Regisztráció Blogot indítok
Adatok
É.Tóth Judit

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Rupi Kaur második kötete, a nap és az ő virágai. A tej és mézhez hasonlóan Rupi Kaur központi témái, a szerelem, a szakítás, a nőisesség és a feminizmus mind megjelennek a versekben, azonban ezúttal egy sokkal mélyebb, intimebb szeletet is megmutat az…..
Az írói pályán elindulni és érvényesülni egyáltalán nem könnyű. Ma már nem elég egy jó mű, ha a megfelelő marketing hiányában nem tud eljutni az olvasókhoz. Bemutatkozó interjúsorozatomban olyan alkotókat mutatok be, akiket ugyan még nem ismerünk, mégis érdemesek a nagyobb figyelemre. Ma Becz…..
Rupi Kaur tej és méz című kötete a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg. A szerző sokak számára ismerő lehet, hiszen a kortárs irodalom, az instaköltészet egyik legismertebb alakja, aki fő témájaként az olyan nőket érintő problémákat választotta, mint maga a nőiesség megélése, a fájdalom, a…..
Az utóbbi időszakban egyre sürgetőbb annak a kérdésnek a megvitatása, hogy vajon jogosan érezzük-e felhatalmazva magunkat arra, hogy vásárlás nélkül, illegálisan jussunk kedvenc íróink könyveihez mindössze egyetlen kattintással. Alapvető érdekekből fakadóan egy hatalmas szakadék alakult ki írók és…..
Az Instaköltészet testközelből interjúsorozat  célja nem csak az, hogy megismertessek pár tehetséges szerzőt, hanem hogy együttesen megvizsgáljuk, milyen lehetőségeink, eszközeink vannak az alkotásra. Miképpen lehet boldogulni? Hogyan lehet kitűnni a tucatszövegek mögül? Hogyan látják a kortárs…..
Amióta blogokat írok, minden év elején elkészítem a nagy évértékelő bejegyzést. Ezt a hagyományt azt hiszem, már 2013 óta tartom, bár a cikkek egy része sajnos már elveszett a digitális univerzumban. Idén ezt először teszem meg a Kulturgramon, bár talán a 2021-es évet eddig a legnehezebb…..
Mit jelent a bőréhség? Hogyan hatnak ránk az érintések? Mi történik, ha egy párkapcsolatban egyre kevesebb az ölelés? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ É.Tóth Judit első verseskötete, a Bőréhség. Szerelem, szakítás, magány és az „én” újrafelfedezésének vágya – ezek a fő témái a…..
2016-ban, nagyjából az amerikai megjelenéssel egy időben, a Tarandus Kiadó gondozásában jelent meg Winston Groom regénye, az El Paso, amely egyébként akár Quentin Tarantino fejéből is kipattanhatott volna.  Winston Groom, a Forrest Gump szerzője már húsz éve nem adott ki fiktív történetet, így…..