Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiora

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!    Nyelviskolában "dolgozom", azért idézőjelben, mert nem alkalmazott vagyok, hanem megbízási szerződéssel dolgozom mint egyéni vállalkozó. Egy magyarországi nagy cég dolgozóit tanítjuk elsősorban angolra, s tanfolyamonként köt velünk szerződést a…..
Egy nagyon hálás (vagy hálátlan?) témával szeretnék ma foglalkozni, méghozzá a különböző főiskolai és egyetemi szakok szükségességéről, illetve szükségtelenségéről. Már előre félek attól, hogy milyen háború lesz a kommentek között ahol a virtuális bitófán én…..
Kiora 2011.09.12 13:54:18
@Burgenlandi opelos: nem értem a hisztit... talán figyelmesebben kellett volna olvasnod.

1: hogy visszakövetelem-e az elitképzést? Igen, fogalmazhatunk így is. De szerintem az elitizmussal semmi baj sincs. Szerinted nem lenne jobb ha értéke! is lenne egy diplomának?
2: ez nem a gimnáziumra vonatkozik, hanem a felsőoktatásra. Ugyanis vannak olyan szakok, ahol élből a beszédkészség az alap. A képességfelmérést pedig ott kéne alkalmazni, ahol ezt megköveteli a szak. Igaz, ezt tényleg nem írtam így! le, de azt gondoltam a "ha kell" -ből ki lehet következtetni...
3: azt egy szóval nem említettem, hogy mindez időhatárhoz lenne kötve, tehát a mondatod végét nem tudom értelmezni...

mindezeken kívül még nagyon sok dolgot nem írtam le, pl. hogy támogatni kéne a szakiskolákat, a szakközepeket, stb... ha hiszed, ha nem, valódi koncepcióim vannak, valódi emberektől, valódi problémamegoldásokkal... függetlenül attól, hogy mit tanulok. Különben is, ez az én magánvéleményem, mint ahogy itt mindenki a saját véleményét osztja meg másokkal. A jogi kar pedig csak azért volt példa, mert azt látom közelebbről, de elég sok más szakot is említhettem volna.

Amúgy szerinted nem elég szánalmas így is, hogy ontjuk magunkból a valódi tudást nélkülöző diplomásokat? Vagy, hogy az ország fiataljainak jó része kommunikáció/média/stb. szakon végez és még csak egy mondatot sem tud normálisan megfogalmazni, avagy épp leírni?... bár ahogy láthatjuk akár köztársasági elnökük is lehetünk... na jó, ez morbid poén volt így a végére... ezért elnézést kérek...
Kiora 2011.09.12 14:33:32
@Burgenlandi opelos: alapvetően igazat adok neked ebben, ugyanakkor tekintetbe kell vennünk, hogy ez egy tanulható készség. Lehet - normális esetben adott -, hogy egy gyerek ezt "hozza magával", ugyanakkor ha nem, hát tanulja meg az iskolában. Amúgy pedig a tömegkommunikáció, üzleti kommunikáció, stb... több elemben is lényegesen eltérnek a "normális hétköznapi kommunikációtól". Ennek lenne értelme, ha ezt tanítanák (no akkor sem ekkora létszámban), de még amíg interperszonális kommunikáció nehézséget jelent sok ember számára (többek között azoknak is, akik ezt tanulják), addig tényleg büfé szak marad...
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Kiora 2011.08.22 02:05:38
Előre jelezném: úgy írom hozzászólásomat, hogy nem olvastam a fentieket, mivel épp nyaralok és korlátozott a net hozzáférésem... DE!

