Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nincs_nick

0 bejegyzést írt és 762 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkori posztban említettem, hogy a Grund Stúdió egy már nem használt, régi műhelyből kerül kialakításra. Ebben a műhelyben korábban spiáter, sőt, egy időben alumínium öntés is történt, de lakott itt műanyagfröccsöntő gép és ipari méretű eszterga is. Ehhez illő módon bizony igen komoly elektromos…..
nincs_nick 2019.02.14 22:22:12
@Gyuszka_73: És ha megkérdezel 100 random gyakorló villanyászt, abból ezt ugyanúgy pont nulla fogja tudni. Saját tapasztalat, hogy még mindig ott tartunk, hogy B-s kismegszakítót kirak kívülre a "mester", majd C-set a belső körök elé, mer éppen az volt a boltban. Feszültségesésre való számolásra, melegedés ellenőrzésre 100-ból kettő emlékszik, a többi "érzésre" kábelez. 100-ból 90 simán berak AC-s ÁVK-t, mer az olcsó, aztán majd kicserélheted utána A-sra, hogy az a szerencsétlen szárító ne verje le két percenként. A földbe mehet az mbcu valami csőben, de a méterenként 30ft-os jelzőszalag sem kell fölé, meg hát nehogy leássuk 80 centire, elég a 30 is. A sor végtelen. Villanyászból is van kókler és jó szakember, pont annyi mint bármilyen más szakmából.

A belépési küszöb valóban magasabb egy villanyásznál, mint egy árokásónál, de tudtommal még mindig a Villanyszerelési szakmai ismeretek I-III a tananyag 90%-a, amit meg kb. az első vizsgára való beugró nehézségi szintje a karakószörcsögi népfőiskolán. (Legyen bármilyen jó is egyébként könyvsorozat, mert egyébként tényleg nagyon hasznos, de ez akkor is szakiskolai tananyag és nem a Maxwell egyenletek fogod kibogozni benne.) Ha az OP egyszer elolvassa ezeket meg a vonatkozó MSZ HD szabványokat és követi azokat, már nem követ el semmi olyan hibát, amit most kifogásolnak itt egyesek.
nincs_nick 2019.02.14 22:30:44
@Arcade Macho: Vannak villanyász csavarhúzók aminek a nyomatéka állítható, wiha, wera pl. Németeknél elég soknál láttam, itthon senkinél, de nem is nagyon kell otthonra. Iparnál van jelentősége, hogy pl. szerelésnél biztos lesz benne a szállító, hogy nem egy nem eléggé meghúzott/túlhúzott csavar miatt fog okozni a gyárban egy párszázezer €-s leállást, amiért felelhet.
nincs_nick 2019.02.14 22:37:19
@Arcade Macho: Csak arra méltóztattam utalni, hogy a villányászat azért igényel(ne) némi matekot/fizikát is a gyakorló szakik szintjén is. Bár biztos van vízgázos, aki nyomás/térfogatáram görbéket is figyelembe vesz és számol velük, de itt aztán 100%-nál azt látom, hogy vagy érzésre szerel, vagy gépészeti tervet tud vakon követni.
Hogy az akkumulátoros üzemű kéziszerszámok egyre komolyabb teret nyernek a barkácsolásban, az mára egyértelmű. Hogy ez indokolt, és technikailag megalapozott-e, arról megoszlanak a vélemények, én, e poszt írója napi szinten használok akkumulátoros csavarbehajtókat és fúrógépeket, és abszolút bevált…..
nincs_nick 2019.01.05 16:39:02
@zooltek: Kedves zooltek, már nem haragudj, de akkora butaságokat írsz, hogy kénytelen vagyok kijavítani. Remélem, csak általános tájékozatlanság miatt próbálod az olvasókat félreinformálni és nem valami más van a háttérben a nagy Bosch utálat mögött.:)

Na nézzük:
"Másrészt a 2x5Ah akkus csavarozójuk 210 ezer pénz". -> Ez a legdrágább itthon megvehető 18V-os gép szett LISTAÁRA. Boltban 160 alatt megkapod rengeteg helyen, ráadásul szettben 100 alatt is válogathatsz a kisebb 18V-os modellekből.

"plusz 46 000 a vezeték nélküli töltő állomás" -> Ezzel szemben a GAL 1830 W 35 felett nem is találom sehol a neten, zákányéknál is megáll 26-ból.

