Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laskagomba

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Magyarország miniszterelnöke a közelmúltban két számszerű kijelentést tett, amelyek befolyásolhatják a gazdaság kilátásait. Az egyik úgy szólt, hogy az adószerkezet mindaddig nem változik, és fennmaradnak az úgynevezett válságadók, amíg a GDP-arányos államadóság…..
laskagomba 2013.08.11 17:24:47
@Vigyázz autókihajtás!:
Amíg Magyarországon gyerekek éheznek, és 4,8 millió ember él mélyszegénységben, addig nem biztos, hogy stadionok építése, nemzeti konzultációk és tájékoztató levelek kiküldése(és ezzel a lakosság további terhelése) kellene, hogy legyen a legmagasabb prioritású ügy!

Egyébként egyetértek, a (mély)szegénység megszüntetése és a gyerekek megfelelő élelemhez jutása a legfontosabb, csak hát annyi minden egyébre költünk... Pl. az Erzsébet-táborok is biztos jók, mert kell a nyaralás, de azért fontosabb, hogy a gyerek egy hét nyaralás helyett 365 napig minden nap eleget és egészségeset egyen. Inkább gyerekélelmezésre költeném a bevételt, és ha marad, akkor jöhetnek a táborok.
Ma van október 23-a, ami sajnos már nem annyira az '56-os megemlékezésről szól, hanem hogy ki, hol, miért tüntet. Lesz Milla-demonstráció Bajnaival, ééééés lesz újra Békemenet is. Ez utóbbiról csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak, ahol bemutatták a januári…..
laskagomba 2012.10.23 15:51:13
@Névtelen Betelefonáló:
origo: Tudósítónk találkozott három apácával is, ők azt mondták, Piliscsabáról jöttek, a közösségükben lévő kántor ajánlotta nekik a Békemenetet, és a békéért vonulnak.

millamedia.hu: Az október 23-i tüntetés költségeinek fedezésénél most is csak magunkra, rátok számíthatunk.
Szokatlanul korán, másfél évvel a 2014-es választások előtt elindult a kampány, bár az is igaz, egy permanens szabadságharcban nincs külön kampány, minden nap kampány. És még csak most fordulunk rá október 23-ra, az "ünnepre" ....A tegnapi Naplóban leadott "riportot" egy ideig…..
B-oldal Interjú: Crescendo 2011.09.23 08:38:00
B-oldal: Mutatkozzatok be a B-oldal olvasóinak!Crescendo: A Crescendo több éves múltra tekint vissza, de igazán komolyan csak kb. 2009 óta beszélhetünk a zenekarról. Néhány kezdeti tagcsere után a zenekar felvette jelenlegi, és remélhetőleg végleges formációját, ahol mindenki…..
laskagomba 2011.09.24 11:16:01
Közhely, hogy útjaink katasztrofális állapotban vannak elég sok helyen. Ráadásul az útjavítás sokszor nagyon lassan történik, például nálunk a közelben 5 hétig állt a főútvonal egyik felét lezárva a gödörben egy lámpa, majd egyik nap megcsinálták (néhány órás munka).…..
A héten a youtube egyik legtöbbet megosztott videója egy osztálynyi általános iskolás birmingham-i gyerek performanssza lett, amint az Iron Maiden 1983-as klasszikusát  a Flight of Icarus-t éneklik. A 4 perces videóban a gyerekek profin léggitároznak és  és headbangelnek,…..
Pécs, útlevél nélkül Amikor csütörtökön este Budapestről Pécsre autóztam, nem lehettem bizonyos abban, hogy útlevél nélkül, vagy legalábbis pécsiségem hitelt érdemlő bizonyítása nélkül beléphetek majd Pécs területére.Nem vicc ez, aznap az Index rendesen "leszólta" az Európa Kulturális Fővárosa…..
laskagomba 2011.02.28 01:19:49
@Bambano: Ajjaj, egy órámba telt, míg végigolvastam a kommenteket, de továbbra sem értem sokszor, mit is szeretnél, illetve mi a logikája, racionalitása az általad felvetett ötleteknek.

Még az elején szeretném leszögezni, hogy budapesti lakosként semmivel sem volt nagyobb beleszólásom pl. az általad említett Torgyán-féle mezőgazdaság-szétverésnek, mint bármelyik nem-budapestinek. A továbbiakban kikérem magamnak, hogy a mindenkori magyar kormányzat vagy a budapesti önkormányzat döntéseit a nyakamba varrd azon az alapon, hogy Budapesten lakom, mert ez egyszerűen nettó hülyeség.

