Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hogyismondjam

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
hogyismondjam 2013.01.26 23:50:27
Hajnali 4 órára programozzuk a mosógépet, és a mosogatógépet, mert olcsóbb akkor? Normális ez a Csaba???

És a Rendőrségi éjszakai kiszállásokat ki fogja kifizetni a csendháborítások miatt???

A Laptop akkumulátora nem olcsó, azt is ki lehet számolni, hogy mennyivel olcsóbb akkumulátorral bajlódni, de biztosan több akkumulátor lesz majd a háztartásokban a különböző áramdíjak miatt, ami környezetszennyező! Az áramszolgáltató ki fogja fizetni a háztartási 'többletakumlátorok' környezetszennyezését is??? Nyílván nem akarja, mint ahogyan az okos mérők többletköltségét sem!

Akkor ez miért is lenne felhasználóbarát, és jövőbarát???

Az felhasználóbarát, hogy reggel 3-4-kor zörögjön mindig a mosógép, így a környező lakók se tudjanak aludni, nem csak a tulajdonos? Vagy éjjel 2-kor induljon a disco, mert akkor olcsóbb az áram? Vagy az emberek fele dolgozzon mindig éjszaka, mert akkor olcsóbb a villany?

Ezekután jó időtöltés lesz sasolni, hogy mikor lehet fogyasztani villanyt, és mikor ne... Ez szerintem plussz teher, és egyáltalán nem jelent plussz szolgáltatást, csak minuszt a mostanihoz képest!

Nyílván ugyan annak a "profitnak" és a plussz bevételnek meg kell lennie a szolgáltatónál, így az árazás úgy lesz kialakítva, hogy legalább ugyan annyi pénz jöjjön be, mint eddig, mégha lehet is áram-megtakarítást elérni vele országos szinten (ideig-óráig)! Ne legyünk naívak, egy áramszolgáltatónak nem érdeke, hogy kevesebbet fizessenek az ügyfelek...

Természetesen egyedül közgazdaságilag éri meg (csak a számokat nézve) bevezetni, környezetvédelmileg meg jövőbarátilag, valamint humán szempontokat nézve pedig vélhetőleg nem.
...kivéve a nagyfogyasztóknál.

Persze ha mindenki villamos autóval fog majd közlekedni, és az éjszakai fogyasztás jóval több lesz, mint a nappali, akkor célszerű bevezetni!
A héten Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója is elismerte, hogy a vasút ma drága és hogy majdnem annyiba került egy utazás vonattal, mint kocsival. Ezt az állítást mi is meg tudjuk erősíteni, s akkor fel is tennénk a kérdést: Vajon jó ötlet lenne -e az…..
hogyismondjam 2011.10.16 22:48:30
Ha olcsóbb lenne a vasút, attól még nem fogják az emberek a kocsijukat eladni. Egy családnak mindenképpen megéri kocsival utazni, mert nincsen annyi kedvezmény, hogy megérje a vonat.

A kérdés rosszul van feltéve: a kérdés, hogy milyen minőségi fejlődés kell ahhoz, hogy visszaüljenek az emberek a vonatra!?

Mert ahogyan "cso zsi" írta: elenyésző számú vonat felel meg a mai kornak, a 20 évesnél öregebb tragacsok, és nem felújított pálya olyan, mintha nem is lenne.

Szánalmas, amikor a MÁV IC kocsikra felszámol mindenféle pótdíjat, különdíjat, és a szolgáltatás ennek ellenére siralmas, más alternatíva a busz, ahol ugyan olyan áron minden biztosított, és olcsóbban, pontosabban szállítanak a buszok, mint a vonatok!

Attól, hogy 50%-kal olcsóbb lenne a menetdíj, akkor az emberek csórósága miatt kényszerülnének vissza a vonatra, ami egyáltalán nem lenne jobb (ugyan olyan selejt maradna), csak olcsóbb, nem lennének vele boldogabbak az emberek.

