Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joshua123

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mizantróp Az oroszok Vietnamja 2022.02.27 22:23:51
Az orosz hadsereg 4 napja támadja folyamatosan teljes erőbedobással Ukrajnát, egyelőre nem sok eredménnyel. Amit 4 háborús nap után ugyanis a világ második legnagyobb és legfejlettebb hadserege fel tud mutatni az két közepes méretű város elfoglalása, Melitopol és Nova Kakhovka bevétele. Ennyi.…..
Joshua123 2022.02.28 21:04:38
@hoplita: Lapozzunk, ez a blog meg nem erről szól és nem a személyeskedésről.

Ez nem lesz az oroszok Vietnamja. A 2. vh óta a helyzet csak a kubai rakétaválsággal hasonlítható össze, abba az amerikaik is teljesen másképp álltak bele. Az oroszok is az életükért küzdenek Ukrajnában, végig fogják csinálni.
A mostani ukrán vezetést utálja az ukrán nép, megtanulták az elmúlt években, Janukovicsnál is van sokkal, de sokkal rosszabb. Nem is lelkesednek az orosz támadásért, de számukra az oroszok nem ugyanazt jelentik mint nekünk 56-ban.
A lehető leghamarabb legyen vége, ne kívánja senki, hogy elhúzodjon, pláne ne aljas indulatokból. Arra ott van a sok silány politikus, akik szívesen profitálnak akár emberéletek tömegeiből is.
Joshua123 2022.02.28 21:17:08
@pista18721: Te még hányszor fogod ugyanazt elküldeni?
Amúgy elolvasod, amiket írtál?
Félelmetes. Nem kell válaszolj nekem, csak magadnak.

Jó, troll vagy, lehet még fizetnek is érte, de csináld szellemesen!
A saját, feltételezem ellenzéki oldaladat járatod le.
Ahhoz hogy nyerjetek, épeszű, a politikát nem őrjöngve figyelő emberek tömegeit kéne meggyőzni. Ezzel meg eltaszítjátok.
Joshua123 2022.02.28 21:23:35
@pista18721: Vágyálom, amit írsz. Semmit nem tudunk a jelenlegi ukrajnai helyzetről, azon kívűl hogy dörögnek a fegyverek, emberek halnak meg és sokan menekülnek, hozzánk is.

"Benéztétek" :(

Semmi közöm az orosz-ukrán háborúhoz. Ellentétben néhány elmebeteg polgártársammal, annak sem örülök hogy bármilyen nép öli a másikat, különösen nem a szomszédban, ahol még magyarok is élnek.

Én mára befejeztem, mindenkinek jó éjszakát!
Egy héttel ezelőtt ilyen címet legfeljebb egy olyan cikknek lehetett volna adni, amely mondjuk a Közel-Keletről, vagy valamely tőlünk távol eső régióról szól. A mi régiónkról szólva, ha egyáltalán ilyen téma előjött az utóbbi évtizedekben, akkor csak úgy elméletben: a „békének nincs alternatívája”...
Miért buknak meg kormányok Ausztriában akár két hónap után, és ehhez képest miért képes a Fidesz már több mint tíz éve kormányozni? Erre a kérdésre keresi a választ Rajnai Gergely blogbejegyzése és a Méltányosság legújabb kötete is...
Joshua123 2021.12.07 14:27:23
@6.Lenin: De, van köze. Saját magad mondod, hogy az MSZP-SZDSZ saját magát tette tönkre és így is van. Az MSZP 94-ben 33%-val megnyerte a parlamenti helyek 54%-t, 4 évvel a rendszerváltozás után, az Antall kormány hibái megbosszulták magukat. 1998-ban az MSZP mindössze 0,8%-val kapott kevesebbet, mint 94-ben (32,2%), de már csak 35%-a lett a parlamentben, majdnem 20%-t vesztett a parlamenti helyeken. Ugyanaz a választási rendszer, de már más volt a pártok viszonya.

A választáson a kormányzás minősége azért elég fontos érv a választók meggyőzésében.
Sajnos tényleg csak egy érv és a választáson valóban az nyer, aki valahogy meggyőzi a többséget. Erre a legjobb példa Gyurcsány 2006-os győzelme. Az őszödi beszéd sem szólt volna akkorát, ha már előtte, röviddel a választások után nem derül ki, hogy a valóság nincs köszönőviszonyban azzal, amivel Gyurcsány fölényesen megnyerte a 2006-os választást. Ezt 2010-ig sikerült tovább fokozniuk, az ellenzék a mai napig hordozza ezt a terhet (is).

Visszatérve a bejegyzésre: az ellenzék kormányképtelen és nincs egy súlycsoportban Orbánékkal. Amíg ilyen gyenge alternatívát kínálnak Orbánnal szemben, addig külső segítség nélkül tényleg csak saját magát tudja megbuktatni a mostani kormány.
Joshua123 2021.12.07 16:18:05
@6.Lenin: Nagyjából egyetértünk.
Joshua123 2021.12.07 19:08:43
@6.Lenin: Amit nekem írtál utoljára, azzal egyetértek. Nem fogok mindent végigolvasni a hozzászólásokban, azért írtam hogy nagyjából.
A magyar internetes hozzászólás-kultúra borzalmas , olvasásra nem érdemes. Valószínűleg azért van, hogy ideológiák, politikai oldalak domináljanak rajta a közvélemény formálására. A tényleges vita sokadlagos, bár nem kizárt.