"Annyiért a világ jelenlegi legjobb gépéből, a Milwaukee-ból veszek hármat" -> Ehhez képest a legolcsóbb 2x5Ah-s Milwaukee szett (Milwaukee M18 BLDD-502C) 110-től kapható, s minő meglepő, pont ennyi a legkisebb Bosch 18V-os 2x5Ah-s akkuval...

Btw, Milwaukee, AEG, Ryobi (minőségileg csökkentő sorrendben) ugyanannak a kínai TTI-nak a márkái, s bár a Milwaukee FUEL szériája valóban kiemelkedő erő szempontjából, de a fizikát ők sem tudják újraírni, így ennek megfelelően elég nehezek, nagyok és drágák. Ennek megfelelően viszont már a DeWalt FlexWolt, HiKOKI MW, Bosch/Makita 36V-os széráival versenyeznek méretben/árban. Egyetlen előnyük a 18V-os akkukkal való kompatibilitás, de ezt tudja a Bosch-on kívül az összes többi felsorolt is.

Btw2, alapból nincs olyan gyártó, hogy mindenből a legjobb lenne, a top gyártók HiKOKI (Metabo, Hitachi), TTI (Milwaukee), Makita, DeWalt, Bosch, etc. azonos árszinten nagyjából ugyanazt tudják ugyanolyan minőségben.

"Ryobi: elég jó minőségű kínai cucc, olyasmi, mint a Lidis Parkside. (Hogy odaszúrjak még Furdancs kollégának, jobb, mint a zöld Bosch :) ). A probléma annyi, hogy nincs alkatrész hozzá." -> Ryobi gyárilag japán, azóta kínai, mióta a TTI megvette. USA-ban, az egyetlen fő piacán, valóban a Lidls termékek szinonimája, de nem abban a pozitív értelemben, ahogy mi itt a Parkside-ra gondolunk... Kb. mint egy zöld Bosch az ipari felhasználó szemében. Otthonra tökéletes, de rengeteg olcsó megoldással, ami miatt nem igazán hosszú életűek a cuccaik és mint írod alkatrész ellátás sem igazán megoldott még ott sem...

"Jaj ezt elfelejtettem: a Tungsramtól a kamion terminálokon keresztül a Ferrari gyárig mindenki levegős gépeket használ. Mert a legolcsóbb és a leghatékonyabb. " -> Akkus gépeket pont hogy gyártásban kezdtek el először használni, mivel a levegős gépek nagyjából egyetlen előnye az áruk. Ellenben nehezek, kábel macerás/veszélyes és irányára figyelni kell, precíziós munkára nagyjából alkalmatlanok (pl. pontos nyomatékszabályzás), valamint tökéletesen használhatatlanok a manapság defacto dinamikus termelésben, amikor szinte megállás nélkül állsz át két termék/batch között. Ferrari-nál is máig használnak még a régi akkus gépekből: www.team-bhp.com/forum/attachments/international-automotive-scene/340136d1272553311-pics-ferrari-manufacturing-facility-factory-30.jpeg. Nem véletlen, hogy az számos nagyobb power tool gyártónak van gyártásba szánt termékkínálata (Bosch, Panasonic, eredeti Ryobi, stb.) vagy akár már csak oda gyártanak.

Zárszóként még annyi, hogy lassan power tool-oknál árakon lovagolni max. DIY és (nagyon) kisvállalkozó kategóriáknál van értelme. Németeknél már vagy öt éve nem láttam két-három fősnél nagyobb céget, ahol ne leasingben lennének a cuccok azonnali cserével hiba esetén (ugye ebben a Hilti a nagymester, de megy utána mindenki). Ipari szinten ez már teljesen standard, a barkácsáruházas/márkaboltos értékesítés meg megmarad a kisvállalkozók és főleg az ipari szerszámok manapság fő fogyasztói, a lelkes DIY-erek számára. (Nem véletlen, hogy az az összes nagyobb gyártó kezét-lábát töri, hogy egy-egy népszerűbb youtube-os "woodworker" az ő cuccait használja a videóiban...)
A február végi havazás miatt megnőtt a balesetek száma, és voltak olyan dunántúli útszakaszok, ahol alig maradt hely az árokban a sok autótól. Az egyik Skodán 19 éves nyári gumit találtak a helyszínelők… Most attól függetlenül, hogy ahhoz aztán már sok ész kell, hogy valaki nyári gumival induljon…..
nincs_nick 2018.02.28 20:31:23
@A tudomány sosem téved!: "De ha szerinted nem, akkor kérlek add meg a PONTOS paramétereket, hogy melyik téli gumit válasszuk, és PONTOSAN mikor tegyük fel?
Decemberben? Januárban? Februárban?
Mikor vegyük le?"

