Regisztráció Blogot indítok
Adatok
clsdclsd

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Egyik ismerősöm két és fél évvel ezelőtt hallott egy otthon…..
Kezdjük talán rögtön azzal, mi is az a nosztalgia-sznobhatás. Bizonyára mindenki megfigyelte azt a tendenciát, hogy minél idősebb egy film, annál általánosabb, hogy nagyra értékeljük, nagyvonalúan szemet hunyunk hibái felett, esetleg kifogásokat keresünk ezekre ("Jó, hát…..
Amikor szerdán véletlenül megláttam Hajdú "nyálgép" Péter műsorában Norbit és Rékát, már beugrottak a korábbi hírek arról, hogy a legvisszataszítóbb sztárpárok versenyében örök dobogós Schoberték tőzsdére kívánják vinni részvényeiket. S valóban, csütörtökön…..
Családról, családi kapcsolatokról nehéz jó filmet csinálni. Először is el kell érni, hogy a karakterek egytől egyig a kívánt hatást váltsák ki a nézőből, jó színészi alakításokra is szükség van, na meg a hitelesség sem egy elhanyagolható szempont. Luc Besson 1994-es…..
Tudja Ön, hogy létezik egy Szent László tárnics nevű virág? Három héttel ezelőttig én sem hallottam felőle. Pedig szép, ráadásul ritkán előforduló, védett növény. Eszmei értéke 10.000 forint. Egyik ismert hely, ahol számos egyede található, a Harangvölgy.       A…..
clsdclsd 2014.07.21 23:48:24
@lombozódó: Nem lehet, bár kisebb valószínűséggel "legelék le" olyan szinten, mint a hóvirágot. Azt ugyanis tényleg azért kellett védeni, mert kvázi ipari szinten gyűjtötték (sőt, hagymástól ásták ki). És ugyan tényleg nem pusztul el tőle (jövőre ugyanaz a növény ugyanúgy kihajt, csak a reprodukciós ciklus szakad meg, ha elvirágzás előtt leszedik) mintahogy a tárnics sem pusztul el a kaszálástól, de hosszútávon a reprodukció korlátozása miatt a genetikai állomány leromlik.
A természetvédelem próbál rendszerben működni: az egyedek védelménél előbbre való az élőhelyvédelem, és a társulások védelme. Ezért lehet előrébb való egy kaszálórét kaszálása, mint a rajta lévő növényegyedek megóvása: ha nincs kaszálórét a rá jellemző növénytársulással, akkor nincs is mit védeni rajta. Viszont a védelmet nem - vagy csak nagyon körülményesen, és kvázi betarthatatlanul - lehet időszakokra korátozni, szóval, ha van egy (időszakosan) védendő faj, akkor azt egyszerűen védetté nyilvánítják. Jó példa erre az ürge, ami hajlamos durván túlszaporodni egy adott élőhelyen, ott nem kéne védeni, ugyanakkor amíg nem volt védett, addig a khm.. mélyszegények már kora tavasszal kiöntötték őket, amíg azok nemhogy szaporodni, de még a téli álom óta egyszer jóllakni sem tudtak. Az ürgék nem ismerik a naptárat, szóval az "ettől eddig tilos" nem működne, hiszen akár hónapos csúszás is lehet az életcikulusukban, időjárástól függően.
De asszem elkalandoztam...
Ilyet sem csináltam eddig a blogon, de a hír igaz: az OSZK valóban igazgatót keres az elektronikus szolgáltásainak rendes fejlesztésére és működtetésére. A részletek itt olvashatóak:  https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=ed5g7ug3h9 . Szóval aki kedvet érez magában…..
Lehet, hogy a Sony Xperia Z2 csak a csapvizet bírja a strandon lévő klóros vizet nem? Vagy azt is csak a reklámban? Elkeseredett fogyasztónk példánya legalábbis úgy tűnik, kipurcant 10 perc medencés fotózkodástól, pedig az Xperia Z2 elvileg "1,5 méter mélyen édesvízben védett…..
Izak2 társszerzőm szíve csücske ez a cikk. Az ötletdobozból az elsők között választotta ki a témát, hogy mindenképpen ő írhassa meg. Jó régen összeállította már nektek, és bevallom az én hibám, hogy eddig nem került a napi címlapra. Ennek az oka egyszerű. Ő jóval fiatalabb nálam, ezért nem…..
Vastagbőr Spirit of Hungary 2014.03.24 09:01:00
Fa Nándor tegnap bemutatta az új hajóját, melynek neve Spirit of Hungary, és amivel indul idén egy komoly óceáni vitorlásversenyen. Nem vezetett idáig könnyű út, eddig 16,5 ezer munkaórát dolgoztak a hajón, és persze rengeteg pénzbe került. - Két éve még nem gondoltam volna,…..
"Az atomsugártól fertőzött Földön, valamikor a jövőben Dow, a rettenthetetlen harcos, az emberiség utolsó reménye a gonosz tiszturak és hordájuk ellen. Két pompás segítőtársra talál magányos harcában a vad és szinte elviselhetetlen sivatagban. Végül heroikus, bár keserű…..
A múlt hét Nagy Ellenzéki Összeborulásán kívül a másik legtöbbet tárgyalt közéleti téma Orbán Viktor moszkvai útján aláírt "Paks II." szerződés volt. Ennek rendje és módja szerint egymásnak is esett a két nagy politikai oldal. Részemről nem kísérlem meg a téma boncolgatását, mert rendkívül sokrétű…..
E-könyv olvasók Bétateszt II 2013.06.18 21:30:43
Naszóval, ne mondja senki, hogy a Könyvmolyképző nem hallgat az értő közönség szavára. Mellékelten jön az e-könyvgyáruk próbaüzemének második hulláma. Igen, sorkizárt. És zombik is vannak. Lehet kritizálni megint :-) Ha lehet, építő jelleggel. Max Brooks:…..
clsdclsd 2013.06.19 20:12:32
Akkor kritizálok.

