Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borzash

43 bejegyzést írt és 1037 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Társadalmasítás vagy társadalmiasítás? Demeter Szilárd a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, június óta a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos nemrég tette közzé könnyűzenei-zeneipari programját. Erről, valamint többek közt egy másik aktuális kérdésről, a járványhelyzetről és a…..
A "legjobb filmek" vagy különböző műfajú filmes alkotások listái többnyire tízes felsorolások szoktak lenni, ám a mi blogunk ars poetikája az ötös számkörbe tartozik, ahogy erről bemutatkozásunkban írtunk, így jelentős rövidítéssel élve mi ezúttal a legjobb ötre fókuszáltunk! Persze ezzel saját…..
borzash 2020.07.09 09:07:27
@Jerico: az NSZK ma is NSZK. Német Szövegségi Köztársaság. Ez a hivatalos neve. Ahogy a mienk Magyar Köztársaság volt még nemrég. Vagy ahogy Svájcot Svájci Államszövetségnek, Oroszországot meg Oroszországi Föderációnak hívják.

Egyébként én nagyon röhögtem, mikor erre ráébredtem kb húsz évvel ezelőtt, mármint arra a részre, hogy az egyesüléssel az NSZK nem szűnt meg, csak az NDK :D :D
Mert nem úgy van az, hogy kitalálsz valamit, aztán úgy is lesz. Meg úgy se, hogy valaminek nagy erővel tartózkodsz a kitalálásától, és aztán az valóban nem találódik ki, vagy nem valósul meg. Megint felgyűlt három hülye nevű, gyanús lötty. Csakúgy, mint nagyjából tavaly…..
borzash 2019.10.26 11:26:36
@Kovacz Lojzi: nyilván nem, de egy piacon/páyán játszanak. Azóta is nagyon bírom, sokkal jobb a kólánál.
Az ötödik íz Sült géb. 2017.12.28 09:14:19
 ..
borzash 2017.12.31 14:51:40
@Zoli8181: én általában némi földhözvágás utána macskákra meg rókákra bízom őket. a vízben csak a kispajtásaikat táplálnák...
(Nagyobb képért klikk.) Akár kétszer ennyi pontot is proklamálhattunk volna, a fentiek követése mindenképpen egy jó alapot biztosít a sikeres barbecue-záshoz. Mindegyik pont megér egy-egy külön posztot, törekedni fogunk ennek kivitelezésére. Kívánjuk a begyújtó folyadék…..
borzash 2017.08.26 17:58:23
Sziasztok!

Apám az improvizált eszközökkel aratott fél(nélkicsitnagyobb)siker hatására (lásd
garum.blog.hu/2015/05/11/buhera_bbq) egy komájával lakatoltatott egy ilyet, két üstházból:

indafoto.hu/borzash/image/25348307-cec19040

Kérdés: hova rakjuk bele a hőmérőt? Rendeltem ebayről kettőt, sima ilyen tárcsás becsavarozós mutatós izé, az egyik szarrátört jövetben, a másikat beletennénk; felülre, oldalra? Ha oldalra, milyen magasságba? Ha felülre: középre? :D

Adjatok tanácsot.

Köszi!
A hobbiszinten művelt BBQ két másik szabadidős tevékenységhez hasonlítható: a fotózáshoz és a horgászathoz. A fotózással való első számú analógiája az esszenciális készülékigény. Ahhoz, hogy barbecue technikával süthessünk, mindenképpen szükséges egy stabil eszköz. Bármelyik típushoz is tartoznak, a…..
borzash 2015.05.12 13:15:30
@Márkaséf: csak oda kellett volna figyelni kicsit jobban, volt egy pár perc, mikor kicsit fellángolt.