Az államapparátus szétszedése szerintem nem gazdaságos és racionális, bár igazad van abban, hogy a mai technológiákkal meg lehetne oldani, de az emberek még valószínűleg nem készültek fel erre, és nem használják ki ezeket. Ez a gazdasági szektorban is így van, a személyes kapcsolatokat még nem helyettesítik pl. videókonferenciákkal, ezt tudomásul kell venni. Még egy érv az egy kupacban hagyás mellett (és itt az egy tömbben levő kormányzati negyed létrehozása a legideálisabb): az aktuális minisztériumok, rendvédelmi és egyéb szervezetek struktúrájának a ki- és átalakítása folyamatosan változik, a mindenkori kormányzat politikai és stratégiai tervei alapján, így egy átszervezésnél komoly pénzbe kerülhet, ha pl. a Családügyi Minisztériumot Szegedről és a Szociális Minisztériumot Pécsről össze kéne vonni. Belátható, hogy ha ezek egy kormányzati negyednek (vagy ahogy tetszik) nevezett épületegyüttesben vannak, egyszerűbb és olcsóbb megoldani. Az itt dolgozó szakemberek pedig tartósan tudnak egy városban élni, nem kell költözködniük, ha a politikai széljárás más irányt vesz.

Igazad van abban, hogy nem szentírás, hogy ez az intézménycsoport budapesti székhelyű legyen, de megint a probléma, hogy a minisztereknek sokszor az országgyűlésben is dolguk van, ami már megint Budapesten található. De ettől még el tudom képzelni, hogy valamelyik másik városban épülne fel egy ilyen negyed, de csak egyben! Ettől persze nem hiszem, hogy fellendülne az adott város, bár biztos, hogy egyes szolgáltatások fejlődnének.

Amit az ügyintézésről írtál, azt egyszerűen nem értem. Egyrészt többször kapcsoltad a budapesti minisztériumokhoz, számomra ez furcsa. 32 éves vagyok, még soha nem voltam semelyik minisztériumban sem, tudtommal ott nem is tudsz semmit intézni, maximum informálisan, ha lobbyzni akarsz, vagy Gizike az ismerősöd, de ez elhanyagolható. Általában az ügyeimet az okmányirodában, a polgármesteri hivatalban, a rendőrségen, a tb-kirendeltségen vagy az apeh-kirendeltségen intézem, de ezek nagyon sok helyen vannak az országban, ezért nem kell Budapestre utaznod. Ezenkívül ott az Ügyfélkapu, ami bár elég gagyi még, de fejlődik.

Az, hogy a multik, vagy bármilyen cég hova települ, színtiszta gazdasági-racionális kérdés, a tőkét te soha nem fogod tudni irányítani erővel, de ha egy település pl. adókedvezményt ad, ipari parkra alkalmas területeket fejleszt, irodaházakat épít (nem nyakra-főre, csak ha van rá kereslet), akkor lehet cégeket csábítani. Egyébként néhány példa, ahol viszonylag sok, vagy nagyobb cég van: Budaörs, Székesfehérvár (kedvezmények, autópálya), és Győr (az Audi kihasználja a péri repteret). Való igaz, hogy pl. autópálya-fejlesztéssel lehet a cégek számára kedvezőbbé tenni vidéki településeket, és a reptér is nagyon fontos, az elmúlt években egyfolytában terveznek is ezekkel (Debrecenben, Pécsen, a Balaton mellett), de a tőke mindig mérlegel, és a neki legoptimálisabb lehetőséget választja, ez van.