Zombis cucc, Epub verzió, Kobo Touch-on.
Feltűnően lassan nyitja meg, de utána rendben van, normálisan néz ki, normálisan működik (habár a végjegyzet linkek rendkívül aprók, így 5-ből 4-szer vagy lapozok, vagy a menüt hozom fel a végjegyzet bejegyzés helyett) A beágyazott Charis SIL fontnál kicsit talán szebb a betűkép amikor az olvasóra feltöltött ugyanilyet használom, de akinek az nincs rajta, annak jól jön.
Nagyon furcsa viszont, hogy a párbeszéd(?) jellegű részek nem a szokásos gondolatjellel vannak jelölve, hanem vagy vaskos térközzel és a behúzás hiányával, vagy angolosan idézőjelben vannak. Nem olvastam (majd, ha az egészet el tudom olvasni, addig nem "spoilerezek" magamnak), csak belenéztem, ha ennek oka van, akkor tárgytalan.

Kibontottam az epubot.

A lassú megynyitás oka minden bizonnyal a viszonylag nagy fileméret. A beágyazott 5 betűtípusból (tényleg kell két különféle Charis SIL?) érdemes volna kiszedni a nem használt karaktereket - a Calibre Polish Book pluginje egy kattintással megoldja. Ha ennek valami jogi akadálya van, akkor nem szóltam.

Viszont ami a css-t illeti... 45 különböző stílus állati sok, pláne, hogy egy csomó közüle alig tér el egymástól, és sok csak 1-2 helyen van használva. (15 pedig sehol, de ez gondolom amiatt van, hogy csak a könyv egy része van a fileban)
Gyanítom, hogy csak "pofára" lett megformázva a doksi, nem lett rendesen stílusokra bontva (bekezdésszöveg, fejléc, fejezetcím stb), aztán az epub export ezt bírta generálni. Ez minimum igénytelen, de gyanítom, hogy ez is benne van a lassú megnyitásban.

Ami szintén igénytelen (bár a működést nem befolyásolja), hogy az Atlantis hajlamos arra, hogy az ő és ű betűket külön span-ba tegye, akkor is, ha a körülötte lévők (nem meglepő módon) ugyanolyan stílusúak. Ebből lesz a forrásban a "sűrűbben" szóból "s</span><span class="t12">ű</span><span class="t12">r</span><span class="t12">ű</span><span class="t12">bben". (remélem jól jelenik meg a hozzászólásban) Nem tudom megmondani, hogy milyen körülmények között csinálja ezt az Atlantis, de azt igen, hogy egy regEx find/replace-szel javítható a dolog.

