Regisztráció Blogot indítok
Adatok
purga

1140 bejegyzést írt és 2480 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ryan Muprhy csapata idén először csavart egyet az American Horror Story marketingjén és a hosszas felvezető kampány helyett szinte semmit nem árultak el abból, hogy az antalógia sorozat rajongói mire is számíthatnak a legújabb évadban. Ez bejött, ugyanis a múlt hét szerdai premier…..
Amikor kijönnek az adott év Emmy-jelölései, úgy 12 percet kell csak várni az első "az idei Emmy-díj nagy hiányzói" vagy a "miért nem jelölték Gézát is Emmyre?" típusú cikkekre. Természetesen a kesergésből a comment:com is kivette a részét, nekünk is vannak kedvenceink, jóhogy. Az idei lista…..
  Királyvár I. Cersei, Tommen, a Főveréb és Margaery készül a tárgyalásra, ami persze egy koncepciós per, de ebbe most ne menjünk bele mélyebben. A jelenet elképesztően erős, a zene, pontosabban annak hiánya még erősebbé teszi, az operatőrnek meg innen is kalaplengetés, nagyon jó dolgokat csinált…..
purga 2016.07.01 11:54:01
@Gyula_80: @Hüpna: Anyának lenni szívás ebben a sorozatban, nem tűnt fel? :D Konkrétan egy anya sincs, aki még élne, vagy mindegyik gyereke,/párja élne. Még Sam anyjának is ott van a szívfájdalom, hogy a férje miatt le kellett mondania egyik fiáról. Egyébként a felsorolt három szereplő közé a Tyrell-testvérek is beleillenek, ott sem volt már anyuka.
Sőt, igazából apának lenni is szívás.
Pont a három "gyökértelen" van a legjobb pozícióban.
Magyarul a Trónok harca egy gyermekellenes propaganda-sorozat, mert azt sugallja, hogy a gyermeknélküliek tudnak nagyobb karriert elérni:)
purga 2016.07.01 19:52:02
@Biriksz_Krokiksz!: @adamskij: Arya nem fog hozzájuk csatlakozni, hiszen utálja őket, amiért aprópénzért eladták Gendryt a vörös asszonynak. Ők is a listáján vannak. Ja és a hóhért is kihagytátok a listáról. Egyébként meg a Time összeszedte: time.com/4385792/game-of-thrones-arya-stark-kill-list/
purga 2016.07.01 21:23:44
@Biriksz_Krokiksz!: Ja bocs :) Őszintén szól abszolút feláldozható karakter. Szerintem Cersei öleti majd meg utolsó gaztetteként. Valahogy nem látom, hogy a bosszún kívül tartana-e máshova is a karakter. Azt se tudom elképzelni, hogy Jon oldalán aprít majd zombikat.
  Véget ért az HBO-n a Trónok Harca hatodik évada. Idén utoljára jelentkezünk spoileres kibeszélővel...
purga 2016.06.29 16:10:31
@Aragorn831109: Igen, ez logikus, csak akkor is hülyén nézett ki. Mindenesetre akkor a készítőknek következeteseknek kell lenniük és a következő évad első részében már látniuk kellene Királyvárból a flottát. Ja és ezek szerint Euron végképp hoppon maradt. Max. egy hátbatámadás telhet ki belőle.
purga 2016.06.29 16:19:37
@Lángharcos: Igazából meg is halhat közben. Valljuk be, azért nem egy nélkülözhetetlen karakter, főleg most, hogy visszatért Westerosra. Martin keserédes bevejezésről beszélt, ez bőven belefér. (ahogy az is, hogy Dany vagy Jon is meghal a végén).
purga 2016.06.29 23:24:51
@Janos Mohacsi: ezek csak a korai tervek, ráadásul a sorozat készítőinek eléggé szabadak már a kezeik, szóval akárkit kinyirhatnak.
Meereen Tyrion nem egy beszari csávó, illetve, de, alapjáraton az, csak néha hodori méretű tököket növeszt, például Királyvár védelmekor, de ez most nem releváns, hagyjuk. Miközben az öböl rabszolgatartó kiskirályai Meereent lövik a tengerről, és a városra méretes, égő golyóbisok záporoznak, (néha…..
purga 2016.06.22 15:06:17
@Hüpna: az a vicces, hogy Dany erről még nem is tud :D Kíváncsi leszek az arcára, amikor megtudja, hogy "ja amúgy tégy úgy, mintha hinnél a fény urában" :D

