Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baki Franciska

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember társas lény, elengedhetetlen számára a kötődés. Azért, hogy egy biztonságos kötődési forma alakuljon ki a gyermekekben, alapvetően a szülők vagy az elsődleges gondozók felelősek. Az általuk közvetített képet internalizálja a fiatal, majd a későbbiekben ezt a tapasztalatot sémának használja…..
Ahogy kibontakozott az internet világa, chatszobák, közösségi oldalak vertek gyökeret, úgy nyílt meg a terep a visszaélések virtuális térbe költözésének. Már nem csak a kedvenc receptünket érjük el akkor, amikor akarjuk, hanem adott esetben a minket nem kedvelő személyek is sokkal könnyebben…..
Az ember társas lény. Közösségeink szerteágazóak, lehetnek rokonság alapúak, mint a család, kötelező jellegűek, mint egy iskolai osztály, vagy saját magunk által megválogatottak, mint a baráti társaságok. Utóbbi kategóriába tartozik a párkapcsolat is, mely általában egy időben két emberre…..
Az emberiségnek mindig is voltak meghatározó eseményei, egyéni és társadalmi szinten egyaránt. Bizonyos történések olyan mértékben nyomukat hagyják rajtunk, hogy azt életünk végéig, netán generációkon át emlegetjük, egyfajta tanmeseként az utánunk következőknek.  Spanyolnátha, 1930-as nagy…..
Ha a hétköznapi ember a pszichológusra gondol, akkor könnyen egy hipnózis technikát alkalmazó személy juthat eszébe, aki egy nagy bőrfotelben ül miközben “elvarázsolja” a páciense minden problémáját. Vagy esetleg a kuruzslás, cirkuszi trükk fordul meg a fejünkben, ha a hipnózist használjuk, mint…..
A mozgás fajunk számára egy alapvető képesség, egészséges kialakulása fontos fejlődéspszichológiai mérföldkő. Egyik formája, a tánc pedig szerte a világon megtalálható mióta ember az ember, kultúráinknak lényeges alapkövét képezi. Rengeteg esemény és történés eszköze volt, például történeteket…..