Regisztráció Blogot indítok
Adatok
h734790

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Az milyen, 14000 kilométerre egy kis faluban tizenéves fiatalok, akik nem is beszélnek magyarul, szatmári táncokat táncolnak hobbiból, mert ezzel kötődnek ahhoz, hogy a dédszüleik Magyarországról származnak?” − teszi fel a kérdést a kutató. Ilyen. Sári Zsolt…..
h734790 2014.05.18 11:25:04
@tesz-vesz:
A moldvai csángók román táncai és román jövevényszavai "autentikus magyarok"-e?
A rácoktól átvett kadarka szőlő (és maga a szó) az "autentikus magyar" borkultúra része-e, vagy valami idegen, balkáni dolog?
Az autentikusság ellen vétő hiba-e, hogy a tánctáborokban tanítják, a táncházakban járják a kalotaszegi invertitát?
A vajdaszentiványi batuka (bâtuta) román tánc-e vagy magyar?
A paszabi cigány énekek és táncok a lesajnált, rongybólvarrtkoronás cigány kultúrához tartoznak-e, vagy a magyarhoz?
Gozsdu Manó magyar volt-e vagy román?
A magyarul nem tudó Franz Liszt elég magyar-e nekünk?
Várom az egybites válaszokat, szeretnék egy kis rendet a fejemben lévő káoszban.
h734790 2014.05.19 09:42:32
@tesz-vesz:
Hány évszázad után válnak a jövevényszavak "autentikus magyarrá" számodra, te ostoba tökfilkó? Mi alapján döntöd el, hogy mitől cigány ének valami, és mitől magyar? Attól tartok, lövésed sincs a magyar népi kultúráról, történelemről és nyelvészetről, a világképed nacionalista lózungokból és közhelyekből áll össze, és meg sem próbáltad megérteni, hogy akivel "vitatkozol", mit akar mondani. Ennyit a veled való kommunikációról, meg a netes fórumok eszmecserére való alkalmasságáról.
Mandiner blog A vitakultúráról 2013.09.06 14:01:00
 „Az áldozati állatok másként gondolkodnak az áldozatról és áldozásról, mint a nézők; de kezdettől fogva nem hagyták szóhoz jutni őket.” (Friedrich Nietzsche) Nagy Theodosius római császár 380. február 27-én kiadott vallási rendeletében olvashatjuk a következőket:…..
h734790 2013.09.06 17:16:11
@Virág et.:

"Akartam írni érdemi kommentet, de ez olyan színvonaltalan sz.r lett (nincs rá jobb szó), hogy azt se érdemli meg."

Megszánhatnád a hozzám hasonló műveletlen idiótákat, és nyilatkozhatnál egy-két mondatot róla, hogy miért is színvonaltalan és szar, csak hogy értsük. Amolyan vitakultúrásan.
Ma hajóra szállunk, és kicsit bepillantunk az ottani életbe, igaz, Tibor írása annak elsősorban pozitív oldalát emeli ki. Mottója szerint „a bátrak néha nagyobb utat járnak be egy pillanat alatt, mint mások egy életen át". Nyilván sokan egyoldalúnak találjátok majd a…..
Magukra maradtak az igazi liberálisok. Politikai árvák lettek, mivel nincs ma Magyarországon igazi liberális párt. Csak a szocializmus ölelésében vergődő. Vagy az sem. Súlyos továbbá a magyar liberalizmus múltja is. SZDSZ, ugye. Az egykori árvák Bajnai körül gyülekeznek. Hogy…..
h734790 2013.03.26 12:02:45
A 107 ezer aláírással megtámogatott, de a parlamentben hétfő éjjel lesöpört népi kezdeményezésről boldog-boldogtalan elmondta már a véleményét, de az ügyben Varga István kormánypárti képviselő szavai mentén előpattanó férfi-nő ellentétnél azért talán többről van…..
h734790 2012.09.14 12:42:25
@bbjnick:

Kíváncsian várnám értő műelemzését, hogy az idézett, egyeztetési és fogalmazási hibáktól hemzsegő mondat érthető magyar nyelvre lefordítva mit is jelent, ha nem azt, amit a fél ország, ezek szerint önt kivéve, beleérteni vélt.
h734790 2012.09.14 14:15:21
@Dr. Zerge:
A tiedhez se kellett se intelligencia, se erőfeszítés. A személyeskedés mindig járható út, ha az érvek már elfogytak, vagy be kellene látnod, hogy nem értenek egyet veled...
Szexofon blogja A kezdetek 2010.08.26 06:28:00
Későn érő típus voltam. Ennek tudatában lassan nyíladozott bennem a szex és a nemiség iránti érdeklődés.Valahogy mintha akkoriban tudatában is lettem volna ennek.Privát elméletem szerint azért, mert túl jó gyerekkorom volt. Nem nagyon akartam kijönni belőle. Egészen addig,…..
Kattintsuk végig az alábbi YouTube-linkeket:123A videómegosztó tört angolsággal megírt hibaüzeneteiből az bogarászható ki, hogy a mögöttük lévő feltöltött videókat a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézete kérésére, szerzői jogi hivatkozásra távolították el…..
h734790 2010.08.15 14:09:25
Egyébként az MTA Zenetudományi Intézetének vannak online publikált néptáncfelvételei:
db.zti.hu/neptanc/tanc.asp

Persze az is elképesztő szűklátókörűség és ostobaság lenne, ha ezek másolatát távolíttatták el a Youtube-ról, ahol az érdeklődők 90%-a keres, és ahol nem az MTA sávszélességét foglalják, ha valaki megnézi valamelyiket.
h734790 2010.08.15 16:12:57
@webdiag.hu:

Szerinted hol fáj az az MTA-nak mint szerzőijog-tulajdonosnak, ha az említett videók a Youtube-ra is felkerülnek? Talán tánc-DVD-másolásból akar meggazdagodni a Zenetudományi intézet?

Az MTA-nak lehet, hogy joga volt eltávolíttatni a videókat (ha tényleg voltak ilyen videók), csak éppen ez ostobaság volt részéről (lásd a sávszélességre vonatkozó megjegyzésemet), és morálisan is elítélendő módon gyakorolta ezt a jogát (lásd a kulturális közérdekre való utalást a posztban).
  6 milliárd forint. Körülbelül ennyi közpénzből vásárol 6 millió ampulla H1N1 vakcinát az EÜ kormányzat.   A tárca 4 millió ampulla átvételére kötött szerződést  az Omninvesttel, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet pedig további 2…..
Sir Alex, ha nem is a világ, de az ország leggazdagabb verebe baráti körében állítólag sűrűn előveszi azt az anekdotot, hogy egy kontinensszintű bankártalálkozón az egyik nagy bordeaux-i chateau-val villogó francia kollégának belicitálta, hogy olyat bizony ő is tud, és mutatta…..
A jó anyagból, jól megépített hőszigetelő rendszerek használata biztonságos, a miskolci paneltűzben a kívülre felhelyezett polisztiroltáblák nem játszottak szerepet - olvasható a Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesületének (MEPS) közleményében. Az ilyen…..
Modorosblog Hazaáruló! 2009.07.26 17:31:00
-Na apafej, láttad a meccset? Most aztán nagyon elegánsan visszavágtak az újpestiek a román szurkolóknak, komolyan mondom, megint szégyellem, hogy magyar vagyok. Ott volt a lehetőség aranytálcán, hogy bebizonyítsuk szellemi és kulturális fölényünket, ne ereszkedjünk le 1-2 hülye…..
h734790 2009.07.27 08:43:22
@terrer:
"ők azonnal jöhetnek, hogy ez csak irónia, a nyelvhasználatot figurázzák ki"

Már vártam, mikor érkezik meg az első mélymagyar, aki, miután felvilágosították, hogy iróniáról van szó, ellentámadásba lendül, hogy "persze, ez a legújabb libsi trükk, ráfogjuk, hogy irónia". Nyilván ez az egyetlen menekülési útvonal, különben kiderülne, hogy hülyét csinált magából.