@gwr: értem, de a sárkányok terén pont nem túloztak. Harrenhalnak két méter vastag várfala volt, mégis úgy szénné égett a sárkánytűztől, hogy megolvadtak a kövek is.
purga 2016.06.22 16:00:24
@Dekatlon: Ramsay vajon letudta volna vadászni Drogon hátáról? :) Amúgy ja, igazán készíttethetne magának páncélt, meg esetleg egy nyerget is.

Egyébként a látottak alapján nem is biztos, hogy kell, illetve lesz még sárkánylovas. Anyuci megy elől, többiek követik.
purga 2016.06.22 17:33:08
@Cérnahuszár: Nem :) Régen a legtöbb Targaryennek saját sárkánya volt. Az utódok is mindig kaptak egy tojást, ami ki kelt mellettük. A Sárkányok tánca ezért is volt izgalmas ilyen szempontból, mert ott sárkányokkal harcoltak egymás ellen.
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca 6. évadának 9. epizódját. Kibeszélőnkben spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
purga 2016.06.21 15:23:19
@Ásatlan Kút: a Trónok harcában van fogamzásgátlás! Hold teának hívják azt hiszem. Igaz, Ramsay örököst akart, ugyanakkor ahogy korábban volt rá utalás, a srác szeretett khm... minden lyukat kihasználni :) Btw lehet, hogy vaktöltényekkel lövöldözik, elvégre az istállós lányt se ejtette teherbe, pedig elég régóta együtt voltak.

Amúgy ja, néhány fan teória izgalmasabb, mint amit végül a forgatókönyvírók találnak ki. Csak valahogy másmilyen lezárást várok északon, mint egy súlytalan beszélgetést Jon és Sansa között, hogy "többet ne kamuzz már léci" (igen, tudom, az előzetesben van ilyen). Neked Kisujj meg kösz a segítséget, de most menjetek haza, puszi.
purga 2016.06.21 15:29:12
@Kartontigris: Sajnos a sorozat az ilyen "jogi kérdésekkel" ebben az évadban nem igazán foglalkozik. Inkább az a kérdés, hogy van-e egyáltalán lakója még Északnak? A Lannisterek elleni háború, a Freyek árulása és ez a nagy csata is mind felemésztette az emberanyagot. A kisebb-nagyobb házak képviselőit egyaránt. De egyébként azzal, hogy szembeszegült a Boltonokkal, nem hiszem, hogy jogosult a ház örökségére, mindazonáltal mindegy is, mivel ha visszaállítják a Starkok dominanciáját, akkor a többi ház úgyis hűbéres lesz.
purga 2016.06.21 16:53:14
@Hüpna: Azért az viccesebb lett volna, ha Wun wun miatt simán győznek, és Kisujjék úgy jelennek meg, hogy már semmi dolguk :) Jon abban a pillanatban fejelte volna le Sansát.
Ha megkérdezünk nyolc feketeöves Trónok harca-rajongót, mármint olyat, aki a könyveket is olvassa, hogy mégis, mi a legközpontibb rejtély ebben a történetben, tuti, hogy legalább hat különböző elméletet kapunk vissza, és az is, hogy félórán belül anyázás lesz a dologból. Ilyen mértékű és szintű…..
purga 2016.06.13 09:44:44
@Jasongg: de :D szóval igazából valóban Dany az örökös szerintem.
purga 2016.06.13 16:01:30
@SzPanna: Ez nem egészen így van, a Sárkányok tánca és a vörös és fekete Targaryenek háborúja is örökösödési háború volt.