A másik kérdés, hogy egy autóbuszos utaztatásnál 1 fő utaztatása mennyibe kerül bruttó a volántársaságnak, és mennyi ugyan ez az 1 ember szállítása vonaton?
Pl. Nagykanizsa-Budapest, vagy Pécs-Budapest viszonylatban?

NY-on sem olcsóbb a vasút, mégis 1 dologért azzal utaznak az emberek: gyors, pontos, megbízható, komfortos! Pláne, ha 250km/h-s sebességre képes, akkor nem lenne kérdéses, hogy Kanizsáról, Keszthelyről, vagy Pécsről mivel utaznának az emberek, ha 1 óra alatt Budapesten lennének!

Ki kell mondani, hogy Magyarországon csak 3 vasútvonal használható: Bp-Hegyeshalom, Bp-Szob, Bp-Debrecen. a többin le is lehetne állítani a személyszállítást, és nekikezdeni felújítani, vagy hagyni a fenébe, és még 1 sáv autópályát, amin a távolsági buszok tudnak közlekedni 1-2 óránként, és 100km/h-s sebességgel szállítani az utasokat. Legalábbis azt olvastam, hogy a Bp-Pécs autópálya kihasználatlan jelenleg... Nem tudom, hogy a Bp - Pécs vasút mennyire kihasznált.
Zámbó Jimmy szülői háza eladó! - figyelmeztetett mrgeez és tényleg. A meglehetősen átlagos cinkotai családi ház állítólag a Király szüleié volt. Az ingatlanmagazin.com utánajárt a hirdetésnek. A cikkből az derül ki, hogy ingatlanos papírokkal tudja igazolni, hogy valóban a…..
A hvg.hu-n jelent meg az alábi írás, amiben nagyjából annyiról van szó, hogy vagy egy mezőőr fizetett meg pár ismerőst, hogy tolvajt játszanak a Tv2 kamerái előtt, vagy a Tv2 fizette le őket, a lényeg, hogy a mezőőrt kirúgták, a Tv2 meg kibaszott kellemetlenül érezheti most…..
      „Addig folytatjuk az ügyintézést, amíg a Bankkal kötendő bármilyen szerződés vagy ügylet dokumentumait meg nem értettük.” Miközben  a banki hitelkárosultak megmentésének a korábbi nyilatkozatokhoz képest igencsak soft…..
A Kunigunda úti gyártóbázis megvásárlásáról írt alá szerződést a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), közölte Cserháti Ágnes szóvivő csütörtökön. Az épületegyüttes, és a további fejlesztésekre is lehetőséget biztosító ingatlan a…..
hogyismondjam 2011.07.29 09:34:27
Egészen furcsa jóslatot olvashtunk a nem is távoli jövőről az Inteltől. A cég alelnöke, Rama Skukla szerint ugyanis tíz éven belül el fog tűnni a laptop és a netbook - eddig ugye ismerős, de most kapaszkodjunk, a tablet is. És mi lesz helyette, tesszük fel a helyénvaló kérdést.…..
Diákigazolvány nélkül utazni nem szép dolog, de valljuk be azért, hogy egy gyereknél erősen megállapítható, jogosan veszi -e igénybe a diákkedvezményt. Marietta mostani levelében arról mesél, hogy párjának nagyobbik gyereke egyedül utazott, de elkövette a hibát, hogy otthon…..
Ezzel kell együtt léteznünk a következő két és fél hónapban? Tele lesz baromságokkal az internet? Bármit találunk a postaládánkban, percekig kell mérlegelnünk, hogy ez-e az igaz, vagy az ellenkezője? Most például két pdf fájlt kaptunk, egy köszöntőt Patek Gábortól, a…..
Elvárható-e egy olyan állami szervezettől, melynek fő feladata, hogy felügyelje a törvényes rendet, hogy ezt az elvet a magára nézve is kötelezőnek vallja? Bizton mondhatjuk, hogy a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságától (VPOP) ezt várja a törvénytisztelő…..
„Ahhoz, hogy megnyerhessék a pályázatot, hazudni fognak nappal, hazudni fognak éjjel, és hazudni fognak minden hullámhosszon.” – olvasható annak a jelentésnek a záró mondataként, amelyet az egykori  Phare-programmal kötött támogatási szerződés részeként…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
hogyismondjam 2009.06.01 20:00:27
Nekem a pünkösd a legszebb ünnep az egyházi 3db ünnep között szerintem: pünkösddel ellentétben nem kell hülyére vásárolni magadat az "Atya" ünnepén karácsonykor, nem kell hülyérezabálnod magadat, és húsvéti nyúllal riasztgatni a gyerekeket, mint húsvétkor a Fiú feltámadásakor!