Összességében: hajrá, kell az ebook mint egy falat kenyér, de ennél egy kicsit, ha lehet, igényesebben. Ha veszek egy epubot, és órákig kell szüttyögnöm vele, amíg a kukacos ízlésemnek megfelelő minőségű lesz, akkor meggondolom a következő vásárlást.
Talán már említettem valahol, hogy a 20-as éveim közepén, na jó egy kicsit inkább már a második felében járok, egy kicsit azonban fejtőrést okoz számomra az ideális partnerjelölt kora. Vagyis hány éves az ideális férfi? Esetleg a kor csupán egy szám? Mostanában rengeteg…..
clsdclsd 2013.05.30 21:18:57
@mokevar "...(30-32), mert a pasik, akik meg akarnak nősülni, ebben a korosztályban vannak. Akiket effelett találsz, azok vagy csalódtak és sohatöbbet, vagy elváltak, vagy házasok csak nem mondják meg, vagy valami gáz van velük stb.."
36 vagyok, gáz van velem: elváltam. Csalódtam? Naná, emiatt ha nem is sohatöbbé, de nem mindenáron. Az én cipőmben járók java része bizony az évtizeddel fiatalabbak között keresgél, azon egyszerű oknál fogva, hogy a kortárs nők túlnyomó részében vagy eszement mód ketyeg a biológiai óra, emiatt kvázi akárkire ráakaszkodnak, vagy, ha már gyerekük is van, akkor annak akarnak apát (rosszabb esetben pénztárcát), mindenáron. És persze hiába keresgél, de erről lejjebb.
Persze most én is általánosítottam, holott vajójában arra akartam felhívni a figyelmed, hogy ne áltlánosíts :-) Maradjuk annál a közhelynél, hogy az éremnek két oldala van. Mellesleg műegyetemista vagyok, pontosabban ott oktatok :-)
@Anticinderella: remélem pár év múlva mosolyogva olvasod majd vissza az ilyen marhaságokat, minthogy "én leginkább magamnak szeretnék megfelelni. " Magadnak megfelelsz (ha nem, az pszichiátriai probléma), valójában azt keresed, hogy hogyan felelhetsz meg másoknak, úgy, hogy közben jól érezd magad. És ez teljesen rendben is van. Az írásod alapján én nem érzem a gondolkozásod "öregebbnek" mint ami vagy, szóval lehet, hogy mégiscsak a saját korosztályodban kéne keresned egy hozzád illő partnert. Mert nem a biológiai kor számít, hanem a gondolkozásmód, és ugyan a lányok többsége "érettebb" gondolkodású, a tizenpár év bizony sok. Mondom ezt úgy, hogy fentebb már vázoltam, hogy valójában én is ilyen korkülönbségű kapcsolatban reménykedem.
Türelem... Mindjárt írok a játékról, de előtte várj egy picit. Mééég, mééég egy picit. Na most már mindjárt elkezdem, mindjártmár. Ne sürgess, leírom! Eskü. Csak még egy hangyányi türelmedet kérném. Nna most!Gyuri küldte be a Candy Box nevű csodát. Egy ASCII…..
VegaLife Hamis tepertőkrém 2013.03.22 06:40:00
Tepertő vagy töpörtyű? Egyes magyar nyelvet tanítók szerint a töpörtyű alacsony termetű emberek megnevezéseként szolgál. Ezért aztán tepertő a helyes kifejezés. Azonban úgy gondolom, előbb volt töpörtyű, mint étel s az ragadt rá az alacsony egyedekre. Tehát - véleményem…..
clsdclsd 2013.03.22 23:15:43
@Parajpuding: számomra már eleve a furcsa, hogy a vegák sokszor hamisítani próbálják a húsos cuccokat (csicseriborsó meg szója fasírtba, tofu sajt helyett stb). Ez nekem azt jelzi, hogy veszettül hiányérzetük van... szóval ja, sokmindent kipróbálnak kínjukban :-)