Amúgy meg, ez hogyan derülhetne ki? Mármint mi nézők megtudhatjuk Bran által, de a Westerosiak mindezt el fogják hinni egy öregembernek?
purga 2016.06.13 22:08:28
@75. Vladys: Hogy vette volna már el feleségül, amikor Rhaegar még a lányszöktetéskor Elia Martell férje volt, aki ekkor még nagyon is élt?
Hétfőn este az HBO-n lement a Trónok Harca hatodik évadának hetedik része. A meglepő visszatérésekkel dúsított epizód spoileres kibeszélője a tovább mögött olvasható...
purga 2016.06.08 14:07:40
@Hizdahr zo Loraq: Yara egy rész alatt a fél kontinenst megkerülte, ilyen tempóban már a 10. rész végén danyval fognak huncutkodnia vastrónon :)
purga 2016.06.08 21:30:11
@Hizdahr zo Loraq: Ha csak ezt a két eseményt nézem, akkor elfogadom, hogy hónapokig eltarthat mindkettő. Na de a királyvári történések csak nem tarthattak addig! Zúgó ostromáról már nem is beszélve, ami ugye most fog összefüggeni a fallal történtekkel, elvégre Brienne a következő részben megjelenik. Az viszont valóban elképzelhető, hogy ha összejön a Yara-Dany szövetség, akkor lehet majd egy faszántos tengeri csatát összehozni.
A Folyóvidéken Valaki nagyon kovácsol valamit, mások meg építenek egy magas izét, magtárat vagy templomot, ki tudja, a szerkezet jelen állapotában legfeljebb bábszínháznak jó, se fala, se mennyezete csak szerkezete, az is fából. Mindenesetre akik melóznak, nem panaszkodnak, nincs az a károgás, ami…..
purga 2016.06.08 14:01:01
@Charlie100: Inkább úgy látom, hogy a többiek tartották most direkt távol. Toborzáskor valahogy nem a legjobb duma, hogy:

- az a vörös ruhás nő amúgy ki?
- egy papnő, aki imával feltámasztott, miután az őrség néhány tagja vagy egy tucatszor leszúrt.
- na elmentek ti a picsába!

Arról nem is beszélve, hogy nehéz a feltámadt halottak ellen harcba hívni, hogy ha az élők vezére is egy kvázi feltámasztott személy :)

A jóslatai kapcsán meg a korábbiak fényében ki lenne kíváncsi a tanácsára? Mert oké, hogy tud feltámasztani, de sokak számára ez nem jelenti egyben azt is, hogy jósolni tud. De az sem túl motiváló tényező, hogy kvázi ő vezette halálba Stannist. Arról nem is beszélve, hogy Jon egy embert se küldene a máglyára, csakhogy a papnőnek legyen "muníciója".

