Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Muerte

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sőt, Ceausescuhoz és hasonlókhoz hasonlítja...
Dr. Muerte 2017.03.04 13:46:14
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "Németország és az USA gyengülnek" persze, van honnan. Magyarország pedig erősödik. Mégis évszázadnyi távolságra vagyunk életminőségben, GDP-ben, várható életkorban stb. El kellene már felejteni ezt a komcsi rothadó kapitalizmus bullshitet. Ami a homogenitást illeti, ha kicsit belekukkantasz a történelem könyvekbe, bizony azt fogod látni, hogy Ozorai Pipótól, a Zrínyieken keresztül Petőfiig, a 48-as honvéd tábornokok is, vagy a jelenkort meghatározó magyar iparosokig (Weiss Manfréd, Pick, Richter) mind nemzetiségi származású magyarok voltak. Lehetne sorolni, feltalálokkal, orvosokkal, olimpikonokkal, vagy nobeldijasokkal. Az más kérdés, hogy a homogenitás szellemében, a magukat magyarabbnak vallók adtak e ennyit a nemzetnek, vagy inkább csak elvettek, ellehetetlenítve azokat akik legalább hozzátettek a nemzet felemelkedéséhez. Ezért baromság amit Orbán mondott és ezért gáz hogy mentegetni próbálod.
Dr. Muerte 2017.03.04 14:40:15
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:Hogy jön ide Afrika, Maxval, ne terelj! Almát hasonlítasz körtével, csak hogy ragaszkodhass a véleményedhez. Az etnikai sokszínűséget Magyarország szempontjából véleményezd, mert azon túl semmilyen más tényező nem hasonlít (kultúra, állam fejlődés, technológia, életszínvonal, vallás, társadalmi szerkezet) Afrikához. Btw, a török hódoltság után, a komoly szaktudással rendelkező iparosokat kedvezményekkel csábította az ország, ennek volt köszönhető, hogy ma egyáltalán itt vagyunk, nem pedig az etnikai homogenitásnak. Persze ha szigorúan veszem, már azt sem a homogén magyarok, hanem az osztrákok intézték. A homogén magyar elittől csak a nemzeti melldöngetés, két vesztes világháború és a nemzetiségek lenézésével egy Trianon tellett. Most is ugyanezen ostobaság keresi a helyét.
Ötödik epizódjához érkezett az HBO legújabb sorozata, a Westworld. Ezúttal is jelentkezünk spoileres kibeszélőnkkel a tovább mögött...
Tibor vagyok, 38 éves, tisztes budai polgár. Fideszes, meggyőződéses. Szögezzük le az elején, sokadjára: bár hívő, gyakorló keresztyén vagyok, és a gyűlölet minden megjelenési formáját elutasítom, téged tiszta szívemből gyűlöllek. Illetve nem is: leginkább megvetlek, és kicsit sajnálom, hogy…..
Tegnap volt Bányai Fanni előadása a problémás játékhasználatról, ami amellett, hogy nagyon érdekes volt, arra sarkallt, hogy megosszam, mit adtak nekem a videójátékok. Tény, hogy játékfejlesztő révén kicsit elfogult vagyok a játékokkal kapcsolatban, de azt gondolom, hogy a pozitívumokat nem lehet…..
Mihálydeák Rita Ha valaki arra vetemedik, hogy egy szigeten „tengesse” az életét bizony alkalmazkodnia kell, de a helyieket leutánozni igencsak kemény dió! Főleg, ha olyan furcsaságaik vannak, mint a szicíliaiaknak...
Dr. Muerte 2016.04.16 17:04:46
@Willkommenskultur: ha jól értem pont azt csinálnád, mint az EU-t ellepő muzulmán migránsok egy része, odamennél a mások országába és elkezdenél tombolni és követelőznek, mert nem a te kulturád, értékrended szerint élik az életüket? És még te emlegeted a cigányokat! Hmm, okos!
Eddig tíz emberéletet követelt a havazás New York államban. Volt olyan hely, ahol a hét eleji havazás után újabb hatvan centiméter hó hullott a már eddig esett másfél méterre.     Az előrejelzések szerint hétvégén felmelegedés várható a térségben, mely a nagy…..
Államfőhöz méltatlanul viselkedett a kétharmados hatalom köztársasági elnöke vasárnap, miután leadta szavazatát az önkormányzati választásokon.A Hírtévé nem sokkal 11 óra után, adását megszakítva kapcsolta élőben azt a zugligeti szavazókört, ahol - mint bekonferálták -…..
