Regisztráció Blogot indítok
Adatok
feribácsi

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barangolás a világban Y Wladfa 2021.06.21 10:11:44
A második világháború után Dél-Amerika, azon belül is Argentína a túlélés lehetőségével kecsegtetett több ezer ember számára, akik egy kontinenssel és egy világháborúval arrébb kétes karriert futottak be. Közel egy évszázaddal korábban egészen más hátterű emberek egészen más indíttatásból döntöttek…..
feribácsi 2021.06.22 15:35:13
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Iván, érveid, mint mindig, kikezdhetetlenek. Boldog életed lehet, hiszen te mindent (is) jobban tudsz bárkinél.
Megszavazták. Nem, mintha bárkit meglepett volna. Mindenesetre az az amerikai nő, Joy Wright, akinek a történetét nemrég olvastam, itthon esélytelen lenne arra, hogy gyereke legyen. A hölgy ugyanis leszbikus. A történet elején még szingli is volt. Nem akart egyetlen férfival sem ágyba bújni annak…..
feribácsi 2020.12.19 21:30:28
@Ekrü: "Ameddig van olyan heteró házaspár aki örökbe szeretne fogadni,addig nem kéne egy gyermeket sem szinglinek sem homoszexuálisnak adni."Akkor miért nem üresek az "árvaházak"?
Orbán Viktor annak köszönheti több mint 10 éve fennálló hatalmát, hogy átlátszó trükkjein a magyarok többsége a mai napig se lát át. Pedig kezd nagyon kiismerhető lenni a kormányfő, főleg mióta lépéshátrányba került a koronavírus elleni küzdelemben. Úgy tűnik, a Fidesz kommunikációs csapata még…..
feribácsi 2020.11.15 00:07:24
@ulpius66: ... és akkor aztat még is is hagytam, hogy a Patás az Alaptörvénybe akarja foglalni, hogy
"az anya nő, az apa meg férfi"

EZ NETTÓ FASIZMUS!

Nem, ez nettó faszság.
Ugye, hülyén hangzik a cím? Hiszen miért is ne lehetne gyereke? Rengeteg egyedülálló nő van, aki gyereket nevel, sokszor küzdelmesen, a szerencsésebbek családi segítséggel, a szüleik, nagyszüleik támogatásával, vagy éppen úgy, hogy a gyermekük apja is jelen van kettejük életében még akkor is, ha …..
feribácsi 2020.11.13 21:41:44
@Ekrü: Aki házasságban él, csak annyit bizonyított, hogy alá tud írni egy papírt. Csak ettől nem lesz alkalmas szülőnek. A bántalmazó szülőkről pedig a bejegyzésben nem volt általánosítás, csak annyi, hogy a házasság önmagában nem biztosít megfelelő, szeretettel teli környezetet egy gyermeknek.
Ha nem a mi bőrünkre menne a játék, egész szórakoztató lenne a számháború a felek között. Még jópofább, hogy az egyik oldalon csak a Fideszes politikusok küzdenek, a másikon meg az ellenzékiek mellett ott az összes kormánynak dolgozó szakértő is, meg amúgy az egész világ.  Érvek, tények? Mármint a…..
feribácsi 2020.10.19 08:59:04
@driver70: Remélem ezt te sem hiszed el.
Egy brazil szolgálólány meséje nyitotta meg a magyarok szívét és pénztárcáját a Kádár-kor alkonyán...
Szeptember 26-án, a Nyelvek Európai Napján Európa nyelvi sokszínűségét ünnepeljük, emellett ez a nap a nyelvtanulás fontosságára is felhívja a figyelmet. Idén a fordítás, a fordítói munka, illetve ezek értékközvetítő szerepe kerül reflektorfénybe – ahogy az Európai Bizottság kapcsolódó kvízjátékában…..
A Föld népessége ma 7,8 milliárdra tehető.  Az évszázad végére elérheti a 11 milliárdot. Rengeteg táplálásra váró száj. Vannak stratégiák a megoldásra, a pazarlás megszüntetésére, a húsfogyasztás csökkentésére. Ugyanakkor 60%-kal kellene növelni a gabonatermesztésre szánt területet. Az idén…..
Ez volt miniszterelnökünk emlékműavató beszédének vezérgondolata. Évek óta mondja, hogy a Nyugat hanyatlik, mi bezzeg; most továbblépett kicsit. Azt is hozzátette, hogy Nyugat-Európa — szigorúan ideértve pl. a Vatikánt is — lemondott a keresztény értékekről, mi bezzeg nem. Mert a keresztény értékek…..
feribácsi 2020.08.24 08:44:37
@MAXVAL bircaman közíró: "Sokkal rosszabb ott az élet a pénzt leszámítva: gyakorlatilag hiányzik pl. a szólásszabadság, kisgyerekeket operálnak át fiúból lánnyá és fordítva, kötelező tisztelegni a szivárványperverz jelképeknek, simogatni kell iszlamistákat, stb." Iván, Iván, honnan szerzed be az információkat? El is hiszed, amit leírsz? Ennél akár lehetnél értelmesebb is, ha kicsit megerőltetnéd magad.
feribácsi 2020.08.25 21:16:56
@MAXVAL bircaman közíró: Próbáltam, nem repültem. Az átoperálós baromságaidat honnan szeded, mert az nem függ össze a nyugati munkahellyel.
feribácsi 2020.08.26 09:19:47
@MAXVAL bircaman közíró: Mondod ezt Várnából Stuttgartba. Értem. Az átoperálós ostobaságaidról pedig már meg is feledkeztél.