Mindenképp fontosnak tartom leírni azt, hogy ez nagyon átvágásszagú. Egyrészt, azért mert felújítják az irodát, annak semmi köze a bérekhez, pláne úgy nem, hogy egyedül vagy bejelentve. (tekintve, hogy az ilyet pluszpénzből, pályázatból vagy összerakva (értsd: mint a társasházaknál, többen összeadják) szokták fizetni, a többi csak "kényelem")
Ad2: gondolom olvasta mindenki, hogy változni készülődik a MT. Nos, ami jelen esetben fontos lehet - főleg, ha Te Kedves Posztoló beléptél már, vagy épp ott tartasz, hogy belépsz a "nyugdíj védelmi rendszerbe". Ugye eddig az volt, hogy korhatár mínusz 5 év védettség, mikor is csak különösen indokolt esetben (értsd: ez az indok a rendkívüli felmondásnál, a többi munkaviszony megszüntetés kilőve a mtató oldaláról) szüntethetik meg a munkaviszonyodat". Ezt pedig most el akarják törölni. Azt jól írta Erynnis, hogy semmire sem kötelezhetnek, hogy aláírd!!! Ez azért különösen fontos, mert ha - adott esetben fenyegetőznének - akkor te csak közlöd, hogy már pedig nem, és ha mégis úgy gondolják, akkor alig pár hét múlva üdv a tárgyalóteremben (ezt jó eséllyel meg is nyered). Ha mindenképp alkudni akarsz - mindegy milyen ok miatt - akkor pedig, szerintem legalábbis - kerülj alku pozícióba! Ők nem játszanak szabályosan, akkor te miért tennéd alapon (persze jogilag korrekten) mondd azt, hogy ok: aláírod a módosítást - mást inkább nem - de csak ezzel, meg ezzel a feltétellel. Azt is lehetőleg úgy, hogy előbb írod alá az új szerződést mint bontanád a régit... Ki tudja: ilyen alapon még azt is kinézném belőlük, hogy ígérnek fűz-fát, azt mikor aláírod, hogy "vége", mégsem íratják veled alá az újat... szóval csak karakánul, amit lehet kialkudni!!! Erre persze semmi szükség nem lenne egy normális országban, de mivel Magyarisztánban mindent lehet, ezért ne hagyd magad és ne engedj az "elvárásokból". Persze azért azok legyenek jogilag korrektek, de azért az ember alapvetően érzi, hogy mikor korrekt még....
Le nem tudnám írni, mennyire szerettem volna többször is blogolni. Sajnos azonban rámzuhant a felnőtt kor, és megtapasztaltam , milyen érzés hullafáradtan belezuhanni esténként az ágyba...Szóval, most kaptok egy kis ömlesztetett abból, mi foglalkoztatta Xinaf bácsit mostanság,…..
Kiora 2011.07.01 16:56:17
Drága Xinaf, azért ez nem egészen így működik...

Ugyanis a hiba a rendszeredben ott van, hogy míg írtad a különböző állásokat...persze persze, tartalmaz némi igazságot, de ezzel az erővel nem tudsz olyan hivatást mondani ahol nem múlhatnak emberéletek egy hibán...DE azért ne hasonlítsunk össze egy csőtörést, egy tömegszerencsétlenséggel!!! Egy rendőr vagy egy tűzoltó nap mint nap kockáztatja a saját és mások életét is, ez nem csak fizikai hanem lelki felelősséggel is jár, minden egyes elveszített élet után ők is meghalnak egy kicsit, ezt neked pontosan tudnod kéne milyen érzés lehet. Ezeknek az embereknek 30-40 év szolgálat után lelkileg megtörten kell tovább folytatniuk az életüket, addig ameddig tudják.
A jelenlegi szabályozással (nem az új agyrohasztó sületlenséggel) az a gond, hogy egy kalap alá veszi a szolgálati berkeken belül dolgozó irodai alkalmazottat a terepen dolgozó kollégákkal. Azzal én se értek egyet, hogy egy irodista ugyanolyan elbánásban részesüljön mint aki nap mint nap életekkel játszik. Abban viszont egyet kell értenem Alisterrel, hogy tényleg a biztonságérzet csökken azzal ha nem megfelelő fizikális erővel rendelkeznek a rendvédelem dolgozói (+tűzoltóság természetesen)...
A zseniális egy vén róka, egy újonc felállással pedig csupán az a baj, hogy amíg előre szalad a friss és fitt újonc, akkor a hat háztömbbel és 4 sarokkal lemaradó -ugyan tapasztalt és zseniális érzékkel megáldott - vén róka mégis hogy fenébe fedezi majd a társát?
Először is, a forrás: siluette.freeblog.hu, egy fantasztikus internetes képregény, remek társadalomkritikával. A készítő Ross névre hallgat, és ezúton is minden tiszteletem az övé, mert zseniálisat alkotott. Sajnos nem fért bele mind a három képkocka, de a lényeget átemeltem,…..
Kiora 2011.03.05 03:11:23
Nem nagyon akart nekem összejönni ez a bejegyzés, de végre sikerült!Elöszőr a kép nem volt meg, utána feltölteni nem akarta, de végül összejött minden!Szóval, 2011. 01. 15. Szombat. Helyszín: Kretek teaház.Esemény: Xinaf - Az én világom blogtalálkozóA helyszín olyan téren…..
Tiszelt Szerkesztő!  Segítségre lenne szükségem, ha lehetséges, kérem, jelentesse meg a munkahelyi terror blog felületén a történetet, név nélkül, hátha okosabb leszek. Hetedik éve dolgozom egy banknál, természetesen munkaerő-kölcsönző cég által…..
Kiora 2011.01.13 10:43:27
Szerintem érdemes lenne egy egyszeri konzultáció egy munkajogásszal, mivel itt egyszerre több kérdést kell megválaszolni, amitől függ minden.

