Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szaletli

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       „Hogy meddig tart ez az állapot és mire készüljek, abban totál nem látok tisztán, az öndédelgetést pedig már unom” - A szülés előtt az asszonynak elég határozott étvágya volt az intimitás terén, de az utóbbi időben ez nagyot csökkent.                                  Ha…..
„ Nem azt várom el, hogy teljesen nézze őket levegőnek, hanem valami működő arányt köztünk és köztük” – A pasi az előző kapcsolatából származó gyereke miatt kénytelen az exével is tartani a kapcsolatot, ami Posztolónknak külön nyaralásokat és az ő háttérbeszorulását jelenti.   Ha esetleg nem…..
11 év után számos gond felmerülhet egy párkapcsolatban, és ezt Posztolónk is megerősíti. Párja elégedetlen a fizetésével, álmai vannak, de rátermettsége nincs, viszont nagyon ügyel arra, hogy a pasiján kívül másoknak megfeleljen. Mindehhez nem igazán hiányzik több probléma, pedig van.   Ha…..
szaletli 2022.05.09 11:02:15
@moonshadow: Szerintem menő. Valamennyire kiszűri a kopipészt kommenteket a frusztrált nő/férfigyűlölő prófétáktól (:
„Élvezi a férfiak figyelmét, szereti, ha valaki rajtam kívül még rajong iránta, dicséri, vagy józsik olcsó bókokkal halmozzák el” – Mindig nyugtalanító, ha a barátnőnek pasihaverja van. Hiába mondja, hogy semleges neki, mert legyen akármilyen jófej, ha az úr tapadós és rendszeres barát, a helyzeten…..
szaletli 2022.05.03 11:00:44
@Gukker: Az a gond, hogy körbe megyünk, mert az az alapfetételezésed, hogy mindenki vak, aki nem azt gondolja, amit te (: Vannak olyan barátok, akik nem akarnak dugni. Vannak olyanok, akik akarnak (ezek nem barátok). A különbség igen könnyen észrevehető (jóllehet senki nem írja ki a homlokára, hogy "dugnék" (: (: (: ) Más kérdés, hogy valaki bevallja-e magának, hogy észrevette a barátnak tekintett fél gerjedelmét (mely esetben vagy le kell építeni a barátságot, vagy flörtölésnek kell tekinteni, ennek megfelelően irányítva a beszélgetés tartalmát, vagy ki kell hagyni 20 évet, amíg mindenki lenyugszik, és idős korra némi nosztalgikus merengést is magában foglaló tartalmas barátsággá alakítani a dolgot (: ) Megint más kérdés, hogy van az a társaság, ahol valaki (akár nő, akár férfi) szégyelli bevallani, hogy a másik nemből származó barátja van, és mellét döngetve üvölti, hogy demegdugnám.
szaletli 2022.05.03 11:48:05
@Gukker: Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy a macskáról úgy lehet bebizonyítani, hogy él, hogy vízbefojtom, és ha megdöglött, akkor bizonyára élt (: (: (: A barátság pont olyasmikből látszik, hogy a felek nem sóhajtoznak célzatosan a másiknak, hogy milyen magányosak vagy milyen szar a partnerük, ha bármilyen hírük van, nem kötelező jelleggel a másiknak mondják el először, nem keresik ok nélkül és éjjel-nappal a másik társaságát, a kezdeményezett találkozót vagy elfogadják, vagy nem érnek rá, utóbbi esetben nincs se sértődés, se mindenáron átszervezés, adott esetben simán elküldik egymást (és nem csak az egyik a másikat)a p-ba, ittas állapotban nem sóhajtoznak, meresztgetik a szemüket, dörgölődznek óvatosan, vagy épp húzódnak elfelé görcsösen tettetve az érdektelenséget, tudnak beszélni a szexről úgy, hogy közben nincsenek indokolatlan hangerő- és hangszínváltások, pirulások és hasonlók, búcsúzás után nem bámulnak egymás után, mint a bornyú, a strandon a férfi félnek nem áll fel a farka. Satöbbi. A szexuális vágynak millió egyértelmű jele van. (Továbbra is megengedve, hogy nagyon sok szexmentes férfi-női kapcsolat flörtölés alapú, és nagyon sok szimpla rabszolgatartás)
szaletli 2022.05.03 15:49:59
@Gukker: Próbálom másképp. Tegyük fel, hogy én azt mondom, hogy minden férfibarátság voltaképp homoszexuális vonzalmon alapul. Amikor te erre kétkedésed fejezed ki, azt mondom neked, hogy tedd csak nyugodtan próbára férfibarátaidat, vagyis egy szép estén hívd fel valamelyiket, panaszkodj neki a magányról stb. (: (: (: Azt fogod mondani, hogy eszedbe sincs ezt tenni - és joggal, hiszen valószínűleg alapból nem viselkedsz úgy, mint aki férfipartnert akar, illetve ha rád mozdul egy férfi, azt elhessegeted.