építésnek azért nem nevezném :D :D

némi finomhangolással működhet szerintem.
borzash 2015.05.13 11:20:52
@Márkaséf:

más: lehet, hogy a kéménylyukat be kellett volna tömnöm az üstházon? akkor jobban bennmarad a füst (úgysem légmentesen zár, van helye elszállni így is).
Katonai és rendvédelmi témákkal is rendszeresen foglalkozó bloggerként a szerző sem mehet el szó nélkül az elmúlt hónapban a hazai sajtóban és közbeszédben kibontakozott vita mellett, melynek középpontjában egy, a Honvédelmi Minisztérium által január közepén nyilvánosságra hozott hír áll. Biztosan…..
Az utolsó remény címmel debütál ma este a Viasat 6 műsorán a Michael Bay producerkedésével készült The Last Ship című amerikai sorozat, ami egy 1988-as, azonos című regény alapötletének bizonyos elemeire épül, és arról szól, hogy egyszer csak elszabadul egy vírus, és hullanak az emberek mint a…..
Blue Lemon Cannolo siciliano 2016.04.10 11:34:04
Az egymillió sütemény közül kétségkívül az egyik leginkább népszerű itáliai édességről van szó, amit minden olasz cukrászdában (amit ott pasticceriának neveznek), megtalálhatunk. A krém könnyű, sem vajra, sem pedig egyéb zsíros hozzávalóra nincs szükség, a cső, amibe töltik, ropogós. Mostanában…..
borzash 2016.04.11 23:01:31
@Hajdu Imre, Gombos Levente: á, bármikor eszembe juthat valami, van is betárazva, de nem szeretem erőltetni.
Stephen Colbert elég régóta ismert név a showbizniszben, szóval nagyon nem lehet már mivel meglepni. Ez sajnos téves hozzáállás, mert a 70 éves Helen Mirrennek rendesen sikerült meglepnie a Late Night Show-ban. Az egy dolog, hogy Mirren ennyi idősen is remekül is néz ki, de az már egészen más szint,…..
borzash 2016.03.10 16:38:35
Előbb utóbb várható volt, hogy az ultrajófejnek kikiáltott Dave Grohl megrészegül saját sztárságától. Ennek kicsúcsosodását láthattuk a Oscar-díj átadóján, amikor egyes egyedül adta elő a Beatles Blackbird című dalát. Innentől pedig nincs megállás. A Foo Fighters legutóbbi lemezéhez készült…..
borzash 2016.03.03 12:45:56
@dankógábor: toljátok meg a betűméretet :D :D :D
Nem! Egyáltalán nem akarok politizálni! De ez egy abszurd és érdekes pécsi történet 1999-ből.  Ez egy "karácsonyi történet", de mivel nem szerettem volna ünneprontó lenni, így karácsony utánra maradt ez a pécsi história. Miért voltam óvatos? Mert ez egy régen elmúlt karácsony környékén esett meg,…..
borzash 2015.12.29 09:24:26
@Főgebra: a tévében Márton nyilatkozott, erre véletlenül emlékszem. színész amúgy
A tolvajok szerencséjére és a becsületes emberek pechére a lopást nem úgy büntetik manapság mint 1. Laci királyunk idejében. Ha tyúklopásért akasztás járna akkor bringalopásért is minimum halál és még legyen valami baja a gazembernek. Félre a tréfát, baromi rossz hírem van…..
Király Viktor ma hajnalban lépett először, és remélhetőleg nem utoljára színpadra a The Voice amerikai kiadásában. Az idei szabályváltoztatásoknak köszönhetően a négy mester 24 énekese küzd majd meg a nézők kegyeiért az élő műsorokban, és az első héten menten 12 ki is…..
Napsütés, csobbanás a tengerben, megérinthető történelem, finom ételek - az egyik legjobb célpont hosszú őszi hétvégére Athén. Ideális, mert péntek este megy a gép és vasárnap este érkezik, vagyis nem kell szabadnapot kivenni. És nagyon olcsón össze lehet hozni: fejenként…..
borzash 2015.10.20 15:51:14
@Hula Tila: tanéven kívül annyira nem vicces, alig vannak emberek, most voltunk 'gusztus végén. tanévben fasza.