A kevésbé vallásosaknak, tudatlanoknak lehetne pünkösd egy közösségi ünnep, ha már az elő 2 egyházi ünnep (karácsony, húsvét) családi zabálásba és sajnálatos módon vásárlásba, erőltetett ajándékozásba, és rohanásba torkollik.

Szerencsére van egy pünkösd, ami a szentlélek ünnepe, amikor kicsit nyugalom van, és a közösségé, az összefogássá, vagy mondjuk gyereknappá lehetne ezt az ünnepet tenni egy kis akarattal. Bár ezen ünnep is ha nagyobb jelentőséget kapna, az embereknél, akkor valószínűleg a pénzpiac, és a fogyasztói társadalom is rányomulna a pünkösdre, és nem lenne egy normális egyházi ünnep, hanem mind torz, deformálált ünneppé válna az egyházi ünnepek közül, hasonlóan, mint jelenleg a politikai ünnepek sem a megemlékezésről, és a méltóságteljes ünneplésről szólnak... Sokan érzik, hogy nem jó ez így, vagy valami gond van a társadalommal, csak sokan nem értik, hogy mi a gond...

Az antikrisztus:) TotaW kicsit mellé lőtt, mert a nem vallásos embereknél ennek a napnak nem a kurvák napjának kellene lennie, hanem a "közösségi gruppenszex" napjának, ha már pünkösd ünnepéből indulunk ki! "Lángnyelvek, sok emberre", mi mást jelent egy tanulatlan történelmet nem ismerő embernek, mint a menstruáló nőt, vagy a gruppent, ha már sok emberről szól? Azt, hogy a hitetlen emberek a pünkösdöt lekicsinyítik a kurvák ünnepére(individualista ünnepre), egy sokkal nagyobb közösségi gruppenszex ünnepe helyett, ez arcátlanság!

A vallásosoktól itt kérek elnézést, azaz akikben nem kérdőjeleződik meg a pünkösd értelme, és a közösség/összetartozás érzelme, és fontossága a szebb/tartósabb, vagy egyáltalán csak A jövőt illetően...
Elképesztő sztorit küldött Péter, akit állítólag egy parkoló autóból szedtek ki a rendőrök szombat este és vittek el vérvételre, anélkül, hogy bármivel meggyanúsították volna. Jó ha tudjuk, hogy amíg ez meg nem történik, tehát, hogy a rendőr közli, hogy minek az alapos…..
Két hete elég nagy vitát váltott ki itt is a blogon (fene sem gondolta volna) egy poszt a mellékvonalakról és azon belül az ország legkihasználatlanabb mellékvonala, a Kisszénás-Kondoros vasúti mellékvonal. ("A mellékvonalak bezárása nemzethalál!") Két hazai oknyomozó…..
hogyismondjam 2009.04.29 22:53:15
A politikusok által függetlennek állított MTV-ben vajon mikor megy le ez a riport? Valószínűleg soha sem, pedig ha tényleg független lenne az MTV, akkor már lement volna, megmutatni az országnak, hogy ezen szeretne az állam váloztatni, mert valószínűleg most ez nem jó!

