Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szobotka Vanda

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyének lelki egészsége szempontjából messze nem elhanyagolható közeg maga a munkahely, ahol a napjaik jelentős részét töltik el. A munkahely maga, a munkavégzés típusa, a munkahelyi légkör, a feladatkörök sajátosságai mind-mind alakítják az egyének munkahelyi jóllétének minőségét. Ugyanakkor a…..
Az életben olykor meg kell küzdeni bizonyos nehéz helyzetekkel, amik a gyász reakcióját váltják ki belőlünk: ilyen, ha egy szerettünk halála, költözés vagy egy párkapcsolat megszakítása, a házasság felbomlása. Mindezekkel igen gyakran találkozhatunk akár közvetve, akár közvetlenül is az életünk…..
A híreket olvasva, ismerősök elmeséléseit hallgatva, de akár személyes tapasztalatokra gondolva is gyakran szembesülünk olyan történetekkel, amik a bántalmazó kapcsolatok különböző fajtáiról szólnak. Ismert, hogy bántalmazó jellegű kapcsolatok ki tudnak alakulni például a fogva tartó és a…..
A tudattalannal, a megfoghatatlan, láthatatlan elemekkel és ezeknek az emberre gyakorolt jelentős hatásával mindenki találkozott már élete során. A pszichoterápiában az ilyen érzeteknek, benyomásoknak igencsak fontos szerepük van a páciensekkel történő gyógyító munkában. A szimbólumok segítik a…..
                 Legtöbben a meséket mint tanító, üzeneteket hordozó történetekként ismerjük, amiket előszeretettel olvasunk fel kigyermekeknek. Ugyanakkor a meséknek a felnőtteknek is van mit tanítaniuk. A sok módszer közül a meseterápia egyedisége abban áll, hogy életkortól függetlenül is képes…..