Az én barátságaim szintén nem szexuális vonzalmon alapulnak, nem tesztelhetem őket olyan viselkedéssel, ami egyébként alapból abszolúte nem jellemző rám. És mivel nem jellemző, ezért vannak barátaim (nem tucatokról beszélünk, hanem megbecsült nagyon kevésről), nem pediglen felhőztetett nyálcsorgató idióták. (Jegyzem, leszbikus nő mozdult már rám. Igen korai szakaszban hessegettem el a "barátságot", mert valami furcsa volt, és később derült ki, hogy valami tényleg igen-igen furcsa volt (: )
Még egy megjegyzés: úgy írsz, mintha a reménytelen vonzalom a másik iránt és a felhőben töltött idő a férfiak sajátja lenne. Nem az. Volt olyan férfi az életemben, hogy majd' megvesztem érte, és miközben remekül éreztem magam a társaságában, igencsak vártam, hogy hátha lesz valami. Nem lett, mert nem voltam az esete, ugyanakkor remekül szórakoztunk (mivel a találkozókat nem mindig én kezdeményeztem, szerintem ő is). Nekem nem derogált, hogy nem kellek, ő meg lehet, hogy mindenféle hülye picsának elmondott a hátam mögött, de még ez se 100% (: (: (:
Macskából van ezerféle típus, a Rex szőrű macska elég ritka (én speciel még sose láttam), de azért nem lehet kijelenteni, hogy nincs olyan (:
A posztban taglalt "társkeresés" csak komoly kapcsolatokra vonatkozik, az alkalmi dolgok nem tartoznak ide, azok talán majd egy másik poszt témáját adhatják a későbbiekben. A 40 feletti társkeresés teljesen másként "működik" mint fiatalon. Ebben a korban ugyanis - legyen szó férfiról vagy nőről -…..
szaletli 2022.05.01 19:33:32
Régi kedvencem a duma az anyagias nőkről. Vegyük a fiatal lúzert. Lúzer=retteg az ellenkező nemtől, illetve voltaképp mindentől retteg, de legfőképp attól, hogy bármilyen helyzetben veszít, mert akkor bizonyára öszedől az ismert univerzum. A fiatal lúzer boldogan lengeti a zászlót, hogy minden nő kurva. Ő nem tehet semmiről: azért nem talál nőt, mert a pénzes palik elhappolnak előle mindenkit. Ő erkölcsileg mindenképp felettük áll Ahogy a lúzer idősödik, vagy összeszed valamennyi pénzt, vagy nem. Ha összeszedi, és a pénzéért ilesmire fogékony nőket vesz, boldogan lengeti a zászlót, hogy minden nő kurva. Ő nem tehet róla, hogy hozzá nem illőt választott, hiszen a nők úgyis csak a pénzét akarják. Ő erkölcsileg mindenképp felettük áll. Ha nem szedi össze, boldogan lengeti a zászlót, hgy minden nő kurva. Ő nem tehet róla hogy nincs nője, stb. Ő erkölcsileg mindenképp felettük áll. Az ilyen ember számára voltaképp az a fő, hogy a zászló lobogjon (: (: (: (Fordítva is működik a dolog, "undorító, pinabubus férfiak" feliratú zászlóval.) 40 felett egyébként simán lehet párt találni, a titka ugyanaz, mint 20 évvel korábban: élvezni kell a folyamatot, nem kell kapkodni, nyitottnak, kedvesnek és kommunikatívnak kell lenni, rá kell szánni az időt és az energiát. Veszíteni nem szégyen, sírni se szégyen, magunkat sajnálni évtizedekig: na az szégyen (:
téveszmék "Ne fürgyé' le!" 2022.04.27 11:42:12
"Büdös a diszkó, én nem bírom, Büdös a sajt, de ettől finom. Büdös a lány, hát hazamegyek, Büdös a meló mindenkinek..." (Hobo Blues Band: Illatos dal)   A német Bild magazin pár napja azzal állt elő, hogy kevesebbet kéne zuhanyoznunk. Ha ugyanis spórolunk az energiával, azzal közvetlenül…..