Dehát az MTV szeret a hazugságoknál maradni, és elhitetni az országgal azt, ami nem igaz! Hasonlóan a magyar politikusokhoz, akik nem merik felválllalni, ha baj van, akkor azt meg kell oldani, és csak közösen lehet a társadalmi problémákat megoldani!
Friderikusz is elkezdett tényfeltárni 1-2 dolgot a Szólás Szabadságában, ki is rúgták az MTV-től, amikor elkezdte boncolgatni, hogy 10-szer annyit fizetett ki az MTV egy reklámért a reklám készítőjének, mint a piaci ára...

Elég lenne bőven 1db "közTV"-nek kikiáltott romhalmaz a 3db közTV helyett! Amit az MTV székház eladásánál csináltak pofátlan lopást, és állami pénzek rablását, az meg egyenesen vérlázító!!!! Ezért kellene bezárni az egész MTV-t! Nincsen egy székházuk sem, hanem bérlkik milliárdokért... az MTV vezetősége, és a politikusok nem normálisak, egy állami TV úgy gondolja, hogy albérletben hosszabb távon olcsóbban kijön??? Vagy abban reménykednek, hogy az államtól végtelen ideig, végtelen mennyiségű pénzt lehet lopni?

Fizessen elő rá az, aki kíváncsi ezekre a hazugságokra, és nézni szeretné! A kereskedelmi TV-k veszik át a közTV feladatait, amit nem mernek leadni...??? ez is csak Magyarországon lehetséges... És a kereskedelmiTV-k persze hülyére keresik ebből is magukat! Csak annyit tesznek, hogy a valóságot bemutatják, amit nyílván nem sok ember tud/akarna cáfolni... A tények magukért beszélnek...
A Coldfusion Magyarország Kft. nem cáfolta értesülésünket, miszerint a cég egyik tulajdonosát keresi, de nem találja a rendőrség a keddi warezrazzia után. Ezt a vállalkozást már többször kapcsolatba hozták az emelt díjas sms-ekért jogvédett tartalmat kínáló warezoldalakkal,…..
Lackó rövidke sztorija beszédes fotókkal megtűzdelve, igazán tiszta képet fest kis hazánk jelenlegi helyzetéről, ami a közlekedési kultúrát és nem utolsó sorban az emberséges viselkedést illeti. A sztori főszereplőjéről nehéz elképzelni, hogy valóban jogosult a kártya…..
A bedőlő hitelek jelentős része az egyedül maradt házastársnak okozhat tragédiát. A Zugügyvéd is egyre több ilyen esettel találkozik, volt is már hasonló témájú bejegyzés.  Nem valószínű, hogy a jog ezeket megfelelően tudja majd kezelni, ismerve a közös tulajdon…..
hogyismondjam 2009.02.04 20:44:06
@szociologus: érdekes, hogy az állam 2 évnyi válsággal számol... A kérdés csupán az, hogy ezt honnan veszi??? ...mert a mostani válság láthatóan nem csak az amerikai lakáspiaci válság, hanem Pl. az emberek már nem tudnak több szart fogyasztani a fejlett országokban, nem akarnak mindig újat venni, nem akarnak több szolgáltatást/drága ingatlanokat igénybe venni valagnyi pénzért!
És a pénzpiac is hazugságokra, és igazságtalanságokra épül, mert hazugság az, hogy a részvények árfolyama hosszú távon nő, a tőzsdék is nőnek, és a termelés is a végtelenségig nő, vele együtt a környezet pusztítása is, a végtelenségig!? Nem ezek közül egyik sem tud a végtelenségig nőni, és az is nonszensz, hogy valaki aki vesz sok pénzért részvényt, és ül egész nap a fotelban, a luxusvillájában, vagy a parlamentben, az év végére milliárdos lesz, pedig nem csinált semmit, míg a valójában dolgozó embernek meg megtakarítása sem lesz, nem hogy lakása!!! Szóval nem értem, hogy miért 2 évre kalkulálják a válságot, és utána pedig szerintük minden jó lesz, a részvények, és minden visszaáll a régi, megszokott "hazug" rend szerint? ...márpedig a magánnyugdíjpénztáraktól kezdve az államig mindenki erre számít, hogy ez a korrupció folytatódik, és mindenki vegyen részvényt! ..valami itt nagyon nem stimmel...
