Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sage5

0 bejegyzést írt és 196 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
KatPol Blog Nem az övék a diadal 2019.01.16 09:33:32
Indítsanak még ellenünk öt vagy hat olyan támadást, mint a Hamburg elleniek, és a német nép egyszerűen fel fogja adni, mindegy, mennyire erős akaratúak. Az emberek azt fogják mondani: „Elég volt, többet már egyszerűen nem tudunk elviselni.” […] Amit a hazának kell elszenvednie, attól meghűl az…..
sage5 2019.01.16 18:06:09
@ötköb: sajnos a beke nem ennek koszonheto, hanem az atomfegyvereknek.
A mai poszt részben annak a sorozatnak a része, melyben azt feszegettük / feszegettétek, vajon mekkora az az összeg (egyáltalán: van-e), amennyiért hazaköltöznétek külföldről, illetve megfordítva, amennyiért már nem érné meg elmenni. Tamás Norvégiából egyrészt megválaszolta…..
sage5 2018.10.27 22:08:54
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: igazad van, de most nem errol vAn szo. Minden nep buszke. A gorogokhozvagy franciakhoz kepest sehol sincs a buszkesegunk. De a temahoz visszaterve, arra reagalltam h mi is adtunk valamit, amit a norvegiaban, vagy az egesz vilagon hasznalnak. Anyak megmentoje, C vitamin, golyos tol, bolygomuves sebvalto, hologram, Neuman Janos, stb

Nem Arra gondolok h el kell szallni magunktol, de ne ugy legyunk mar beallitva h senki szarok vagyunk a norvegokhoz kepest
Csillag születik A Star is Born 2018 Arra azért nem sokan fogadtak volna, hogy az év egyik nagy mozis meglepetését az a Bradley Cooper-Lady Gaga páros hozza össze, akik neve hallatán nem a rendező és színésznő szavak ugranak be elsőre. Márpedig kár kerülgetni azt a bizonyost…Bradley Cooper…..
December közepét írunk, ami annyit tesz, hogy már a mozikban a Star Wars-saga legújabb fejezete, Az utolsó Jedik. Én most kivételesen nem fogok a blogra kritikát írni a filmről: megtettem ezt már máshol, az Amerikai Plánon pedig megteszik majd kitűnő kollégáim, akik- sok millió rajongóval egyetemben…..
sage5 2017.12.15 12:14:32
Aktualis tema :) Szoval az en perspektivambol igy nez ki:

( az utolso jediket ma este fogom megnezni, szoval meg nem rangsorolom)

8. Ebredo Ero- oriasi volt a verseny az utolso ket helyezett kozott, es bar mindkettoben vannak jo dolgok is, megis az dontott osszesegeben mi oozott tobb csalodast. A sztori egy nulla. Logikai bukfencek tomkelege. a fogonosz szanalmas semmi. A 70 eves Ford es 60 eves Carrie nekem nem okozott katarktikus elmenyt, inkabb illuziorombolo volt. 30 20 esetleg 10 eve kellett volna visszahozni oket, igy mar minek? Mark Hamilban meg van fantazia. Han es Leia fia a zsidogyerek, semmi antiszemitizmus, de akkor is mintha a zongorista Adrian Brodyja atment volna Dath Vader fanba. Teneg igy nez ki carrie fisher es harrison ford gyereke? Ehhez kepest szuper jedi szuperkepesegekkel es az egesz filmben hulyere alazzak. Egy rohamosztagos. Meg egy nulla kepzettsegu erohasznalo.
Na mindegy. Tanulsag, ha le akarod kapcsolni egy bolygo vedopajzsat, csak setalgass amig nem talalsz egy rohamosztagos kapitanyt, az majd lekalcsolja neked.
Ami jo volt: Daisy, a Feka, A pilota, a zene, es hat megiscsak star wars feeling.