Ezen kérdéseidre a "tudomány" (inkább sima mérnöki munka) kb. 30 évvel ezelőtt már választ adott. Egyszeri járműgépész középiskolai képzésen tanítják ehhez ma már a fizikát.

"Tudod, a tudomány elvileg onnan ismerhető fel, hogy pontos jóslatot tud adni... "

Hát így nagyjából egy fényevő definálná a tudományt:D Idézet a wiki-ről: "A tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló tevékenység és az ezen tevékenység során szerzett igazolt (tesztelt vagy bizonyított) ismeretek gondolati rendszere. A tevékenységnek bárki által megismételhetőnek kell lennie és végeredményben azonos eredményre kell vezetnie ahhoz, hogy az eredményt tudományos eredménynek nevezhessük."

@vanRob: "@ostvan1: kollégám 2 éve jár allseason gumival. A mostani valóban télies időben 30-35-el mer haladni. Kanyarban akármit csinál tolja a kocsi az orrát. Talán ha 5-el kanyarodna, akkor nem...
Most akkor mi a megoldás? Ilyen időre azért csak kerüljön fel a téli? Vagy maradjon otthon?"

Most erre mit mondjon az ember? Itt nem a négy évszakos gumi lesz a gond, mert ilyet nem tapasztaltam sem V4S, sem CC-vel, pedig négy autón is ezek vannak már jó ideje. Ellenben pl. a GT86 TS860-on pont az általad leírt módon viselkedik a havas/jeges úton. Lehet a fizika a gond? Vagy valami más (gumi kora, márka/típus, méret, stb.)

"Amúgy kíváncsi vagyok, hogy a 3-ik nyáron milyen tapasztalatai lesznek a használt allseason gumijaival."

Teljesen jó, egyik autón V4S már második garnitúránál tart, CC-k meg most érik el a három évet, s szintén minden ok.

Btw, az összes gumi teljesítménye drasztikusan romlik 2-3 éves kora után, neten ezer és egy ilyen tesztet találsz (autónavigátor, öamtc, autobild, stb.). A magyar átlagos futásteljesítmények mellett (<10.000km a benzinfogyasztás/autók száma alapján) emiatt viszont messze jobban jársz azzal, ha 3-4 év után cserélgeted a négyévszakosat, mintsem 7-8 évig vársz, hogy a téli-nyári csereérett legyen km alapján.

Persze most lehetne mondani, hogy ha a pénz nem számít, akkor inkább legyen 3-4 évente cserélve a téli-nyári szett km futástól függetlenül, de a mai hektikus időjárásnál nem vagyok benne biztos, hogy a téli-nyári szett a nyerő egy négyévszakossal szemben. Pár napja még röpke 18°C-os napsütésben sikító gumihanngal csúszkáltam a vajpuhává nyúló télikkel, miközben a CC meg sem nyikkant. Szóval nem fekete fehér a történet.

Egyébként ez az egész gumimizéria nagyjából addig fog tartani, még a Conti is kijön végre a saját normális négyévszakosával, mert mára ők maradtak az egyetlen gyártók, akik még a téli-nyári cserét nyomatják ész nélkül.
Külföldiként feltűnt nekem, hogy Budapest központi részében – különösen Pesten – mennyire kiváltságos helyzetben vannak az autók a gyalogosok kárára. A parkolóhelyek egyike azoknak a kellemetlenségeknek, amivel az autók és betonrengeteg által sújtott járókelők a városban szembesülnek. Terepmunkám…..
nincs_nick 2017.08.09 18:19:59
@vwxyz: "Tényleg nem tűnt fel, hogy a parkolásról szól a poszt, és nem a légszennyezésről?"

Mivel az LM teljes szakmai blődségeket nyilatkozik/nyilatkozott légszennyezettség kapcsán, ezért felteszem a parkolási kérdésekben is legalább ilyen hozzáértők.