Először is az Mt. 193/C § kimondja, hogy a kölcsönbeadó és vevő a munkáltatói jogokat közösen gyakorolja, a konkrét emberkét meg kell jelölni az alapszerződésben. Ugyan az Mt. nem mondja ki, de több jogosítványa van a kölcsönbeadónak, így velük kéne egyezkedni először.

Továbbá a 193/I § kimondja, hogy "A kölcsönzés céljából létesített munkaviszony megszüntethető:
a) közös megegyezéssel,
b) felmondással,
c) azonnali hatályú felmondással,
d) azonnali hatállyal a próbaidő alatt.
(2) A munkaviszony megszüntetésére irányuló nyilatkozatot írásba kell foglalni.

és

193/J. § (1) A határozatlan időtartamú munkaviszonyt felmondással mind a kölcsönbeadó, mind a munkavállaló megszüntetheti. (...)

Viszont nem rendelkezik külön a közös a megegyezésről eme fejezet, amiből következik, hogy erre a "normális közös megegyezés" szabályait kell alkalmazni (és amúgy is ezt mondja a tv., az Mt.-t az e fejezetben (ti.: munkaerő kölcsönzés)foglalt eltérésekkel kell alkalmazni. Tehát, ami itt nincs, arra az általános szabályok vonatkoznak.)

Azt is érdemes lenne tudni, hogy a Posztolónak határozott vagy határozatlan munkaidejű szerződése van, mivel a határozottat rendes felmondással nem lehet megszüntetni. - pedig amúgy ez sokkal egyszerűbb megoldás lenne. Igaz ami igaz, a felmondási idő itt lenne. Őszintén szólva a legjobban akkor járna a Posztoló, ha a kölcsönbeadó cég mondana fel neki :D
A szabadság és cafeteria juttattások is elsősorban a fentiek eldőlésétől függ.
Ámbár azt gondolom, hogy nem biztos hogy két nap szabi (amúgy lenne rá esély, hogy ki kell adja a kölcsönbevevő a 193/N § (2) bek. alapján [Az alapszabadság legalább egynegyedét - a foglalkoztatás első három hónapját kivéve - a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadni. A munkavállalónak erre vonatkozó igényét a szabadság kezdete előtt legkésőbb tizenöt nappal be kell jelentenie.]) és összességében 5-10 000 forint konkrét cafeteria, amitől elesne a Posztoló ennyire "fontos" lenne, a többi pedig - elvileg - jár neki.

Összességében tehát tudom javasolni a Mt. (1992. évi XXII. tv.)erre vonatkozó §-inak olvasgatását, illetve egy egyszeri konzultációt egy munkajogásszal. Ha bankban dolgozol, még az is lehet, hogy házon belül meg tudod oldani, bár a lojalitása kétértelmű lehet az ottani jogásznak.

Remélem érthető voltam. ^_^"
Nos, kedves olvasók, a blogtalálkozó időpontja:Január 15. Szombat.14:00 - Ameddig tart.A helyszín még nem dőlt el. Szeretném megkérni hűséges és kitartó olvasóimat, hogy vagy kommenteljenek ide a bejegyzéshez egy "nekem oké, ott leszek" vagy egy "hú, az pont nem…..
Kiora 2011.01.07 01:54:14
Kedves Mindenki!   A következő ügyben szeretnék segítséget kérni: Ápolónőnek tanulok és fel is vettek segédápolónak egy kórházba, azzal a feltétellel, hogy hamarosan meglesz a szükséges végzettségem. Mivel tanulmányi szerződésem nincs, így a szabadnapokon járok…..
Kiora 2010.12.12 11:46:14
@_Molly: adott esetben beleszámíthat. Ugyanis:

"Iskolai rendszerű képzés: a közoktatási, ill. a felsőoktatási törvényekben definiált intézményekben, az intézménnyel tanulói vagy hallgatói jogviszonyban lévő tanulók, hallgatók jogszabályokban meghatározott kötöttségek mellett végzett (szervezett és meghatározott kimenetelű) képzése.