7. Baljos Arnyak - leirtak mar ezren ezerszer mi a szar benne (szinte minden, foleg jarr jarr), ami jo: a homokfuto verseny, es az utolso harc dramaja, a kint ragadt meditalo Obi vannal.
6. Uj Remeny - igen kopjetek le, de en 10 eves korom ota unom nezni. Ezerszer lattam, kisgyermekkoromban tatott szajjal neztem, mar nem adja vissza a varazsat, az urhajok helyen is csak makketteket latok, nem is vagyok igazi star wars fan, elnezest mindenkitol aki az, ex csak az en szemlyes rangsorom nem.kell h barki 1ettertsen.

5. Sithek bosszuja - ez mar a top 5, ezt mind szeretem es szivesen nezem. Szerintem Anakin atalakulasa gyenge volt, lehetett volna igenyesebben is megcsinalni, dehat gondolom mindenkinek vannak erre elkepzelesei, osszesegeben dramai, porgos, izgalmas, es igy vagy ugy de lezarja ezt az anakin katyvaszt.

4. Klonok tamadasa - itt a bejegyzesben nagyon le lett szolva, pedig szerintem nem rossz. En elhiszem a kemiat anakin meg a padme kozott, inadom a zenejet amit itt hallani eloszor meg azt is h akkor halljuk a hatterben a birodalmi indulot amikor anakin eloszor gyilkol duhbol. A harcot az arenaban 100 szor lattam es most is megneznem, jango fettel es winduval 1utt, es a vegso harc is nagyon tetszik. Anakin alazatot tanul, joda meg erot kepvisel. Engem nem zavart az ugralasa. Osszesegeben top kedvencem lenne, ha nem a...

3. Birodalom Visszavag
2. A jedi visszater - ez a ketto gyerekkori nosztalgia, nem is emlithetoek 1 lapon a tobbivel. Imadom oket, tokeletesek ahogy vannak, nem tudom az uj remeny miert frusztral, de ezeket a mai napig inadom es szivesen megnezem.

