Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Autós Gyuri

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hónapja történt, hogy két nagy múltú európai márka, az Opel és a Renault is egy-egy korábbi klasszikusának elektromos hajtással felspécizett, felújított verziójával villogott. A nagyközönség a Manta és az R5 ráncfelvarráson átesett, modernizált példányát csodálhatta meg. A Manta elég nagy…..
Miután eladta a PayPal-ben lévő részesedését az eBay-nek, Elon Musk végre elég tőkével rendelkezett, hogy megvalósíthassa gyerekkori álmát és nekiláthasson a világűr meghódításának. A techguru ugyanis meggyőződésesen hiszi, hogy a túlélés érdekében az emberiségnek egy több bolygón élő fajjá kell…..
Azzal viccelődik a Twitteren, hogy megveszi a Manchester Unitedet; kilövi az autóját az űrbe, hogy bizonyítsa, képes megtenni; cége embereket küldött az űrbe, közben pedig néhány év alatt szinte a semmiből felépítette az autóipar egyik legnagyobb szereplőjét, a Teslát. Tényleg Elon Musk az igazi…..
Nemrégiben futottam bele a hírbe, hogy az Opel fontolóra veszi kultmodellje, a Manta újbóli gyártását. Természetesen teljesen elektromos meghajtással, úgyhogy a sasrájafélék családjába tartozó közönségkedvenc inkább elektromos rájaként éled majd újjá. Az első képek alapján a kétajtós kupé…..
Legutóbbi bejegyzésünkben a történet azzal ért véget, hogy Carlos Ghosn mindent felvirágoztatott az autóiparban, amihez csak hozzáfogott. Sztorija kezdett kicsit túl szép is lenni ahhoz, hogy igaz legyen. A szupersztár A Nissan pályára állítása után Ghosn elég gyorsan az üzleti élet hírességei…..
Az autós világnak is megvannak a maga botrányai. Visszahívások, nem megfelelő konstrukciók, ezek azonban nem sokáig ragadnak meg az újságok oldalain. De vannak olyan botrányhősök is – mint például DeLorean– akikről még évtizedekkel később is készülnek dokumentumfilmek. Egy ilyen történet Carlos…..
Autóvásár Apró autók nekünk? 2022.06.22 12:52:36
A szakmában eltöltött éveim alatt sohasem csak a használtautó piac alakulását követtem. A legkeresettebb, legjobb típusok és azok árai mellett mindig nagy érdeklődéssel figyeltem az autóipar aktuális újdonságait és fejleményeit is, részben azért, mert nagyon érdekel a téma, másrészt persze, ha…..
A Forma 1 rajongóknak a tél mindig nehezen telik. Idén sem volt ez másként, noha az előző szezon utolsó futamának utolsó körében történt drámai események igen hosszan beszédtémát szolgáltattak a szakértőknek és a rajongóknak (még ha ebben a diskurzusban épp az egyik érintett, a hosszú hetekig…..
Miközben a legutóbbi, biztonsági övről szóló poszthoz gyűjtöttem anyagot, feltűnt, hogy a hárompontos biztonsági öv feltalálásán kívül több biztonsági felszerelés kifejlesztése kapcsolódik a svéd gyártóhoz, amellyel kapcsolatosan az egyik közkeletű vélekedés is az, hogy autói biztonságosak. Mára…..
Ma már legtöbbünknek automatikus a mozdulat, ahogy az autóba beülve bekötjük a biztonsági övet. Nem csak azért, mert kötelező, hanem azért, mert valószínűleg a legfontosabb biztonsági felszerelés az autóban. Érdemes hát kicsit megismerni a történetét. A kezdetek Az azóta már kötelezővé tett és…..
Egy autógyártó, amely annak ellenére, hogy csak a ’60-as évek elején dobta piacra első személyautóját, illetve a gyár is csak 1984-ben vette fel azt a nevet, amin autóit már a kezdetektől fogva forgalmazza, mára mégis a tizenötödik legnagyobbá vált és a világon mindenhol ismerik. Ismerd meg a Mazda…..
Autós Gyuri 2022.01.29 19:52:17
@nagyondurva: Köszönöm! Javítottam.
Az erre szakosodott újságban feladott apróhirdetés már rég a múlt ködébe veszett, az autópiacok sem olyan forgalmasak napjainkban, használt autójukat az emberek jellemzően már elektronikus úton, apróhirdetés oldalakon vagy a Facebook Marketplace felületén próbálják eladni. Néha egészen elképesztő…..
Kapubeálló, balra, hátra. Ez volt a kihúzott feladat, amit a rutinvizsgán teljesítenem kellett. Mert persze tizenhét évesen, amikor kinőttünk a Matchboxokból, meg már a számítógépes játékokból is, ahogy lehetett, mentünk jogosítványt csináltatni. Akkoriban még külön esemény volt a rutinvizsga, ahol…..
Minden az óvodában kezdődött. Az áramvonalas, hűvös fém, a fekete festés, a hátsó spoiler, a kinyitható ajtók mögött megbújó kidolgozott beltér. Egy Matchbox. Méghozzá egy Porsche, bár azt akkor sem én, sem a tulajdonosa, Zoli nem tudta. Annyira lenyűgöző és annyira más volt, mint az oviban lévő…..