Regisztráció Blogot indítok
Adatok
favalli

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenkinél eljön az a pont amikor szívből megutálja a fürdőszobáját. Ennek több oka is lehet: valamilyen vízvezeték szerelési munka miatt bontani kellett a csempét kiment a divatból már nem praktikus annyira megváltozott az ízlésünk, hogy viszketünk akárhányszor belépünk Mielőtt  vésőért…..
Hihetetlen ezt leírni de két nap múlva itt a MÁRCIUS.  Ha nálad még mindig megbújik valahol egy karácsonyi manó, almás fahéjas illatgyertya és hópelyhes takaró eljött az utolsó utáni pillanat, hogy búcsút végy tőlük és tavaszra hangold magad. Ezeket az apróságokat simán elvégezheted míg kimos egy…..
A szép, napsütéses hétvégék tökéletesek alapanyaggyűjtésre az őszi dekorációkhoz. Használjuk ki ezt az időszakot, a természet legszebb színeit vonultatja most fel. Nem kell túlgondolni, egyszerű de nagyszerű ötletekkel a család legkisebb tagjaival is tudunk mutatósat alkotni. Befőttesüvegek,…..
Ősszel sem kell lemondanunk a mutatós növényekről, hiszen egy vastag pléddel még október végén is  kellemes a teraszon kávézni, teázni. Na de mi kerüljön a cserepekbe a muskátlik és jegecskék helyére?     A szezon igazi sztárja az árvácska ami a novemberi fagyokig ontja a virágokat, hogy aztán…..
A kávézás világnapja alkalmából összegyűjtöttem néhány ötletet, otthoni kávésarok kialakításához.   Először is azt érdemes végiggondolni, hogy "csak" egy olyan sarkat szeretnénk ahol a kávézással kapcsolatos kellékeink ( kávéfőző(k) , habosítók, kiöntők, poharak stb.) vannak , vagy ahol…..
Végre megérkezett a június és a nyár. Ez előző időszakban, ha aktívak voltunk már javában színesítik az egynyári növényeink a kertünket vagy erkélyünket. Júniusra befejeződnek az ültetések, más teendőink vannak a szabadban. Na de nézzük röviden mik is azok :   1. Öntözés Kora reggel vagy késő…..
Éveken át a hagyományos megközelítésből szemléletem a gyönyörű szakmámat. Először magasépítő technikus lettem , majd mérnök, lakberendező és végül kerttervező.  Minden adott ahhoz, hogy segítsek kívül belül kialakítani egy harmonikus otthont.     Valami mégis hiányzott. Remekül tudtam…..
  Autósiskolánkban megszerezheted jogosítványodat 25.000 Ft állami támogatással . HOGYAN? Íratkozz be online vagy tantermi kresz tanfolyamunkra. Ezt megteheted : - személyesen, ügyfélfogadási időben : H, P 09:00-12:00 ; 13:00-16:00  K, Sz, Cs: 13:00-16:00 Miskolc, Búza tér 12 , Bevásárló…..
Tagadhatatlanul itt van a tavasz eljött az ideje, hogy felébresszük Csipkerózsikát. Időben vagyunk, hogy szépen lassan elvégezzük ezeket a feladatokat és ne egyszerre szakadjon ránk minden munka.  "A kertek nem úgy készülnek, hogy azt énekelgetjük az árnyékban üldögélve, hogy “Ó, milyen…..
Igazán különleges megbízást teljesítettem. Egy olyan csodálatos helyet frissíthettem fel, ami egyébként is hűen tükrözte a tulajdonosát : bájos , nem hivalkodó , kedves, harmónikus.  Idén 25 éves a Kék Púder . A szalon megálmodója -Csilla kérése az volt, hogy egységesítsem a berendezést , növeljem…..
Ma van advent első vasárnapja, szinte minden otthonban asztalra  kerül ilyenkor a koszorú vagy valamilyen asztaldísz négy gyertyával amik meggyújtásával elindul a visszaszámlálás. Az advent szó eljövetelt jelent , az Úr eljövetelét. Azok akik szigorúan ragaszkodnak a vallásos hagyományokhoz ,…..
Hamarosan itt a szeptember, sokaknak az iskolakezdés egyet jelent a kollégiumi beköltözéssel. Ezek a szobák nem az otthonosságukról híresek, de néhány apró trükkel tehetsz azért , hogy jól érezd benne magad. Tárolj okosan. Az egy főre jutó bútorzat általában egy ágy, egy asztal székkel, egy…..