Természetesen egyetlen városról sem lehet objektív listát felállítani, ez a mostani sem próbálkozik meg ezzel. Inkább tekinthető egy érdekes játéknak (amibe egészen nyugodtan kapcsolódjatok be), annál is inkább, mert alapjául a görög Vagia írása szolgál – ami érdekes csavar. Neked mi az az öt-öt…..
Már írtam róla a napokban. De nem arról, amit itt hagyott. A tényeket hagyta itt. Illetve...lehet, hogy azokat elvitte magával. Nem a mellébeszélést. Nem az álszent takarózást egy népcsoporttal. Nem a szavazatok vadászatát. Nem a népszerűség keresését. Én nem ismertem személyesen, de tekintve,…..
feribácsi 2020.07.18 19:12:42
@László Bartalis: Ismereteim szerins soha nem állította, hogy hiba nélküli. Viszont cserében nem volt pl. az Országos Roma Önkormányzat elnöke milliós fizetéssel és semmilyen érdemi munkával. Ezt érdemes végiggondolni, mielőtt belefogsz egy ilyen fröcsögésbe! Azt nézd, mit ért el, mennyi embernek változtatta meg az életét jó irányba.
Onnan lehet tudni, hogy baj van, hogy el se hiszed a problémát. Így le se kell állnod senkivel se vitatkozni, tagadásra se kerül sor. Évek óta, végzettségemből adódóan rendszeresen olvasok határon túli magyar sajtót, és őszinte leszek, úgy gondoltam hogy a román politikát a hazai sose fogja elérni.…..
feribácsi 2020.07.09 23:18:19
@ulpius66: Ez hogyan kapcsolódik a bejegyzéshez?
Azt már régóta tudjuk, hogy a Balaton és környéke nem csak a strandolásról és a lángosevésről szól; a lehetőségek tárháza szinte végtelen. A Keszthelytől 20 perces autóútra fekvő Zalaszántó mesebeli erdejében például egy Magyarországon szokatlannak ható, ritka kincs – egy buddhista templom bújik…..
feribácsi 2020.06.27 14:53:56
@Brendel Mátyás: Azt, hogy ki milyen vibrálást, rezgést érez, nem a te álláspontodtól függ. A többség a civilizációban mindig nyomorultul élő kisember, ez nem a vallástól függ, sőt az ateistáknál is így van.
feribácsi 2020.06.27 23:48:06
@math0: Kíváncsi lettem, komolyan. Mit mond az ateizmus, miért legyek ateista, ha nem azért, mert az jobbá teszi az életemet? Hiszen, ha - szerintetek - az ateizmus az igazság, akkor az igazság ismerete jobbá teszi az életemet, vagy nem?
Törökországot turistaként, vendégként nagyon lehet szeretni, hiszen az emberek kedvesek, készségesek, sok minden nagyszerű. Ám mi a helyzet akkor, ha valakiben egy ott töltött pár hét után felmerülne egy hosszabb távú kintlét, esetleg munkavállalás gondolata? Az ott élő Mercedes válaszából kiderül,…..
Amikor 1980. szeptember 22-én Délnyugat-Irán elfoglalásának szándékával az iraki hadsereg hat hadosztályának katonái átlépték a határt, Irak diktátora, Szaddám Huszein úgy gondolta, csapatai néhány hét alatt megsemmisítő győzelmet aratnak majd az előző évi forradalom miatt végletesen meggyengült…..
feribácsi 2020.05.05 12:52:23
@MAXVAL bircaman közíró: Bizony. Pont erről szól az utolsó bekezdés.
Én tényleg megpróbáltam befogni a számat! Napok óta nem írtam semmit, pedig jó néhány olyan intézkedés volt, amitől viszketett a billentyűzetem, de az előttem álló lakhatási problémákat nem úgy kívánom megoldani, hogy a következő egytől öt évben az állam oldja meg helyettem… Hallgattam, amikor…..
feribácsi 2020.04.06 23:28:02
@rallus: Javíts ki, ha tévedek, de most 2020 van. Hogy jön ide 2008 és a Gyurcsány kormány? 2010 óta Orbán Viktor a miniszterelnök, nem kell mindig egy már megbukott kormányra és kormányfőre visszamutogatni.
Én pedig attól félek, hogy pont ugyanolyan lesz vírus után is. Vigyázat, lendületes írás jön...
feribácsi 2020.04.06 20:47:39
@apro_marosan_petergabor: "Aki Párizst a Champs Elysee-vel, Bécset a Kärtnerrel, Münhcent a Marienplatzal, Milánót a dómtér környékével,Londont a downtownnal azonosítja, az erősen téved, mint ahogy Florida se Miami Beach, s Tokyo sem a Roppongi...