Btw, az megvan, hogy pl. csak a nem fideszes városoknál veszik észre, hogy a fűtés miatt van a szmog? Esetleg, hogy erős fideszes hátterű környezetrombolásoknál (Audi, Duna-part, Aréna) milyen hirtelen maradna csendben?
nincs_nick 2017.08.10 22:45:22
@KissGecihuszár: Hú de rábasztam, képzeld, az elmúlt tíz évnek a felét pont STR könnyékén töltöm, a másik felét meg BP-n. Pont ezért írtam, amit. Tehát te szeirnted a lerohadó m3 jöbb, mint a max. hóhelyzet esetén 5 percet késő s/u-bahn? Esetleg a klimatilzált buszokban zavar a klíma ott? Vagy tán az ütemes ráhordás nem tetszik az összekötött s/u-bahn-okra? Vagy netán a már ezer éves netes követés? Tényleg érdekelne... Ja megvan, biztos a tisztaság zavarhat... Vagy esetleg az időkorlátos jegyek? Netán a normális ellenőrök?
nincs_nick 2017.08.10 23:03:30
@dr. pretender:
"a kérdésemre miért nem válaszolsz?"

Erre gondolsz: "ha az autó egy félórás úton szerencsés esetben akár 5 perccel gyorsabb, akkor már megéri kocsiba ülni?"

Itt a válaszom: az attól függ. Egy lerohadó euro-2-t max. cimkéjén tudó buszon támogatva a szennyezést vs. egy modern autó, nem kérdés. Ha meg igazán környezetvédeni akarsz, akkor meg járj bringával/futva/gyalog, amikor lehet és nem támogasd egyik környezetszennyező közlekedési módot se...

"egyébként ha nem tűnt volna fel, egy buszon kicsivel többen utaznak, mint egy autóban, szóval az egy főre eső szennyezést hasonlítsuk össze szerintem."

Ok, nézzük a számokat, ha feltesszük, hogy a BKV buszai tudják az euro-II-t (LOL, biztos azért dől belőlük a korom), akkor érdemi kibocsájtási szintjük éppen százszorosa egy sima modern benzinesnek. Tehát szerinted ki szennyez? Vagy már 100-an utaznak egy buszon?

Persze most mondhatod, hogy hát a valós kibocsájtás több az autóknál, de ugyanolyan mértékben igaz ez a városi közlekedésben használt buszokra is... A BKV meg speciális állatfaj, mert kibulizták, hogy saját maguk vizsgáztathassák a saját maguk által üzemeltetett buszokat. Közröhely. Legközelebb meg rabokra bízzuk a börtönök őrzését, nem?

"egyébként nekem is van autóm, csak én tovább látok az orromnál, és felfogom, hogy egy város nem kizárólag az autósokról szól, sőt, elsősorban(!!!) tőlük lesz élhetetlen. nem a bkv-buszoktól..."

Hát pedig te nem látsz tovább az orrodnál. Szerinted az autók miatt lesz elsősorban élhetetlen, mikzben ott van fentebb az MTA véleménye már 2009-ből, hogy elsősorban az agglomerációs fűtés tesz be neki. De te jobban tudod. Sőtt, a koromokádó buszokkal sincs ám bajod. Tudod mikor fogadnám el amit mondasz? Ha éppen gázos buszok mászkálnának Bp-en, vagy minimum EURO-IV-es és nem BKV házi vizsgán átment bontószökevény dieselek. Egyéb esetben még teljesen megtöltött busszal is többet füstölsz egy főre, mint egy modern autóval.

Olyan apróságokról meg már ne is beszéljünk, hogy külső kerületekben hiányoznak a buszöblök, emiatt meg ott püfegtetik az egész forgalmat még áll a busz, s számtalan felesleges megállás-gyorsítást idéz elő egy bkv busz. Ha a sokszáz buszöböl nélküli buszmegállóhoz buszöblöt raknának végre, napi sokezer felesleges megállás-elindulás ciklusból lenne kevesebb. FYI, egy ilyen ciklus párszáz méternyi egyenelet tepmójú haladásnak felel meg. Na ha ezt beszorzod, máris megkapod, hogy mekkora szennyezést okoz csak ezzel közvetve a buszközlekedés szervezési hülyesége.
Nem bírta a terhelést az hbo.com vasárnap este, amikor Amerikában bemutatták a Trónok harca új évadának első részét. A látogatók egy idő után csak egy hibaüzenetet kaptak az oldalon, de aztán a premier vége felé visszatért az oldal. Gondok akadtak az HBO Now streamingnél is, ott szintén az új epizód…..
nincs_nick 2017.07.18 07:54:27
@Im just here for the comments: Tehát, akkor foglaljuk össze, amit írsz:
a) gondoltak rá, csak nem sikerült megoldani -> mégis csak gond van ott
b) nem gondoltak rá -> őőőőőő, mit is írtam?

