Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagaarum OMons

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
My Own Prism by Star Shaped Chimney Nincs ilyen. Egyszerű válasz. A magyarázat viszont nem ilyen egyszerű. Először is meg kell értsük, hogy mit nevezünk radioaktív sugárzásnak, ami lehet elektromágneses vagy részecskesugárzás. Előbbit gamma néven ismerjük, a részecskesugárzás meg lehet alfa vagy…..
Monochrome - Red by Star Shaped Chimney A négy alapvető kölcsönhatás közül háromnak a működését jól ismerjük. Az elektromágneses kölcsönhatással nap mint nap találkozunk a hétköznapi életünkben használt eszközeinken keresztül. Közvetítő bozonja a foton. Az erős kölcsönhatással is találkozunk nap…..
Sokáig kutakodtam, hogy találjak ehhez a cikkhez egy passzoló videót, ahol pontosan látszik, mire gondolok, de első körben nem találtam, ezért lerajzoltam. Esetleges, de a lényeg rajta van. Aztán ahogy tovább túrtam a YouTube-ot, előkerült egy jó szemléltetés, de a rajzomat már nem akartam…..
Lab Above The Clouds by Star Shaped Chimney A gázok összenyomhatóak, a folyadékok szinte összenyomhatatlanok, a szilárd anyagok teljességgel összenyomhatatlanok - tanultuk az iskolában. Ez azonban mint a legtöbb fizikai - kémiai jelenség csak bizonyos körülmények között értendő így, vagyis a földi…..
Mi van akkor, ha a görbült háromdimenziós, véges de határtalan terünk minden egyes fekete lyuka egy olyan kút, ami egy közös origóba mutat? Semmi. És minden.  Mi a három dimenzió? Hosszúság, szélesség, magasság, utóbbi jelen esetben szemléletesebben elnevezve: mélység. Három kiterjedés. Hová tud ez…..
A mai írásban nem lesz csillagászat, és kvantumfizika sem. Szigorúan gonzó írás lesz hangtechnikáról azok kedvére, akik eldöntötték, hogy életük hátralevő részében májkrémen élnek, és magzatpózba fejlődnek vissza, majd öt centis körmökkel csavargatják a midi billentyűzetet, vagy rajzolják egérrel a…..
Pár hónapja találtam meg végre a pontos adatot egy kérdésre, ami nem hagyott nyugodni jó régóta. Kollapszár szupernóva robbanáskor mennyi ideig tart, amíg a vasmag összeesik? Egy felfénylő szupernóva a lakhelyét adó galaxis legnagyobb eseményének számít, több millió fényév távolságból szabad szemmel…..
Tegnap nagy lendülettel kezdtem bele a Csillag Alakú Kémény blog szerkesztésébe, aztán miután összeraktam a vázat, jött a kérdés: miről fogok itt írni? Az Ópiumbarlangon publikálok zenei témájú gonzókat, Facebookon a saját zenei szerzeményeimet teszem közzé, Instán fotókat teszek ki, akkor minek ez…..