Iskolarendszeren kívüli képzés: formális (szervezett és meghatározott kimenetelű) képzése, mely szerződésen alapuló szolgáltatásként valósul meg".

A két idézet egy tanulmányból való, melyet megtaláltok itt: mediatar.eti.hu/medialib/CF293768-EEC2-B4F7-1F17-062C01813FF0.pdf

A tanulmány a felnőttoktatási törvény értelmezéséről szól.

Szóval, amennyiben a panaszos rendelkezik tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal, úgy hivatkozhat a fent kiszemezgetett Mt. bekezdésekre, hiszen a 2001. évi CI. tv. szerint (módosítása a 2003. évi CVI. tv.) (a felnőttképzésről) ő iskolarendszerű képzésben vesz részt

Remélem érthető voltam. Szerdán vizsgázok munkajogból, emiatt ki se látszok a paragrafusokból, s érzem, hogy már a normális beszédkészségemet is kezdem elveszíteni. Szóval szóljatok ha vmi nem volt érthető ^_^"
Kiora 2010.12.12 13:56:52
@nyíregyházi betti: Köszönöm szépen ^_^"
Kiora 2010.12.12 14:04:03
@Ladyb: ezért írtam, hogy 'adott esetben' lehetséges. De tény, hogy konkrét segítséget addig nem tudunk Picurnak írni, ameddig nem tudjuk, hogy az OKJ-s rendszeren belül milyen intézményben, milyen jelleggel tanul. Mivel ahogy írtad kétféle lehetőség van (ezt én is ismerem, tekintve, hogy egyetemi egyik "előtanulmányom" egy jogi asszisztensi képzés volt, felsőfokú szakképesítéssel, így hallgatói jogviszonnyal rendelkeztem, bár egy középsuliban folyt az oktatás, s ezáltal iskolarendszerű szakképzésben vettem részt.) Ettől függetlenül ha Picur elolvassa a hozzászólásokat, ő már csak fogja tudni ezek alapján, hogy milyen suliba jár, s mint így, fog tudni - avagy nem - hivatkozni a fenti szabályokra.
Tény, hogy ha sulirendszeren kívüli ápolói szakképesítésben vesz részt, akkor csak tanulmányi szerződés alapján illetheti meg kedvezmény. Hivatalosan. Meg akkor, ha nem egy ótvar paraszt a főnöke. De ez már más kérdés. :)
Viszont volt hasonlóról szó munkajog gyakorlaton és ott azt mondta a tanárnő, hogy mivel szavanként a felnőttképzés (vagy úgy mint okj, stb.) nincs benne a hatályos Mt-ben, ezért a bírósági gyakorlat jelen szabályozási körben kiterjesztő értelmezéssel vizsgál.
Sziasztok, bár én nem értek a munkajoghoz, azzal tisztában vagyok, hogy a szabályosan csak nyolc órában lehet munkaerőt alkalmazni, illetve bizonyos szakmáknál, ahol kikerülhetetlen, 12 órában is. A túlóráért, éjszakai, hétvégi munkáért pedig (a törvények szerint, tehát…..
Kiora 2010.11.25 18:26:42
@mostmar_kicsit_unom: ki kell ábrándítsalak, te vagy súlyos tévedésben. A szünetek NEM tartoznak bele a munkaidőbe. És nem tévedek, joghallgató vagyok és most vizsgázok munkajogból. Talán nézd meg először a jogszabályt, mielőtt butaságokat beszélsz... persze ez csak egy jótanács...
De hogyan?Könyörgöm, mint minden nap, ma is felmentem a legnagyobb álláskereső oldalra, amit most pont nem fogok reklámozni. Mit látok?Mivel biztonsági őr szakmával is bírok, és a médiába jutni egyelőre nekem lehetetlen, ezen a szakmán belül keresgélek elsősorban. A hírdetések…..
Kiora 2010.11.03 23:16:08
Xinaf!