Hát izé, fidesz/mszp szavazó vagy-e?:D
Ébredt már úgy, hogy zsibbadt, erőtlen volt a karja, fájt a keze, az ujjai nem akartak engedelmeskedni, amikor mozdítani próbálta azokat? Ezeknek a tüneteknek több oka is lehet, az egyik leggyakoribb közülük a ún. kattintás-betegség vagy más néven carpális alagút-szindróma. Összegyűjtöttük a…..
Nem hiszem, hogy magyar fürdőben vagy strandon gyakran találkoznának az emberek burkinivel, vagyis (általában, de nem mindig) egész testet fedő, muszlim nők által használt fürdőruhával, legfeljebb a tévében, az olimpiai közvetítéseken tűnhetett fel, hogy bizonyos nők nem hagyományos fürdőruhát…..
Az öltözet nem csak önkifejezési eszköz, hanem gyakran egy réteghez, közösséghez való tartozás szimbóluma is. Kétségtelen hogy sok munka megkövetel egy fajta uniformist, a pénzvilágban pedig alap az öltöny.  Vagy csak volt? A start-up szegmens ontja a farmeros flip-flopos milliárdosokat. A változó…..
nincs_nick 2016.08.18 23:01:29
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: "Elmész egy akármilyen étterembe, ahol fenyő székek vannak. Gyanta ráragad a seggedre. (megtörtént eset). Gucci öltönnyel buktál 300.000 ft-ot, Replay farmerrel meg mondjuk 15.000-t. Kurvára nem mindegy."

Egy kényelmes és jó öltöny (értsd: szellőző, nem gyűrődő, kellemes tapintású) aktuális vagy éppen klasszikus fazonban kb. 60eFt-tól indul. Megtalálod ezeket ma már bármelyik fast fashion boltban itthon is, amelyik tartja a drágább cuccaikat is. Egy Gucci luxuscikk. Nyilván te sem mennél egy Rolls-szal a tanyára disznót etetni. Na ugyanígy nem mész egy Gucci-ban olyan helyre ahol gyantát okádó székek vannak. Vagy ha mész és a bevételed nagy részét kiteszi a Rolls/Gucci, akkor meg vigyázol rá és kész. Ha erre nem vagy képes, akkor meg marad farmer, csak utána nem kell érzékenykedni.

"Más részről én utálok öltönyben lenni úgy en bloc és kész. Aki akar, az pojácáskodjon és meg nem fogok. Így is megélek elég jól, köszönöm szépen."

Próbálj fel egy jó öltönyt. Egy (egyébként azért a középréteg számára kényelmesen megfizethető) Berg vagy Cardin után ha azt mondod, hogy észreveszed, hogy éppen nem farmer van rajtad, hanem egy jó öltönynadrág, hát megeszem a kalapom...
A Viasat3 a következő hashtaggal reklámozza a Supergirl című sorozatát: #girlpower Meg olyan képekkel, amiken a főszereplő Melissa Benoist szerepel Supergirl-jelmezben (ha már egyszer képregénysorozatról van szó), és a biztonság kedvéért, meg azért, hátha az emberek elfelejtenék, hogy ő egy nő, a…..
Lumens Fontos csatát nyert a BBC 2016.08.15 09:19:40
Ahogyan az fajsúlyos politikai témák bemutatásánál lenni szokott, a júniusi EU-referendum kapcsán már tavasszal össztűz zúdult a közszolgálati médiumok etalonjának tartott BBC-re. Az intézményi reformokat követelő elégedetlen hangok a kilépésről döntő népszavazást követően sem halkultak el, ami jól…..
nincs_nick 2016.08.16 11:35:31
@midnight coder: "Valójában a BBC-t ma is a múlt századi "nagy fehér ember megmenti a világot" attitűd jellemzi."