A holodomor Ukrajna történetének legtöbb emberáldozattal járó katasztrófája. Halálos áldozatainak számát 7 és 10 millió közé teszik, amiből 3 millió gyermek volt. A "holodomor" szót kifejezetten az ukrán területeken végbement éhínségre használja a…..
borzash 2015.09.25 12:21:30
@kewcheg: nemigen találkoztak, ő a másik csávóhoz ment
Nincs olyan esztendő, amikor augusztus huszadika alkalmából ne nyilvánulna meg a hazai közélet e naphoz szorosan kötődő, két patologikus jelensége. Engedjék meg, hogy – tudatosan vállalva az „ünneprontást” – megosszam Önökkel gondolataimat az István, a király című rockoperáról és a…..
borzash 2015.08.23 10:25:10
@borzash: pianissimo, nem mintha én annyira nagyon értenék hozzá :D
Az ötödik íz Buhera barbecue 2015.05.11 21:05:01
Apám nyugodt, józan, gyakorlatias figura. Időnként viszont kitör belőle az impulzív vásárló, vagy valami ilyesmi. Inkább csak ilyesmi, mert pl. hónapok óta keres használt cukrászati keverőgépet kenyér dagasztásához, hogy ne legyen nagyanyámra utalva (az pékeknek való ipari…..
Az oldalas után a pulled pork (szabadfordításban: cafatos sertéshús) a barbecue műfaj második legismertebb fogása. Egyben sütött lapockából vagy tarjából készül, vagyis kellőképpen nagydarab és zsíros, kollagén részekben gazdag húsrészekből. Az igazi low & slow…..
Konsztantyin Szivkov nyugalmazott vezérkari tiszt egészen meglepő módon rendezné Oroszország és az Egyesült Államok között fennálló konfliktust. A geopolitikai stratéga a VPK című orosz hadászati szaklapban egy esetleges Yellowstone-ra irányuló atomcsapásról tett javaslatot.…..
borzash 2015.04.08 13:53:09
@lékek és ellensúlyok: hol emelkedik fél-egy métert, hol visszasüllyed. a legutóbbi kitörés és az azelőtti közötti időt alapulvéve már illene kitörnie. valójában persze teljes mértékben megjósolhatatlan, lehet, hogy már rég kipusztulunk valami mástól, meg az is lehet, hogy holnap kitör. vagy mondjuk abban a pillanatban, amikor a legutóbbi i betűmet leütöttem.
Olyan monológunk van, besírsz tőle. Piramis, DNS, Darwin, történelem, mindenki mehet a picsába, itt van Dr. Török, és megmondja, mi hogy van. A csajt két konteó között még a Répás Lajos-féle escortprostikurvalénykereskedelem ügyben is kihallgatják, ahogy Vajna Tímeát is…..
borzash 2014.11.27 15:13:45
@bovorac: ja, de azt vágod, hogy ha valamire nincs magyarázat, akkor arra nem az az ésszerű reakció, hogy nem értem, tehát az ufók tették. vagy isten.
Több szurdokban is jártam az elmúlt néhány évben itthon és külföldön, innen jött az ötlet, hogy összeállíthatnám a Szép kilátás! blog szubjektív szurdok TOP10 listáját Magyarországról és környékéről. Három kategóriában pontoztam őket, 1-től 5-ig terjedő…..
borzash 2014.11.17 10:36:03
Itt most nem a nemi erőszakról lesz szó, arról pláne nem, hogy vajon tisztában van-e bárki a tényekkel – ezt amúgy is végigvettük már néhány napja Rents Öcsém tolmácsolásában. Ami érdekes most, hogy tisztában van-e egy egyetem vezetése és a diákok érdekeit képviselő(?)…..
borzash 2014.10.08 11:10:19
@DFK: ezen most, mint TTK-s szeszkazánokkal egy kollégiumi emeleten lakott exjoghallgató, vinnyogva röhögtem fel. persze tudom, statisztika és egyéni tapasztalat nem járnak kéz a kézben.
Via. ..
borzash 2014.10.02 07:34:56
Szeretjük azt gondolni, hogy a lángos gyakorlatilag hungarikum, ennek megfelelően nagy az ünneplés, amikor mondjuk New York utcáin feltűnik egy magyar lángosos, de azért a világon több helyen is találkoztam már nagyon hasonlóval, Vietnamban (rizslisztből) például a phó leves…..