Virág elvtárs, az a gyanús, hogy nem gyanús. :)
h734790 2009.07.27 08:51:00
@MACISAJT:

Gratulálok, egyes, leülhet :)

Akkor most nézd meg alaposabban, hogy miről szól ez a blog, és mire gépelted be ezt a sok betűt.
Hosszú hétvégét tartottam, fesztiválozással, top pannon borok kóstolásával, de leginkább pihenéssel. Ilyenkor az átlagos hétfő-hangulatnál is rosszabb a kedvem mire végzek a munkahelyen. Ráadásul 14 fokban, szakadó esőben mentem haza. Így hirtelen felindulásból egy vöröset…..
Azt hiszem, új rovatunk, a Tegnap ittam igazán nem igényli a bevezetéseket, amolyan blogos életformaként irtózik a körítéstől, ellenállhatatlanul gravitál az információk és pontszámok felé, így rá is térnék mindjárt a két borra. Pedig nem is tegnap ittam őket. Tegnap éppen…..
Gyáva duhajként ezer forint alatt nem veszek bort, egy ötszázforintosba beleszagolni is csak félve mernék. Amikor februárban zuhantak az árak a Bortársaságnál, apám megpróbált szakvéleményt kisajtolni belőlem a leértékelés legolcsóbb borairól. A tapogatózó találgatásnál…..
h734790 2009.04.02 14:22:22
@Dr. Ambrus: A Grand Caféban. Egyébként sajnos érezhetően öregszik ez a bor, az utóbbi időben iszogatott poharakban egyre gyakrabban fedezhetők fel oxidált ízek, illatok, úgyhogy siessen, aki meg akarja kóstolni.
 Teljes csendben, két évig húzódó tárgyalások után szenzációszámba menő kulturális hírről számolt be a napokban több hazai médium, illetve internetes portál. A világhírű, magyar származású fotóriporter, Robert Capa hagyatékából egy több mint ezer darabos…..
h734790 2009.02.22 11:01:23
@Elpet:

Az, h. "a ballib értelmiség ikonjai" az elmúlt negyven évben lettek a köztudatba sulykolva egyre anakronisztikusabb és mindegyre gyengébb érv, de valahogy mégse akaródzik eltűnni a közbeszédből. 32 éves vagyok, a közoktatásban töltött éveim alatt minden bizonnyal mindvégig ideológiailag "fertőzött" tankönyvekből és oktatóktól tanultam, még sincs a leghalványabb emlékem sem Capáról mint ikonról; valójában az elmúlt egy évben ismertem meg az életművét. Nem, nem bírálhatatlanok az ikonok, de az nem bírálat, h. rámutatunk, h. a ballib értelmiség sztároltja, és ezzel letudjuk a bírálatot. Megjegyzem, mindig is fenntartásaim voltak Capával, különösen A milicista halálával kapcsolatban (morálisan kétségesnek tartom a halál intimitását lesben állva megörökíteni), de sosem azért, mert politikai ideológiát láttam mögötte. Vitára adhatna okot az is, hogy mennyire tekinthető művészetnek a riportfotó mint műfaj, úgy, ahogy Capa művelte. Egy csomó vita lehetne itt, de ehelyett ballibezés folyik. Ettől akadtam ki.
h734790 2009.02.22 16:00:10
@Grift:

Nagyszerű, példát mutattál rá, hogy a szocializmus általad (általatok) olyannyira gyűlölt ideológiailag torzított történelem- és kultúraszemléletét hogy lehet megvalósítani ellenkező előjellel. Essünk át a ló másik oldalára, a tankönyvek "ballib ikonjai" ezentúl a bolsevik terror kollaboránsai lesznek, a ballib írók tehetségtelen, amorális csirkefogók stb.
18 óra 35 perc, híreket mondunk. 1. A szerb hírszerzés értesülése szerint az újabban sommelier-kkel is fölszerelt Metro áruházakban (diszkont!) a Gere Kopár és Solus után kapható immár Opus One is, egészen pontosan 71 998 forint 80 fillér bruttó áron. A 72 000-et már kicsit…..
A Művelt Alkoholista Hamis a baby 2007.01.05 11:58:00
Millenéminium bébivel úgy kerültem orális kapcsolatba, hogy őt előre megfontolt szándékkal besztbájgyanúba keverték. Korrekt fehér nevetséges áron - oltogatott az általam megnevezni nem kívánt személy. Ezerötszáz a Tom Selleckről elnevezett magnum palack, tehát a rendes hét…..