Ha sokat és hosszan időzöl ezeken a helyeken, rájössz, jó helyre születtél." Persze csak akkor, ha Budapestet a Duna-korzóval, vagy a Vár-negyeddel azonosítod, nem pedig mondjuk a 28-as villamos vonalával.
2013 októberében költöztünk Spanyolországba a férjemmel, jelenleg Alicante mellett élünk két kutyánkkal. Magyarországon rádiósok voltunk, itt pedig saját vállalkozást indítottunk: a vásárlói visszajelézések szerint az ország legfinomabb kürtőskalácsát áruljuk immár 7 éve. Az elmúlt években…..
feribácsi 2020.03.15 10:47:06
@MAXVAL bircaman közíró: Iván, neked az agyadat támadta meg valami, ez már biztos. Régebben még voltak legalább érdeminek tűnő hozzászólásaid, de ezek teljesen elmúltak. Próbálj az írás helyett inkább olvasni, mindenki jobban jár.
Van, amit jobb volna 2019-ben hagyni, mintsem áthozni az új évbe, ilyen például a faragatlan Schmidt Mária és a és a még viccnek is rossz Bayer Zsolt kettőse. Az elmúlt év utolsó napjain sikerült mindenkit, akinek van jövője - beleértve saját gyermekeiket és unokáikat is megsérteni, egyetlen…..
feribácsi 2020.01.07 00:32:09
@MAXVAL bircaman közíró: Te csak tudod Iván, te mindenhez is jobban értesz mindenkinél. A tudósok is csak hisztiznek, de csak, hogy neked legyen miről kommentelned. Már szóltam máskor is, ne hagyd abba a gyógyszereid szedését!
A jóga pózai az indiai isteneknek való hódolatot, a rituális testmozgások pedig a hindu szellemvilággal való kapcsolatba kerülést ösztönzik. Egy volt hindu szerzetes mesélt arról, hogy mi a véleménye az elmúlt napok jóga-botrányáról. A Hetek újonnan elinduló podcast műsorában, a Véleményes…..
Mi lehetne felkapottabb téma napjainkban, mint egy érzékeny, ám valamilyen formában túl intim kapcsolat diák és tanára között? Annak feltárása, hol húzódnak a kényes határok, mi vezethet ezen határok átlépéséhez, mik azok a karakterjegyek, viselkedési formák, amik meg kell szólaltassák bennünk a…..
feribácsi 2019.11.18 10:54:48
@CaptainG: Most próbáld ezt magyarul is leírni, kérlek!
Nem ismerték fel amerikai turisták II. Erzsébet brit királynőt - ezt a hírt kétszer is el kellett olvasnom, mire elhittem... Skóciai birtokán botlott néhány amerikai látogatóba a 93 éves uralkodó, aki Balmoralban szinte állandóan kendőben sétál. A kíváncsiskodók talán éppen emiatt nem ismerték fel.…..
feribácsi 2019.09.02 22:26:28
@MAXVAL bircaman közíró: Az a szerencse Iván, hogy itt vagy te, aki mindent (is) jobban tudsz. Mivé lenne a világ nélküled?
A héten 90 éve (zsidó dátum szerint tegnap, Áv hónap 17-én) annak, hogy arab terroristák és felhergelt csőcselék lemészárolták Hebron városának kicsiny zsidó közösségének tekintélyes részét, melynek következtében a várost néhány évre „zsidótlanították” az akkor a terültet fennhatóságuk alatt tartó…..
feribácsi 2019.08.20 21:33:17
@sircharley: Kicsit nézz utána a történelemnek. A "húzzatok innen a francba" nem igazán tényszerű.
Nagyot fordult a világ. Az angol világnyelvi változata egészen elképesztő karriert futott be. Mára megkerülhetetlen lett az angol nyelv ismerete, alapvető elvárás mindenkivel szemben, hogy az általános élethelyzetekben boldoguljon angolul. Csodálkozást és értetlenkedést vált ki, ha valaki nem tud…..
feribácsi 2019.07.08 01:39:22
@MAXVAL bircaman közíró: Iván, már megint ideböfögsz valamit, amit csak te értesz."A dilettantó kamunyelv alkamatlan-" Mi az, hogy kamunyelv és mire alkalmatlan? A hatalmas nyelvi humorodra most nem reagálok inkább.
Biciklizni mindenki tud, csak nem mindenki gyakorolja! A gyerekeknél ez már szinte a (mozgás)fejlődés része, ahogy a mászás, felállás, bilizés, lépcsőzés váltott lábbal stb. ezért is pörögnek rajta a szülők (egy részük legalábbis biztos, és bevallom először kicsit én is). De aztán ahogy pipa kerül a…..
feribácsi 2019.07.04 08:02:04
@zenitó: Íme, feltaláltad a futóbiciklit.