Először is: Üdvözöllek a Magyar Paradicsomban (ha tudnám áthúznám: Narancsban).

Ad 1 .: ha interneten nem találsz munkát, úgy maximum protekciós segítséggel fogsz tudni elhelyezkedni. ... Félre ne érts: nem elkeseríteni akarlak, de... itt most nagyon sok "tény" következik, amiket nem fogok begépelni, de sajna evvan. Nem kell szeretni, sőt inkább utálni kell ezt az egészet, de hidd el megértelek, ám így sem tudok "boldogabbat" mondani.

Ad 2.: tényleg érdemes lenne letenned a fegyver alap vizsgát. De ehhez tudnod kell: kibeba drága a lőteres gyakorlat (2004-es árak: '22-es töltény: egy doboz 800 - a legolcsóbb, félótómata (mondjuk parabellum) 3000 ft/ 50 db és ehhez még számold hozzá a fegyver kölcsönt (mint mondjuk egy könyvkölcsönzést), meg a lőtérhasználatot, nem beszélve a lőállás használatának díjára.) De mindent összevetve nagyjából egy tízesből jössz ki per alkalom. NA EZEN! Ha van kellő kapcsolati tőkéd, akkor tudsz módosítani, akár úgy is, hogy ne kelljen fizetned.
VISZONT! A fegyver-vizsgát, csak "rendőrségi felügyelettel" tudod megcsinálni. A fegyver alap vizsga díja 20 vagy 25 ezer forint. Ez abból áll, hogy ahol csinálod, kiszáll pár - mondjuk - brfk-s és leoktatnak neked egy elméleti anyagot, majd egy "fél-gyakorlati" anyagot, ami abból áll, hogy mutatnak fegyvereket (maroklőfegyver, puska) és konkrétan helyben megtanulod, hogy mi-micsoda, mennyire lő, mennyi joul, hány méter, stb., stb.,stb... aztán (mondjuk kajaszünet) egy kis idő múlva meg megírod az írásbelit, elregéled a szóbelit, majd mész gyakorlatra, ahol is egy 22-essel kell lőnöd 2! db-ot. No nem áll célba, csak úgy a fűbe, az már tök mindegy. A lényeg, hogy iszonyat primitív az egész vizsga (és ha előre érdekel az elmélet, úgy csak írj mélt mert még meg vannak a jegyzeteim és hatályosítani is tudom neked őket :D), de mivel "központi" ezért mindenképp készülj úgy 20-25-re....

Remélem érthető voltam ^_^"