Szerintem majd csak az évad végén lesz egy olyan benyögése, hogy "látok a lángokban egy szőke lányt 3 sárkánnyal és ide tart".
purga 2016.06.08 14:15:50
@Ruadhnait: Na igen. Bár nem hangzott el, de a dezertőrködés kapcsán mondhatja, hogy Ramsay hadat üzent az Őrségnek. Mondjuk ezt se értem, hogy miért nem mondta alapból, azért minden északi ház tiszteli az Őrséget... A vadak közül meg sokan látták a feltámadását, biztos ment a pletyka. Meg látják, hogy nem kék a rikító kék a szeme és eszénél van, szóval nem gonosz zombi.
  A Falon túl Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, azaz Meera húzza maga után Brant, mint a szánkót, az meg tejfehér szemmel haluzik maga elé sok mindent, és hiába jönnek gyorsan a képek, azért azt látjuk, hogy vannak benne White Walkerek, Bran kisése a toronyból, az apja a Tower of Joynál, az őrült…..
purga 2016.06.01 19:02:05
@Cérnahuszár: Szerintem amikor emiatt nyilvánosan meztelenül kellett végig vonulnia "szégyen" kiáltások közepette, akkor úgy sejthette, hogy volt köztük valami... :D
purga 2016.06.01 19:17:25
@Zsoofka: Senkitől se láttam volna, h Dario Hárpia lenne. De attól még elárulhatja később. Motiváció? Passz. A "később" lehet akkor is, amikor már elkezdik megszállni Westerost. Lehet, hogy Danyból a vastrónon ülve kijön a targaryen vér és ugyanolyan kegyetlen lesz, mint a legtöbb elődje. Darió meg mondjuk megpróbálja megölni. Vagy féltékeny lesz Jonra :D
purga 2016.06.01 19:34:18
@Zsoofka: nana, anno Varys az Őrült királyt is serényen szolgálta és pusztán Robert kegyelméből maradhatott a hivatalában. A fickó egy simulékony túlélő, őt ez nem zavarná. Tyrion ennél lelkiismeretesebb, de nem hiszem, hogy be tudna játszani egy számszeríjas akció 2.0-át, ő inkább lelépne a színről. Ettől függetlenül ő is simán elárulhatja, ja.
  A Falon/Vakondvárosban Sansa levelet kap (life!, bocsánat, valahogy oldanom kell a feszkót), pöcséteset, a viaszban Kisujj gyanútlan kezekkel belenyomott madaras címere, Sansa meg rongyol menten Vakondvárosba, randira. Hogy Jon hogy engedhette el egyedül, pontosabban csak Brienne társaságában,…..
purga 2016.05.25 11:36:38
@Cérnahuszár: a sárkánytűz megolvasztja a követ is, lásd Harrenhall várát :P
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca hatodik évadának ötödik részét. Ismét megpróbáljuk összefoglalni az eseményeket. Spoilerek a tovább mögött...
purga 2016.05.24 19:08:24
@perszepolisz: esélyes, hogy a Véreb lesz az, mivel nem láttuk meghalni, így lehet hogy rátalál az erdőben és meggyógyítja. Amikor a színész spoilerezett, akkor ugye úgy fogalmazott, hogy "visszahoz", nem feltámaszt egy közkedvelt karaktert. Vagy ő lesz az új Benjamin Stark, az éjjeli őrség tagja, aki anno eltűnt. Más tippem hirtelen nincsen.
purga 2016.05.24 21:51:43
@Giggsy: Még az lehet, hogy az évad végére a Mások áttörik a falat és megindulnak dél felé, és a következő két évad a menekülésről, a hitetlenkedésről fog szólni, hogy aztán majd a legvégén Dany a sárkányokkal megmentsen mindenkit és ezért hálából a trónra emelik. Fin.
purga 2016.05.24 22:33:19
@Periati: Üzenet a jövőből, ennyi. Nézd meg a Csillagok között c. filmet :)
  A Falon Jon vackában kezdünk, ahol javában megy a pakolás, azaz Havas fogja a kardját, oszt kalap, kabát, leléptem, gyíkok. Se gurulós kisbőrőnd, se egy nyomorult hátizsák, csak egy laptoptáska, oszt kalap. Ezeknek a zord fickóknak egy manikűrkészlet nincs a nevükön, annyira kemények. Edd persze…..
purga 2016.05.18 22:57:03
@Cérnahuszár: Tomen hivatalosan Baratheon :) (nem véletlenül egy szarvas még mindig királyvár jelképe az intróban)

Oshát sajnálom, de hát muszáj elvarrni minél több mellékszálat, ebben a sorozatban meg nem igazán vannak alternatív megoldások.

Amúgy kíváncsi leszek, hogy az északi csata hol lesz, mert nettó hülyeség lenne ugyanúgy levonulni Deresbe, mint ahogy Stannisék tették. Jó, a hideget a vadak jobban bírják, de attól még az élelmezést nehezen tudnák megoldani, meg most őszintén: ezek kikaptak anno egy pár tucat varjútól, szóval nem igazán alkalmasak vastag falú építmények megostromlására. Ja és nem hiszem, hogy tudnának ostromgépet építeni, max. az óriásuk dobálhatna köveket.

