. évi…..
December 6. - Miklós napja - Regölés napja December hónapban Luca napja körül csoportosul nemcsak a legtöbb szokás, hanem hiedelem és időjóslás is. Nem véletlen ez, hiszen egykor ezen a napon volt leghosszabb az éjszaka és legrövidebb a nappal. Ezt a Gergely naptár a 16. század végén tíz nappal…..
Idén, 24 év után ismét egy villányi borász nyerte el az Év Bortermelője díjat. Günzer Tamás bortermelő családja 75 hektáron termel szőlőt, melyről évente 5000 hektoliter bort készítenek. Egy igazi családi vállalkozás az övék, ahol mindenki megtalálta a számára ideális munkát: a gyerekek közül Gina…..
A 20231128.-i Borklub sor. Szabadon választott borokat kellett hozni, nem beszéltünk össze, de csak fehérek jöttek. * Balogh Cserszegi 2022 - Hibája nem volt, de pozitívumot sem találtunk... * Gere Olaszrizling 2021 - Vékony, öregízű, jellegtelen... * Plantaze (Montenegro) Pinot B. 2021: -…..
20231125.-én második alkalommal került megrendezésre az Imrehegyi Újbormustra! Idén már 7 borász részvételével került sor a 2023-as évi újbor bemutatóra: Béla Zoltán; Benyák Zoltán; Csanádi Bálint; ifj. Hugyi László; Minda Gábor; Góhér Zoltán; Mendler Zoltán; A 7 borász erre a 37 borára…..
Friss kutatás igazolja, hogy a vörösbor fogyasztását gyorsan követő fejfájás kialakulásában az italban található fenolos flavonoidok ( képen) lehetnek felelősek. Az összetevő nagyobb arányban fordul elő a vörösborban, mint a fehérborban, ezért jellemző, hogy főképp az előbbitől alakul ki kellemetlen…..
2023 11 17-19 között szerveztük meg a szokásos őszi borkirándulást. Sajnos, ebben az időpontban volt a Wine Vision by Open Balkan elnevezésű rendezvény, így több helyre nem tudtunk szervezni látogatást, ahová szerettünk volna, de ahová sikerült, ott mindegyik fenomenális volt. Az első borászat a…..
RÉSZVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Alábbiakban olvashatja tájékoztatásunkat a Pálinka Nemzeti Tanács és a Magyar Agrár- ésÉlettudományi Egyetem közös szervezésében megvalósuló Pálinkanapi SzakmaiKonferenciáról.A konferencia helyszíne a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusa, melynekcíme: 1118.…..
A Duna-Borrégió 2006-ban alakult, 3 borvidékkel, ezek a Kunsági, a Hajós-Bajai és a Csongrádi borvidékek. A borvidékek közötti együttműködés jegyében a Kunsági borvidéken működő Keceli Gasztro és Bor Egyesület 2023 november 07.-én látta vendégül a Hajós-Bajai borvidéki Császártöltésről…..
A mostani Borklubra vörös borok voltak kijelölve, de néhány figyelmetlen pajtás hozott fehéret is... :-) Ezek voltak: Rajnai Rizling 22; Merlot 22; Merlot 22; Csányi Merlot 21; Zsigmond Dunaj 21; Bock Porta Géza 13; Garai Cab. Sauv. - a díjnyertes.. Wunderlich Cab. Sauv.…..
Ismét külföldi borok.....
A díjnyertes 2022.-évi pálinkasor ( amit tudtunk prezentálni): Minda Gábor : Aletta - csak oklevél;Minda Gábor Cserszegi Fűszeres törköly bronz;Herczeg Pávás Imre:  Irsai Olivér szőlő ezüst;Herczeg Pávás Imre: Gyöngyrizling ezüstVeréb  László: Irsai Olivér (erős) ezüstMorvai Kenár Ferenc: Irsai…..