Előttem is írták már, de nézd meg, hogy a közlekedés (alapból a vasút) azért lett Budapest-központú, mert a trianoni döntésben elcsatolták a körkörös vasúti hálózatot sok nagyvárossal együtt, így lett a -valóban- áldatlan sugaras szerkezet. Fejleszteni tényleg kéne, de nem hiszem, hogy jelenleg egy Pécs-Szeged autópálya kijönne a büdzséből, és a gazdasági fontosságát nem látom, ha van, kérlek, írd meg. Egyébként már épül az M9, majd lassacskán.
Egy névtelenségbe burkolózó hölgy sztoriját olvashatjátok ma. Nőként mit tehet valaki, ha ilyet lát? Elvárható-e, hogy esetleg közbeavatkozzon valami módon? Tegnap reggel kb 09:35 perckor Budapesten a Szentendrei úton (Aquincum múzeumnál, vasúti híd alatt) egy férfi az…..
laskagomba 2011.02.27 21:09:47
@Szlalom: Lehet az, nekem H-s és 17 múlt decemberben. Németországból behozott Astra.
Ahhoz sajnos már hozzá kellett szoknia az arra gyakran közlekedőknek, hogy a Bécsi úton napi szinten akad valami barom, aki leparkol a 17-es villamos útjába. De mint azt a villamos vezetője megírta, nem csak ezen a helyen jellemző ez, a Krisztina krt. sem kivétel. És ha ez mind nem…..
laskagomba 2011.02.13 19:59:47
@egy kommentelő: általában engem is érdekel, bár igaz, hogy ha Maryről van hosszan szó, az kevésbé, de olyankor átgörgetem. Ezt te is megteheted, csak egy egér kell hozzá :)
Többen már a véremet szívták, mert az elmúlt két napban nem volt új poszt, sajnos történt egy kis (nagy) vis major esemény, ami miatt nem tudtam időt szakítani még az alvásra se nagyon, de most már akad ennyi időm rá, úgyhogy Xezs kap egy kis teret az elakadásjelző…..
laskagomba 2011.02.09 10:04:17
@laskagomba: bocs 2 km
laskagomba 2011.02.09 10:56:57
@mizie: Megoldás lenne még, hogy az üzlet fizet egy áruszállító helyet, akár csak időszakosat, és ha valaki odaáll, hívja a zsarukat. Persze ez pénzbe kerül, inkább szabálytalankodjanak az áruszállítók. Lehet, kötelezni kéne a boltokat az engedély kiadásnál egy áruszállítói parkolóhely bérlésére.
laskagomba 2011.02.09 11:16:26
@Deszkás: hajrá! fogjanak össze a boltok, ez tényleg csak rajtuk múlik. de szerintem ez most sem tiltott, csak olcsóbb semmit sem csinálni. Egy belvárosi bolt igenis kalkuláljon a parkolással mint költséggel.
Söntésblog Paraszttekila 2011.01.11 15:20:00
Na ez nem bolti cucc, azt elmondom. Vagy ha valahol ilyet kiadnak a pultból, akkor elég kemény helyen jársz. Lehet, hogy Mexikó hangulatához a citromos-sós-zöldalkohol íz jól megy, de mi itt máshogy isszuk: házi borpárlat, szelet kolbász, pirospaprika, ez a recept. Ha nincs borpárlat,…..
Hirtelen ez a dalszöveg töredék jutott eszembe a Belga Magyar nemzeti hip-hopjából, mikor olvastam P. levelét. Nem szövegelt sokat, a képek úgyis magukért beszélnek. 1. kép: A közterület-felügyelők leparkolnak a kocsijukkal, ahogy illik. Példát mutatva valamennyi jogkövető…..
laskagomba 2011.01.09 23:28:38
@Leadfoot:

Szerintem valamit félreértesz: az hogy ők, vagy a rendőrök szabályt sértenek, nem jogosítanak fel senkit sem a szabályszegésre. De, ha nem indokolt a szabálytalanság (pl. itt), akkor igenis a jó édes anyjukat, és meg kéne büntetni őket legalább háromszorosára a normál büntetési tételnek, mert az egyenruha és a státusz kiemelt felelősséggel és példamutatással is jár. És ezt minden állampolgár jogosan elvárhatja tőlük.
GrínTím A nap képe: másnaposan 2010.10.02 09:45:00
   http://1x.com/photos/nature/35193/..
Évek óta tervezgetik a használatarányos útdíj elektronikus rendszerének bevezetését nálunk és külföldön sok országban is, István e témában osztja meg veletek a véleményét és ötleteit. A közút ugyanolyan közmű (kéne legyen), mint bármelyik másik. Rendelkezésre áll…..
laskagomba 2010.09.27 19:43:29
@D4D:
Akkor Gödöllőn és nem jó neki az M31, csak az M3.
Legendás lehúzós balatoni hely az Ördögtanya, ahol az a trükk, hogy a meghirdetett  - eleve nem olcsó - grilltálakról nem árulják el, hogy az ár csak a húsra vonatkozik, ami mellé az utolsó dísz salátalevelet és zöldségdarabot is gyémántárban számolják el. K. korábban…..
A magyar egészségügyi dolgozók hajlamosak őszintén nem érteni az ügyfeleik egyik leggyakoribb panaszát, miszerint igen gyakran bunkók és lekezelők a betegekkel. Az egészségügyi dolgozók ilyenkor a sanyarú körülményeikre meg a stresszre és a felelősségre szoktak mutogatni.…..
Kedves Terror blog,Angol nyelvtanár vagyok, 15 éves gyakorlatom van, 5 évet dolgoztam közoktatásban, gimnáziumban és szakközépiskolában. Rá kellett jönnöm, hogy a tanárok a mai értelmiségi Magyarország „dolgozó szegény” rétege, az értelmiségi munka legalja,…..
laskagomba 2010.08.04 22:18:22
@ne most:
surmó barom? jól megmondtad.