Dr. Muerte 2014.10.12 22:47:46
@Κara kán: megette a fene ezeket az új időket! Túlbonyolítanak ezek a fiatalok mindent! Amíg a józan ész vót az úr, addig az ember leadta a szavazatát arra azegy jelöltre akit a Főtitkár elvtárs jóváhagyott, oszt bekapott az ember fia ebéd előtt egy pofa sört a haverokkal és várta a másnapi újságban a végeredményt. Nem volt felesleges izgalom. Ha jobban belegondolok hát most sincs. Csak tudnám hogy ezek a káder gyerekek mit bonyolítják ennyire? Hát mány úgyis letörvénykezték előre, meg hátra hogyan kell a szavazást helyesen csinálni! Akkor meg? A fél délelőttöm ráment míg silabizáltam a jelölteket! Az egyik legutóbb még MSZP-és vótt, most meg FIDESZ-es, a másik FIDESZES volt most meg odaírta hogy független! A vicc az egészben hogy még MSZMP-és korukból ismerem mindkettőt! A fene megette az egészet!
Dr. Muerte 2014.10.12 22:53:57
@Κara kán: na hiszen, vallásnak nevezni még nem hallottam, de egyből hívő lennék ha így vóna! Mondtam is a szomszéd asszonynak, hogy hallod-e Te Bözsi, ha bemutathatnám a pöcölőmet a Likudnak, bizony nem bánnád meg!
Helyi önkormányzatok licitálják egymást felül olyan jogszabályok megalkotásával, amelyek valódi és néhol bevallott célja is a cigány származású állampolgároktól való megszabadulás vagy az ő távoltartásuk. A nyilvánvaló kirekesztés mellett külön figyelmet érdemel az a cinizmus, amivel elintézik a…..
Alföldi Róbert az RTL Klub Fókusz című műsorának nyilatkozva mondta el, hogy az augusztus végén, Szentendrén bemutatott Bánk bán junior című előadása után (melyet ő rendezett) hárman is rátámadtak, és egy közeli múzeumba kellett berohannia. Alföldi elmondta, hogy nagyon…..
Dr. Muerte 2013.09.02 22:24:16
@antonov: ha már helyesen írni sem tudó hordákat vízionálsz, akkor legalább szövegértésből mutass nekünk példát! Hol a pékben olvastad Te a cikkben, hogy a színdarab miatt akarták megverni, vagy hogy nácik voltak a részegek és mondjuk nem, kultúrára szomjasan, a Bánk bán egyéni interpretációjától megrészegült bölcsészek? Esetleg teljesen mezei részegek?
Akinek nem tetszik Alföldi darabja az csak tahó náci lehet? És már nem is magyarkodhat? Oszt mi van a 8 elemit sem végzett parasztemberrel aki nem ír helyesen, ellenben dolgozik a földeken? Az sem magyarkodhat? Minimum egy diplomához kötött hogy ki magyarkodhat es ki a magyar? Vagy más kritériuma van? Veled kell egy véleményen lennie? Ezek alpján szerintem te vagy kirekesztő és náci!
Dr. Muerte 2013.09.02 22:30:01
@czinikus: egyetértek, a feldolgozás érdekes volt, de az ének az kimondottan szar! Ez tönkre is vágta az egészet. Ha egyesek nem csinálnának hitbeli kérdést a darabból akkor szerintem szép csendben megbukna.
Nem akartam hinni a szememnek, de aztán összeállt a kép. Pedig ma nagyszerű dolog történt. Egy jobbikos nyomulást fél pályás útlezárással és részvételi fölénnyel akadályoztak meg veszprémi pártok - így a DK, az MSZP - és több civil szervezet, például a Szolidaritás. Az…..
ProgBlog Nem csak a pénzért…! 2012.02.23 21:53:00
„Nec res, nec spes!”(„Se pénzem, se reményem!”) Gaius Julius Caesar Átlagosan 57.000 forintos bruttó béremelést fognak kapni az orvosok – olvasom a minapi hírek között…..