Ez nem a bbc-t jellemzi, hanem úgy nagyjából az összes angolt... vagy amerikait... vagy oroszt... vagy bármely, az elmúlt 100 évben világhatalmi státusz közelében lévő ország emberét. Ugyanígy, egy kínainál van az egy-kína és minden más. Zsidóknál vannak ők és a gojok. Cigányoknál vannak ők és a "parasztok", a sor végtelen.
Egy Facebook-csoportban megint szóba került a szoftverlopás témája. A leggyakoribb érvek a beírók részéről: Ha lemásolok egy szoftvert az eredeti nem tűnik el a tulajdonostól Nem okozok vele kárt Te soha nem töltöttél le semmit feketén? Na akkor szépen sorban: Való igaz, hogy a másolat…..
nincs_nick 2016.07.10 16:30:53
Egy programozótól egy segghülyének (az OP-nak):

"Egy Facebook-csoportban megint szóba került a szoftverlopás témája."

Facebook?! Ilyen alapon jöhetne Mari néni és Teri néni beszélgetése a templom elől...

"Való igaz, hogy a másolat egy újabb példány, és nem tűnik el a jogos tulajdonostól. De aki szoftvert lop, az igenis kárt okoz a fejlesztőnek. Meg a forgalmazónak is."

Link, kutatás, whatever? Elmesélnéd nekem, hogyan okoz kárt valami neked, ha nem tűnik el tőled és aki lemásolja, az soha a büdös életbe nem fizetne érte egyébként?

"Mert azok a szoftverfejlesztésből és forgalmazásból élnek, és ha ezer forint értékű szoftvert ingyen megszerez valaki, akkor ezer forinttal kisebb lesz a bevétel, amin a fejlesztő és a forgalmazó osztozik."

Szoftverfejlesztésből élek, kurvára nem így van...

"A fejlesztő azért tanul folyamatosan, azért vesz fejlesztéshez szükséges szoftvereket, azért vesz tankönyveket, azért jár oktatásra, hogy képes legyen elkészíteni azt, amiért pénzt szeretne kapni."

Nem. A fejlesztő azért tanul folyamatosan, azért vesz fejlesztéshez szükséges szoftvereket, azért vesz tankönyveket, azért jár oktatásra, hogy képes legyen elkészíteni azt, amiért pénzt KAP.

Vagy poszterkém, szerinted, mindenkinek alapból pénz jár azért, ha már munkát rak bele? Akkor szerintem te innentől csak moslékot egyél ebédre, mert hát annak az elkészítésébe is munkát kell rakni. Csak fontos, hogy fizess érte...

"A forgalmazó azért tart fent weboldalt, boltot, akármit, azért hirdet, hogy keressen a munkájával."

Ez tény. De hogy jön ez ide?

"Ha meg a szoftvert ellopják, illegálisan letöltik, akkor nem mondható el róla, hogy nem ér semmit. Ha semmit sem érne, használhatatlan lenne, nem töltenék le."

EEEgen. Te is elsőre tudod, hogy minden milyen kipróbálás nélkül. Az megvan, hogy miért nem lehet pénzt visszakérni pl. moziknál?

"Emellett akik rendszeresen töltenek le illegális szoftvereket, még dicsekszenek is vele. Azt hiszik, baromi jó fejek attól, hogy a gonosz szoftverfejlesztőket szívatják."

Nem láttam ilyet, de hát nem kéne seggfejek között mozognod. Csak hát ezek úgy látszik vonzzák egymást...

"Aki nem akar fizetni a szoftverért, keressen ingyenes verziót."

Jé, egy jó gondolat.

"És tanulja meg installálni, paraméterezni, használni, frissíteni."

Next gomb nyomogatása más egy fizetős és egy ingyenes proginál? Nofene...

"És ne ekézze a hülyeségeivel azokat, akik megvették a fizetőset. Ne nézze le, ne kössön bele, hanem használjon ingyenes cuccot."

Mondom, ne járj seggfejek közé...

"Vagy majd csodálkozni fog, ha hajnali három körül csönget pár puskás ember, és viszik a gépét. Sírni fog minden fórumon, hogy a gonosz csúnya bácsik elvitték a cuccot, pedig azon volt a szakdolgozata, miegymás."