szaletli 2022.04.28 10:11:38
@vilagnezet.blog.hu: Alapvetően arra akartam célozni, hogy a dolog nem új keletű hóbort. Mint ahogy pl. az echte parasztcsaládból származó tulajdon sokszoknyás nagyanyám élete végéig - 1999-ig - heti egyszer fürdött (mivel nem volt fürdőszobája, ezt is lavórban adta elő), mégsem volt "büdös". Hogy ezzel mennyit lehet spórolni, meg mennyit nem, az egy másik kérdés.
Ha a csajod elviselhetetlen barátnőket meg kóbor macskákat visz neked házhoz, teljesen jogos, ha egy kicsit kikéred magadnak. Posztolónk észrevett a kapcsolatában egy ismétlődő spirált, és már nagyon unja.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
„Mondom, mikor hagyod már el? Semmi nem köt hozzá. Azt mondja, nem tudja elhagyni. Más szabadulni akarna egy ilyentől, minél hamarabb” - Talán a magánytól való iszony, talán az újbóli párkereséstől való félelem miatt ragadnak egyesek rossz kapcsolatokban, de az is lehet, hogy egyszerűen csak annyi…..
Az első ágyjelenet sokáig várat magára, majd amikor megtörténik, a pasi nincs elkápráztatva. De mit is lehet elvárni egy ingadozó személyiségű nőtől, aki egyszer vidám és csintalan, máskor meg pont az ellenkezője?   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű…..
Vajon ki hibázik? Az, aki elnyomja a másikat a kapcsolatban, mert csak az ő akarata érvényesülhet, vagy az, aki hagyja magát? Az elnyomónak nyilván minden úgy jó, ahogy van, de ha a másik félnek is megfelel ez, nincs is több kérdés...   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy…..
Mindenkinek megvan a zsánere, Posztolónknak például az olyan férfiak jönnek be, akik segítségre szorulnak. Ennek az a hátulütője, hogy kihasználhatják, és néhány esetben ez be is következett.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a…..
szaletli 2022.03.08 11:22:23
@Lorrh: A férfiak és a nők nagyjából egyenlő arányban válnak bosszúálló fúriává és sírják tele a világot, ha szakítanak velük, a tettleges telesírásról érdemes pl. a bűnügyi híreket olvasgatni. Az emberek túlnyomó része képtelen "veszíteni", pláne felfogni, hogy a kapcsolat vége nem "vesztés" vagy "nyerés" hanem a követező kapcsolat startvonala.
szaletli 2022.03.09 11:35:39
@Lorrh: A komment célja pontosan ez volt: felhívni a figyelmet arra, hogy se a fiúkat, se a lányokat nem készítik fel arra, hogy az embert a párválasztás során visszautasítások fogják érni, és ez nem tragédia, megoldása pedig nem az önvád, nem is mások vádolása, hanem a megfelelő érzelmi reakciók (kiborulás, sírás-üvöltés, ad abszurdum kurvaanyázás stb.) után a továbblépés. (Jegyzem, szerintem semmilyen tekintetben nincsenek az emberek felkészülve arra, amikor érzelmi töltetű, váratlan helyzetet kell megoldani). Ez egy nagyon komoly probléma, amit kezelni kell, szülőként azzal, hogy a gyereknek idejekorán szólunk róla, felnőttként azzal, ha szakemberhez fordulunk, vagy időnként önismereti félórát tartunk.