Rendszeresen kapok kérdéseket azzal, kapcsolatban, hogy "mikor indul online tanfolyam" . Nos, az online eresz tanfolyam legnagyobb előnye, hogy nem vagy senkihez kötve sem időben sem térben , tehát fix időponttól függetlenül bármikor elkezdheted. Hogyan kezdj hozzá? Az egész regisztráció pár…..
Autósiskolánkban elérhető a gyakorlati vizsgafelkészítő. Ezt már többször említettem nektek, de most igyekszem leírni részletesen miről is van szó. A gyakorlati vizsgafelkészítőt, ugyanúgy mint az elméleti vizsgafelkészítőt vagy a komplett online tananyagot a megszokott e-learning felületen…..
Új sorozatomban ismert és / vagy érdekes emberekkel beszélgetek otthonszépítésről. Ebben a hónapban Üveges Bernadett és Klaisz Gyula láttak vendégül, ráadásul nem hétköznapi módon. Ők a tulajdonosai a NOLTE miskolci konyhastúdiójának. Aki fogékony a lakberendezésre az tudja, hogy a NOLTE egyet…..
Korábban már írtam arról, hogyan ültess levendulát és milyen egészséges finomságokat készíthetsz belőle( pl szörp)  most azonban kifejezetten a dekorálással kapcsolatban hoztam ötleteket. Vasárnap délelőtt két barátnőmmel részt vehettünk egy VIP levendula szüreten Kisgyőrben. A kertben csak mi…..
Új sorozatomban érdekes emberekkel beszélgetek, lakberendezésről. Első interjúalanyomnál bevallom izgultam, hiszen Vályi Zsolt rádiós műsorvezető, a KIWI együttes frontembere tisztelt meg azzal , hogy beengedett otthonába és megosztotta velem gondolatait arról, milyen számára az ideális…..
Most egy házi megvalósítás lépéseit mutatom meg nektek. Sokan azért nem vágnak bele a felújításba , mert: - félnek attól, hogy nem tudnák megfizetni a szakembert - fogalmuk sincs hogyan kezdejenek bele ha ők maguk csinálnák - bonyolultabbnak hiszik a folyamatot mint valójában. Ez az étkező…..
A hét elején voltam felmérni egy bájos lakást, ami jelenleg a Napsütötte Toszkána ..... Miskolcon . Az rögtön kiderült, hogy a legfontosabb tétel aminek változnia kell, a fal. Konkrétan a sárga szín az aminek mennie kell. Sokat beszélgettünk mire kialakult a megvalósítandó világos szürke és antracit…..
Hogyan tudsz ma, Magyarországon B kategóriás jogosítványt szerezni? Minden nap ugyanazokra a kérdésekre válaszolok és mivel a hivatalos weboldalunkon ( www.generalplusz.hu) senki nem szereti végigbogarászni a leírtakat, csak rögtön felhívnak vagy emailt írnak, úgy gondoltam blog formájában hamarabb…..
Az elmúlt 10 évben reneszánszát éli a levendula. Már szinte nincs olyan régió az országban ahol ne lehetne júniustól belefutni legalább három különböző helyszínen levendulaszüretbe. Azoknak akik szeretik frissen tartani a közösségi média felületeiket egyenesen kötelező pózolni levendula szedés…..
Mindenki szeretné ha szép lenne nyáron az erkélye/ terasza, de a többség legyint “itt semmi nem marad meg” felkiáltással. Mutatok most egy igazán szép összeültetést, ami heti 3 locsolás mellett bírja a strapát. ( ez nem a végső állapot, beültetés után még bokrosodni fognak a…..
Tagadhatatlanul itt a jó idő, aki eddig nem fogalkozott az erkélyével / teraszával az nem halogathatja tovább. A visszajelzések alapján azért nem szeretnek virágot ültetni az emberek, mert: egy korábbi próbálkozásuk rosszul sült el fogalmuk sincs hogyan kezdjenek hozzá bonyolultabbnak tűnik…..
Amikor lakberendezek általában szobákat és konyhákat tervezek, most először azonban mentőautóba kellett tárolóbútort megálmodni. Miért volt erre szükség? Ezek a mentőautók egész nap szolgálatot teljesítenek teljesen különböző területeken. Például az egyikbe nem is tudtuk beszerelni a bútort,…..
Imádom a tündérmeséket. Amikor ezt a feladatot elvállaltam egy kedves fiatal párt láttam, úton a második baba, a házuk félig kész és van sok sok ötletük igazán csak finomhangolásra van szükség. Jutalomjáték. Az első konzultáció után még van lehetőség bármelyikünknek azt mondani, hogy mégsem tudunk…..