hogyismondjam 2009.02.04 20:52:28
@marosy: "az állam a közöst jelenti"? Te nem vagy normális... rendszerváltás óta az állam az ügyeskedők, és a tolvajok pénztárcájának megtömését jelenti! Egy normálisan adózó, vagy ennivalót magának megtermelő állampolgár érdekeit szerinted védi az állam? Megadóztatnak, ha már van valamid, a cigók, meg ellopják azt a kis pénzedet is/terményedet, amid van, így se kajád, se kicsinyke pénzed, amiből szerényen meg tudnál élni... Mert szerintem a jelenlegi állam az egyszerű kis magyar állampolgároknak az érdekeit abszolúte nem védi, és leszarják, hogy éhendöglesz vidéken, mert 8 millió forint alatti lopásnál nem nyomoznak, legyen az pénz, vagy termény!
Olyan hülyéken segít az állam viszont, aki devizahitelt vett fel, vagy plazmaTV-re a köccsönt, de a cigóknak is, akik nem járatják iskolába a gyerekeket, és dolgozni sem akarnak, ezek az igazán nagy luxuskiadások!!!
Ezek mellett pedig egy nagyon szűk réteg zsebét tömi az állam, 89' előtt talán az állam jobban képviselte az állampolgárok érdekeit, a közbiztonságot, mégha kommunizmus volt, akkor is...
Vasárnap délutánra sötétségbe borult a magyar szerverekről futó szájtok jelentős része. Az adsl-előfizetők százezrei pedig rémülten pillantottak a kihűlt vonalra. No net today.Webmail-szolgáltatásokat, bankok szájtjait, a BKV honlapját vagy például az iWiW-et is érintette a…..
hogyismondjam 2009.01.25 19:10:43
Valaki rajzolja már le a T-birodalom gerinchálózatát, de nem hiszem, hogy Budapestről Budapestre Szekszárdon keresztül mennének az adatok, kizárt dolog, hogy az M6-os Baranya megyei építésénél esetlegesen tényleg elvágott kábel miatt rohadt volna le az egész T birodalom! (Egy izmos optikai kábelköteget összeforrasztani valószínűleg nem 3 óra munka...) Tuti, hogy pesten is elkúrták! Ez azért is, mert megnéztem, hogy nagyjából nem találta a címzettet Bp-en, és kiroutoltatott Európába, köztük Hollandiában, és Párizsban, valamint Angliában is próbálkozott, de az ottani routerek érdekes módon jól voltak beállítva, és visszajött a címzett keresése Budapestre, viszont Budapesten értelemszerűen megint nem találta meg a T-s Ip-ket... Egyik csomag sem akart menni Pécs felé, nem hiszem, hogy a T birodalomnak Pécsen lenne az IWIW, és origós webszervereik, esetleg a biztonsági mentésük/oldalaik lennének ott, de azok sem elérhetőek? ..holnapi cikkekre kíváncsi vagyok, hogy kiket basznak ki az állásukból a T-birodalomnál/kiknek vonják meg a prémiumát, mivel ezen kimaradásnál nem csak 1 súlyos hiba történt, valamint a backup linkek sem működtek..., hanem hibák sorozata miatt sikerült összehozniuk ezt a manővert! Vagy netán mégiscsak 1db routere és 1db kábele van a T-nek költséghatékonyság céljából???? És az idióták pont napközben huzogatják ezt az 1db kábelt, ahelyett, hogy éjjel 3-kor csinálnák, amikor nem veszi észre senki???