Dr. Muerte 2012.02.24 14:47:28
@csakhalkanszólok:
Én pedig azt nem tudom erkölcsileg elfogadni, hogy miközben minden egyes forint keresetem után adózom, ennek ellenére én vagyok a hivatalokért/önkormányzatért/rendelőkért, ahol órákat kell várnom, válaszra sem méltatnak, ha pedig igen, akkor csak szájhuzogatva, a nehéz körülményekre hivatkozva. Nem elfogadható számomra erkölcsileg, hogy túl életem felén az az összes kilátásom, hogy ha minden jól alakul, akkor ki tudom fizetni minden hónapban a rezsit időben. Ha mázlim van nem lopják el újra a kocsimat, amire évekig spóroltam és akkor a rendőrségnek sem kell egy laza mozdulattal lezárnia a nyomozást. Természetesen elfogadom erkölcsileg, hogy szakképzett orvosok,tanárok minimálbérért dolgoznak, azt is elfogadom, hogy a hálapénzért semmilyen plusz orvosi szolgáltatást nem kapok és persze azokkal is együttérzek akiket az állam arra szocializált hosszú évek alatt, hogy az adómból fizetett segélyekből támogatásokból éljenek, munka nélkül. Ha minden jól megy, akkor a szülői örökségből (illeték és adó befizetve) és a saját munkából megvásárolt tulajdonom megadóztatásával (dugódíj, ingatlanadó) még támogathatom az ország vezetőit is, akiknek egyik legfontosabb problémája az elmúlt időkben, hogy mekkora legyen a képviselői javadalmazás összege, csak hogy a közismert panamákat ne említsem. Szóval igazad lehet, mégis a pénzről szól az egész, arról a pénzről, amit befizetek adóban és mégsem kapok érte semmit, sem színvonalas szolgáltatást (egészségügy, közrend, közigazgatás), sem jövőt. Ja és mégvalami. Önző dolog, de szeretném ha a gyerekeim egy nyugodt, kiszámítható, élhető világban élnének, nem egy gyűlölködő, kiúttalan közegben. És erkölcsileg nagyon is elfogadható számomra, hogyha az adómmal (+amennyit zsebből bele kell tennem) kifizettem a tanulmányaikat, akkor boldogan éljenek bárhol a világban, ahol előrébb tudnak jutni, ha szorgalmasak és nem köpik le, ha más a véleménye a politikában, vallásban, akármiben.
„A szó szemüveg, s részben szem is ahhoz, hogy mit gondoljunk. Birtokba venni egy szót annyi, mint birtokba venni az általa jelölt valóságelemet. Minden definíció kérdése.” (Giovanni Sartori) Magyarországon kegyetlen háború dúl a verbális hadszíntéren. Arra hívom az…..
Dr. Muerte 2011.04.03 10:59:06
@Mj: tudom, az igazat megvallva én is ismertem már olyan bölcsész lánnyal, akiről kiderült hogy nagyon is gyakorlatias tud bizonyos helyzetekben, igen kellemes emlékek fűznek hozzá :)
Az adózzanak a multik elvből lassan, de biztosan ez emberek ismételt megsarcolása látszik kirajzolódni. Jó, ez így egy cseppet populista volt elismerem, de legfeljebb annyira, mint amennyire a bankadó intézménye.Számomra tök világos volt a dolog. Ha tetszik az adózási…..
Dr. Muerte 2011.02.09 21:58:12
@soproni1: igen, sajnos túl sokan vannak, akik a kommunizmusban szocializálódtak, a mostani kormányzat egyes tagjait/csinovnyikjait is beleértve....
A tegnapi határidő lejárta után napvilágot látott, hogy kicsivel több, mint százezer fő vállalta „önként”, hogy kiközösíttetik az állami nyugdíjrendszerből (illetve egyéb szociális juttatásokból) „most és mindörökké”. Nincs kétségünk afelől, hogy…..
Pont a minap jelent meg egy bombasztikus "leleplezés" a Storyonline-on arról, hogy Csiszár Jenő nem mással, mint Fabio Cannavaróval fog főzős műsort forgatni, merthogy valaki lekapta őket együtt Olaszországban. A hír persze fals, de a dologból annyi tényleg igaz, hogy…..
Vasárnapról hétfő hajnalra fegyveresek rontottak be egy alvó család házába, az anyát agyonlőtték, kiskamasz lányát "csak" szitává, de életben maradt.Sok jel szerint ez a brutális támadás is a Cigányellenes Halálosztag műve, akik eddig - a feltételezések szerint…..
Az elmúlt évek legnépszerűbb politikai kifejezése az "előrehozott választás". Ez lenne hivatott szuperdemokratikusan és gyorsan helyreállítani a kormány és a parlament tekintélyét. De hogy zajlik? Általában Orbán és a publicisták is azt mondják, hogy majd ha lesznek…..
Dr. Muerte 2009.03.21 11:00:42
@is: igen erre én is emléxem, meg az Ezüsthajó Kft. remek filmjeire stb. Tényleg ideje lenne végre lezárni ezeket a dolgokat is egy jó kis számonkéréssel.....