szaletli 2022.03.09 11:38:15
@Puerto Prince: Amúgy messziről szimpatikus arcok, csak egy kicsit úgy, mint egy Sith lovag, igen sok a sötétség belül (: (: (: Pl. nem egy sorozatgyilkos is ilyesmi figura volt, az a bizonyos "nem értem, mindig olyan kedves ember volt, segített kivinni a szemetet - nyilatkozta a döbbent szomszéd néni" típus (: (: (:
“Én is tudnék korombeli férfiakat kritizálni. Szerintük ami egy nőn felesleg, az rajtuk gyönyörű és férfias, a sörhas pedig az erő szimbóluma volt mindig is” – Nem könnyű visszazökkenni a randik világába negyven után, de semmi sem lehetetlen, ha az ember tudja a forszát.   Ha esetleg nem…..
szaletli 2022.03.04 14:23:20
@Lorrh: Ahogy Móricka Darwint meg a biológiát elképzeli (: (: (: Legközelebbi rokonaink, a csimpánzok igen nagy ívben kerülik a fiatal nőstényeket. A nyugodt, tapasztalt egyedeket részesítik előnyben. A fiatal nőstények a gyenge hímeknek jutnak. Az embernél egy bizonyos civilizációs szint felett a gyenge, bizonytalan, állandó önigazolást kereső hímek közti marakodás ökölharcban már nem nagyon tud megnyilvánulni, ezért különféle szimbólumokkal próbálják a többiek felé jelezni az elsőségüket. A fiatal nő például ilyen szimbólum. Mindössze annyi a szerepe a másik életében, hogy jelezze a többi hím felé: "a bácsi az oldalamon nem olyan vén, lepukkadt fasz, mint amilyennek látszik". A nyugodt, magabiztos hímek meg olyan nőt választanak, amilyenhez kedvük van, mert pont leszarják, hogy erről a sivalkodó szerencsétleneknek mi a véleménye. Nyugodt, magabiztos hímekből szerencsére elég sok van, onnan lehet őket megismerni, hogy nem az ő hangjuktól harsog az internet. A negyven feletti nyugodt, magabiztos nők pontosan olyan piacképesek, mint bármilyen nyugodt, magabiztos ember bármilyen életkorban. Szerencsére mindenki megtalálja a párját, ha elég türelmesen keresi, így aki szomszéd kedvéért akar nőt, az válogathat azok közül, akik létezésük minden aspektusában a szomszédnak akarnak megfelelni.
Nem tudom, hogyan és mikor alakult ki az a hiedelem, hogy az elvált férfiaknak könnyebb újjáépíteniük az életüket, és könnyedén vágnak bele a randizásba negyven fölött is, míg a nőket leírja a társadalom és úgymond nem kellenek senkinek... Épp a minap olvastam egy különben elvileg nőpárti (de pasi…..
szaletli 2022.02.18 09:31:33
Minden attól függ, hogy az elvált fél (tök mindegy, hogy férfi vagy nő) mennyire képes maga mögött hagyni a múltját. Se az elvált nő, se az elvált férfi nem fog kirobbanó sikert aratni, ha a randin semmi másról nem képes beszélni, csak az őt ért sérelmekről, pláne nem, ha nem azért randizik, mert érdeklődik a másik fél iránt, csak azért, hogy a Nagy Szerelmét Elfelejtse. Gyerekeseknél további probléma (megint csak tök mindegy, hogy férfi vagy nő keres párt) hogy a "hozott gyerek", főleg ha már nagyobb, nem lesz családtag. Kialakulhat szimpátia, barátság, maximális elfogadás, de a 14-15 éves gyerek a szülő ellenkező nemű partneréhez nem fog odabújni úgy, mint az apjához-anyjához Ha az új partnernek gyereke is van, teljesen természetes, hogy számára bármi történjen, a sajátja a fontosabb. A gyerekes elvált szülő új kapcsolata mindig tánc a jégen, mert nem két fél vesz benne részt, hanem minimum három.