Továbbá remélem, hogy a csatára nem kell a 9. részig várnunk, mert az nagyon kiszámítható lenne. Sőt, szerintem a 9. rész azért fog idén ütni, mert akkor derül ki Jon vélt valódi származása.
A 6. évad 4. részével folytatódott tovább az HBO, Trónok Harca című sorozata. Akik már látták az epizódot spoileres kibeszélőnket a tovább mögött olvashatják...
purga 2016.05.17 13:36:11
@Amorphis: Már pedig sejtésem szerint más oka nem lehetett, hogy Euront berángatták a sorozatba. Ráadásul a szigetek lakói vízen jók, nem pedig kietlen havas pusztákon, esélyük se lenne küzdelemre. Theont meg szerintem már mindenki megveti, főleg, ha kiderül, hogy a segítségével halt meg vagy két tucat Greyjoy... (a Collin-árok ugye)

Amúgy Victorion is lesz, vagy nem akarják tovább bonyolítani ezt a szálat a sorozatkészítői? Lehet tudni valamit a szereposztásokról?
purga 2016.05.17 13:39:50
@NAR: szerintem Dany van annyira reálpolitikus, hogy letegyen erről a szerepéről és végre elinduljon Westerosra (vagy legalábbis rábeszélik), most végre lenne hozzá elegendő serege is. Már csak hajók kellenének hozzá. Dany legalábbis úgy monologizált, hogy ő képes lesz ezt a sereget világhódításra használni, az meg ugye nem azt jelenti, hogy felszabadít pár ezer rabszolgát. Btw ekkora sereggel ki is irthatná az összes mestert és mindenkit vihetne magával Westerorsra, ezzel két legyet ütve egycsapásra.
purga 2016.05.17 16:45:01
@Aszusz: Csata mindenképpen lesz, benne volt az előzetesben. Már csak az a kérdés, hogy az északi urak hogy fognak megoszlani a két fél között.
Folytatódik az HBO-n a Trónok Harca, ezúttal is kibeszéljük az epizód legfontosabb témáit. Ha még nem látta az epizódot az ne kattintson a tovább mögé...
purga 2016.05.10 14:29:48
@Bunny Munro: Azt azért ne felejtsük el, hogy Martin is megírta Cerceire vonatkozó jóslatát, hogy túl fogja élni gyermekeit... Olly pedig benne van a könyvben, csak kicsit másképp: ő Selyem, igaz a könyvben még a nagyon gáz neve ellenére is szimpatikusabb. Illetve az öreg Bolton és új családja is valószínűleg erre a sorsra fog jutni a könyvekben is, ismerve a fiát.
purga 2016.05.11 23:01:54
@Ruadhnait: Osha és a levágott farkasfej pedig eléggé meggyőző lett volna :) Pláne 3 év fényében nem lett volna olyan feltűnő a csere. Daario Naharis látványos cseréjét is túléltük, pedig nekem az első változat jobban bejött, olyan igazi kurvapecér volt, nem egy random zsoldos, mint a mostani.
De lesz! Csütörtök reggelre már tuti lesz belőle valami, közbejött egy utazás, sajnálom...
purga 2016.05.10 10:19:10
@lilcsi manó: A héttagú Királyi Testőrség tagja volt, Jaime-vel együtt. Reménykedtem, hogy nem ő lesz az, mert nem elég csiricsáré ahhoz a páncélja, meg becsapós a Targaryen címer is. Bár lehet, hogy a Testőrség tagjai páncéljára mindig rákerül az aktuális hatalom címere, nem tudom.
  A Falon túl Bran és Max Von Sydow egy bazinagy fa gyökerei között fetrengnek tejfehér szemekkel, azaz beütött a cucc, de nagyon. Bran, mivel az őt alakító színész közben 17 éves lett, nem az a kisgyerek, aki a negyedik évadba bemászott a gyökerek közé, hanem egy nyúlánk fiatalember, remélem ezt…..
purga 2016.05.04 15:52:59
@adamskij: emlékeim szerint a "Hordó" a könyvben és a sorozatban is meghalt a Vörös Nász alatt, és hát Észak nem felejt... (a többiek neve most nem cseng ismerősen) Ramsaynek max. annyiban lehet hasznos Rickon, hogy kihirdeti, hogy ő lesz a gyámja, ezzel biztosítva Északon a hatalmát. Amúgy meg inkább konkurencia számára, hiszen pl. a Mormont ház is Startk-párti. Btw Ramsay nem habozik őrült döntéseket hozni:)
A Tűz istenének léteznie kell, hiszen nem egyszer mutatta meg az erejét. Vele szemben vannak a Mások, ezért is Tűz és Jég dala ugye a könyvek neve. A kétarcú amúgy meg valójában nem sokarcú? És a vízbefult istennel mi van? :)
purga 2016.05.04 16:23:59
@adamskij: Mondjuk, ha az előzeteseknek hinni lehet, akkor a Freyek most azért le lesznek foglalva a Tullyk miatt. (Már ha tényleg behozzák azt a szálat a könyvből.) Akikre a sorozat nem is értem miért feledkezett meg már a vörös nász óta.
purga 2016.05.04 17:59:29
@nota19: Ha megjelenik egy óriással, mindent elfognak neki hinni :)
Amúgy meg a harc fogja őt megtalálni, ha Ramsay tényleg nekimegy a várnak.
Horror-Mirror Mirror helyett... 2015.10.25 12:43:36
Hosszabb szünet után rá kellett eszmélnem, hogy hiányzik az írás. Azonban feltámasztani nem akartam a holtat és nem kívántam ismételten a saját csapdáimba esni. Így elkezdtem máshol publikálni. Ez az oldal pedig a MOVIEADDICTS Ahol végre nem csak horrorról, hanem szinte akármilyen (főleg premier)…..
purga 2015.10.25 18:13:56
@Dr.Jones: <3 :D
Bő két hónappal ezelőtt azt írtam az ötödik évad első része kapcsán, hogy egy új sakkjátszma van kibontakozóban Westeros csataterein. Minden megváltozott, az új felállás más-más stratégiát kívánt a szereplőktől északon, délen és a tengerentúlon egyaránt. A könyvektől…..
purga 2015.06.15 18:53:12
@kescefko19:
A könyvben emlékeim szerint még nagyon is él, ugyanakkor a sorozatban sem biztos, hogy meghalt. Szerintem ez egy tipikus filmes trükk volt és Brienne a fába vágta a kardot...