Lásd előző mondatom...

"Ha pedig látott már valaki mást, aki esetleg letöltött régebben ezt-azt, nem ok arra, hogy az aktuális faszagyerek ezzel takarózzon."

Nem kell takarózni, jelenleg Mo-on számos dolog letöltése ingyenes. Ellenben mások törvénysértéssel vádolása büntethető. Név, cím kedves OP? Vagy csak a pofánk nagy?

"Mint ahogy az sem engedély az ölésre, hogy más is gyilkolt már."

Mondom, seggfejek közé ne menj...
Noha a mai poszt elég sok adatot tartalmaz majd (igen, tudom, statisztika…), ugyanakkor szerintem ezek nagyon érdekes dolgokra világítanak rá. Egyebek mellett arra is, hogyan működik, és milyen hatással van a hétköznapokra és a gondolkodásra a propaganda, micsoda tévképzeteket tud bizonyossággá…..
nincs_nick 2016.07.10 09:50:11
@Csodabogár: Igen, a demokrata legfőbb ismérve, hogy ha úgy szavazz a nép, ahogy neki nem tetszik, akkor az csakis a propaganda miatt vagy a megvezetett prolik miatt lehet.... Szóval megnyugodhatsz, demokrata vagy.:)

Btw, fentebb már leírták miért manipulatív a fenti kérdőív és ez viszonylag egyszerűen bizonyítani is sikerült. Innentől kezdve meg az OP pont akkora manipulatív populista, mint Orbán v. Gyurcsány v. bármelyik MSZMP-ből ittmaradt istenbarma...
nincs_nick 2016.07.10 11:19:56
@grafoguru: Tudsz mondani egyetlen(!) fidesz/mszp pártfunkcit, aki nem volt legalább kisztitkár régebben? Egy kutya a két szarkupac....
A britek népszavazásával eldőlt, hogy maximum két éven belül már csak 27 tagja lesz az Európai Uniónak. A Brexit komoly érvágás az integrációnak, és jelentős felfordulásokat hozhat a következő években, arról nem is beszélve, hogy a britek kilépésével rövid távon az Unió…..
nincs_nick 2016.07.04 20:19:09
@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Nagyon örülök, hogy elítéled a liberális elveket és hagyomány tisztelő, autoriter hatalmi berendezkedést kedveled. Nos, én mint fideszes feljebbvalód, ezennel megkérnélek, hogy ugorja a kútba. Nincs liberális picsogás, hogy nem ugrasz. Ugrás van, mert én a te urad, azt mondom.
Szokták mondani, hogy a pénz nem boldogít. Lehet ez ellen, és mellette is érvelni, de egy biztos: Addig kell félretenni pénzt, amíg van. Persze az óriási pénz elveszi az emberek agyát, és záros időn belül olyan adósságcsapdába kerülnek, amelyre sose gondoltak volna. Nem kivétel ez alól az…..
nincs_nick 2016.03.28 15:44:38
@radnaughty: Vagy ő az adóhivatalt...
A nagyvárosi közlekedés ellehetetlenülése tulajdonképpen egy ismert társadalomelméleti paradoxonnal, az úgynevezett 'közlegelők tragédiájával' írható le. A terminus eredetével most nem untatnám az olvasót, a jelenség lényege ennyi: az egyéni szinten racionális cselekvések a társadalom szintjén…..
Justin Kerrigan vagy nem egy túl okos ember, vagy a világ legnagyobb trollja, és én hajlanék az utóbbira, csak olyan őszinte az arca a videóban, amikor azt mondja, hogy 21 000 dollárt költött négy Super Bowl-jegyre és összesen 30 000 dollárra saccolja a hétvége költségét (az most…..
nincs_nick 2016.02.08 15:53:55
@Egri János, kvíznagymester: Max. a tízből az egyiket. De simán lehet hogy valami mérnök a srác (az összes akivel találkoztam kb. ugyanilyen volt) és a 30k egy év múlva ugyanott lesz a számláján...
Elérkeztünk az utolsó elődöntőhöz a Dalban, így jövő héttől már szelektíven hallgathatunk rosszabbnál rosszabb zenéket. Az előző két adáshoz képest most nem domináltak a kertévés tehetségkutatós előadók, volt viszont nagyon klassz cigányzene, némi Django…..