a posztot olvastad? nem hiszem, mert akkor nem írnád, hogy munkanélküli. Csak feketén dolgozik, mert egy faszkalap. Mert a felelősségérzete pontosan 0. Áruld el, mi lenne, ha a magánórái után számlát adna, és adózna? Én is ezt csinálom, és sokan mások.

De lehet ez a faszság. Elfogadom, szüntessük meg az államot, és mindenki boldoguljon, ahogy tud. De akkor ne legyen sírás, hogy ki gondoskodik rólam! Ez a mérleg másik fele, rajta, csináljuk ezt!

De senki nem merje azt hinni, hogy ő milyen fasza gyerek, mert nem adózik, de használja az államot, mert erre mindenki képes basszátok meg, csak épp az állam nem erről szól. Úgyhogy tényleg el lehet húzni az ilyen hozzáállással.

Az meg gyerekes, hogy én is lopok, mert a politikusok is lopnak. Hát mi a faszért kellett ezekre szavazni? Egy demokráciában van lehetőség rendszeresen változtatni. Persze a többség döntését el kell fogadni, ha nem megy, el lehet menni. Ez nem olyan, hogy ha nem az én szám íze szerint megy, akkor baszok bele. Egy államot az állampolgárai alkotnak, akiknek felelősségük van a működtetésben.

A posztoló vegyen részt az ország életében, aminek alkotója, vagy szerezzen másik állampolgárságot, és onnantól felőlem azt csinál, amit akar.
laskagomba 2010.08.04 22:51:43
@neurotikk!:
tőled is megkérdezem, olvastad a posztot? 180-240 ezer forintot keres a posztoló havonta. Ez éhbér? Magyarországon ez bizony átlag feletti jövedelem. Az a baj, hogy mindenki várja a Kánaánt, de tenni érte már büdös. Én sem keresek ennél többet, de adózok, és munkát adok még három embernek, utánuk is adózok. Bár lassan nem lesz munkám, mert a posztolóhoz hasonló emberek olcsóbban dolgoznak nálam (adó és járulékköltségek nélkül), és a posztolóhoz hasonló emberek inkább számla nélkül dolgoztatnak. Én sokszor szinte könyörgöm, hogy számlát szeretnék adni. Az apeh meg engem vesz elő, nem a sok "ügyes honpolgárt". Na nekem ezzel van tele a tököm. Én mit tegyek? Rúgjak ki három családos embert és dogoztassam őket tovább feketén? Vagy én húzzak el innen, mert tisztességesen nem lesz munkám? Nem jó ez így.

És továbbra is tartom, hogy havi 180-240 ezer forintot kereső ember az nem megélhetési bűnöző.
laskagomba 2010.08.04 23:06:02
@neurotikk!:
egyébként ez eddig akkor nem jött le, de igen sok bajom van ezzel a rendszerrel. Nézzük most csak a témába vágó részeket:

- Lehetővé teszi az adóelkerülést és a feketemunkát azzal, hogy szelektíven ellenőriz a különféle hatóságokon és az apehen keresztül.

- ezáltal lassan megfojtja a tisztességesen dolgozni vágyókat.

