Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrGrey

1 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Harcedzett repülők, kopott festések, lőporfüstös szárnyak, sebzett, de visszatért vadak...és persze az odaveszettek emléke. A szomszédban zajló légi háború javarészt névtelen hősei jártak a fejemben, amikor ezt a lyukas szárnyú denevért ma este lencsevégre kaptam a teraszunk felett. Nyilván megvan…..
MrGrey 2022.10.28 08:52:59
@zord: a HTKA-n két érdekes kommentre lettem figyelmes: az egyik szerint a szóban forgó, Poltava felett leszedett Szu-24-ért MiG-31BM felelt, R-37M rakétával.. a típus első légigyőzelme.. mellette két, Sz-300V4-es üteg 217 km távolságról lőtt le egy-egy 24-est és 27-est.

Mennyi érdekesség történhetett, amiről nem tudunk..

Ugyan a konfliktusban alárendelt szerepet töltenek be, de le a kalappal az ukrán hajózok előtt..

Ha már a nagy hatótáv szóba került.. mi van a Griffjeink lehetséges Meteor effektoraival? És még egy kérdés.. vajon hogy szerepelnek az IRIS-T alapú légvédelmi rendszerek, és vajon a várható hazai példányok kapnak-e módosítást a lehetséges tapasztalatok alapján?
V mint Vargabetű. Visszatér az önjáró tüzérség a Magyar Honvédségbe. Zord..
MrGrey 2022.08.15 14:03:09
@Kelepisti: Kérlek, figyelj oda az ilyen dolgokra. Algériának sosem volt MiG-31-ese. A HTKA-n, meg itt is látom a felületességet. Jó tanácsként, kérlek nézz utána mielőtt valamit leírsz. Ne rossz néven vedd kérlek, inkább tényleg jó indulatú tanácsként.
MrGrey 2022.08.15 14:07:25
@MrGrey: Instant karma. Az én felületességem is úgy néz ki, messze van az ideálistól.
A fentebbi komment (felületesség) kelepisti pontatlanságaira vonatkozott, nem pedig a mélyen tisztelt blog-ra, valamint a nagyrabecsült HTKA-ra.
MrGrey 2022.08.15 19:57:43
@Kelepisti: Nem tudom mire vársz bocsánatot. MiG-31-et írtál az első kommentedben amire válaszoltam, hogy az nincs nekik. A posztszovjetben egyedül a kazahohnál maradt az oroszokon felül. Amúgy az algírok régóta bírnak 25-össel, szenvedtek is a francia vadászok éveken át az elfogással.
Téma a részemről lezárva.
A hírek főszereplői mellett a technikai nüanszok eltörpülni látszanak. Pedig a különbséget jelenhetik egy fegyverrendszer relevanciája és irrelevenciája között. A harci helikopter attól az, ami, mert van üzemképes, hatásos fegyverzete. Ennek jegyében szerepeljen a májusi hírbejegyzésünk címlapképén…..
MrGrey 2022.05.29 11:53:06
@Hpasp: Szó se róla, komoly veszteségeket szenvedtek a ruszkik a szimbolikus napjuk során, brit sugallatra, indított ukrán támadás során, de az ukránok még nagyobb és érzékenyebb veszteségeket könyvelhettek el, ellenkező esetben erről szólna a propaganda. Az oroszok állításuk szerint leszedtek pár 27-est (gondolom azokat amik bombáztak) és 24-est. Mivel a Moszkva már egy ideje a tenger fenekén pihen, az akkori helyi légvédelem megsemmisült (?) így felteszem a kérdést: a 35-ösök vagy a 30SM-ek arattak?

Amúgy tegnap megint megjelent ukrán telegram és insta csatornákon, hogy Herszon felett lelőtt egy 29-es egy 35-öst. Hát, kételkedem, de ki tudja..
Ha harci gépről van szó, a fegyverzet teszi teljessé a képet. (Ezért is teljességgel értelmetlen bárminemű harci gépről beszélni - eleve nem létező, lejárt, elfogyott, de kifogással persze jól megtámogatott - fegyverzet híján). Mellette, függesztve, aztán még közel, de már leoldva, "dolgát végezve".…..
MrGrey 2022.03.13 22:25:08
@zord: Sajnos nincs. Amit az ukrán gépveszteségekről különféle netes forrásokból kiszedtem, hogy a Kijev felett - később sajnálatos módon lakóházra zuhanó - Flankert a saját légvédelem szedett le. A másik Flankert a híres pilótával a legtöbb forrás S-400 javára írja, de más szerint légiharc volt. Van ugye egy közétett Su-35 HUD videó amin R-77-et indítanak, de a lényeg: nagyon kevés megbízható forrás van.
Alapvetően érdekelne, hogy az első nap a Fulcrum páros mit ért el, és mi végett zuhant le bizonyíthtóan az egyik.
Lenne mit kutatni, de egyik oldalon túlzások (érthető módon) másik oldalt meg szinte hírzárlat van.
MrGrey 2022.03.16 13:16:26
@árpika: Bulgarianmilitary nem lenni beszél angol. Ha rákeresel más oldalakon akkor kiderül, ez csak a Rheinmetall ajánlata. Persze, felettébb érdekes és mutatja, mennyire számíthatunk export gyártásokra ha fűnek fának ezt kínálják.
Mr. Grey Hungary Első poszt. 2021.11.21 17:15:03
Egy jó pofa sör vagy egy kellemes bor társaságában szinte megelevenednek ezek a történetek. De a mai és lezárásokkal teli rohanó világunkban - ahol a régi cimborák egyre inkább kopnak ki: gyerek, asszony, CSOK szülte kényszerházasság stb. okból kifolyólag – egyre kevésbé van lehetőség a sztorik ily…..