Kiora, aki 2004-ben csinálta meg a fent elemzett vizsgát
Kiora 2010.11.15 15:00:21
@Hilts: megpróbálom elővarázsolni a régi füzetem, ami tekintve, hogy lakáson belüli költözködés volt nem lesz egyszerű :D ... ha sikerrel járok - amit remélek - akkor elviszem a blogtalira.
Tisztelt Mt!   Lenne egy hatalmas problémánk, amiben az olvasók segítségét kérnénk!Édesapámat egy hete a cég tulajdonosa indokolatlanul (bizonyíték nélkül) elmarasztalta, miszerint a munkahelyén az ő műszakja 5 milliós kárt okozott, de értesítést csak ő kapott, és…..
Valami magasztosat kellene írnom most, hivatalosan is 23 évesen. Hiszen tavaly pl. szerintem tök jó kis versátiratot kreáltam...Idén ez elmarad. Maradjunk annyiban, hogy többet vesztettem el idén, mint egész életemben. Mert elvesztettem olyanokat, akiket nagyon szerettem. Volt ki meghalt,…..
Sziasztok! Egy multinacionális cégnél dolgoztam majd 35 évig és 2009 decemberében beállított hozzám a HR igazgató és a bérelszámolás vezetője és közölték velem, hogy a holnapi naptól már nem kell bejönni a m.viszonyomat közös megegyezéssel megszüntetik. + bonuszokat…..
Tisztelt olvasók!Aktív blogolásom kicsit elhasalt, másszóval nem nagyon írtam. Kivételesen szerettem volna, de nem sikerült. Oka: vírustámadás érte a gépemet. Ha jól rémlik, a vírus neve: Security Master AV.Egyik velejárója sajnos az, hogy nem tudom futatni a böngészőmet, tehát…..
XINAF - Az én világom Vicces 2010.05.11 20:20:00
 Egy érdekes levélváltást szeretnék lekörmölni most, így tárva az olvasóközönség elé. A neveket átírom, de szerintem így, fantom nevekkel is érthető lesz. Jah, igen, mindez egy budapesti lakóházban történik! (Elég hosszú, de megéri végigolvasni! Komolyan!)From:…..
Kiora 2010.05.12 12:31:30
Emlékszem, milyen idealista voltam én egykoron. Pl. sokáig el sem tudtam képzelni, később pedig értetlenkedtem, ha valaki puskázott egy dolgozatnál, vagy elsumákolt egy házifeladatot. Rasszizmus? Elöttem elég sokáig (7 éves koromig) ismeretlen fogalom volt. Cinizmus, gúny? Azt se…..
Kiora 2010.05.10 01:33:20
amit leírtál azt kb. a "naív lélek táncba csöppent, mikor az élettel találta szemben magát" kategóriába sorolnám. Őszintén megmondom Xinaf én hozzád képest már 2 évesen is kárhozott lélek voltam... mindezt úgy, hogy amit írtál pl. az elején, hogy kb. 7 éves korodig nem tudtad mi az a rasszizmus... nos én kb. 14 éves koromig nem tudtam, hogy mi az... illetve hogy erre van szó, mert mikor megtudtam, olyan természetességgel könyveltem el a fogalmaimat tárloló agyi könyvtáromban, mintha mindig is tudtam volna, hogy ilyen is létezik...
Nézd, én őszintén megmondom, hogy sokat játszok...érzelmekkel, reakciókkal, mindennel. Ami Titsza Lelket amúgy kiboríthatna. Mégsem érzem magam "bűnösnek"...És tudod mi a különböztet meg engem a többitől, bármennyire is játékos vagyok? Az, hogy a szándékaim tiszták... Igen játszok, mert az Élet megköveteli, hogy játszak, máshogy túlélni nem lehet, de tudok és képes vagyok őszintének lenni, és - sajnos - tudok és képes vagyok hazudni is, vagy csak füllenteni, vagy bármi...amit épp kell... Össze tudok zavarni érzelmeket, de nyílegyenesen is a szemébe tudom mondani a másiknak amit épp kell, vagy amit gondolok, vagy "amit épp hallani akar"... attól függ, hogy "mikor mivel teszek jót"....de még itt is van egy nagy szakadék amit le kell szögezni... ezeket sosem a saját érdekeimben teszem, hanem a másikéban. Bár igen! Ugyanúgy játékos lettem ezáltal. De ez szerintem nem baj! Én i s alapvetően a kíméletlen őszinteség híve vagyok, de be kell látni, nem mindenki az. Nem mindenki képes úgy viselni gondokat és problémákat. Ha hozzájuk márcsak kicsit is máshogy viszonyulsz (értsd: óvni akarod lelkük sérülékenységét) már játékos vagy... ezek amit mondtál csak egyek a sok közül... nincs más hátra, mint megtanulni játszani! Amivel nem leszel kevesebb! Főként azért mert Te tudod, és tudnod kell, mikor játszol és mikor nem...de ez adja meg a körforgást...
Ha mindig és kétségesn kívül hiszed azt,hogy csakis Tisztán lehet elérni bármit... nos akkor tényleg azt gondolom naív vagy. És félre ne értsd, ne a hitedet értékeld át, csak az embereket és az emberek közötti kapcsolatotk. Vedd bele a számításba, hogy egy ember nem biztos, hogy úgy gondolkodik , mint Te. Nem biztos, hogy neki is az a gyarló vagy tiszta fogalama ami Neked... mert végülis lehet koszos egy gyémánt is, de ha megtisztítod, mégis úgy ragyog, mint egyik drágakő sem... vagyis nem biztos, hogy mindig a tiszta csillagos az ami az igaz... és fordítva: attól, hogy kicsit bepiszkolódik valami nemes, attól még hihetetlenül tiszta...
XINAF - Az én világom Gender 2010.04.14 23:33:00
Nem szeretem a gendert. Nem tartom válalható jelenségnek. Úgy hiszem, az emberiség degenerációjához vezet. De mi is ez a gender?A témában Kiora nem rég írt egy bejegyzést ITT. Az apropója ez a cikk volt.Mi is a gender?Eredetileg ez is nagyon szép eszme volt, mint a legtöbb szar…..
Kiora 2010.04.15 15:38:51
@Hobbitlány: Olvasd el a cikket és megérted, hogy milyen texusban akarják használni...
castaways jégeső + napsütés 2010.03.02 23:29:18
Sziasztok!Hát nemrég jelents esemény történt; valaki ismét 1 évvel öregebb lett. Az ünneplés érdekesre sikeredett. Mókás, hogy még mindig leszbikusok vagyunk:) Szülinapi ajándék a szomszédtól: 5 euró:), Jobtól valami "helyi" alkoholszármazék, ami sima vodka, tőlem…..
Eldobom az agyam! Ez neveteséges, kérem szépen!Aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok holokauszt tagadó. Sokszor felléptem már a jelenség ellen, az előbbi linken túl ITT is. És még más írásaimban is. De ez a törvény nevetséges!Egyrészt, a holokauszt árpilistól hivatalosan is Isten…..
Szép szerelemnek tűnik, de valami nem stimmel a fiúval. Ettől persze még működhetne, hiszen a borongós fiúk is tudnak szeretni. De egyszercsak felbukkan az ex és leesik az áll. Ez volt életem eddigi legérdekesebb szakítása, ami akkor bár nem viselt meg annyira, mégis igen…..
Kiora 2010.02.27 00:34:25
Sziasztok,