- mivel kevés az adózó, kurva nagy terheket rak rájuk, így elősegítve a további feketemunkát

De szerintem a megoldás nem a posztoló útja, ha én segélyhelyzetbe kerülök, vagy kiülök a parlament elé, vagy elhagyom az országot (inkább ez), és szépen szétkürtölöm a történetem, abból tanulhatnak a politikusaink, de legalább nem másokat szívatok.
Hajdú-Bihar-Sopron megye avagy Debrecenbe kéne menni   Hajdú-Bihar és Győr-Moson-Sopron megye neve első hallásra nagyon hasonlónak tűnhet minden anyanyelvi beszélő számára. Borkai Zsolt, utóbbi megye székhelyének vagyis Győrnek (ami Győr-Moson-Sopron megyében van)…..
laskagomba 2010.07.17 12:22:40
@Pukker: A főtér az egy dolog, érdemes utánanézni, miként akar az Auchan építkezni, tönkretéve ezáltal az Achilles Parkot.
www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=20972
www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=23858
Skarpnak köszönjük a magyar kiskereskedelmet alapjaiban megrázó, kuponért utalványt akció dokumentálását. A kivételesen nagyvonalú hatása túl fog tenni minden eddig nyitási akcióén. Aki a Dunakanyar felől érkezne kedden reggel a városba, válassza inkábba  hajózóutat,…..
laskagomba 2010.07.12 22:19:32
@TH: olvasd már el légyszíves, mit írtam feljebb!

"Ez egy sogenannte vevőcsalogató, lehet nem szeretni, de se nem tisztességtelen, se nem átbaszás."

Ennyi. Ha akarod, vagdosod, ha nem akarod, nem. A teszkót meg myladynek írtam, mert szerinte ilyen még nem volt. de lám, van.

Ez a poszt faszság alapból, semmi fogyasztó-ellenes dolog sincs.
laskagomba 2010.07.12 22:22:25
@atpijkamo: Na, ennyire sűrűn vásárolok teszkóban :)

Sose számoltam, csak amikor kaptam, éreztem, hogy kurva kevés, inkább kuka. Persze régen volt, hogy jól jött volna, 100 ft mégiscsak 100 ft, csakhát hál' istennek nekem ez már nem számít.
laskagomba 2010.07.13 09:52:32
@Mylady: OK. Tényleg kicsit más. Ahogy TH is írta, a sparban ki kell vágni a kupont és leadni vásárláskor a 200 forintért. Ahogy fentebb írtam, ennek akár értelme is lehet, de nem biztos. De "munka" van vele, ez tény.

Tehát: Kétszer vásárolsz. 1. 2000 forintért és leadod a kupont.
2. beváltod az utalványt (ami nincs vásárlási minimumhoz kötve, tehát gyakorlatilag spar-pénz)

Ugyanez a teszkóban: 1. 5000 forintért vásárolsz.
2. egy hét múlva 1100 forintért vásárolsz legalább.

Mindkét helyen kétszer jártál, a sparban leadtad a kupont, de 2000 forintért kapsz 200-at, a teszkóban 6100-ért 100-at.
Zsófi otthagyta a CIB-et, mert a még az IEB-nél szerzett Visa Electron kártyája egyszercsak nem működött tovább online:Update 07.13: Kedves Homar, most hivott a bank es bocsanatot kert es visszaallitotta az internetes hasznalatot. Nagyon vicces ez a bank... koszonom homar a segitseget!…..
laskagomba 2010.07.12 18:15:15
@Fánkevő Fáncsi: Igazad van, csak nem te vagy az egyedüli ügyfél. Ha a poszt tolónak egyszer lenyúlják az összes pénzét, tuti, hogy itt fog hőbörögni, hogy miafaszért nem védi meg őt a bankja, merthogy ő velük áll szerződésben, stb. Nekem van dombornyomott hitelkártyám is, de nem azt használom a neten (bár ha azt szívják le, az a bank pénze, és én nem ismerem el, mint költést, a bank meg igyekszik visszaszedni), van netkártyám, arra való.

A dolog szépsége, hogy pl. a MÁV, meg a jegyirodák némelyike is az OTP rendszerét használják, ami pedig nem fogadja el a netkártyát. Írtam is a MÁV-nak, amikor akartam előre venni, de hárítottak. Pedig más bank is működtet netes felületet, pl. K@H, de a MÁV nem vált, mert minek. Így én nem is veszek vonatjegyet online, meg akkor máshogy se, utazom autóval.