1. Zsivany 1es - a legnagyobb kellemes csalodas!!! Igazi Star wars, jedik es happy end nelkul! Az ebredo ero utan minden remenyem elveszett, de ez visszadta. A star wars lehet Han solo es a millenium falcon nelkul is. Nekem a legjobb star wars stori az a KoToR, de ez is fantasztikus volt. Filmet epiteni egy a legelso a filmben dobott mondatra? Ugy hogy mindenki hosi halalt hal? Ez igen, vigyetekmeg ugy az SW univerzumba hogy nem kliseket latok, hanem uj es komplex sztorikat!
Nyakunkon a karácsony, az ajándékok még valahol egy polcon eldugva bújócskáznak, közben a pénztárcánk meg már észrevétlenül elveszetette a harmadik dimenzióját. Anyázunk a kocsiban, tötymörgünk a boltban, szidjuk egyesével a tűleveleket a fán, feszülünk, tikkelünk, ideget pengetünk és érezzük, hogy…..
Igaz, még csak alig néhány napja gyalogolunk a télben, de a reggeli keserves hideg már jócskán megkeseríti a mindennapokat. Az éppen kialakulóban lévő latyakról nem is beszélve. Jó hír azonban, hogy nem kell más földrészre utaznia annak, aki maga mögött hagyná a telet. A lenti csárt Európa Top 10…..
sage5 2017.12.05 15:54:42
@Szaktanár: Szilícium-völgy, Kalifornia. Esetleg nyiss mas nyelv fele az angolt leszamitva. Vagy tanits angolt mas helyeken. De altalanossagba igazad van, a mediterranean eletvitel nem a szorogossagarol hires. Talan nem veletlenul alakult igy. En is imadom az orok nyarat, laktam is benne, de most jobban vonzananak a skandinav orszagok, fos idojarastol fuggetlenul.
Rómaiak támadnak Britanniára, jönnek a druidák meg a a nyilas amazonok. Az előzetes alapján jó móka lesz. Bemutató január 18, a szereposztás erős: David Morrissey, Kelly Reilly és Mackenzie Crook is lesz benne, ubbira az anyja sem ismerne rá. Itthon az HBO GO-ra jön januárban, majd az HBO-n is…..
Nagyon jó, ha egy film leköti a gondolatainkat, elrepít bennünket a maga saját világába és izgalmakat, humort, sőt érdekességeket tud nyújtani számunkra. A lényeg a katarzis vagy egy azt megközelítő hatás. Ugyanakkor az is számít, hogy feltöltődjünk és ne lemerüljünk a film végére. Ha ilyen…..
Kevés játék mondhatja el magáról, hogy 12 év után is több milliós játékosbázissal rendelkezik, és bár voltak hullámvölgyei a World of Warcraftnak, most mégis úgy fest, a reneszánszát éli. Extrém ütemben jönnek a frissítések, az előfizetői számok meg csak úgy…..
sage5 2017.07.15 22:45:48
Felejthetetlen elmenyem a wowban, hogy a battlegroundokon, tulzas nelkul 80 fobol 75-79 bot volt, vagy 20 bol 18 stb. Hosszu eveken at !!! Erdekes errol nem irsz. Engem, akinek akkoriban csak casual pvp re volt kedvem meg idom, ez iszonyatosan frusztralt. Azt hallottam ez is megvaltozott mar. De az utolso csepp az en poharamban az volt amikor random 5 fos raidben is 4 bottal mentem. Emellett bar tenyleg vannak jo elmenyeim is, ezek szinte mind 2005-2006 hoz kothetoek. Utana mar hiaba vettem meg minden kiegeszitot es hozza 2 honap jatekidot nem tudott lekotni. Az az ultra erdekes tartalom amit irsz, nekem halal unalmas. rpg erteke nulla, ugyanaz az a jatek megy korbe korbe: quest: gyujts be 15 valamit vagy olj meg 15 valamit, instak: tank, agro, heal, offtank meg valami kulso effektek. Egy even at baromi erdekes volt 40 ismeretlen emberrel a semmibol felepiteni erre egy profi csapatot, de tobb mint egy evtizeden at ugyanezt a modellt eroltetni szamora nem is tudom.. ha csunya szavakat akarnek hasznalni akkor azt mondanam hogy igenytelen es szanalmas, ha nem csunyat, akkor csak siman unalmas. Az uj tartalom az az lenne ha lehetne valami ujjat csinalni a jatekban, nem csak az agrot tartani instaban es atvinni a zaszlot BG n. Es nem is mondjuk petharcra gondolok.