Amúgy egyetértek: simán és gond nélkül bárki találhat új párt akár 50 évesen is, ha nő, ha férfi, csak ehhez fontos, hogy ne lógjon túl sokat internetes fórumokon, ahol 3 hangos komplexusos idióta napi szinten tízezreket mérgez a hülyeségeivel. Ehelyett ismerkedjen amennyit csak lehet, és szépen, nyugodtan, nem kapkodva keresse meg a megfelelő partnert, de mindenek előtt gondolja át nagyon alaposan, hogy az előző kapcsolata miért ment szét, és vonja le a következtetéseket.
„Azt kifogásolta, hogy állandóan kérdezgetem, tehát nem bízom benne. Igen, mert én láttam őket együtt, és a megérzésem nem mondott biztatót” – Posztolónk hisz a férfi-nő barátságokban, de azt is tudja, hogy annak határait nem betonból öntötték...   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
szaletli 2022.02.11 11:49:56
@_krampampuli_: Miért, nem tud az illető egyedül vándortúrázni? Nincsenek kimondottan vándortúrázásra szakosodott csoportok, amikkel elmehet? (Ha a vándortúrák avatott mestere vagy, akkor nyilván tárgytalan a kérdés, persze, nyugodtan menj vele, hiszen szakmailag indokolt. Bármely más esetben gáz.)
Ott szokott lenni a komoly gond, amikor egy kapcsolat szar, de a felek nem mernek/lusták kiépni belőle, ehelyett lelkileg egy másik félnél vigasztalódnak (testileg egy harmadiknál stb.) Az ilyen felállás értelmetlen.
Ha egy kapcsolat szexuális és lelki téren olajozottan működik, akkor semmi gond nincs, ha bármelyik félnek ellenkező nemű barátja van. Ezt arról lehet megismerni, hogy az ellenkező nemű barátok közt a beszélgetés 80%-a NEM a saját kapcsolatuk/partnerük minőségéről szól, hanem valami értelmes témáról. Nem gyakori, de előfordul.
  Päivi Räsänen egy Bibliával a kezében lépett a tárgyalóterembe. Gondolta volna bárki is az elmúlt kétezer esztendőben, hogy ez egyszer majd provokatív cselekedetnek számít Európában? Január végén indult a finn exbelügyminiszter ügyének tárgyalása. A bűne főbenjáró, rút és iszonyatos: 2019-ben…..
szaletli 2022.02.08 10:56:18
@G. Nagy László: Van egy baromi érdekes könyv, az a címe, hogy A sajt és a kukacok. Egy történész mutat be egy komplett inkvizíciós pert fennmaradt teljes peranyag alapján. Ebből az derül ki, hogy a komának - ha jól emlékszem - 10 év leforgása alatt kb. hatszor kellett megtagadnia a teremtéstörténetet ahhoz, hogy a végén - hosszas tárgyalás után - kivégezzék. Tény, hogy a végén kivégezték, meg az is tény, hogy emiatt kivégezni valakit egy agyrém. De az is tény, hogy a vádlók - a tőlük telhető mértékben - biztosítottak jogokat a vádlottnak. (Ehhez képest természetesen jelentős előrehaladás, ha a világnézeted alapján nem végeznek ki)
Így is lehet, lehet így is! 83. Kedves bloglátogató! Kovács Krisztián harmadik írását olvashatod itt. Akárcsak az eddigieknél, ebben a történetben is érzékenységről, empátiáról és magas szakmai – emberi hozzáállásról olvashatunk. De, ami még fontosabb, egy gyermeki…..
szaletli 2022.02.05 20:21:18
@Kyria: Vicces. Ha nincs gyereked, hány tanárt láttál, amiből ezt a nagyívű következtetést így nekifutásból levontad? Nekem van kettő, ennek megfelelő számú tanárral. Az összes tanár közül egyre mondanám azt, hogy pszichológushoz kéne járnia, és másik kettőtől, hogy szakmailag nincs a topon. Az összes többi normális (és a gyerekekkel együtt küzd a teljesen agyatlan oktatási rendszerrel, mint malac a jégen).