Rendszeresen eszem lenmagot, (túróval, körözött-szerű paprikás krémként), néha szezámmagot is, majd lehet kipróbálom ez milyen - persze kókuszzsír nélkül, mert az elen sok érv szól. Illúzióim nincsenek: csak az hiheti, hogy ennek ízben köze van egy jóféle tepertőkrémhez aki soksok éve nem evett olyat (bár a zsírtartalma hasonlónak tűnik), de ettől még jó lehet.
Kedves barátaim az Úrban, tudom, nem váltjuk meg a világot a magyar e-könyv piaccal (vagy legalábbis nem holnap), de néhány nagyon komoly eredményt azért sikerült elérni. Ezek egyike, hogy elértük, (néha, ritkán) külföldi szerzők is ideadják a műveiket elektronikus…..
clsdclsd 2013.03.13 00:26:46
"a legális e-könyveket eddig még egyetlen vásárló sem töltötte fel kalózoldalakra."
aha, akkor ez miről is szólt?
ekonyvolvaso.blog.hu/2012/06/06/szegyenpad

De mindegy is, véleményem szerint a "warezolást" nem fékezné meg a kemény DRM sem (nekem is első dolgom volt mikor az Amazonról vettem könyvet, hogy letúrtam a DRM-et, pedig eszem ágában sincs megosztani a könyvet, akkor vajon mennyiben gátolja ez meg a "torrenthuszárt"...).

Amit szerintem látni kell, hogy a warezolók táboránál az olvasók tábora jóval népesebb, bár kétségtelen, hogy az e-könyvet olvasók és a warezolók tábora jelenleg komoly átfedést mutat. Amíg az e-könyv olvasók (vagy tabletek) a geekek játékszerei, és nem lesznek olyan hétköznapi tárgyak mint mondjuk a mobiltelefonok, addig arányaiban tényleg nagyobb veszteséggel kell számolniuk a kiadóknak az illegális terjesztés miatt. Kitartás az Ad Astrának és a többi "első fecskének", lesz ez még jobb.

Elcsépelt ugyan a zeneiparhoz hasonlítás,de remélhetőleg pár év múlva már olyan természetes lesz, hogy valaki e-könyvet olvas, mintahogy a zenehallgatás is ma már a többségnek mp3-at jelent és nem cd vagy bakelitvásárlást. A zenekiadók ott szúrták el, hogy addig tököltek a legális alternatíva kidolgozásával, hogy a zeneletöltésnek az "illegális" eposzi jelzője lett, hiszen hosszú ideig nem is volt más mód.

Hogy egy másik (szintén lerágott csont) hasonlatot keressek: online, on-demand videotéka. Múltkor olvastam, hogy a t-homenál tavaly decemberben több mint 100 ezer filmkölcsönzést indítottak (bár ebben valószínűleg az ingyenesek is benne vannak), holott a film-warez sem éppen elhanyagolható méretű. Szóval, ha kényelmesen elérhető, és persze van eszköz, amin "fogyasztható", akkor az emberek hajlandóak fizetni a digitális tartalomért az ingyenes-illegális alternatíva melett is.
Belsőség Heti merítés 2013.03.10 12:28:40
Kiváló útitárs Jelenvoltam mikor az autó megérkezett a kereskedő telephelyére, nagyobb hibát nem találtam rajta, de néhány bosszantó apróságot igen. Az autó egyik (pont a motorindító) akkumulátora teljesen le volt merülve. Kérésemre sem cserélték ki, csak…..
„De mi van ha esik, akkor hogy robogózzak?” – ugye önök is hallották már a kérdést gyanútlan laikusoktól. Magyarázhatunk vízhatlan ruháról, meg Tucanókról, de akkor is van valami kifogás. Ez után csak azt kell mondani, vegyél esőköpenyt, cukit, pöttyöset. Naná,…..
Rossi csak egy van, gondolnánk, de nem: a motoros szakma kettőt is jegyez. Valentino nálunk is ismert, hisz minden idők egyik legsikeresebb versenyzője, de Robertót inkább a customok szerelmesei emlegetik: az olasz motorépítő finom stílusa közismert. Legújabb építése a…..