Jon 100% hogy feltámad a papnő által. Nélküle meg is szűnne az egész Fal-szál, tehát benn kell tartani. Ez a lezárás így nem volt számomra elég drámai.
Rutinos, régi követőink már tudják, hogy hagyományosan az Oscar-gála után tartjuk saját, házi díjkiosztónkat, ilyenkor hirdetjük ki a GOLDEN ACTION BOY jelöltjeit, melynek győztesét, Te, kedves olvasó szavazhatod meg. Bizony, idén már nyolcadik alkalommal szedtük össze az…..
A Slipknot jelenlegi, megtörhetetlennek látszó népszerűségét úgy érte el, hogy valójában nem volt egy termékeny zenekar. 1995-ös alakulásuk után mindössze öt lemezt jelentettek meg. Persze mondjuk a Tool lassított lépteihez ez nem érhet fel, de az biztos, hogy az utóbbi pár év…..
A Pannonia Entertainment bebizonyította, hogy itthon is van igény régi filmek felújított változatában történő (újra)bemutatására (küldetésnek is felérő programsorozatukról ide kattintva találhatsz bőségesen információt). Az Alien és Aliens után márciusban a 2001: Űrodüsszeiát, áprilisban pedig a…..
Már csak néhány óra, és kihirdetik az Oscar-jelöléseket. Most először az összes kategória jelöltjeit bejelentik majd a magyar idő szerint 14:30-kor kezdődő élő adásban, méghozzá Alfonso Cuarón, JJ Abrams, Chris Pine és az Akadémia elnökének közreműködésével. A…..
Ultron nem csak hadsereget toboroz, de minden Bosszúálló fejébe belemászik, és ennek köszönhetően lesz itt csimbumm. Új trailer, rengeteg akció...
purga 2015.01.13 13:15:31
@batboy: Mostanában nem jellemző a Marvel előzetesekre. Legjobb példa erre a Vasember 3-é, amikor mindenki azt hitte, hogy egy új TDK lesz belőle :)