a kötelező: a blogot olvasom, a kommenteket már ritkásabban és OFF is amit mondani fogok...

én is látom, hogy mennyire svábbogár értékűek az átlagos posztok mostanában, de észrevettétek, hogy mennyire! egyszerűen! skatulyáztok be embereket? Őszintén mondom egy- másfél évvel ezelőtt még szívesen olvasgattam a kommenteket végig... ma már csak azért ritkásan mert 1) az első 50 komment fele (háromnegyede) is (már) off-topic, 2) mert vagy lehúzza egy mondatban, vagy "megdícséri" félmondatban... Nem szeretnék se pszichomókusosat, se "én-megmondon-a-frankót" játszani egyáltalán (emiatt nem is szoktam itt kommentelni, meg persze azért se, mert szerintetek - az átlag itt kommentező szerint - én még "tini" vagyok (23)), de tudjátok igencsak szar dolog mikor mások érzelmeit teszitek a "bika szemévé" és lövöldöztök rá vagtában. No persze, annak is fel kell vállalnia a komment áradatot - és annak milyenségét - aki megírta, de valahogy úgy látom, hogy az elmúlt időszak (ti.: mióta törzsasztalosak vagytok eme blogon) valamit megváltoztatott a hozzáállásotokban: mégpedig azt, hogy ítéltek egyből és kíméletlenül. Mintha Ti lennétek azok, akik már - miután annyit megéltetek (vagy épp mégsem), de legalább olvastatok Itt róla - mindent tudtok egy párkapcsolatról. Hamariak lettetek és sokszor túlzásokba estek...

Nem felindulásból írom eme sorokat, már régóta fogalmazódtak bennem, lehet a poszt teszi - vagy az, hogy én is nemrég szakítottam és van néhány párhuzam - de ezt a lányt lehúzni csak mindenki saját kicsinyessége. És csak az nem ismeri ezt, aki nem élte át... De hát pont ezért (is) osztjuk meg egymással a szakításainkat, csalódásainkat, érzéseinket, nem? (Igen tudom, hogy vannak olyanok akik tényleg nem ezért...de ezt most hagyjuk) - a költői kérdés/kijelentés második része: mert minden ember férfi / nő, fiatal / idősebb máshogy éli meg ezeket az érzelmeket... és néha nem találunk választ (őszintén szólva a bloggal kapcsolatban nem vagyok ennyire naív és a sok 'helyesírni' nem tudó "izé-lávsztoriktól" én is falra mászok, de most nem ezekről beszélek). Lényeg, hogy valahogy úgy érzem, elfelejtettek "gondolkodni", vagy éppen visszaemlékezni. Attól mert valaki máshogyan oldja meg (próbálja meg megoldani) a problémáját, mint az itt kialakult kis törzsasztal, attól még az létezik és nem feltétlenül rosszabb, mint amire Ti aposztrofáljátok...