Mit tesz a kormány a Volkswagen-botrány magyarországi hatásainak kezelésére? Ezzel a címmel fordult írásbeli kérdésekkel Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő az Együtt képviseletében Varga Mihály és Seszták Miklós (itt és itt) miniszterekhez. A sajtó tele van a…..
nincs_nick 2015.10.13 15:33:46
@Nancsibacsi: Pedig a választ már megadták, a számok garantálják, hogy képzésbe fektetve lesz eredmény. "Nyugatra" sem kell az átlagnál gyengébb mérnök. Abból otthonról is tud meríteni bármely vállalat. Ezért ha több mérnököt képzel, több marad itthon. Ma is nevetséges pénzekért venne fel mérnököket sokszáz cég itthon. Csak IT területén 10.000 fő fölötti számról beszélünk, de kb. ennyi kéne a járműiparba is. És biza nem a top mérnökök, mert azok 90%-a elhúz amúgy is, de ezt a 20.000 mérnököt nem ártana valahol kiképezni, mert ha mi nem tesszük más fogja. És biza a költségvetésnek nem mindegy, hogy egy low-cost rabszolga 500.000ft-nyi béréből adózok vagy 100.000 után... Remélem érthető a dolog.
Az észak-amerikai Gerincgyógyászati ​​Társaság (NASS), mint a hátfájás specialistája, felmérést végzett, amelyből kiderült, melyek a leggyakoribb tévhitek a betegek körében a gerincfájdalmakkal és kezelésükkel kapcsolatban.  ..
Belsőség Heti merítés 2015.05.31 09:52:43
Aztán megláttam ŐT Egyvalami biztos volt, hogy kupét szeretnék. Ehhez képest lett egy 5 ajtós, zöld Peugeot 207-esem, 1.6VTI motorral, "sporty" felszereltséggel, ami kb. kimerül egy amúgy tetszetős fehér számlap, króm kipufogóvég, krómkeretes ködlámpa összeállításban…..
nincs_nick 2015.05.31 14:27:13
@akos696: Hát kb. És nagyjából bármely random Tier 1-es beszállítónál nagyjából úgy kezdődik a termékfelelősségi oktatás, hogy sorolják a konkrét eseteket amikor az olasz/francia OEM akkor is ragaszkodna a vacak alkatrészehez, ha a Tier 1 nem vállalja.:)
Lassan véget ér az Éden Hotel harmadik, nagy port felverő évada, aminek döntőjébe hárman teljes joggal jutottak be, hiszen Loki és Péter az elejétől fogva rém taktikusan tolta az ipart (Péter ráadásul az első naptól kezdve), bár azon lehetne vitatkozni, hogy a sikerhez…..
Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is. Most osztozunk a helyiek örömében, hiszen kaptunk esernyőket, és folytatjuk a gyárlátogatás-maratont. A Federal már a harmadik gyárát építi Taoyuan városában.…..
nincs_nick 2015.05.24 09:31:16
Y-GEN Gondolatok kis hazámról 2015.05.20 07:00:00
Szerintem mindenki azt látja az országból és az emberekből, amit látni akar. Ha a rosszra fókuszál önigazolásképp, akkor a jót már észre sem fogja venni. Én a jó dolgokra koncentrálok. Jó itthon, szeretem a magyarokat, és szeretek itthon élni. Minden nap büszkeséggel tölt el,…..
nincs_nick 2015.05.20 14:06:55
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Kb. nekem is az jött le. Ha majd a huszonéves szingli hölgy tartós kapcsolatba kerül, lesz gyereke, akkor elkezd gondolkozni azon, hogy a 500-1000eFt-os fizuja helyett kapott 100eFt-os gyes mire elég. Pláne úgy, hogy már nincs szülői támogatás. Meg miért hagyja el a jól kereső férje 5 év után, mert megunja, hogy szarrá kell dolgoznia magát azért, hogy a megszokott életszínvonalukat egyáltalán alulról megközelítsék...

Nyilván ha esetleg gerincsérve lesz és három hónap egy nyamvadt MR-re a várólista az sem fogja zavarni, ahogy az sem, hogy ha a gyereke ovijában vagy 90% lesz a norvég cserediákok száma vagy fizethet 60-80-at magánovira...