Tudod szerintem mi volt az uj tartalom? A masodik kiegeszitovel hogy bevezettek az arena t a jatekba. Na az tenyleg uj tartalom volt. Azota semmi. Nekem ezzel semmi gondom, mar 8 eve megertettem h a blizzard egy hajszalnyit sem fog valtoztatni ezen az evek alatt full jellegtelenne valt quest/insta/raid modellen, mert ez egy jol meno uzlet es semmit nem fognak kockaztatni amig par millioan fizetnek a megszokasert. Ezzel sincs semmi gond h valaki fizet, csak nem hiszek neked hogy barmilyen reneszansz is lenne a wow vilagaban. Nincs es nem is lesz. A wow szenzacios elmenyeket adott 10-11 eve, azota nem ad semmit. Azt az idot meg mar nem lehet visszacsinalni, mert l a jatekosoknak elveszett a turelme az apro dolgokhoz ami a jatek legszebb reszet adtak, Pl elutazni egy instaig, es megkuzdeni a bejutasert a ott arra olalkodo ellenseges frakcio jatekosaival.
Ez a jatek siman kiegett. Maradtak benne dolgok amik meg szorakoztatoak es sokakat lekotnek, de azt a fajta varazsat amert erdemes lenme ujra jatszani, nem ilyen reneszanszal vagy tartalommal nyerhetne el ujra. Szerintem az egy masik jatek lesz. Valoszinu nem a blizzardtol.
Aki nem akarja magának elspoilerezni a legutóbbi epizódot, most ne figyeljen, illetve NE kattintson a továbbra...
sage5 2017.05.17 00:41:54
@Bruti: Izlesek es pofonok. En a tronok harcat imadom, konyvben, sorozatban, szineszekkel midnennel. A Brakind bad meg csak siman jo, de nem vagyok tole elajulva. Fargo elso ket evada is jobban bejott.
A kommentek között már megismert szÖveges professzor négy éve költözött Svédországba, és mint minden határátkelő, ő is megtapasztalta, mekkora kihívás új kapcsolatokat, netán barátságokat kiépíteni. Az immár pár napja futó felhívásra pedig meg is írta élményeit, melyek között vannak negatívak és…..
A századfordulón a vágyak netovábbja egy csodálatos nagypolgári lakás volt, drága, igényesen válogatott bútorokkal és folyamatosan forgolódó cselédekkel. A valóság azonban némileg másként festett, és nem csoda, hogy a kávéházakban gyakran találkozhattunk abban az időben a középosztály férfitagjaival…..
sage5 2017.04.21 17:44:00
Pedig semmi rosszat nem tettek. Tuti, neked is van olyan szomszédod, akiről alig tudsz valamit, nem is nagyon beszéltek, de mégis, valahogy néha picit talán, titkon zavar a stílusa. Vagy csak nem tudunk velük mit kezdeni. Mert picit furák. Tudod, pl. az, aki a falhoz simulva cammog le reggelente és…..
Na gyere ki a hóra, haver! Akkorát kapsz, falat nyalsz! Ebbe a lebujba többé nem teszed be a lábad! - ilyen és ehhez hasonló mondatok gyakran elhangzanak, ha két erő egymásnak feszül. Erősen szubjektv írásomban ezeknél azért grandiózusabb párbajokat szedtem össze a filmtörténetben (vagy inkább saját…..
Vannak listák a legszarabb dalokról, albumokról, a legjobb dalokról, jó dalokról szar előadóktól, de olyan lista, amiben azokat a nótákat gyűjtik össze, amik annyira rosszak, hogy az emberek örömmel hallgatják, főleg mert vicces, vagy csak mert egy házibuliban erre lehet a legjobbat baszatni. Ennek…..
Mozikban a Hivatali karácsony, ami bulifilm lévén nem éppen a Csendes éjt danászó, pirospozsgás angyalkák és a cukorbaj aspektusából közelíti meg a szeretet ünnepének szellemiségét. Valljuk be, az elcsépelt, unalomig ismételt karácsonyi filmek, még ha jók is, a média által való kényszerszerű…..
Balatonfüred egykor a Stasi egyik magyarországi központja volt, a nyaralókat ügynökök hada figyelte meg és kísérte titokban. A Hosszúlépés. Járunk? sétáján vettünk részt, ahol Balaton történetének kevésbé ismert fejezeteiről hallhattunk. Fortepan A 60-as évek turisztikai fellendülésében nemcsak…..
sage5 2016.10.27 13:26:00
@Mr. Neutron: Miert, mikor volt olyan vilag hogy ez nem fordult elo ?
Ezt a 3 Oscar-díjra jelölt klasszikust tartják jelenleg minden idők második legjobb courtroom (bírósági) drámájának, amely 12 ember - egy esküdtszék tagjainak - zárt ajtók mögötti munkáját, vitáit mutatja be, amely során megismerhetjük a személyiségüket, hátterüket, gondolkodásmódjukat,…..
Újabb évad, újabb felháborodott szülő kap rohamot azért, mert Pistike csak nem olyan jó, mint hitték, és nem jutott be az élő adásokba. A Blikk írta meg, hogy egy apuka a Facebokon tette közzé kínjait, és írta le részletesen, hogy a most forgó műsor (a válogatók, a tábor és a mentorház felvételei…..
sage5 2016.08.25 16:47:08
@klood: ahogy magad is ramutattal a kafkai kisember egy hulye barom.
A tobbi resztvevo meg probal fentmaradni mint szar a vizen.