Bocsánat, ha bárkinek is lelkébe tiportam volna - bár nem hiszem, maximum csak az önbecsülésébe -... és kötelező vége: nem valószínű, hogy újra belenézek ebbe a kommentsorba. Egyrészt a magam álláspontját - még ha nem is látszik - de rövidítettem és tudom hogy sok mindent még csak le se írtam, a magam részéről se (főként nem kifejtve) és harmadrészt nem mintha bármit is változtatna bármin, amit leírtam, de nekem jól esett. Kikívánkozott és másra most nem is gondolok... (és igen, mindig ilyen bőbeszédű vagyok...)

Uff! Én szóltam, lehetőleg többé nem teszem, további sok szépet és kevés szakítást.
Kiora 2010.02.27 01:02:24
@mütyür [kesztyűlakó]: Fúúú, ez még hamar jött...hamarabb, minthogy elkapcsoltam volna XD... én ezt értem... ezért is szoktam a mai napig is beleolvasgatni a kommentekbe (még akár 50 után is - nem-nem cáfolom meg magam, mert az 50 ugyan egy kb. szám, de ha találok érdemes hozzászólást, akkot pörgetem tovább a kommenteket is, hátha találok folytatást...), de ettől függetlenül tartom fent a megjegyzésemet. Akár jó, akár rossz, lehet írni tapasztalatokat, de minősíteni (és itt most megint nem a "tipikus" lehúzós posztokra gondolok"), akkor is csak és kizárólagosan mélyen egyoldalú dolog. Legalábbis én így gondolom. Csak azért, mert Velem nem történt meg valami, még nem gondolom azt, hogy mással sem történhet meg. Vagy kategórikusan kijelentem, hogy "így" kellett volna hozzáállnia, mert ezért szívta meg, vagy épp az, hogy megtett valamit, amit vagy a szive diktált, vagy valami más - tök mindegy - de ettől ő rossz vagy jó ember és Ez és Ez lett volna a megoldás...
Mondom, lehet a poszt eredménye, hogy most írtam ide - és Nem én írtam a posztot, ezt tisztázzuk, mert biztos XD - de már általánosságban meg volt a kialakult véleményem és most valószínűleg épp kínálkozott az alkalom, hogy elmondjam - és mivel komment: attól függetlenül, hogy ez kinek hogy esik -.
Biztos, Ti többet tudtok és többet tapasztaltatok - vagy nem, de mindegy, ki tudja? - de biztos az, hogy hiába az, amit olvasok a kommentekben, hiába az, ami amit én eddig megtapasztaltam. (Szó se róla, a legrövidebb volt a mostani 10 hónappal, előtte a 2 évek voltak, de persze erre is megkapnám a "mit tudsz Te még erről "Tini-sztori" az első szerelemről - és persze még úgysem tudjátok, hogy milyen az igazi szerelem - jelzőket) De valahogy úgy érzem részetekről, hogy csak emlékezni kéne. Mert igenis tud tapasztalni egy "fiatal lány/fiú" is. Mert Ő azt akkor igenis meghatározónak éli meg. A Mindeségnek. Ebből építkezik a következő kapcsolataiban. És lehet, ez még csak ifjonckori tapasztalat, De tapasztalat. És sokszor érzem úgy a kommentekben, hogy erről elfeledkeztek...

Ui.: megint hosszú, bocsi, nem megbántás, stb. áll...
Kiora 2010.02.27 01:53:29
@kabátnyúl: nem. Pont ezért. Szép éjszakát!

Ui.: utálom, h máris meghazudtoltam magam, de már csak ilyen a kiváncsi ember...
Ha emlékeztek, régebben néha írtam egyik-másik ismerősömről bejegyzést. Anno úgy gondoltam, hogy több ilyen nem lesz, a blogom nem ismerős fényező szaküzlet... de most kivételt teszek.A szerencsés kivétel a blogomon és a neten általában Kiora-chan néven ismert.13 év…..
castaways boszi és gödényke 1 2010.02.16 23:08:01
:) Welcome again everyone! Hát régóta lógunk már egy frissítéssel, igazatok van, csak hát izé meg bigyó. Na szóval, hol is hagytuk abba...új albérlet. Nagy szoba kis konyhával, meg persze az ágymatracainkkal:) A szomszédban van egy füves fickó aki még szót sem szólt hozzánk,…..