szaletli 2022.02.06 10:45:11
@Kyria: Problémás gyerek és problémás gyerek közt óriási különbségek vannak. A többi gyereket pont nem érdekli, hogy valaki eszik az órán, mobilozik, vagy lila haja van. Viszont nagyon is érdekli, ha valaki az összes baját a többin veri le verbálisan és/vagy fizikálisan, vagy mondjuk tíz percenként rikkant egy jó nagyot vagy felrúgja a széket. A többi gyerek vonatkozásában ez azért igen nehéz, mert egy külön szakmát kéne nekik igen gyorsan megtanítani, kellemetlen és számukra nehezen megfogható ok-okozati viszonyokat elmagyarázni, plusz dacolni az imígyen megmagyarázott szülő haragjával. A viselkedésproblémás gyerek rehabilitálása nem egyszerű, nem gyors és legfőképp nem hálás. Az integrálási kísérleteknek ellenáll (különben nem lenne viselkdésproblémás). Jegyzem, az iskolában szerintem alapvető dolog lenne pszichológiát és emberi viselkedéstant tanítani. De jelenleg nem az. Ami a gyerekkorodat illeti, próbálj meg visszaemlékezni, hogy mekkora és milyen jellegű volt a tananyag (különös tekintettel a matekra és a nyelvtanra), volt-e rendszeresen hetedik és nyolcadik órád, volt-e minden nap testnevelés, ilyesmi. Embertelen mennyiségű (és legalább felerészt éretlmetlen) az anyag, és a tanárokon véresen számon kérik a leadását, hozzá jönnek a felvételik és az érettségi támaszotta követelmények és nyomás. Ráadásul minden gyereket másképp lehet lekötni, és minden gyereket más érdekel. Egyszerűen nem tudsz olyat, ami mindenkit érdekel (plusz próbáld meg lekötni azt a gyereket, akit úgy küldtek el otthonról, hogy minden tanár hülye, vagy azt, amelyik életében nem kapott összesen három perc figyelmet, ezért fogalma sincs, hogyan kell figyelmet adni). Ez eleve egy komplikált játék, ahol mindenkinek adnia kell egy kicsit és mindenkinek engednie kell egy kicsit, különben nem fog működni, és jelenleg meg van fejelve egy olyan központi törekvéssel, hogy lehetőleg kapjon már mindenki idegösszeomlást szombatra. Vannak nagyon jó áthidaló megoldások. Vannak baromi jó fizetős iskolák, ahol az osztályban eleve két tanár van, az egyik a legtöbb embernek megfelelő tempóban halad, a másik külön leül a lemaradókkal, illetve külön feladatot ad a nagyon gyorsan haladóknak. Ezekben az iskolákban van normális pszichológus is. Hangsúlyozom, a fizetős iskolákban. Egy ideális világban ez lenne az alap.
„Azt is már megkaptam, hogy kicsit nagy az orrom, bár ebből is le szoktak vonni bizonyos nők bizonyos következtetéseket, ami esetemben nem annyira igaz” – Ma a randiképes, esztétikus férfitest nyomába eredünk. Levélírónk már sok tömegnövelő praktikát kipróbált, és nem tud belenyugodni abba, hogy ő…..
Nem lehet nagy jövőt jósolni olyan kapcsolatoknak, ahol az egyik fél módszeresen felméri a párja gyenge pontjait, hogy szükség esetén ott támadjon. Posztolónk barátnője most elérte a célját, már ha a szakítás volt az.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű…..
„Sokáig úgy láttam jónak, ha inkább ismeretségi körből, baráti társaságból választok. Csakhogy ennek megvannak a rizikói” – Nem is kicsi, ezért Posztolónk máshonnan vadászott, viszont úgy meg az a baj, hogy nem ismeri a másikat, míg egy megszokott terepen előrébb van az ember.   Ha esetleg nem…..
Ha egy olyan pasitól kérsz időt, aki addig se foglalkozott veled, ott már tényleg csak a szünet segíthet – lehetőleg az a fajta, amelyik örökké tart.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak…..
szaletli 2021.12.13 09:45:43
@Örömhernyó: Rengeteg ilyen nő van, meg rengeteg olyan, meg pláne iszonyú sok amolyan. (Férfiakra ugyanez vonatkozik.) Aki nem képes az általa kitalált papírmasé figuráktól elvonatkoztatni, illetve venni a fáradságot és adott személyre szabva specifikus válaszokat adni, az nyugodtan hagyja a francba az egészet, mindenkinek szívességet tesz vele.